Wat zijn meetbouten

Wat zijn meetbouten?


In Amsterdam zie je veel meetbouten in de voorgevels. Deze meetbouten worden in 1 of meerdere bouwmuren geboord. Door middel van deze meetbouten kan je verzakkingen in de fundering van je huis opsporen.

Het monitoren met andere woorden het regelmatig (jaarlijks)  inmeten van de meetbouten geeft zeer nauwkeurig aan of de voorgevel of andere bouwmuren aan het verzakken zijn of niet. En vooral hoeveel millimeter per jaar.

Meetbout gegevens van de gemeente Amsterdam zijn openbaar en zijn gewoon te vinden op het internet. Dit is een Exel waar je kunt zoeken op straat en huisnummer, het is vaak geordend per stadsdeel. Op deze manier kom je er misschien achter dat er misschien ook meetbouten zijn geplaatst op een huis dat je wilt kopen.

Dit is natuurlijk niet erg positief want het betekent dat de fundering van dit huis om 1 of andere reden verdacht is, wat natuurlijk niet direct betekent dat de fundering er ook slecht is aan toe is. Een uitzondering hierop zijn huizen die in de buurt staan van de Noord Zuidlijn want deze huizen worden preventief gemonitord.

Meetbouten die alleen in de voorgevel geplaatst zijn zegt niets over de algehele bouwkundige toestand van de fundering van een huis.

Makelaars overhandigen mij nog wel eens een uitdraai van het meetbouten rapport. Vaak zijn het oude gegevens en dus geen RECENTE gegevens.

Daar heb je dus HELEMAAL NIETS aan want oude gegevens zijn niet onbetrouwbaar om daar de conclusie uit te trekken dat de fundering in een goede bouwkundige staat is

Heeft u een onafhankelijk funderingsadvies nodig? Neem contact op met Fred Tokkie van Premiumkeur 020-7736842

Wat zijn meetbouten (1)
Wat zijn meetbouten (2)
Wat zijn meetbouten (3)
Wat zijn meetbouten (4)
Wat zijn meetbouten (5)
Wat zijn meetbouten (6)
Wat zijn meetbouten (7)
Wat zijn meetbouten (8)