Recensies

Aleks Jeng
Aleks Jeng
14:31 17 Feb 21
I am really happy with the provided work by the Team “Premiumkeur” and Mr Fred T. ! They are independents, professional and punctual.The inspection of the crawlspace was properly done (dive into it , do the checks and pictures,...).Post-inspection we had a short discussion and advises (within corona measure rules, of course)The digital report came after payment as described; It is well detailed and with good advises.For Future inspections I will definitely give them a call again !
Maarten Smit
Maarten Smit
10:35 15 Feb 21
As advertised, Premiumkeur performed a thorough inspection and directly fed back all findings to us (buyers). Without access to inspect the foundation, they performed level measurements to assess potential issues. The inspection highlighted possible issues with the foundation, which was thoroughly discussed with us. Upon following up over the next days it turned out that the foundation was (luckily) replaced 12 years ago. All the measured values and findings were spot on with old inspection reports. Premiumkeur even looked at the new foundation drawings and provided feedback to us. Definitely recommend using Premiumkeur as they will tell you what you need to hear and not just what you want to hear.
Helmie Stoof
Helmie Stoof
08:27 15 Feb 21
Voor ons was Fred degene die ons echt zekerheid kon geven bij het kopen van ons huis. Fundering en balken in de kruipruimte inspecteerde hij voor ons. Hij nam de tijd om het grondig uit te leggen en kon daarbij een kostenraming maken. Op deze manier konden we met een gerust hart onze koop door laten gaan. Dankjewel Fred, we zullen je zeker aanbevelen.
Maurice Scheerder
Maurice Scheerder
19:59 14 Feb 21
Ik ben nog nooit zo snel geholpen. Wij hebben vrijdag een aanvraag gedaan om een kelder uit graven. En twee dagen later in het weekend een terugkoppeling.
Christina Oud
Christina Oud
07:28 28 Jan 21
Ik belde Fred met een vraag over vocht doorslag uit de badkamer. Hij heeft me telefonisch al erg goed advies gegeven waardoor hij jammer genoeg niet meer nodig was maar ik veel geld heb bespaard. Als ik een in de toekomst een (Fred) probleem heb bel ik hem zeker. Het zou wel fijn zijn als hij ook een betrouwbare loodgieter tak zou opzetten. Veel succes
Ramon
Ramon
10:20 26 Jan 21
Ik vond het heel fijn samenwerken met Fred. Hij neemt echt de tijd om alles na te kijken en niets uit te sluiten. Bovendien heeft hij me alles erg goed uitgelegd en iedere vraag geduldig beantwoord. Het was voor mij heel erg lastig inschatten of ik er goed aan deed om de woning te kopen. In een wereld waar iedereen een belang heeft is het fijn om met iemand te kunnen werken die verstand van zaken heeft en onafhankelijk is. In het proces van het huis kopen was de communicatie in het algemeen lastig omdat iedereen het druk heeft. Maar Fred nam bijna altijd op of belde binnen een uur terug. Fijn dat er nog keurders bestaan waar je op kunt vertrouwen!
Daan Modderman
Daan Modderman
09:03 02 Jan 21
Ik belde Fred op zaterdag ochtend op om een afspraak te maken. Hij heeft mij telefonisch direct van allerlei adviezen voorzien op basis van mijn informatie. Erg bruikbaar en eerlijk! Je hoort direct dat je met een expert te maken hebt. Ik zal in de toekomst weer contact met hem opnemen.
Denise Hovestad
Denise Hovestad
18:58 16 Dec 20
Ontzettend eerlijk en kundig geholpen door Fred!We wilden in eerste instantie voor een funderingsonderzoek gegaan, maar er werd ons heel eerlijk verteld dat dit niet nodig was.Wel een bouwkundige keuring laten doen.Fijne communicatie en duidelijk rapport!Wij zijn erg tevreden.
Lisa Xia
Lisa Xia
07:54 13 Dec 20
Fred was responsive, open and thorough. He set a date for the inspection the day I called, and a few days later we were through. He did an extremely thorough walk-through, including a walk on the roof, and checked all the window frames. Following, he shared a detailed report with proposed costings for some of the fixes, which the owner is taking care of.Fred is independent and truly works for the buyer. Highly recommend!
Jordy Koopmans
Jordy Koopmans
12:44 04 Dec 20
Zeer behulpzaam en deskundig. Ook super fijn dat Fred zo onafhankelijk is. Zo krijg je altijd een oprecht advies.
R Blokker
R Blokker
13:09 03 Dec 20
Fred heeft ons uitzonderlijk goed geholpen met een uitgebreide inspectie van onze kruipruimte in Amsterdam. Fred is onafhankelijk, grondig, zeer kundig, ervaren en transparent. Verder maakt Fred gebruik van hoogwaardige apparatuur waarmee hij letterlijk iedere cm van de ruimte kan inspecteren. Naast de inspectie heeft Fred ons professioneel begeleid in het complexe traject van identificeren van mogelijke schade en herstel. Voordat we in contact kwamen met Fred hadden we contact gehad met verschillende andere partijen, het was een ware verademing om met Fred in contact te komen die eindelijk duidelijkheid voor ons creerde. Mochten wij in de toekomst overwegen om een ander huis te kopen, dan is Fred de eerst die wij inschakelen voor zijn diensten. Waarschijnlijk de beste investering die je kunt maken op dat vlak. Nogmaals bedankt!
Neal Gray
Neal Gray
14:37 01 Dec 20
Op het moment dat je het idee hebt dat er iets mis is met de fundering ga je op Google kijken om antwoorden te vinden. Ik kwam al snel uit bij Bouwkundige keuring Amsterdam. Waarschijnlijk omdat ik zelf in Amsterdam woon sprak zijn website mij aan.Na wat mail contact zijn wij gaan bellen omdat ik een hoop vragen had over mijn fundering.Ik heb op meerderen momenten uitvoerig contact gehad over de situatie bij ons thuis.Waarop Fred Uiteindelijk zelf besloot langs te komen bij ons. Dit heb ik als zeer klantvriendelijk ervaren. Naast het feit dat Fred alle tijd heeft vrij gemaakt om ons goed te helpen heeft die ook het juiste advies gegeven. Hierdoor hebben wij nu een hoop meer grip op de situatie dan hiervoor. Je vervangt immers niet elke week je fundering.Zoek je dus iemand met verstand van zaken dan ben je bij Fred aan het juiste adres. Van mij krijgt die een 5 ster op Google!
Trevor Wills
Trevor Wills
10:29 23 Nov 20
It doesn’t matter whether it's a real estate agent that is selling a property or an agent that is helping you to buy one, both agents will have a vested interest in getting the deal done, so you can’t be sure they'll recommend an inspector that will ONLY look after your interests. With this in mind I ended up on Fred’s site where it was plain to see that being friendly to agents was not part of Fred’s business model. I gave Fred a call and he warned me about the perils of buying property in Amsterdam and said with just the right amount of irony "I’m the only one that can save you!”The following day Fred shows up with some pretty cool gadgets and a lively "can do” attitude. We got up on the roof, we checked out the apartment, and Fred went down under to check the subfloor and foundations.All the time Fred was taking photos and explaining what he was looking for, what was good, what was not so good, and giving me useful advice.He came across as a straight-up sort of guy with a sharp eye, plenty of experience, and totally independent. I was left feeling I had definitely chosen the right man for the job!
Jeroen Spoor
Jeroen Spoor
11:12 10 Nov 20
Ik heb Fred leren kennen op het moment dat mijn pand ging verzakken door renovatiewerkzaamheden en kelderbouw bij buren. Ik ben daardoor onlangs zowel verkoper als koper van een pand geworden, dat bleek voor mij het beste te zijn. Ik kende Fred al van naam en reputatie omdat ik als vastgoedrechtadvocaat ‘in het vastgoedwereldje zit’. Ik kan iedereen aanraden Fred in de arm te nemen. Hij gaf mij de juiste inschatting van de werkelijke staat van mijn pand, de te maken kosten etc., dus precies wat ik nodig had. Het werk dat hij doet, doet hij goed. Fred is vakkundig, snel en een prettig persoon. Ik ben hem dankbaar en zal hem voor mezelf in de toekomst weer inschakelen en raad hem ook bij anderen aan. Zeker als het om aankoop van een oud huis in Amsterdam gaat. In Amsterdam kan je niet voorzichtig genoeg zijn bij het kopen van een oud huis. Verkopende makelaars maar ook kopende makelaars bagatelliseren helaas meer dan eens visueel aanwezige scheurtjes om de koop niet te frustreren nu zij daarmee hun geld verdienen; dat heb ik in mijn werk al vaak meegemaakt. Laat dus bij oude panden altijd een bouwkundig rapport opmaken door een bouwkundige zoals Fred. Fred heeft tientallen jaren ervaring als bouwkundige en werkt onafhankelijk van welke makelaar dan ook. Hij zegt waar het op staat, hij vermeldt de risico's maar ook de sterke punten van het huis: Fred zorgt voor een deskundige bouwkundige keuring waarmee bouwkundige risico's en financiële risico’s aangetoond, vermeden of beperkt kunnen worden. Zeker niet het minst belangrijk: Fred is een zeer bekwaam funderingspecialist.
Tanya Ruijgrok
Tanya Ruijgrok
15:06 05 Nov 20
Snel en duidelijk advies, heb een belangeloos eerlijk verhaal gekregen, zeer prettige ervaring!
BV Brickshop
BV Brickshop
13:46 02 Nov 20
Gemaild over een mogelijke klus op grote afstand. Vlot een eerlijk advies waar hij aangaf (belangeloos) best even wilde meedenken omdat het soms niet eenvoudig is om in het buitenland een bouwkundig advies te krijgen. Fijn dat er nog zulke mensen zijn die niet altijd meteen denken 'uurtje - factuurtje'. Of ik aan de klus ga beginnen, is nog een tweede....
Julia Verbist
Julia Verbist
08:08 29 Oct 20
Gisteren hebben wij ons (toekomstige) huis laten keuren door Fred. In Amsterdam heb je natuurlijk veel oude panden, waardoor ik de bouwkundige keuring als het belangrijkste obstakel tot de koop zag. We hebben speciaal voor Premiumkeur gekozen omdat zij de enigen zijn die iets over de fundering zeggen, en het is fijn om een onafhankelijk iemand te kiezen. Toen we aankwamen bij de keuring had Fred al een lintvoegmeting van de voorkant gedaan en wisten we meteen dat dat in ieder geval kaarsrecht stond. Als je de filmpjes op de site kijkt weet je dat Fred enorm kritisch is - maar als Fred het huis goedkeurt dan weet je zeker dat het ook echt goed is. Bij ons vele complimenten over de staat van onderhoud en de kwaliteit van de verbouwing aan de huidige bewoner en kritische vragen die zij goed kon beantwoorden. De aanwezige van de verkoopmakelaar was erg onder de indruk dat Fred het dak op klom, dat had ze nog nooit gezien. Bij ons waren de aankoop- en verkoopmakelaar zeer welwillend tegenover Premiumkeur, maar ik kan me voorstellen dat als je een lijken in de kast hebt je Fred niet binnen wilt. Wij zijn enorm gerustgesteld en tevreden met deze fijne keuring. Voor ons is de koop geslaagd! Heel erg bedankt Fred!
