020-7736842 premiumkeur@gmail.com
Funderingsonderzoek

Funderingsonderzoek Amsterdam


Wilt u snel duidelijkheid over de kwaliteit fundering van uw huis waar u woont of een huis dat u wilt te kopen? Neem contact met Premiumkeur op voor een onafhankelijk en betaalbaar 1e fase funderingsonderzoek ☎ 020-7736842 Lees de recensies van tevreden opdrachtgevers. Premiumkeur kan voor u een 1e fase funderingsonderzoek en een 2e fase funderingsonderzoek uitvoeren. Onze inspecteurs hebben veel ervaring in Amsterdam.

Klik op de link voor alle diensten die Premiumkeur aanbiedt.

Premiumkeur is een erkend en gecertificeerd bouwkundig adviesbureau en is gevestigd in Amsterdam-Centrum.

Lees een schokkend krantenartikel over makelaars die stiekem samenwerken met woning inspecteurs. Gaat u een huis kopen in Amsterdam dan is dit een artikel dat u absoluut moet lezen.

 

Wat kost een funderingsonderzoek?


Wat kost een funderingsonderzoek in Amsterdam. Een 1e fase funderingsonderzoek kost € 699 inclusief btw. Met een 1e fase funderingsonderzoek wordt snel duidelijk hoe de fundering van er aan toe is. Het vernieuwen van de fundering in Amsterdam kost gemiddeld tussen € 150.000 – € 250.000.

Met speciale meetapparatuur apparatuur wordt de scheefstand van de woning of het gebouw bepaald. Dit 1e fase funderingsonderzoek kan ook tijdens de bouwkundige keuring uitgevoerd worden. Het 2e fase funderingsonderzoek kost ongeveer € 3000 en is een ingrijpend funderingsonderzoek dat veel schade veroorzaakt aan de woning of het gebouw.

Lees een leerzaam artikel over funderingsproblemen in Nederland.

2e fase funderingsonderzoek in de Pijp
hoeveel kost een funderingsonderzoek
Wat is de prijs van een funderingsonderzoek
hoe inspecteer je een houten paalfundering

Wat kost een 1e fase funderingsonderzoek?


Voor € 699 inclusief btw inclusief een rapportage voeren de inspecteurs van Premiumkeur een 1e fase funderingsonderzoek voor u uit in Amsterdam. 

Een 1e fase funderingsonderzoek bestaat uit een vloerwaterpassing en een lintvoegmeting. en een uitgebreide bouwkundige inspectie van het gebouw of de woning.

Bij een 2e fase funderingsonderzoek wordt de houten paalfundering geïnspecteerd. Dit noemt men een 2e fase funderingsonderzoek. Dit 2e fase funderingsonderzoek wordt door de gemeente Amsterdam geëist als u een pand wilt splitsen. Premiumkeur is gecertificeerd en werkt conform de F3O richtlijn.

Wat is de betekenis van de funderingscodes?

De Amsterdamse makelaar is een geraffineerde verkoper


Makelaars zijn geraffineerde verkopers die willen liever niet horen en weten dat een huis een funderingsgebrek heeft, want een huis met een funderingsgebrek is lastig te verkopen.

De verkopend makelaar, maar ook de aankoopmakelaar zal u meerdere woning inspecteurs proberen aan te praten, maar besef goed dat deze inspecteurs helemaal GEEN funderingsonderzoek uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring. Dus het blijf uit de buurt van de inspecteurs die de makelaar u probeert aan te smeren.

De bouwkundige keuring van inspecteurs die de makelaar u aanraadt, is een hele oppervlakkige bouwkundige keuring, en daarom beveelt de makelaar deze bedrijven aan. De makelaar heeft namelijk maar 1 doel en dat is het snel en makkelijk verkopen van een huis. De inspecteurs die de makelaar u aanprijst hebben zelfs geen waterpas bij zich, dat zegt al genoeg toch? Een bouwkundige keuring waar u als koper helemaal niets aan hebt als je een oud huis gaat kopen in een funderingsrisico gebied zoals Amsterdam

De Amsterdamse makelaar kan u ernstig misleiden door u een oud meetbouten rapport te overhandigen. Wat zijn meetbouten?

