020-7736842 premiumkeur@gmail.com
splitsingsvergunning Amsterdam

Splitsingsvergunning


Om een huis te mogen splitsen in Amsterdam is een 2e fase funderingsonderzoek verplicht. Dit is een eis van de gemeente Amsterdam.

U kunt Premiumkeur inhuren voor een 2e fase funderingsonderzoek en we kunnen de aanvraag van de splitsingsvergunning voor u regelen. Lees de vele positieve recensies

U kunt alleen een funderingscode krijgen nadat het 2e fase funderingsonderzoek is uitgevoerd.

Alleen bij een funderingscode 2 mag u gaan splitsen. Blijkt uit het onderzoek dat de fundering een funderingscode 3 krijgt dan zult u de fundering moeten vernieuwen.

Een 2e fase funderingsonderzoek is een zeer kostbaar en ingrijpend onderzoek waarbij veel schade ontstaat in de woning of het gebouw. De houten paalfundering moet namelijk opgegraven worden en dat betekent dat de vloer in de bel-etage opengebroken moet worden.

Heeft het huis een kelder dan moeten keldervloer opengebroken worden om de houten paalfundering te kunnen inspecteren.

 

Funderingsonderzoek is verplicht bij de splitsingsvergunning


Een 2e fase funderingsonderzoek kost ongeveer € 3000 exclusief 21 % btw. Maar om dit 2e funderingsonderzoek te kunnen uitvoeren zijn er sloopwerkzaamheden noodzakelijk.

De houten paalfundering moet opgegraven worden. Dit is arbeidsintensief en ingrijpend. Het sloopwerk en het blootleggen van de fundering besteden wij uit aan een extern bedrijf die hierin gespecialiseerd is.

De kosten voor het sloopwerk bedragen gemiddeld € 4000. Afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden kan het bedrag nog hoger uitvallen.

Een goedkoper alternatief voor een 2e fase funderingsonderzoek is een 1e fase funderingsonderzoek. Ik raad u dit onderzoek aan als een oriënterend funderingsonderzoek.

Want als uit het 1e fase funderingsonderzoek al blijkt dat het pand flink scheef staat en dat de kans klein is dat er een funderingscode 2 afgegeven wordt, kunt u net zo goed het 2e fase funderingsonderzoek overslaan.

 

2e fase funderingsonderzoek in de Pijp
Lintvoegmeting ten behoeve van een slitsingsvergunning
splitsingsvergunning
splisingsvergunning aanvragen