Roelof Ettema
Roelof Ettema
09:45 25 Oct 20
Wij waren in ons geval de verkopende partij. Fred kwam ingehuurd door de kopers bij ons langs en nam geen blad voor zijn mond. Bij aanvang waren wij wat overdonderd door de recht toe recht aan aanpak van Fred. Op vraag van Fred over gebreken waren wij gewoon eerlijk over de gebreken die wij wisten en Fred waardeerde dat. Hij had het ook allang door. Hij kwam ook met extra puntjes die wij niet wisten. Na een waterpasmeting begon hij op het dak en liep alles af tot in de kruipruimte. Steeds zag hij in één oogopslag wat er aan de hand was. Fred toont veel kennis van zaken en ervaring. Ook toont hij een grote betrokkenheid. Fred sloot het bezoek af met een hele rij eerlijke adviezen die ook voor ons als verkopende partij zeer behulpzaam zijn. Wij zullen Fred zeker inhuren bij de opleveringskeuring van ons nieuwe huis. Roelof en Ilona
Joris Vogel
Joris Vogel
17:30 21 Oct 20
Eerlijk en Amsterdams recht voor z'n raap. Had wat vragen nav een keuring door een andere partij en ik werd meteen dezelfde dag geholpen.Dhr Tokkie is echt onafhankelijk en daarmee van onschatbare waarde in een overspannen woningmarkt.
Fred Letschert
Fred Letschert
14:24 21 Oct 20
Vandaag telefonisch een buitengewoon plezierig contact gehad met Premium Keur inzake de vraag over een mogelijk Funderingsonderzoek ogv het willen aankopen van een woning.De tekst en uitleg die we kregen in een gesprek van min. een kwartier was geheel kosteloos en inhoudelijk to-the-point. De basis werd uitgelegd hoe om te gaan met wat je dient te weten, zelf na te vragen over de Fundering, voordat je iemand gaat inhuren om onderzoek te plegen en daar kosten mee moet gaan maken. Als je die basis hebt, oa Funderingsrapport, evt. aanwezige garanties etc etc., dan kun je daarmee terug naar Premium Keur om alsnog een onderzoek te laten uitvoeren. Maar wees op voorhand "gezond wantrouwig" als het gaat om Funderingen, het gaat er uiteindelijk om "niet een kat in de zak te kopen qua woning".Ik kan alleen maar zeer positief zijn over mijn contact met Premium Keur.Doe allen je voordeel ermee.MvrgrFam. Letschert
Joanna Ambroziak
Joanna Ambroziak
18:37 20 Oct 20
I got a reply the same day and was provided with a very honest and a realistic opinion. Recommended!
terrence wong
terrence wong
06:26 11 Oct 20
Er zijn funderingsproblemen bij mij in de straat (Rivierenbuurt) geconstateerd. VVE is hier mee bezig en heeft al veel info op een goede manier uitgezocht. Als eigenaar van een benedenwoning die net 1 jaar helemaal verbouwd is, tot de vloer aan toe, word dit een grote kostenpost. Vandaar dat ik zelf ook op zoek ben gegaan naar info. Vrijdag telefonisch contact met Fred gehad. Ik kreeg EERLIJK, HELDER en DUIDELIJK advies. Ook concreet advies over welke stappen te ondernemen en wie te contacteren. Ook een fijnmazig gefundeerde kostenindicatie, die veel hoger ligt dan welke wij als VVE nu rekening mee houden. Uiteraard niet wat je wilt horen, maar wel gebaseerd op feiten en ervaring. Overigens had Fred er geen enkel (eigen) belang bij om mij advies en info te geven. Erg fijn bedankt!
Charles Mougenot
Charles Mougenot
12:38 26 Sep 20
I was nicely surprised seeing Fred today on the TV today " House Rules Holland". He is the best structural inspector/ bouwkundig Inspecteur out there. He helped us to buy one of the most amazing houses that I ever seen (in Utrecht) and he helped us to avoid to buy a ruin in the centrum of Utrecht that was strongly advised by our selling agent “aankoopmakellar” . My advice to the people buying a house is: "do not take a selling agent of aan ankoopmakelaar" just use the service of a good structural inspector/ bouwkundig Inspecteur. I see a few negative reviews about Fred and I don't believe in any of them! Fred helped us to avoid a trap that our own "selling agent" made for us with the rest of his corrupted group of selling agents and structural inspectors working in the centrum of Utrecht. The truth is that they are working in group and that there is no such a thing like "aankoopmakelaar" - someone who works only for you. They are selling ruins in the centrum of Utrecht at the high racketing price . If the selling agent propose you his own structural inspector please do not say yes!!! Ask if you can bring you own specialist. Did they say NO? Then don’t buy this house! You do not need a selling agent/aankoopmakelaar!!!! You just need a good structural specialist at your side. Thank you one more time Fred. And once again I am happy that you found your place in " House Rules Holland"! Thank you for helping people finding their dream house 😊.
Koper Den Haag
Koper Den Haag
11:30 17 Sep 20
Fred Tokkie van Premiumkeur is vakkundig, betrouwbaar en helder. Als een Hagenees een Amsterdammer inschakelt en vertrouwt, dan weet je dat er iets bijzonders aan de hand is. In positieve zin!We kregen Dhr. Tokkie aanbevolen van vrienden die hij had weten te behoeden voor een zeer grote miskoop met alle bijbehorende juridische en emotionele ellende van dien.Voor de aankoop van onze nieuwe woning (uit de jaren '50) in Den Haag heeft hij dan ook op hun aanraden de bouwkundige keuring gedaan. En daar hebben we geen spijt van gekregen.Hij keek in alle hoeken en gaten, klom op het dak, perste zich in de kruipruimten en gaf tussendoor allerlei handige tips voor zaken die we bij de verbouwing meteen mee kunnen nemen.Ook was hij prettig in de omgang en wist ons (maar ook de makelaar die zo'n grondige inspectie blijkbaar nog niet eerder had meegemaakt) gerust te stellen.Het bouwkundig rapport kwam vanwege drukte aan zijn kant vervolgens iets later dan afgesproken, dat was wel jammer. Maar het was wel van zeer hoge kwaliteit: helder, overzichtelijk en eerlijk.De wereld van het vastgoed kent vele gevaren en valse profeten. Het gaat om veel geld en je doet zo'n aankoop natuurlijk niet dagelijks.Zo'n proces brengt dan ook veel stress en onzekerheden met zich mee, maar met Fred Tokkie aan onze zijde durfden we het wel aan. Ook omdat hij niet uit onze regio komt en dus ook geen banden heeft met anderen in vastgoedbranche alhier.Kortom, we zouden deze man dan ook aan iedereen van harte aanbevelen.PLUSPUNTEN:+Vakkundig+Uitgebreid onderzoek, ultra secuur+Transparant+HelderMINPUNTEN:-Rapport kwam later dan gepland-Iets duurder dan gemiddeld, maar onder de streep zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en een druppel op een gloeiende plaat als het om zulke grote bedragen gaat
Raoul Kiksen
Raoul Kiksen
15:39 15 Sep 20
Goede en zeer grondige keuring. Na het ontvangen van het rapport nam Fred uitgebreid de tijd voor toelichting. Ook de nazorg is erg goed.
Dirk ter Meulen
Dirk ter Meulen
08:24 14 Sep 20
We hebben Fred benaderd over funderingsadvies na het lezen van de informatie op zijn website.Hij heeft ons snel en duidelijk geholpen!
Levi van Veluw
Levi van Veluw
07:12 09 Sep 20
Ivm met de aankoop van een huis in Watergang zochten we een bouwkundige die binnen enkele dagen kon komen voor een keuring. Hij is eerlijk en onafhankelijk. Geeft een goed advies waar je echt wat aan hebt.
Laurenz Thenu
Laurenz Thenu
09:40 25 Aug 20
Alina & Laurenz uit Purmerend hier. We moesten last minute de keuring cancellen omdat de makelaar een paar uur voor aanvang bouwtechnische keuring, en ná ondertekening contract met hypotheek vragen kwam. Man man man.Bouwkundige Keuring Amsterdam de ongewone situatie uitgelegd.Dankjewel Fred voor je begrip. We weten wie we moeten bellen de volgende keer.
Rogier Bakker
Rogier Bakker
15:03 19 Aug 20
Ondanks dat Fred onze afspraak eerst was vergeten, was hij na mijn telefoontje alsnog binnen 10 minuten op locatie. Fred heeft verstand van zaken en zag meteen waarom en of ons huis een goede koop zou betreffen.Hij heeft lak aan de connecties van (aankoop)makelaars en werkt dan ook altijd onafhankelijk. Hij heeft ook meteen wat tips gegeven over welke zaken op ten duur het best vervangen, gecontroleerd of aangepakt moeten worden.Ik kan Fred zeker aanraden als je behoed wil worden voor het kopen van een slecht huis in Amsterdam.
vincent b
vincent b
19:46 09 Aug 20
Voor de aankoop van een huis moesten we een bouwkundige keuring laten verrichten voor het tekenen van een koopcontract. Ik heb hiervoor Fred gebeld die ons snel te woord heeft gestaan. Hij verzekerde ons onmiddellijk dat de korte tijdslijnen geen enkel probleem zouden zijn. Tevens viel het ons snel op dat bij Fred de klant op de eerste plek komt, en niet de makelaar. Hij wist precies wie de keurders waren aangeraden door de makelaar, en gaf ook direct aan wat de aandachtspunten vaak zijn voor een huis uit het relevante bouwjaar. De afspraak was daarna snel geregeld. De bouwkundige inspecteur die door Fred's firma was gestuurd was tijdens zijn inspectie erg grondig en heeft meerdere gebreken gevonden die ons als leek absoluut nooit waren opgevallen. Dit was allemaal haarfijn uiteengezet in een gedetailleerd rapport waar ook keurig inschattingen stonden voor elke reparatie. Hierdoor weten we nu welke reparaties nodig zijn, en welke op termijn verstandig zijn om te doen. Bij een volgende verhuizing zou ik zeker weer contact opnemen met deze firma.
Magiel van de Vaarst
Magiel van de Vaarst
11:31 16 Jul 20
Als project ontwikkelaar maak ik vaak gebruik van deze partij voor zowel advieswerk als bouwkeuringen. Zeer bekwaam!
Sebastiaan Masselink
Sebastiaan Masselink
10:13 09 Jul 20
Fred heeft driemaal een woning met kelder voor mij gekeurd. Hij is een ervaren en uiterst kritische bouw keurder die geen blad voor de mond neemt. Hij houdt zijn onafhankelijkheid hoog in het vaandel , windt er geen doekjes om en benoemt feiten en risico's direct. Dat kan soms prikkelend werken voor zijn toehorende omgeving, maar als je daar overheen kijkt, levert dat een belangrijk onafhankelijk inzicht op in wat je nou eigenlijk koopt. Fred is verre van een hokjes-aankruiser maar een keurder met moderne meetapparatuur met een sterke mening.
Berry Nolles
Berry Nolles
16:12 08 Jul 20
Fred brutaal gevraagd om advies, hij reageerde meteen en heeft ons goed op weg geholpen. Voor nu zien we af van het doen van een bod maar als we een keuring moeten laten uitvoeren is Fred de eerste die we gaan benaderen. Fijn dat er nog mensen zijn die hulp bieden en weten wat service is. Dank Fred voor het open en informatieve gesprek!Met vr gr Berry
alexander kiers
alexander kiers
15:49 07 Jul 20
Fred heeft me zeer goed geholpen met de bouwtechnische keuring en veel tips gegeven voor de aankoop van mijn nieuwe huis. Hierdoor kreeg ik de zekerheid die ik zocht bij de aankoop van het huis. Zorgen die ik had na de bezichtingen, werden hierdoor weggenomen. Bovendien gaat Fred volledig onafhankelijk te werk.Tot slot heeft Fred nog de nodige tips gegeven over hoe ik het huis in de toekomst kan veranderen, dan wel verbeteren.Ik raad het zeker aan om Premiumkeur in te schakelen voordat je overgaat tot de koop van een huis!