 

Laat altijd een funderingsonderzoek uitvoeren als u een oud huis gaat kopen


Fred al meerdere keren ingeschakeld voor keuringen. Snel, betrouwbaar en eerlijk. Hij heeft ons recent behoed voor een aankoop aan de Prinsengracht waarbij we de facto alleen de grond zouden kopen. Pand verkeerde in zeer slechte staat, fundering moest vernieuwd worden en er waren vochtproblemen. Verkopend makelaar was op de hoogte maar probeerde dit te verhullen. Fred heeft ons geïnformeerd over het (enorme) te verwachten kostenplaatje, maar ook tijdspad dat een eventuele verbouwing in beslag zou nemen. Uiteraard zijn niet alle bouwtechnische bevindingen onoverkomelijk, maar in dit geval wel.

 

Wat kost funderingsherstel in Amsterdam?


Funderingsherstel in Amsterdam kost gemiddeld € 2000 per vierkante meter. Wilt u een kelder onder uw huis dan kost het funderingsherstel ruim € 3000 per vierkante meter.Dit zijn alleen de kosten voor het funderingsherstel. Nadat het funderingsherstel afgerond is moet de bel-etage of de kelder waar het funderingsherstel heeft plaatsgevonden nog verbouwd/afgebouwd worden en dit kost doorgaans nog eens € 3000 per vierkante meter.

De doorlooptijd van funderingsherstel + verbouwing is gemiddeld 6-8 maanden. (prijs peil december 2022)  De kosten voor het maken van alle bouwtekeningen, constructietekeningen en omgevingsvergunning kost u gemiddeld € 10.000. Dit zijn gemiddelde prijzen, en de kans dat het allemaal nog veel duurder wordt is niet uitgesloten, want als het huis vol zit met vervuilde grond zal dit de prijs van funderingsherstel flink kunnen opdrijven.

Nu weet u hoeveel financiële schade u kunt oplopen als u geen funderingsonderzoek had laten uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring van uw woning. Voorkom hoge kosten achteraf en huur Premiumkeur in.

Een mooie recensie van een bekende Amsterdamse bouwrecht advocaat


Ik heb Fred leren kennen op het moment dat mijn pand ging verzakken door renovatiewerkzaamheden en kelderbouw bij buren. Ik ben daardoor onlangs zowel verkoper als koper van een pand geworden, dat bleek voor mij het beste te zijn. Ik kende Fred al van naam en reputatie omdat ik als vastgoedrechtadvocaat ‘in het vastgoedwereldje zit’. Ik kan iedereen aanraden Fred in de arm te nemen. Hij gaf mij de juiste inschatting van de werkelijke staat van mijn pand, de te maken kosten etc., dus precies wat ik nodig had. Het werk dat hij doet, doet hij goed. Fred is vakkundig, snel en een prettig persoon. Ik ben hem dankbaar en zal hem voor mezelf in de toekomst weer inschakelen en raad hem ook bij anderen aan. Zeker als het om aankoop van een oud huis in Amsterdam gaat. In Amsterdam kun je niet voorzichtig genoeg zijn bij het kopen van een oud huis. Verkopende makelaars, maar ook kopende makelaars bagatelliseren helaas meer dan eens visueel aanwezige scheurtjes om de koop niet te frustreren nu zij daarmee hun geld verdienen; dat heb ik in mijn werk al vaak meegemaakt. Laat dus bij oude panden altijd een bouwkundig rapport opmaken door een bouwkundige zoals Fred. Fred heeft tientallen jaren ervaring als bouwkundige en werkt onafhankelijk van welke makelaar dan ook. Hij zegt waar het op staat, hij vermeldt de risico’s, maar ook de sterke punten van het huis: Fred zorgt voor een deskundige bouwkundige keuring waarmee bouwkundige risico’s en financiële risico’s aangetoond, vermeden of beperkt kunnen worden. Zeker niet het minst belangrijk: Fred is een zeer bekwaam funderingsspecialist.