Kris B
Kris B
10:17 30 Jun 20
De huizenmarkt in de Randstad is een slangenkuil, soms lijkt het wel alsof iedereen het slecht met de koper voor heeft. Toen we Fred Tokkie van Premiumkeur bij ons koopproces betrokken veranderde dat negatieve gevoel meteen. Vanaf het eerste gesprek was het duidelijk dat hij alles doet in het belang van de koper.De eerste keer dat we Fred Tokkie belden was hij toevallig in de buurt van ‘ons’ huis, en is hij gelijk even langs gereden om de gevel te inspecteren. Hij werkt grondig, snel, is gepassioneerd over zijn werk en is ook nog eens een vriendelijke man.Fred Tokkie doet de noodzakelijke inspectie, maar schroomt er ook niet voor om een koopadvies te geven. Omdat hij aannemer is geweest gaf hij ons tussendoor ook zeer welkom advies over aanpassingen die we eventueel in het interieur zouden kunnen doen.Na de bouwkundige keuring hebben we met een goed gevoel het koopcontract getekend.
Brenden Gannon
Brenden Gannon
16:07 15 Jun 20
Fred performed the technical inspection of our home in the Amsterdam/Amstelveen region while we were under offer to buy. He was thorough in his analysis, providing us with a detailed report of every issue, and was willing to explain everything in clear English. Don't use the inspector provided by your agent - Fred is totally independent, and provides an honest account!
L. O.
L. O.
12:08 12 Jun 20
Fast and professional response. Fred is very experienced and was able to give us some really good advice.
Garima Kaul
Garima Kaul
03:13 24 May 20
I’ve used Fred three times already while buying a house in Amstelveen/Amsterdam region. His company is honest and they try to do a full assessment of the houses. They are independent and can give good advice on the houses as they are not attached with any brokerage company. He also gave me construction advice on a house which saved us thousands of euros, completely opposite of what the aannemer was saying is not possible. I have found them to be very professional, friendly and independent in their judgement of the property. Highly recommended and I will return as a customer should I plan to buy a property again.
Rent a great room in Amsterdam
Rent a great room in Amsterdam
19:36 13 May 20
Fred heeft perfect werk geleverd, door zijn keuring heb ik afgezien van de koop van een woning, hetgeen me een hoop geld, hoofdpijn en teleurstelling heeft bespaard. Niet voor niets is hij niet erg geliefd bij makelaars, want hij verteld precies waar het op staat. Ik ga hem weer in de arm nemen bij een mogelijke volgende aankoop!
Marc de Vocht
Marc de Vocht
18:49 01 May 20
I.v.m. aankoop grachtenappartement in contact gebracht met Fred Tokkie. Wat een vakman! Uitstekend gefundeerd advies, snelle adequate (re-)actie en uitstekende service. Bedankt voor het meedenken Fred! Een absolute aanbeveling en noodzakelijke investering voor een ieder die vastgoed koopt of overweegt aan te kopen in Amsterdam e.o.
Robert Berendsen
Robert Berendsen
11:36 30 Apr 20
Eerlijk, deskundig, onafhankelijk, to the point. Ik vroeg of de scheuren in mijn woning uit 1973 konden duiden op funderingsproblemen. Concurrent Dys gaf als antwoord dat het onderzoek 919 tot 1150 euro zou kosten. Kijk, en dat is niet eerlijk. Als je als deskundige uit ervaring al weet dat er met de fundering van een huis in een nieuwbouwwijk uit 1973 geen funderingsproblemen KUNNEN zijn, dan is het oneerlijk om te suggereren dat funderingsonderzoek nodig is. Dank u wel heer Tokkie voor het advies!
Emma Dai
Emma Dai
10:34 30 Apr 20
It is a very reliable structure valuation provider! I am very happy that I find them, they inspected house very carefully, explained the cause and potential consequence! A truely independent and trust -worthy provider! Het is een zeer betrouwbare aanbieder van bouwkundige! Ik ben erg blij dat ik ze vind, ze hebben het huis heel zorgvuldig geïnspecteerd, de oorzaak en het mogelijke gevolg uitgelegd! Een echt onafhankelijke en betrouwbare provider!
Rene van Rappard
Rene van Rappard
16:56 27 Apr 20
My experience with Fred is an excellent one. We brought him in to create a long-term shared maintenance plan for our new house. Fred is clearly knowledgeable about all relevant technical details. Also, he is is street smart, meaning that he shows healthy doubts towards claims made by constructors or real estate agents. An overall useful exercise.
Humble Enid
Humble Enid
11:52 25 Apr 20
Als je een bouwkundige nodig hebt die écht onafhankelijk is, moet je bij Fred zijn! Ontzettend veel ervaring, top advies en vooral een eerlijke mening. Nooit een bouwkundige keuring doen door iemand die een makelaar aanraadt, altijd een onafhankelijke zoeken. Hiervoor is Fred echt een aanrader.
Jelle Nauta
Jelle Nauta
11:42 30 Mar 20
Op zoek naar constructie-keurder vanwege kraakjes en scheuren in stucwerk. ‘S Ovhtends vroeg al goed bereikbaar en goed advies. Laten we even skypen dat kan een hoop geld schelen. Zo gezegd zo gedaan, krimpscheuren en knappen door vloerverwarming. Van alle markten thuis, goed geholpen! Bedankt.
Bas Koeslag
Bas Koeslag
10:11 29 Mar 20
Vanwege problemen met de vloerbalken Fred gevraagd om een inspectie uit te voeren. Fred stelde voor om mee te gaan de kruipruimte in, zodat ik met eigen ogen ook de situatie kon beoordelen. Bijzonder was dat de uitkomsten van een eerder uitgevoerde bouwtechnische keuring bij aankoop van de woning totaal onjuist bleken. Het mooie was dat hij ook gelijk met een mogelijke oplossing kwam en dat heel duidelijk en begrijpelijk weet te communiceren.
Dirk Verburg
Dirk Verburg
14:52 26 Mar 20
Fred heeft mij uitstekend geholpen! Zijn advies is onafhankelijk en zeer deskundig. Blij dat ik een bouwkundige keuring heb laten uitvoeren alvorens het koopcontract te tekenen.Bedankt Fred!
Daf Dubbelman
Daf Dubbelman
10:34 25 Mar 20
Behulpzaam en kundig
Bruna Brunaa
Bruna Brunaa
08:17 24 Mar 20
I was very satisfied with all advice given by Fred Tokkie. Being a starter and buying a flat for the first time is not easy, as it seems. There are many hidden things that you go or will go through, especially when it comes to construction survey. Premiumkeur / Fred brilliantly helped me by giving me a great advice. I strongly recommend Fred Tokkie to anyone who is facing the same issue. Thank you Premiumkeur.
Luca Nuzzo
Luca Nuzzo
23:05 13 Mar 20
Fred is an amazing professional! His keen eye for details is what you need when you are buying a house and you want to be sure you are making the right investment (especially in the crazy Amsterdam real estate market). Fred is very responsive, quick, accurate and actually also quite fun, with a great human touch which is always good. Long story short I would recommend him and his service 100%!
Irena Parunakian
Irena Parunakian
14:29 03 Mar 20
Heel fijn geholpen. Momenteel aan het overwegen een woning aan te schaffen waar fundering op korte termijn vervangen dienst te worden. Hier wilde ik graag, tijdens het maken van de fundering, een kelder bij laten graven. Werd heel fijn meegedacht en werd op alle voor en nadelen gewezen. Ontzettend fijn!
Alwin van Gelder
Alwin van Gelder
15:16 18 Feb 20
Telefonisch algemene informatie bij Fred ingewonnen voor een eventueel project. Hij is heel open, duidelijk en stellig. Geeft ook aan waar hij wel en niet zijn ervaring en kennis kan en wil inzetten en gaf ook ook suggesties waar en bij wie je het ontbrekende desgewenst wel kan vinden. Ben een stuk wijzer geworden en hoop dat ik hem tzt daadwerkelijk kan inzetten bij het project.
Chantal Raven
Chantal Raven
15:50 20 Jan 20
Fred heeft mij geholpen met het oplossen van een langlopend vocht probleem in mijn huis. Waar veel andere experts er niet uit kwamen en het probleem zelfs erger maakte, kwam Fred met een oplossing. Het is een vriendelijke man die weet waar hij over praat!
Rudolf Hendrikx
Rudolf Hendrikx
04:37 06 Jan 20
Fred Tokkie heeft mij enorm geholpen met een VVE geschil en de gebreken die met een koopwoning komen. Met een woning in een oud pand in het hartje van Amsterdam is het lastig mensen te vinden die je kan vertrouwen en die echt verstand van zaken hebben zonder daar een slaatje uit te slaan. Fred luisterde naar me en gaf daarna persoonlijk advies. Hij deinsd niet terug voor de macht van grote bouwbedrijven en VVE’s.Met de koop/verkoop van een woning, laat Fred er naar kijken met zijn onafhankelijk en professioneel oog voordat er iets getekend word.Nogmaals bedankt Fred, je werk is heel waardevol in het donkere bos van de huidige huizenmarkt en de bouw.
Niels Arends
Niels Arends
20:59 12 Dec 19
Grondig, eerlijk, kordaat, duidelijk.Middels een prettige samenwerking heeft de keuring ons erg geholpen bij het maken van een afweging ten aanzien het kopen van een huis. Dank Fred.
Fabio Milito
Fabio Milito
13:05 11 Dec 19
Nothing hides from Fred. Since I moved to the Netherlands I bought twice, sold once, heavily renovated once. All delicate situations that, unless you are an expert of the peculiarities of Dutch constructions, I would warmly recommend not to face by yourself; specially when the interests of different real estate agents of this mad housing market are involved. Bad surprises are too often behind the corner. I had the chance to use Fred three times and I would never make a move anymore without him.
Myrthe
Myrthe
13:29 28 Oct 19
Wij zijn echt super goed geholpen.De afspraak was makkelijk gemaakt.Wij kopen een wat ouder huis waar echt werk aan zit.Fred was heel eerlijk en duidelijk in wat er mankeerde.In hoe dit het beste op te lossen.En wat daarvan de kosten zouden zijn.Ook gaf hij extra onderhoudtips.En wat ideeën om de woning te verbeteren.Bij extra vragen na de keuring konden we contact opnemen en werden we vriendelijk en goed te woord gestaan.We hadden ook echt het idee dat er de tijd genomen werd om naar ons te luisteren en alles goed te bekijken.Dit heb ik bij een ander bedrijf wel heel anders ervaren ooit.Ook gaf ik aan astma patiënt te zijn.En kwam fred zelf met extra ideeën en oplossingen die voor mij heel gunstig zouden kunnen zijn in de woning.Ik kan dit bedrijf echt aanbevelen.
Robbert Seidemann
Robbert Seidemann
05:05 28 Oct 19
Fred heeft ons geholpen en geadviseerd waar hij reeds werk had verricht. Zodat wij een second opinion konden krijgen voor een keuring en lijnvoeg/waterpasmeting via zijn netwerk. Heeft hem tijd gekost zonder factuur. Daarom raad ik hem ook zeker aan.
Am Be
Am Be
17:30 17 Oct 19
Eerlijke man met bijzonder veel verstand van zaken
Jantine de Jong
Jantine de Jong
07:37 13 Oct 19
Fred heeft ons geadviseerd bij de aankoop van een prachtig huis met souterrain. Na de keuring bleek de kelder lek te zijn en hebben wij de koop geannuleerd waarmee hij ons heeft behoed voor een financiële ramp. De verkopers kwamen aan met een offerte van 10k, maar gezien de ernst van de vochtproblemen had ons dat zeker het tienvoudige gekost; kopzorgen , eventuele burenconflicten en verloren tijd nog niet eens meegerekend. Het heeft ons de ogen geopend. 5 maanden later zijn de we eigenaren van een prachtig huis zonder souterrain en zonder gebreken. Ook deze koop wilden we niet finaal maken zonder de kritische blik van Fred, die naast gebreken ook oog heeft voor andere details zoals onderhoudstips en aandachtspunten waardoor je huis meer waard wordt en beter behouden blijft. Al met al een perfecte, nuchtere en kundige partner die je nodig hebt om je droomhuis te vinden op de overspannen Amsterdamse huizenmarkt. Bedankt Fred!
Dennis Timmerman
Dennis Timmerman
08:47 08 Oct 19
Fred net gesproken, direct advies om met een ander in gesprek te gaan t.b.v. vergunningsaanvraag! Heel fijn om gewoon eerlijk advies te krijgen. Dank Fred en wie weet tot een volgende keer!
Gerard van Solinge
Gerard van Solinge
17:18 06 Oct 19
Op advies van collega Fred benaderd voor bouwkundig advies bij aankoop van een appartement in Amsterdam. Hij was snel beschikbaar voor begeleiding bij de tweede bezichtiging. Fred is heel deskundig, heeft veel kennis van zaken en is echt onafhankelijk. Het rapport was glashelder met een duidelijk advies, waar we echt iets aan hadden. Wij raden hem van harte aan!
Henk van Hattem
Henk van Hattem
07:07 03 Oct 19
Bij Fred kun je altijd terecht voor een ongezouten eerlijk advies. Misschien niet altijd meteen wat je wilt horen maar daarvoor neem je geen bouwkundig expert. Gewoon lekker no nonsense advies wat wel een verademing is in de haaienvijver die de huizenmarkt is... Dus ben je niet zeker van je zaak, heb je expertise nodig of wil je gewoon ff je ideeën en plannen toetsen dan zou ik gewoon Fred bellen.
Kristy Fenton
Kristy Fenton
03:54 14 Sep 19
I'm at the beginning of an extensive apartment remodelling project and I made an appointment with Fred for some advice. He met with my architect and I and gave us some very honest feedback including that we did not need a bouw report, which we thought me might want to get before starting. He was familiar with my neighborhood and knew about my house. I value his opinion and highly recommend working with Fred if you're in Amsterdam.
Ronald Veldman
Ronald Veldman
11:33 01 Sep 19
Fred en Daan hebben voor ons de bouwkundige aankoop keuring gedaan. Zij hebben ons tijdens het hele traject super goed geholpen, net zoals heel veel mensen voor ons. Naast dat Fred erg deskundig is, vertelt hij alles precies zoals het is, is altijd bereikbaar, en neemt ruim de tijd om je van advies te verzien. Erg fijn om mee samen te werken, echte aanrader!
Paul van Egmond
Paul van Egmond
12:25 30 Aug 19
absoluut eerlijk en kennis van zaken, bij de keuring van je huis kan je echt geen betere hebben.
Maria Mougenot
Maria Mougenot
05:58 10 Aug 19
Fred is een geweldige bouwkundige inspecteur. Hij heeft ons geholpen met het kopen van een mooi huis aan het water in Utrecht. Hij heeft ook geholpen met het niet kopen van een rot huis in het centrum van Utrecht. Kopend een woning in Amsterdam of Utrecht moet je echt opletten! Deze woningen kunnen ernstige structurele problemen hebben die soms onherstelbaar zijn en die in de toekomst heel veel geld gaan kosten... Fred is eerlijk en weet waar je op moet letten bij het kopen van een oude woning. Met Fred als bouwkundige inspecteur heb je geen makelaar of aankoopmakelaar nodig! Een goede tip? Kies nooit een bouwkundige inspecteur die door je makelaar/aankoopmakelaar geadviseerd is... Vraag of je met de door jou gekozen specialist langs kan komen. Kan dat niet? Dan koop die woning niet!!!
Fernando Nocco
Fernando Nocco
22:41 09 Aug 19
Fred Tokkie, è stato fondamentale per l'acquisto del mio bellissimo appartamento nel centro storico di Amsterdam, mi ha seguito nella scelta con professionalità e simpatia per più di quatto mesi, conosce tutti i difetti di queste vecchie case di mattoni e legno.Raccomando Fred a chiunque vuole fare un sicuro investimento.
Lars Reimink
Lars Reimink
12:06 06 Aug 19
Fred heeft ons geholpen met een bouwkundige keuring die we nodig hadden voor de aankoop van ons huis. Dit is zo goed bevallen dat we Fred later nog een keer hebben gevraagd om voor ons hele pand een MJOP op te stellen. Fred heeft veel kennis van zaken en neemt rustig de tijd om alles uit te leggen zonder ingewikkelde vaktermen zodat ik het ook snap. Ik zou Fred zeker aanraden wanneer je een bouwkundige keuring of MJOP moet laten uitvoeren! Bedankt!
Laurens Gerats
Laurens Gerats
12:52 09 Jul 19
Even opgebeld voor advies over een fundering in een oud pand in Amsterdam. Zeer vriendelijk en uitgebreid deskundig advies gehad. Heel erg bedankt!Groetjes Lau en Sietse
Lidy Van Wijk
Lidy Van Wijk
08:06 03 Jul 19
Afgelopen maandag heeft Fred voor ons een bouwkundige keuring verricht. Omdat het een oudere woning betrof wilden we een onafhankelijk oordeel voordat we over zouden gaan tot koop van de woning.Na de keuring mondeling de resultaten besproken. Deze gaven ons een duidelijk beeld en wisten we hoe we ervoor stonden.Mede dankzij de keuring hebben we een weloverwogen beslissing genomen.
Nikola Znaor
Nikola Znaor
12:49 01 Jul 19
Fred gave good advice during the check, but was also open to help afterward with some questions during the renovation. Good communication, insights and dedication.
Rene Schilder
Rene Schilder
10:35 22 Jun 19
Wat een bijzonder fijne vent om mee te werken. Fred reageert snel op een aanvraag voor een keuring, werkt als het moet ook in het weekend, heeft bijzonder veel ervaring, communiceert uitstekend (zowel tijdens het werk als daarna per mail + het rapport) en is gewoon heel erg goed. Echt een uitstekende vakman.
Y W
Y W
12:33 19 Jun 19
Zij hebben ons goed geholpen met de bouwkundige keuring, alles prima uitgelegd en alle details van de keuring duidelijk op een rapport vermeld. Deze bouwkundige keuring dienst is echt een aanrader!
Roselie Van Kessel
Roselie Van Kessel
06:52 14 Jun 19
Voor een eerlijk verhaal ben je hier op de goede plaats!
Gerard Hermansz
Gerard Hermansz
13:24 12 Jun 19
Onlangs hebben wij in Amsterdam een appartement gekocht. Om de technische staat goed vast te kunnen stellen, hebben wij Fred Tokkie benaderd. Hij reageerde snel op ons verzoek om het onderzoek te doen. Het onderzoek is grondig gedaan. Wij ontvingen een uitgebreid rapport waarin de kwaliteit van de bouwkundige onderdelen werd beschreven. Het rapport hielp ons met ons eerdere vermoeden dat niet alles in orde was. Het heeft ons enorm geholpen de onvolkomenheden door de verkopende partij alsnog in orde te laten maken.Nadat de onvolkomenheden in orde waren gemaakt, heeft Fred Tokkie een eindkeuring gedaan. Ook daar is een adequate rapportage van gemaakt. Gedurende het proces heb ik diverse malen telefonisch contact met Fred gehad. Niet alleen uit de rapportage, maar ook uit de telefonische overleggen blijkt grote betrokkenheid en vakmanschap. Graag beveel ik Fred Tokkie van harte aan.
Rudi Affourtit
Rudi Affourtit
09:40 29 May 19
Enige tijd geleden heeft Fred ons uitstekend bijgestaan. Ten eerste heeft hij een vrijstaand huis met een uitbouw gekeurd waarvan tijdens de keuring bleek dat de fundering niet in orde was. Naar aanleiding daarvan hadden we een voorlopig koopkontrakt getekend met een extra clausule ivm de funderingsproblemen en de daar aan verbonden kosten. De verkopende makelaar en eigenaar gaven aan dat het slechts Euro10,000 zou kosten om dit te herstellen en na later bleek waren de geschatte herstelkosten Eur110,000. Wij hebben door de clausule aanbevolen door Fred het voorlopige koopkontrakt kunnen laten vervallen. Het tweede huis waar ons oog op viel heeft Fred ook gekeurd en met wat onderhoudstechnische opmerkingen hebben we dit huis aangekocht en daar wonen we nu zonder noemenswaardige problemen. Dank aan Fred voor zijn deskundige ondersteuning in deze.We bevelen Fred zeker aan.
Pierre-Alexandre Boulay
Pierre-Alexandre Boulay
12:56 28 May 19
Very professional and quick to reply on my questions. Didn't charge me a think for industry knowledge!
Eline
Eline
10:41 27 May 19
Fred over de telefoon gesproken en werd meteen goed geholpen. Hij heeft duidelijk veel kennis van stolpboerderijen een heeft meteen online meegekeken naar een boerderij die we zouden willen kopen. Dit gesprek heeft gelijk al geholpen om een indicatie te krijgen van de (bouwkundige) kosten die het kopen van een stolp met zich mee brengt. Bedankt voor dit eerlijke advies!
Naila Musabegovic
Naila Musabegovic
07:11 23 May 19
Wij hebben Fred ingeschakeld om een woning voor ons te keuren. Het maken van een afspraak ging ontzettend makkelijk. Fred is kundig en gaat zeer secuur te werk. Enthousiaste, aardige en eerlijke man! Wij kunnen Fred iedereen aanbevelen. Hij neemt de tijd en niks is te veel gevraagd! Nogmaals dank!
Joris Groot
Joris Groot
14:15 22 May 19
Fred heeft ons geholpen door het uitvoeren van een bouwkundige keuring en een basis funderingsonderzoek. Dit was voor een pand aan de Keizersgracht in Amsterdam. We zijn er erg tevreden over.We zijn meegegaan met Fred tijdens de keuring en hebben een hoop kostbare informatie vergaard. Dat ging niet alleen de staat van het pand. Maar ook over hoe je een renovatie het best zou kunnen aanpakken.Fijn aan Fred vind ik (naast zijn duidelijke expertise):- zijn no nonsense aanpak- zijn vermogen om de opdracht te snappen en tijdig op te leveren- de "extra mijl" die hij gaat bij de inspectieVoor ons levert dit net wat meer op vergeleken bij een inspectie door een landelijke inspectie-organisatie. Die zijn ongetwijfeld goed maar Fred is extra betrokken naar mijn mening.
Yvette S
Yvette S
17:42 15 May 19
Fred heeft ons enorm snel en deskundig geholpen bij de aankoop van onze eerste woning in Utrecht (Wittevrouwen, 1906). Er was enige haast geboden bij het laten keuren van onze woning omdat wij overeen waren gekomen de bouwkundige keuring in onze bedenktijd uit te laten voeren. Fred dacht meteen met ons mee en kon onze woning zelfs al keuren op de dag van het tekenen van onze voorlopige koopovereenkomst (1 werkdag na mijn telefoontje).Tijdens de bouwkundige keuring bleek Fred een wandelende encyclopedie op het gebied van woningonderhoud en vlogen de tips ons om de oren. Mijn vriend mocht meteen samen met Fred het dak op om daar de boel te inspecteren en zo liepen we de woning van boven tot aan beneden door. De keuring eindigde met een grondige inspectie van de kruipruimte, waarbij we zelfs werden uitgenodigd om Fred achterna te kruipen.Fred's deskundige en grondige blik heeft ons enorm geholpen en gerustgesteld - het huis vertoonde ondanks zijn niet geringe leeftijd nauwelijks gebreken. Wij kunnen Fred aan iedereen aanbevelen die een bouwtechnische keuring wil laten uitvoeren (en dat graag wil laten doen door een uiterst aardige en vrolijke vent).
Babs Sabbé
Babs Sabbé
15:22 15 May 19
Fred heeft de voorschouw gedaan van mijn nieuwbouw appartement in Amsterdam Noord.Hij is een vakman in hart en nieren. Ik was meer dan tevreden. Hij heeft mij vakkundig door de voor-oplevering heen geloodst en overspoelt met tips and tricks!Hij heeft een scherp oog voor detail en was goed voorbereid; lampjes, laser-meetapparatuur. Hij had alles bij zich. Omdat je niet elke dag een huis koopt is het super fijn om een deskundige aan je zijde te hebben die de zaken goed en met geduld aan je kan uitleggen zodat je het zelf ook begrijpt waar het over gaat. Thanks Fred! Als ik de sleutel heb zal ik op je proosten!