100 % onafhankelijk funderingsonderzoek


Bij de aankoop van ons huis hebben wij een bouwkundige keuring laten uitvoeren door de bouwkundig adviseur die onze makelaar had aangeraden. Daar kwam niets zorgwekkends uit. Afgelopen december bleek dat er sprake was van ernstige vochtproblemen in het souterrain. Omdat wij niet begrepen wat de oorzaak van deze problemen was, hebben wij Fred Tokkie ingeschakeld. Hij constateerde meteen dat de pomp die in het souterrain was geïnstalleerd een grondwaterpomp was en wees ons erop dat dit een enorme red flag was, omdat dit altijd betekent dat er sprake is van vochtoverlast. Ook wees hij ons op allerlei oude sporen van vochtproblematiek. De vochtproblematiek is bij ons dermate ernstig dat er een kelderbak gemaakt moet worden, waarbij ook de fundering moet worden aangepakt.De bouwkundige die wij bij aankoop op advies van onze makelaar hadden ingeschakeld, had dit natuurlijk moeten zien, maar heeft hier bij ons helemaal geen melding van gemaakt.Fred heeft ons enorm geholpen met zijn expertise en praktische tips. Een volgende keer schakelen we zeker Fred in en niet een bouwkundige die afhankelijk is van een makelaar om aan opdrachten te komen, zoals degene die wij hadden ingeschakeld. Die heeft er immers belang bij om zo min mogelijk gebreken te melden en de herstelkosten te bagatelliseren, zodat de koop doorgang kan vinden.

Een 2e fase funderingsonderzoek is verplicht om te mogen splitsen


Bent u van plan te gaan splitsen dan is in veel gevallen een 2e fase funderingsonderzoek verplicht. Wij kunnen voor u het 2e fase funderingsonderzoek uitvoeren en de splitsingsvergunning regelen. Dit 2e fase funderingsonderzoek kost gemiddeld tussen de € 6000 en de € 8000. Dit is een funderingsinspectie waarbij de houten palen worden opgegraven. Dit is een arbeidsintensieve operatie en het graafwerk gebeurt vaak met de hand als het niet mogelijk is om een graafmachine in te zetten. Dit is een funderingsonderzoek waarbij er veel schade ontstaat. De vloer op de begane grond of de kelder moet opengebroken worden om de fundering te kunnen inspecteren. Als het een vrijstaand huis is of een hoekhuis dan is het soms mogelijk om de houten paalfundering van buiten af te inspecteren waardoor er minder schade in uw woning ontstaat. Heeft u vragen over de splitsingsvergunning neem contact met ons op. Mocht u funderingsherstel gaan uitvoeren dan raad ik u aan om altijd een nulmeting bij de buren te laten uitvoeren. Premiumkeur is gespecialiseerd in het uitvoeren van nulmetingen en heeft hier veel ervaring mee. 

Scheuren onderzoek laten uitvoeren


De inspecteurs die voor Premiumkeur zijn funderingsexperts. Maakt u zich zorgen over de scheuren in uw woning neem dan contact met Premiumkeur op. Onze inspecteurs zijn in het bezit van meetapparatuur. Door metingen uit te voeren wordt duidelijk of er een relatie is tussen de scheuren en de fundering.

Scheuren kunnen meerdere oorzaken hebben. Niet alle scheuren worden veroorzaakt door een gebrekkige fundering. Uit ervaring weten we dat scheuren ook veroorzaakt kunnen worden door een constructief gebrek.