Martijn Wiersma
Martijn Wiersma
19:45 12 May 19
Prima ervaring met de heer Tokkie. Kwam zijn afspraken na en leverde een gedegen Meerjarigonderhoudsplan.
p eikelenboom
p eikelenboom
10:17 11 May 19
hij heeft ook dit keer weer een duidelijk advies gegeven. Geen moeilijke termen of kletspraat. Gewoon praktisch en eerlijk advies. Bedankt voor het waardevolle advies!
Janneke -
Janneke -
09:28 01 May 19
Ik heb Fred gebeld voor een bouwkundige vraag. Kosteloos heeft hij alle foto’s bekeken en een eerlijk advies gegeven. Goed gevoel bij deze meneer!
IPC ACCOUNT
IPC ACCOUNT
07:24 30 Apr 19
Ik had een aantal vragen mbt fundering van een uitbouw en kwam via de website in contact met Fred. Ik was benieuwd of er een methodiek bestond om vast te stellen of de fundering (1905) voorzien was van palen. Fred heeft mij uitgebreid te woord gestaan en advies gegeven.
Serge Gaalwijk
Serge Gaalwijk
08:14 26 Apr 19
Ik heb Premiumkeur ingeschakeld om een contra expertise ( funderingsonderzoek ) te laten uitvoeren ivm een juridisch geschil met een pandeigenaar. Laatstgenoemde had een kortgeding aangespannen. Mede dankzij rapportage van Premiumkeur zijn wij erin geslaagd om de kortgeding te winnen.Kortom: Premiumkeur levert inhoudelijk uitstekende rapporten ( op basis van degelijke onderzoek ).
Jan Dre Dekker
Jan Dre Dekker
19:37 24 Apr 19
Fijne man die zeer kritisch te werk gaat. Hij neemt je mee in de kritische keuring en geeft advies en uitleg bij elk onderdeel.In mijn geval leverde het het op dat ik afzag van de koop omdat er gewoon te veel zaken vervangen moesten gaan worden waardoor de kosten de pan uit zouden rijzen. Gewoon bellen deze man.
Iwan Rustveld
Iwan Rustveld
12:24 17 Apr 19
Naar aanleiding van een voorgelegd bouwkundig probleem, heeft deze adviseur een oprecht advies gegeven en mij verwezen naar een bouwkundige mediator. Nogmaals dank voor de eerlijkheid en het oprechte advies.
Dik
Dik
08:22 17 Apr 19
Geweldig telefonisch advies van vriendelijke zeer deskundige man!Let op belangrijke details kwa brandveiligheid & nog belangrijker koolmonoxide gevaren in de appartementen! Wij gaan deze deskundige graag inhuren voor meerjaren onderhoudsplan!
Bart Hoogendoorn
Bart Hoogendoorn
18:25 16 Apr 19
Ik heb Premiumkeur gevraagd voor een bouwkundige keuring van een woning in Monnickendam uit de jaren 60. Fred gaf telefonisch al een duidelijke toelichting over op welke manier zij keuren en hij gaf aan dat de kruipruimte ook volledig gecontroleerd word als deze toegankelijk is. Dit in tegenstelling tot een aantal ''concurrenten'.'Er kwamen veel zaken aan het licht die ik zelf nog niet gezien had, ook is Daan het dak op geweest en heeft de schoorsteen bekeken.Na 4 werkdagen had ik het rapport binnen waar duidelijk in staat welke mankementen er zijn met de geschatte herstelkosten. Maar ook een kort voorstel met hoe de mankementen opgelost kunnen worden. Telefonisch kan Fred een goede toelichting geven als er iets niet duidelijk is.Naast de goede keuring is de prijs van de keuring zelfs laag vergeleken met de ''concurrenten''. Een echte aanrader dus!
Vanessa van Ast
Vanessa van Ast
11:50 16 Apr 19
Na jarenlang last gehad te hebben van optrekkend vocht en ineffectieve en kostbare behandelingen te hebben uitgevoerd, hebben we als VVE besloten een onafhankelijk inspecteur in te schakelen om de kruipruimte te inspecteren. Zo kwamen we bij Fred Tokkie uit. We hebben Fred leren kennen als behulpzaam, oprecht en het meest belangrijk: zeer kritisch! Hij heeft ons met eigen ogen laten zien hoe serieus de problemen onder het huis zijn, door bijvoorbeeld simpelweg met een schroevendraaier een gat te prikken in de rottende draagbalken onder de begane grond. Verder kregen we een uitgebreid rapport, met foto's die voor zich spreken, en aanbevelingen voor aanpak van de problemen. Uiteraard allemaal zeer slecht nieuws, herstel zal een behoorlijke duit gaan kosten maar persoonlijk weet ik liever exact waar ik aan toe ben.Het nieuws kwam extra hard aan voor twee nieuwe VVE leden, die ieder zojuist een nieuw appartement hadden gekocht. De technische keuring voor een van deze leden werd uitgevoerd door Perfectkeur. Zij hadden notabene in hun rapport vermeld dat er helemaal geen kruipruimte aanwezig was en deze dus ook niet kon worden geinspecteerd, en dat terwijl er simpelweg een luik in de gang aanwezig is! De aankoopmakelaar van de andere koper had gezegd dat een inspectie niet nodig was, omdat het betreffende appartement toch net nieuw verbouwd was. Dit soort handelswijzen heeft tot gevolg gehad dat mijn nieuwe buren nu ernstig gedupeerd zijn. De les is denk ik je niet gek te laten maken door de (Amsterdamse) huizenmarkt, en een kritische keurder in te schakelen, zoals bijvoorbeeld Fred.mvg, Vanessa
Rutger Voitus van Hamme
Rutger Voitus van Hamme
20:59 15 Apr 19
Ik heb het bedrijf van Fred Tokkie ingeschakeld om een opleverkeuring uit te voeren aan mijn woning. Communicatie verliep helder en soepel en snel nadat de keuring was geweest ontving ik een zeer uitgebreid en duidelijk rapport. Fijn zaken doen zo!
Hans Schulp
Hans Schulp
15:06 15 Apr 19
Voor een project in Amsterdam contact opgenomen met Fred met vragen over fundering en een eventueel onderzoek. Fred heeft zeer uitgebreid antwoord gegeven op mijn vragen en heeft mij op een uiterst bekwame wijze inzicht gegeven in de funderingsperikelen.
Willem Roos
Willem Roos
07:24 10 Apr 19
Gisteren voor de tweede keur een huis laten keuren door Fred. Beide keren een ontzettend goede ervaring. Fred schroomt niet om overal op/in te kruipen om de onderste steen boven te krijgen. In ons geval resulteerde dat in het níet kopen van een pand dat verzakt bleek te zijn met vele andere problemen, en het wél kopen van een structureel goed pand, dat ons nog vele jaren zorgeloos plezier gaat opleveren.Fred, bedankt!
mischa van driel
mischa van driel
17:48 08 Apr 19
Fred heeft ons uitstekend geholpen. Zijn kennisniveau is erg hoog en hij en zeer behulpzaam. We kunnen met een gerust hart het koopcontract tekenen. Bedankt Fred!
Charel van Dam
Charel van Dam
08:17 08 Apr 19
Fred heeft ons als VVE geholpen met een meerjarenonderhoudsplan. Hij is een zeer ervaren vakman met enorm oog voor detail. Hij geeft eerlijk en duidelijk advies en is prettig in de omgang en communicatie. Ik zou hem zeker aanbevelen.
1990Carolien
1990Carolien
09:56 06 Apr 19
Fred is een ongelofelijk professionele en aardige vakman, die absoluut de tijd heeft genomen om ons alles duidelijk te maken. Hij geeft een eerlijk advies, ook over zaken die je misschien liever niet wil horen over het huisje dat je wil kopen. Ook voor de keuring heeft hij telefonisch de tijd genomen ons alles uit te leggen. We zijn ontzettend tevreden over zijn kennis en kunde en zouden hem aan iedereen aanraden!
Edgar Rossum van
Edgar Rossum van
20:09 28 Mar 19
Voor de aankoop van een woning uit 1950 hebben we Fred gevraagd om een bouwtechnische keuring uit te voeren. Vanaf het eerste moment verliep het contact erg fijn. En alhoewel Fred op vakantie was werden de berichten erg snel beantwoord. De keuring liep erg fijn, en de makelaar vond het lastig. Wat liep Fred enthousiast door het huis, klopte hier, voelde daar. De vloer werd gemeten, het dak gecontroleerd en voor je het wist zat Fred op het dak. En ook de kruipruimte werd zeker niet overgeslagen. Vakkundig als Fred is deelt hij snel zijn kennis, geeft tips over de status van de woning en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Hij is er voor jou als opdrachtgever en dat merk je ook. Zorg dus dat je bij de keuring bent dan krijg je veel meer inzicht. Het rapport verscheen snel na de keuring en voldeed prima aan onze wensen, inzicht in de kosten die er aan zitten te komen op korte termijn en middellange termijn. Wij zijn erg tevreden Fred, ik loop met regelmaat op te scheppen over de wijze waarop jij de bouwkeuring uitvoerde en het plezier waarmee je dat doet. Chapeau.
Rob Waaijers
Rob Waaijers
15:14 27 Mar 19
Premium Keur heeft mij gratis en belangeloos een goed advies gegeven. Het komt op mij over als een betrouwbaar en vriendelijk bedrijf.
Monika Schoning
Monika Schoning
19:13 25 Mar 19
By now, Fred did the second inspection for us. Very satisfied with his inspections; we would always hire him again! Thorough inspection and knowledgeable, thank you!
melvin brouwer
melvin brouwer
15:19 25 Mar 19
Telefonisch concat gehad met Fred zelf.Eerlijke en directe kerel heeft me wat advies gegefen maar vondt het niet nodig om langs te komen en onnodig kosten te maken!Iemand die met je mee denkt en niet op geld uit is ze bestaan nog.
Gaspar Rodriguez
Gaspar Rodriguez
19:03 21 Mar 19
Fred is a one of kind human slash inspector. He truly has a passion and talent for what he does. He conducted a very thorough and honest inspection of our new house. Thank you!
Mark From Amsterdam
Mark From Amsterdam
09:49 20 Mar 19
Prettige samenwerking met Fred Tokkie voor een MJOP (MeerJarenOnderhoudsPlan) voor onze VVE van een woning begin 1900 in Amsterdam. Fijn dat Fred een onorthodoxe werkwijze heeft en net een stap verder gaat met de inspectie. Het verslag was uitgebreid en helder en meer dan een gestandaardiseerd rapportje. We weten nu wat we voor de komende jaren kunnen verwachten en welke we actie we als VVE dienen te ondernemen.
Wessel Oomens
Wessel Oomens
10:37 19 Mar 19
Zeer behulpzaam advies
Diederik Blomhert
Diederik Blomhert
10:53 13 Mar 19
Fred is een goede vakman die erg snel met een deskundig advies ter zake kon komen om ons te helpen.
miranda roskam
miranda roskam
16:44 27 Feb 19
Voor onze VVE heeft dhr. Tokkie een meerjarenonderhoudsplan opgesteld.Dhr. Tokkie is vakkundig en handelt snel. Wij hebben een gedegen plan ontvangen dat ons verder helpt om de nodige prioriteiten te stellen.Kortom een aanrader!
Janine ten Horn
Janine ten Horn
14:14 23 Feb 19
Veel dank voor je kordate telefonische advies op deze zonnige zaterdagmiddag. Wat is wijsheid in een dispuut met de buren over de al dan niet noodzakelijkheid van funderingsherstel met 2 elkaar tegensprekende rapporten ? Dank voor je eerlijke, heldere en ook zeer praktische advies. We zijn gesterkt in het ingeslagen pad en vertrouwen erop er samen met de buren uit te komen. Een zonnig weekend toegewenst ! Hartelijke groet, Janine
Bas Berkel
Bas Berkel
12:54 21 Feb 19
'No nonsense' bouwexpert met eindeloos veel ervaring en kennis. Denkt vanaf het eerste belletje direct met je mee en is daarbij helder en eerlijk.