Bel Premiumkeur zodat u snel duidelijkheid over de oorzaak van de scheuren in uw woning. 

Funderingsonderzoek Amsterdam (1)
Funderingsonderzoek Amsterdam (2)
Funderingsonderzoek Amsterdam (3)
Funderingsonderzoek Amsterdam (4)

De fundering van een aanbouw of uitbouw. 


Als u een huis gaat kopen met een aanbouw of uitbouw dient u extra voorzichtig te zijn, want niet alle aanbouwen zijn gefundeerd. Als je een leek bent heb je vaak niet door dat de aanbouw of uitbouw verzakt is. 

Alleen door metingen uitvoeren kun je er achter komen of de uitbouw of aanbouw verzakt is. Als u de fundering van een aanbouw moet vernieuwen dan bent u op slopershoogte.

Het vernieuwen van de fundering van een aanbouw of uitbouw gaat u minstens € 60.000 kosten. Neem geen risico bij het kopen van een huis en laat tijdens de bouwkundige keuring een aanvullend eerste fase funderingsonderzoek uitvoeren door de funderingsexperts van Premiumkeur.

De inspecteurs die de makelaar u aanraadt voeren een oppervlakkige visuele bouwkundige keuring uit, en doen geen onderzoek naar de fundering van de aanbouw. 

Kies voor de allerbeste bouwkundige keuring en Bel Premiumkeur.

 

De fundering van het achterhuis van een grachtenpand


Een veel voorkomend problemen met grachtenpanden is dat het achterhuis verzakt is. De fundering van het voorhuis blijkt volgens de brochure van Funda vernieuwd, over het achterhuis wordt niet gesproken.

Als u een grachtenpand wilt kopen met een achterhuis spelen er vaak twee problemen. De meest voorkomende problemen zijn vochtproblemen in het souterrain of de kelder en in het achterhuis. Een achterhuis dat verzakt is en de fundering vernieuwd moet worden.

De enige manier om vochtproblemen definitief op te lossen is het plaatsen van een nieuwe betonnen kelderbak. Deze kelderbak is namelijk waterdicht. Een betonnen kelderbak is heel zwaar en kan niet opgevangen worden aan de bestaande fundering.

En dat betekent dat de kelderbak voorzien moet worden van een compleet nieuwe paalfundering. Dit is niet alleen kostbaar, maar ook een zeer heftige bouwkundige ingreep.

U kunt dus niet voorzichtig genoeg zijn bij het kopen van een oud grachtenpand, want het vernieuwen van de fundering en het plaatsen van een nieuwe kelderbak in het achterhuis gaat u minstens € 200.000 kosten.

 

 

Bel Premiumkeur voor een uitgebreide bouwkundige keuring


Wij hadden een oudere woning gevonden en hadden twijfels over de bouwkundige staat. Voordat we over wilde gaan tot een aankoop, hebben wij Fred ingeschakeld voor een bouwkundige keuring.

Er was een bouwkundige keuring aanwezig, echter wilde wij meer duidelijkheid over de staat van de woning. Fred is een eerlijke en onafhankelijke partij. Fred is niet te beroerd om de kruipruimte in te gaan, ondanks dat hij zijn beschermende kleding niet mee had en heeft hierdoor een kostenpost ontdekt (die niet vermeld stond in de bouwkundige keuring die al aanwezig was). Verder heeft hij alle punten die je kan bedenken nagekeken. O.a. een funderingsonderzoek, asbestonderzoek, elektra, het dak etc. Daarbij heeft hij een duidelijke uitleg gegeven over de staat en een indicatie van de daarbij behorende kosten.

Wij zijn zeer tevreden over de bouwkundige keuring inclusief rapport en hebben hierdoor de beslissing kunnen nemen tot een aankoop.