Nelson Nosratifard
Nelson Nosratifard
08:27 21 Feb 19
We hebben Fred ingeschakeld voor de keuring van een boerderij uit 1900, hij reageerde vlot op de aanvraag, de communicatie verliep snel en duidelijk, de afspraak was dus ook snel gemaakt en hij was keurig op tijd. Hij doet het werk met de nodige enthousiasme en is naar onze mening erg deskundig. Wij hebben na betaling van de nota een keurig rapport ontvangen, maar eigenlijk wisten we tijdens de keuring al voldoende waar we voor stonden, omdat hij dat al doende besprak met ons. Ik ben zelf geen leek, maar het is altijd goed een professional te laten meekijken en te laten oordelen. Alles werd gemeten met speciale waterpassen voor de lintmeting van de voegen en we kregen adviezen en tips voor de verbouwing, altijd mooi meegenomen.
bas b
bas b
11:53 20 Feb 19
Prima advies van Fred Tokkie.
Sebas Verwoert
Sebas Verwoert
08:10 17 Feb 19
Afgelopen vrijdag is door Fred onze nieuw aangekochte jaren 60 woning bouwtechnisch gekeurd. De makelaar was ietwat zenuwachtig voor de man uit Zaanstad, dus dat zegt al genoeg!Wat een enthousiaste man met veel kennis. De woning is letterlijk van top tot teen gekeurd. Vragen die ik had werden meteen beantwoord. Ook voorziet Fred je tegelijk van advies en neemt echt de tijd voor je! Zeer prettige man om mee samen te werken!P.s. Wees voorbereid om samen kruipruimtes te bezoeken want in zijn enthousiasme neemt hij je letterlijk overal mee naartoe! Als je nog twijfelt, deze man kun je zeker inschakelen!
1zhong
1zhong
16:37 15 Feb 19
Fred is een zeer vriendelijke man, waarbij ik echt gevoel heb dat hij niet vriendjes is met de makelaars. Hij heeft veel handige tips gegeven voor een woning op het gebied van gebreken, onderhoud en ook interieur. Ik kan hem zeker aanraden en zijn tarieven zijn zeer goed!
Romy de Booij
Romy de Booij
12:21 01 Feb 19
Wij hebben een huis gekocht die gekeurd moest worden. Ik belde Fred op en een dag later was hij al beschikbaar voor de keuring.Samen zijn we het hele huis doorgelopen. Hij gaf ons goed advies, ook over de kleine dingen. Wij willen graag wat verbouwen en ook daar gaf hij ons goed advies in.Het rapport dat we van hem ontvingen was duidelijk. Aan de hand van foto's lichtte hij goed toe wat zijn bevindingen waren.Bedankt voor de snelle en fijne keuring Fred!
Gijs Roelofsen
Gijs Roelofsen
12:49 30 Jan 19
Onze VVE had nog geen meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Omdat ik mijn appartement ging verkopen werd dat geëist door de bank van koper. Dit moest snel geregeld worden. Erg blij met de snelheid van dienstverlening door Fred Tokkie. Afspraak was op korte termijn en het MJOP volgde snel er na. Fred is heel prettig in de omgang. Ik vond hem erg kundig overkomen, vriendelijk en bleef zag ik in onze MJOP wel kritisch daar waar het moet en dat vond ik een goed teken. Ik zou hem met gerust hart aanbevelen aan vrienden. Hij had overigens ook nog een aantal hele goede adviezen voor zowel de koper (wil graag een dakterras realiseren) als voor mij zelf (bezig met nieuwbouw woning). Altijd fijn als mensen met kennis van zaken bereid zijn met je mee te denken.
Nicolò Comparini
Nicolò Comparini
09:20 29 Jan 19
My girlfriend and I were looking for a new place in Zaandam. Being this our first home, we were highly unexperienced in both the buying process and the assesment of the house itself. On top of that, more difficulties came from the fact that we are expats, making it harder to collect trustworthy opinions and information. Fred proved to be an irreplaceable asset, providing insights on both the estate conditions and the fair price.He first proved his value when we called him to inspect an old, detached house, that we were interested in. We fell for the spacious garden and the 'rustic' feel, but Fred was quick to point out its many structural deficiencies and the high maintenance costs even in the short term. These were highly valuable insights, as the real estate agency charged with the selling DID NOT MENTION ANY OF THE SERIOUS STRUCTURAL AND FOUNDATIONAL ISSUES.In addition, Fred was flexible and fast in supporting us when we found an appropriate accommodation, making time to come check it out and provide us with a price estimate.Geweldig!
Joseph
Joseph
15:43 24 Jan 19
I called Fred's firm to ask if I could have an inspection done on my floor to see how much weight it could bear for an aquarium. He graciously gave me free advice over the phone about how to place the aquarium, the construction, and weight bearing capacity of a typical wooden floor in Amsterdam. Saved me the costs of a potentially very expensive inspection!
Eric Pixel
Eric Pixel
15:01 18 Jan 19
Het was een waar genoegen om met Fred samen te werken, want met gecompliceerde bouwkundige uitdagingen ben ik blij dat wij konden leunen op de expertise en jarenlange ervaring van Fred.We hebben 2 trajecten doorlopen:1. Een verbouwing (complete renovatie woning) met een aannemer die zich niet aan afspraken hield, met een verbouwingsomvang van ruim 100.000 Euro. Een zaak waarvan de afloop een hele grote impact had kunnen hebben op ons leven.Door Fred bij te schakelen vanaf het bemiddelingstraject tot aan de rechtszaak wisten we direct waar we aan toe waren, zowel waar we sterk als zwak stonden en hoe met deze punten om te gaan.Na een 2 jaar lang slepende zaak hebben we dankzij Fred op de juiste dingen kunnen focussen en het tot een goed eind kunnen brengen.2. Bouwbegeleiding bij complete opbouw/inrichting casco appartement. Omvangsgrootte was hier ruim 70.000 Euro. Hierin heeft Fred ons heel strak en goed doorheen gewalst door een helder proces uit te schetsen. Eerst 3-4 aannemers laten screenen, een concept contract maken met gedetailleerde informatie over welke materialen/merken/afmetingen etc gebruikt dienen te worden tijdens verbouwing, zodat er bij de finaal gekozen aannemer een heldere opdracht klaar lag, waar wij als consument/particulier met weinig zorgen tijdens de verbouwing hebben kunnen toekijken, mede door steevast ook de supervisie visits van Fred tijdens de verbouwing.Iemand zei ooit tegen mij; " if you think professionals are cheap, try amateurs!" Fred is een pro(fessional)!Welkom om contact op te nemen voor referentie.Mvgr,Eric Pichel
Marieke van Veen
Marieke van Veen
16:44 16 Jan 19
Fred is een fantastische vakman met een schat aan kennis. En hij neemt, in tegenstelling tot andere keurders, alle tijd om alle dingen aan je uit te leggen die je anders niet of maar half snapt. In het gesprek kun je alle kanten met hem op. Omdat hij aannemer is geweest kan hij je van praktisch advies voorzien, maar als je dat niet wilt kan hij zijn verhaal ook puur technisch houden. Bovendien is Fred helemaal thuis in oudere panden. Voor ons was het echt geweldig om samen met hem in onze net aangekochte jaren '30 woning in Zaandam te lopen. Hij kon dingen waarvan wij dachten dat we ze absoluut groot aan moesten pakken, met feiten en goed advies relativeren. En hij wees op ons kleine dingen die we zelf over het hoofd hadden gezien, en die zonder aandacht later grotere problemen zouden kunnen worden. Fred, je bent een topper! Heel veel dank en groeten, Marieke en Rik
Gerrit Jan van de Lagemaat
Gerrit Jan van de Lagemaat
14:40 06 Jan 19
Fred heeft ons eind vorig jaar uitstekend geholpen met de bouwkundige keuring van een stolpboerderij. Hij heeft veel ervaring/kennis van zaken en is objectief en onafhankelijk. Ook de nazorg is prima.
Michiel Sekan
Michiel Sekan
20:05 30 Dec 18
Heel erg te spreken over de diensten van Fred en Teun! Ze reageren razend snel en zijn goed bereikbaar. Op tijd bij de oplevering en erg fijn om iemand erbij te hebben met verstand van zaken en oog voor detail. Teun heeft ons op een aantal punten gewezen die wij zelf anders nooit hadden ontdekt (bijvoorbeeld een beschadiging in het raam). Het geld meer dan waard!
Tix Bertel
Tix Bertel
12:32 27 Dec 18
Fred geeft snel en adequaat bouwkundig advies, wij waren zeer blij met zijn snelle reactie.
Anthony Thissen
Anthony Thissen
12:14 26 Dec 18
Fred is een absolute topper. Ik kreeg hem aangeraden via mijn aankoopmakelaar. Aan de telefoon gaf hij al aan dat hij niet het type bouwkundige ingenieur is dat een theetje drinkt en dan zijn krabbel zet, maar echt het huis komt inspecteren. En zo het geschiede.Fred is een man van zijn woord. Hij heeft me echt alles laten zien, van kleine scheurtjes in het plafond tot aan tips over de beveiliging van de voordeur. Daarnaast is hij in tegenstelling tot anderen niet te goed om het dak op te gaan en de kruipruimte te inspecteren. Het rapport wat ik kreeg is uitgebreid en voorzien van een hele hoop specifieke foto’s, uitleg en berekeningen. Eigenlijk precies wat je wilt hebben als je een huis bouwkundig laat inspecteren.Aanrader dus.
Joppe en Sandra
Joppe en Sandra
17:14 13 Dec 18
Wij zijn bij de aankoop van ons huis door Fred van Bouwkundige Keuring Amsterdam geholpen. Een echte expert die heel gedegen advies aflevert. Fred heeft ons behoed voor het aankopen van een pand dat in eerste instantie een droomhuis leek, maar waar ontzettend veel (verborgen) gebreken naar boven kwamen bij de bouwkundige keuring. Fred heeft een enorme kennis over bouwwerken en werkt geheel onafhankelijk. Het stelt hem in staat ook minder positief advies te geven als dat nodig is. Wel zo fijn in een aankoopproces waarin elke partij een ander belang heeft bij de aan/verkoop van een pand. Fred heeft ons ook geadviseerd over het huis dat we uiteindelijk hebben gekocht en waardevolle aanbevelingen gedaan het huis in goede staat te krijgen.Dank Fred!
Margo de Bont-Kikkert
Margo de Bont-Kikkert
13:38 10 Dec 18
Fred heeft verstand van zaken en weet wat hij doet! Ik heb een kundig en overzicht rapport gekregen! Bedankt!!
Dirk Hooglandt
Dirk Hooglandt
16:33 06 Dec 18
Dat was een fijn telefoongesprek met veel (gratis) deskundige adviezen. Dank
Mathieu van Bergen
Mathieu van Bergen
13:54 17 Nov 18
Voor de tweede keer van Fred Tokkie advies gekregen. De eerste keer een bouwkeuring en acceptatie laten doen van een aangekocht appartement in Adam. De tweede keer telefonisch overleg gehad over een doorbraak van twee appartementen. Beide keren blijkt dat Fred scherp is, geen blad voor de mond neemt richting de aannemer en komt met echt goede adviezen. Ik ben zeer tevreden over de no-nonsense aanpak van Fred die mij als leek veel vertrouwen geeft. Zeer aan te bevelen als je snel en adequaat geholpen wilt worden.
arnaud ruighaver
arnaud ruighaver
07:46 07 Nov 18
kundig advies en keurig tarief. Vakmannen.
Doris Fritzi Mathilde Appel van Benthum
Doris Fritzi Mathilde Appel van Benthum
08:15 11 Oct 18
Ik heb Fred alleen telefonisch gesproken. Hij heeft me geen betaalde opdracht aangesmeerd maar me wel geheel kosteloos gouden tips gegeven over waar je op moet letten als je met een aannemer in zee gaat, hoe je goede afspraken maakt, en je ervoor zorgt dat je binnen budget en planning blijft. Hij heeft direct meegekeken naar een woning en een inschatting gemaakt van de verbouwingskosten.Ik kan alleen maar zeggen dat Fred super behulpzaam en deskundig was en ik zeer blij ben met zijn advies. Dank je wel Fred!
Bart Meuter
Bart Meuter
15:45 17 Jul 18
Premium Keur, Fred Tokkie, kan ik iedereen van harte aanbevelen voor funderingsherstel en kelderbak werk. Fred heeft een hele unieke combinatie van (decennia lange) inhoudelijke kennis, praktische ervaring (zeg maar street-smart) en sociale skills. Hij geeft je een palet aan mogelijkheden, maar ook direct een goed onderbouwd advies welke route hij je zou aanraden. Duidelijk en transparant. En dat maakt hem redelijk uniek in een bouw-wereld waar je toch vaak het gevoel hebt dat je op je hoede moet zijn, omdat je misschien niet alle ins en outs weet en de afwegingen vaak complex zijn. Daarnaast is Fred een vrolijk en energiek type - daar wil je mee samenwerken.
Fvandenberg Consolid
Fvandenberg Consolid
13:53 16 Jul 18
Om in aanmerking te komen voor een koopwoning rondom Amsterdam moet je snel handelen. Als je dan op zondagochtend contact zoekt en binnen een paar uur meer dan volledig geïnformeerd bent kan je dit alleen maar uitstekende service noemen. En het mooiste aan het verhaal is dat Fred op deze zondag mailde vanuit zijn vakantieadres. Wat een service als tijdens je vakantie een klant voorziet van goed advies en zelfs nog tips meegeeft dit ik kon gebruiken bij mijn onderhandeling!
A Klak
A Klak
11:35 11 Jul 18
Valentine de Sartiges
Valentine de Sartiges
09:34 22 Jun 18
Vous pouvez faire confiance à Fred les yeux fermés !Fred est professionnel et honnête.Je recommande vivement Fred.Encore 1000 merci pour votre précieuse aide Fred.
Guillaume Merville
Guillaume Merville
11:53 19 Jun 18
Fred was amazingly taking care of our real interest in buying our apartment.Really honest, straightforward, we recommend.
Maarten Appelo
Maarten Appelo
19:53 12 Jun 18
Geen moeilijke termen of kletspraat. Gewoon praktisch en eerlijk advies. Het advies heeft mij een hoop kosten bespaart. Bedankt voor het waardevolle advies!
Robin M
Robin M
11:35 01 Jun 18
Via via van Bouwkundige Keuring Amsterdam gehoord. Erg prettig dat er nog echte experts zijn, die ook echt eerlijk zijn. In het kort: dankzij Fred's advies heb ik duizenden euro's kunnen besparen.
Jean-Pierre Voogt
Jean-Pierre Voogt
10:23 29 Apr 18
Ik heb Fred gevonden met Google. Hij is heel goed bereikbaar en ik had snel een afspraak met hem. Ons huis was reeds gekocht maar we zaten toch met enkele bouwtechnische vragen. Telefonisch spraken we een bouwkundige keuring af.Eenmaal ter plekke werd het een persoonlijk advies op maat. Fred is vooruitziend, heeft absoluut kennis van zaken en het is een plezier om met hem te werken. Hij heeft mijn bouwtechnische vragen snel besproken en opgelost! Superfijn!Tevens had hij nog allemaal andere nuttige tips mbt energie en verduurzaming. Je kan Fred het beste ruim van te voren voor je een woning koopt bellen, dan kun je alles planmatig aanpakken en is je huis klaar voor de toekomst. Ik kan Fred aan iedereen aanbevelen!
Mag van der Sluis
Mag van der Sluis
12:17 16 Apr 18
Fred Tokkie heeft mij een uur lang door de telefoon waardevol advies gegeven en me heel veel onnodige kosten bespaart. ik laat nu meetbouten plaatsen ipv nu al een funderings onderzoek naar de palen te laten doen. Dank je Fred!
reinier brakema
reinier brakema
12:48 15 Apr 18
Fred Tokkie heeft ons behoed voor het kopen van een "droompand" met een nachtmerrie. De fundering was niet goed, schatting makelaar: 60.000 euro. Fred wist snel en overtuigend voor te rekenen dat dit 170.000 euro zou worden, al snel een jaar duurt, met risico van al dan niet blijvende ruzie met de buren, processen, enz.We hebben geen bod uitgebracht en zijn Fred heel erg dankbaar. Aardige vent, recht voor zijn raap!
Suzanne Slegers
Suzanne Slegers
12:18 29 Mar 18
Wauw! Wat een ge-wel-dige service! Fred heeft een zakelijk bedrijfspand van 460 m2 voor ons geïnspecteerd. Zeer vlot, nauwkeurig en eerlijk. Hij heeft hele goede tips gegeven voor, tijdens en na de inspectie. Fred is gemakkelijk telefonisch te bereiken en staat echt voor je klaar. Kortom, ik adviseer iedereen oma de service van PREMIUM KEUR te gebruiken als je een woning of bedrijfsruimte wilt keuren voor bouwkundige keuring. Complimenten!
André den breejen
André den breejen
08:44 20 Mar 18
Fred Tokkie heeft veel verstand van zaken en geeft snel duidelijkheid.
Luca van Loenen
Luca van Loenen
12:32 01 Mar 18
Ik had op korte termijn een bouwkundige keuring nodig voor een appartement in Amsterdam.Na meerdere pogingen bij verschillende uitvoerders kwam ik uit bij Bouwkundige keuring Amsterdam die én snel beschikbaar was én kundig en objectief overkwam.Twee dagen later kwam Fred van Bouwkundige keuring Amsterdam op afgesproken tijd bij de woning aan en hebben we zeer uitgebreid de woning doorlopen.De keuring duurde wat langer dan afgesproken omdat ik veel vragen had deze werden allemaal goed onderbouwd beantwoord en ik kreeg de nodige kostenbesparende tips mee om te verbouwen.De gebreken van het huis zijn met foto's en uitleg keurig binnen afgesproken tijd ontvangen door mij.Ik ben zeer tevreden over bouwkundige keuring Amsterdam en zou deze zeker aanbevelen.
Niels Geusebroek
Niels Geusebroek
12:24 13 Feb 18
Top advies gekregen! Fred blijkt een zeer betrouwbare en kundige vakman.
Aniek Gerrits
Aniek Gerrits
13:10 05 Feb 18
Op dinsdag gebeld, woensdag kwam hij de inspectie doen en donderdag hadden we het rapport al binnen. Wat een service!
Pauline Gispen
Pauline Gispen
12:29 30 Jan 18
Verstand van zaken. Op basis van mijn verhaal kreeg ik het advies voor mijn kelder en werd er in overleg geen keuring gedaan, simpel omdat het niet nodig is. De kelder is goed en droog. Volgende keer als ik wel echt een keuring nodig heb voor de aankoop van een nieuwe woning weet ik waar ik moet zijn. Bij Bouwkundige Keuring Amsterdam.
Peter Knip
Peter Knip
19:47 29 Jan 18
Voor een bouwkundige keuring gingen wij op zoek naar een goede partij die ons (toekomstig) huis in Heemstede goed kon keuren en natuurlijk (lekker Hollands) niet de duurste van de markt was. Met Fred Tokkie hebben wij deze 2 vliegen in 1 klap geslagen.Met een zeer kritische blik heeft Fred ons toekomstige huis van onder tot boven helemaal geïnspecteerd en ging daarbij verder dan je mag verwachten. Waar andere keurmeesters stoppen zodra zij het dak niet goed kunnen bereiken of het luik van de kruipruimte te krap vinden klimt Fred met al het gemak (en lenigheid) het dak op en met veel gemanoeuvreer de kruipruimte in om ook daar goed een beeld te kunnen krijgen van de situatie.Door de tijdsnood - die Fred goed aanvoelde - zorgde hij er ook voor dat het rapport kant en klaar diezelfde dag nog bij ons in de mail zat en konden wij met voldoende argumenten richting de verkopende partij om toch nog wat van de prijs te krijgen. Ook daartoe had Fred nog flink wat goede tips gegeven.Kortom: Zeer tevreden over Fred, zijn kritische blik en manier van rapporteren en de volgende keer - mocht het nodig zijn - dan schakelen wij hem ook zeer zeker weer in.
Auke van der Meer
Auke van der Meer
13:47 27 Jan 18
Ik vond de keuring van de heer Fred Tokkie heel prettig verlopen. Het was makkelijk om een afspraak te maken. De heer Tokkie is een hele enthousiaste vent. Met veel bevlogenheid bekijkt hij de woning en vertelt hij over alles wat hij ziet. Het rapport is verder ook helder. Een goede ervaring dus. Bedankt!
Ariane de Ranitz
Ariane de Ranitz
08:21 24 Jan 18
Fred Tokkie heeft ons bijzonder aardig en vooral kundig geholpen bij de bouwkundige keuring van ons appartement. Het rapport kwam de volgende dag en ook daarna heeft hij ons nog een aantal keren te woord gestaan en geholpen met aanvullende vragen en advies.Ik koop niet zo vaak een huis in Amsterdam, dus ik kan niet anders doen dan hem aan anderen aanbevelen.
Edwin van Noort
Edwin van Noort
13:31 22 Jan 18
We hebben Fred ingeschakeld voor de bouwkundige inspectie van ons nieuw te kopen huis in Zaandam. Fred is een zeer kundig en ervaren vakman! Hij kruipt in alle gaten en kieren om een goede inventarisatie te maken van de bouwkundige kwaliteit van het huis. Met zijn twee een flinke tijd in de kruipruimte gelegen om alles te inspecteren. Hij ziet dingen die jij niet ziet.Hij betrekt je bij de inspectie en geeft over alle aspecten die hij tegenkomt een advies. Binnen enkele dagen een complete rapportage via de e-mail met bij alle onderdelen een inschatting van de kosten en de kwaliteit van het onderdeel.Zeer tevreden!
Matthijs Bijl
Matthijs Bijl
13:17 22 Jan 18
Beste allemaal,Vraag over je fundering? Contact Premiumkeur. Dat is onafhankelijk, en daarmee de enige juiste manier om snel een realistisch beeld te krijgen. Fred heeft mij al verschillende keren snel en vakkundig geholpen.Dank voor de uitstekende service!
B Rijsbergen
B Rijsbergen
11:33 22 Jan 18
Premiumkeur heeft voor ons een monumentaal pand uit de 18e eeuw bouwkundig gekeurd. Omdat het een erg oud huis betrof hebben wij extra veel aandacht besteed aan het vinden van de juiste bouwkundige keurder. Wij zijn op basis van referenties bij Fred uitgekomen en hij heeft ons niet teleurgesteld. Integendeel, Fred is onafhankelijk, erg professioneel en kundig en zegt waar het op staat (ook wanneer je dit liever niet wil horen).Hij heeft ons eerlijk en erg goed geadviseerd en dit heeft ons behoed voor de aankoop van een huis met toekomstige funderingsproblemen (zowel verzwakking als waterschade) en gewaarschuwd voor een "creatieve" NEN-meting waardoor de m2 prijs te hoog was. Kortom, risico's die gezien de prijs van het huis onacceptabel waren en ons een financiële strop hadden kunnen bezorgen. ​Bedankt, wij komen zeker terug!