 

 

Premiumkeur is goed bereikbaar, betrokken en betrouwbaar


Uitstekende ervaring met Premiumkeur. Fijne mensen, goed bereikbaar en nemen de tijd om alles uit te leggen. Het bouwkundig rapport was zeer uitgebreid en gedetailleerd. Ook hadden wij nog vragen achteraf en ook dan is men zeer bereidwillig deze te beantwoorden en extra advies te geven.

 

 

2e fase funderingsonderzoek
Funderingsonderzoek in Amsterdam
wat kost een funderingsonderzoek
wat kost een 1e fase funderingsonderzoek

Amsterdamse funderingsexperts


Ik zocht een betrouwbare keurder voor een woning in Amsterdam. Aangezien ik niet uit de regio kom, maar wist van de funderingsproblemen in Amsterdam, geen makkelijke stap. Via Google bij Premiumkeur en Fred uitgekomen. Na telefonisch contact overtuigd van zijn passie voor het vak en oprechte intentie qua keuren, besloten te wachten met de bouwkundige keuring tot Fred deze kon uitvoeren. Kort gezegd: geen seconde spijt van gehad! Onkundig qua funderingen en verliefd op het huis, was ik als koper blind voor de échte gebreken. Tijdens een uitgebreide en grondige keuring, inclusief laser meting, heeft Fred mij behoed voor een financiële misser. Het funderingsonderzoek legde een flinke verzakking bloot. Binnen en op het dak bleek Fred’s uitgebreide bouwkundige ervaring: van een lekkende schoorsteen en onkundig gerepareerde goten tot een onkundig gebouwde badkamer waardoor de verdiepingsvloer doorzakte: hij maakte puntsgewijs duidelijk waarom ik dit huis beter niet kon kopen. Teleurgesteld? Wel even, want toch verliefd op het huis. Maar direct vooral opgelucht dat ik een kundig en betrouwbaar advies had gekregen. Ik vind Fred absoluut een aanrader. Hij is direct en eerlijk en ik zou geen andere keurder willen inschakelen.

 

 

Onafhankelijk en betrouwbaar advies


Aanrader! Fred heeft het huis gekeurd die we in Amsterdam wilden aankopen. Nadat de verkoopmakelaar een aantal ‘goede’ keurders had aangeraden, ben ik zelf op zoek gegaan en kwam ik bij Premiumkeur uit. Ik ben zeer tevreden. Naast plezierig contact heb ik Fred als zeer deskundig en doortastend ervaren en heeft hij een mooi uitgebreid rapport opgeleverd. We zijn inmiddels aan het verbouwen en de realiteit doet niets af aan de gemaakte bouwkundige keuring.

Scheuren onderzoek Amsterdam
wat is een lintvoegmeting
funderingsonderzoek Premiumkeur (2)
Kelderbouw Amsterdam

Onafhankelijk funderingsadvies


Ik heb contact gezocht met Premiumkeur voor een funderingsonderzoek omdat ik mij zorgen maakte over verzakking van mijn woning, omdat er scheuren in de voeging waren ontstaan De heer Fred Tokkie van dit bedrijf vroeg mij om een aantal foto’s te sturen. Nadat ik dit gedaan had, vertelde hij mij dat dit zetting wordt genoemd en vaker voorkomt bij nieuwbouwwoningen. Hij adviseerde mij om de voegen opnieuw te laten voegen door een vakman. Een funderingsonderzoek was niet nodig. Dit heeft mij veel geld bespaart. Ik waardeer de deskundigheid maar vooral ook de eerlijkheid van dit bedrijf enorm. Echt een topper

 

Premiumkeur is deskundig, onafhankelijk en betrokken 


Deze bouwkundige begrijpt zijn vak goed en gaat verder dan menig andere bouwkundig keurder. Ook stelt hij zich sociaal en vriendelijk op wat als zeer prettig ervaren werd.
Ik kan de heer Fred Tokkie iedereen die een bouwkundige keuring en een funderingsonderzoek wil laten uitvoeren zeker aanraden.