Jess L
Jess L
01:27 01 Jan 18
Fantastic addition to any construction project! Fred was invaluable during the renovation of my apartment for objective opinion and total professionalism.
madeleine werner
madeleine werner
16:49 28 Dec 17
Ik kan u dit bedrijf aanraden voor deskundig en vooral eerlijk advies. Tot mijn verbazing werd mij een bouwkeuring afgeraden. "Zonde van het geld" zei de heer Tokkie. En daarmee bewees hij, dat hij echt terzake kundig en loepzuiver is.
Kim Bruinsma
Kim Bruinsma
08:20 18 Dec 17
Fred Tokkie levert zeer zorvuldig, snel en eerlijk werk. Zijn ervaring en kennis zijn zeer waardevol. Los van alle inhoud is Fred een hele fijne vent om mee te werken!
Dennis Schrik
Dennis Schrik
12:12 13 Nov 17
Tijdens onze huizenjacht in Beverwijk herft Fred twee huizen uit begin 1900 voor ons gekeurd. Na de eerste bezoeken hadden we veel vragen en behoefte aan iemand met kennis van zaken. En die hebben we gevonden! Fred nam de tijd en had daadwerkelijk overal een antwoord op. Fantastisch! Fred ging zeer grondig te werk, hij slaat geen gaatje over en kruipt overal op of in. We kregen veel realistische en praktische adviezen waardoor we geld besparen. We kregen duidelijk te horen wat we beter wel en beter niet konden doen. Na de keuring nam Fred nog de tijd om samen met ons een grove kostenbegroting op te stellen voor een grote renovatie/verbouwing. Fred heeft een achtergrond als aannemer en kon daardoor direct een realistisch kostenplaatje schetsen. Hierdoor wisten we waar we aan toe waren en dit hebben we mooi gebruikt in de onderhandelingen met de verkoper. Ook na de keuringen heeft Fred nog gratis advies gegeven. Ik ben dan ook ontzettend tevreden en kan deze man bij iedereen aanbevelen. Bedankt voor je hulp Fred!
Annemieke Wessels
Annemieke Wessels
20:57 12 Nov 17
Fred Tokkie heeft voor ons een opleveringskeuring gedaan voor een monumentaal pand. Hij was op korte termijn beschikbaar en nam de tijd om kritisch te inspecteren. Hij is goed op de hoogte van de regelgeving en houdt ook bij tegenspraak van de andere partij voet bij stuk. Fred gaf direct na de inspectie een helder mondeling verslag; het schriftelijk rapport maakte hij tijdens zijn vakantie (!) op. Ook nadien was hij nog graag beschikbaar om mee te denken en advies te geven. Op basis van de inspectie van Fred hebben we een aantal verbeteringen met de andere partij kunnen bespreken.Al met al was het een heel goede ervaring met Fred; we bevelen hem van harte aan.Annemieke
Patrick
Patrick
08:50 08 Nov 17
Vorige week heeft een collega van Fred bij ons mogelijk nieuwe huis een bouwkundige keuring uitgevoerd. De communicatie met Fred was erg fijn. Ook heeft hij ons voorzien van andere fijne tips betreffende een taxatie. Een afspraak was nog dezelfde week en op verschillende tijdstippen mogelijk.Collega Teun heeft bij ons de keuring uitgevoerd. Hij keek niet op de klok en nam tijdens de keuring alle tijd om wat uitleg te geven. Ook na de keuring nam hij de tijd om de laatste vragen te beantwoorden. 2 dagen na de keuring kregen we een prachtig bouwkundig rapport met uitleg en foto’s.Een hele fijne samenwerking!
paola kisner iviglia
paola kisner iviglia
19:18 18 Sep 17
Zeer tevreden. Fred is een zeer enthousiaste professional aan wie geen detail van de te keuren huis voorbij gaat. Hij inspecteert, checkt, onderzoekt, fotografeert, legt uit. Werkt snel en doeltreffend. Hij geeft tijdens de zeer vlotte keuring alvast adviezen, laat niet alleen het probleem zien maar stelt ook gelijk de oplossing voor. Ik heb heel snel een zeer net gedetailleerd rapport gekregen, compleet met foto 's van de besproken delen van het huis, met een duidelijke uitleg van wat er aan het huis moest gebeuren, op welke wijze, met de kosten erbij, als compleet verslag met een overzichtelijke tabel als samenvatting van de kosten. Zeker een eye opener. Hem vallen zaken op waar een potentiële koper overheen kijkt. Ik raad Fred zeker aan, en mocht ik hem weer nodig hebben, zal ik niet aarzelen hem nogmaals in te huren.
Jaap Maljers
Jaap Maljers
06:58 09 Jun 17
Bij meerdere gelegenheden heb ik Fred gevraagd met mij mee te kijken. Hij heeft mij deskundig van advies voorzien. Soms was dat een kracht "dit moet je niet doen" en soms juist met een zeer positief advies. Hij komt altijd met een onderbouwing. Hij stelt zich onafhankelijk op en dat wordt niet door iedereen in dank afgenomen maar voor mij is dat juist zijn kracht. Ik vind waar hij mee komt nuttig en direct toepasbaar.
Dustin van Nijkerken
Dustin van Nijkerken
13:44 17 May 17
Wij hebben Fred ingeschakeld voor de bouwkundige keuring voor een woning in Haarlem. Fred neemt echt de tijd voor je en legt alles haarfijn uit. De kleinste plekjes die je zelf over het hoofd zou zien worden door Fred opgemerkt. Naast bouwkundig advies heeft Fred ons ook advies gegeven over de verwachte verbouwingskosten. Dankzij zijn ervaring als aannemer kon hij ons ook op dit vlak van objectief advies voorzien. Ik zou Fred aan een ieder kunnen aanraden.
David Sneek
David Sneek
09:56 19 Mar 17
Fred gaat als een grondige bouwkundige wervelwind door de woning: de kruipruimte in, het dak op, etc. No crawl space too deep, no rooftop too high 😊. En passant beantwoordt hij met het grootste gemak elke bouwkundige vraag die je maar kunt verzinnen. Fred zegt daarbij waar het op staat, werkt met plezier, praat met veel kennis van zaken en weet het nog prettig te brengen ook. Een echte aanrader.
Franca V
Franca V
17:48 26 Feb 17
Fred reageerde binnen een paar minuten op onze email en na telefonisch overleg kwam hij snel langs om naar onze lekkage te kijken. Hij heeft alles zeer vakkundig onderzocht en kwam met advies over de mogelijke oorzaken van de lekkage alsook hoe het snel op te lossen. Wij zijn zeer tevreden en schakelen Fred zeker weer een volgende keer in.
Eva van der Laan
Eva van der Laan
09:58 09 Feb 17
Fred heeft ons ontzettend goed geholpen met de keuring van het huis wat wij willen kopen. Hij nam ruim de tijd en nam de moeite om ons te voorzien van allerlei verbouwtips en slimme kostenbesparende oplossingen. Fred, bedankt!
Beheer Weel
Beheer Weel
14:05 06 Feb 17
Fred heeft voor ons een bouwkundig rapport opgesteld van een stolpboerderij, voor ons had het nogal haast en is daarom dezelfde dag nog langs geweest om de stolpboerderij te keuren. Mooi duidelijk rapport zonder lange wachttijden.
Bas W
Bas W
12:36 26 Jan 17
Fred heeft voor ons een bouwkundige keuring verzorgt in Amstelveen. Hij is grondig, duidelijk en vooral belangrijk: schroomde niet om enkele kritische vragen te stellen aan de makelaar.Helaas bleek dat het huis een zodanig gebrek had, dat dit de constructie van het huis had aangetast. Een groot punt, waarbij hij ons heeft behoedt voor een enorme miskoop.Voor een volgende keuring schakel ik zeker zijn expertise weer in.
Manou Boulogne
Manou Boulogne
19:32 01 Nov 16
Fred via het internet gevonden. Hij was goed bereikbaar en kon snel langskomen. Door wat heen en weer over de exacte tijd van de afspraak was hij er niet op de afgesproken tijd, maar na een belletje stond hij na tien minuutjes voor de deur. Huis helemaal doorgelopen met ons en duidelijk laten zien wat er wel en wat niet zo goed in orde was. Fred was heel eerlijk en duidelijk, heel fijn!
bertien stevens
bertien stevens
09:05 01 Nov 16
In verband met de verkoop van ons huisje in de binnenstad van Amsterdam was een analyse van de bouwkundige staat en van de noodzaak van en eventuele fundering noodzakelijk. Wij vonden De Huizendokter Fred Tokkie bereid om dit op korte termijn voor ons te doen. Die keuze bleek een goede vondst: Fred trof ons als iemand met veel verstand van zaken. Vlot in de aanpak en vriendelijk en benaderbaar in de omgang. Hij wist ons op diverse bouwzaken te wijzen, waar we zelf nog geen rekening mee houden gehouden.Bovendien legde hij voor ons snel contact met derden , waardoor wij binnenkort tot een definitieve beslissing kunnen komen. Petje af!
Synco Wijnberg
Synco Wijnberg
16:51 31 Oct 16
We hebben een appartement in Amsterdam-Centrum gekocht, waarbij we het voorbehoud van bouwkundige gebreken hebben opgenomen. Ondanks, dat we vermoedden dat alles in orde was, hebben we voor alle zekerheid een bouwkundig expert in de arm genomen. Heel fijn, dat Fred op heel korte termijn onze nieuwe aankoop kon keuren. Contact met Fred was meteen heel prettig en to-the-point. Na keuring door Fred bleek ons vermoeden gelukkig bewaarheid, maar het geeft toch een heel fijn gevoel, dat een expert het heeft beoordeeld. En de keuring was behoorlijk grondig, waarbij een klein lekje en een doorgeslagen raam aan het licht kwamen. Geen grote dingen dus, maar wel iets om nog even te bespreken met de verkopende makelaar op een moment (voor oplevering) dat er wellicht nog wat te onderhandelen is wie voor deze kosten opdraait. Hij gaf me ook nog een aantal goeie tips in verband met energieverbruik. Je merkt meteen dat hier iemand aan het werk is, die verstand van zaken heeft, dus ik zou Fred dan ook zeker een volgende keer weer in de arm nemen en kan hem van harte aanbevelen!
Eva Gerrits
Eva Gerrits
21:15 26 Oct 16
We vonden Fred Tokkie op internet. Het leek een gok, maar wat heeft het goed uitgepakt. Hij heeft diverse huizen voor ons gekeurd in Amsterdam (twee panden in het centrum) en Edam (drie huizen in het oude centrum en een aan de dijk richting het IJsselmeer). Steeds wist hij meteen de vinger op de zere plek te leggen en een juiste inschatting te maken van de werkelijke staat waarin een huis verkeerde. Zo heeft hij ons een paar keer behoed voor miskopen, door het aantonen van gebreken die voor het oog van een amateur én van makelaars verborgen waren gebleven, zoals een slechte fundering, hopeloos veel vocht in de constructie en goedkope cosmetische ingrepen om kostbare ingrepen te omzeilen, die wél hard nodig waren en binnen afzienbare tijd moesten gebeuren. Ook waardeerde hij steeds duidelijk de sterke punten van een huis. Hij gaf tijdens de keuring en na afloop veel handige tips en een realistische inschatting in heldere taal, en elke keer ontvingen we binnen korte tijd een overzichtelijk en helder rapport van de stand van zaken, met sprekende foto’s en een realistische inschatting van de kosten voor eventuele reparatie/renovatie, en ook van de kosten van ingrepen die niet hard nodig waren maar die we zelf wilden, zodat we goed wisten waar we aan toe waren. Hij was steeds uitstekend bereikbaar voor afspraken en overleg, had een geduldig oor voor onze uiteenlopende wensen, stelde zich ten opzichte van verkopende makelaars onafhankelijk en, waar nodig, kritisch op en kwam gemaakte afspraken altijd stipt na. We hebben dan ook ruim en dankbaar gebruikgemaakt van Freds diensten en hij heeft op zijn beurt uiteindelijk veel meer voor ons gedaan dan we van hem mochten verwachten. Ik gun iedereen een betrouwbare bouwkundig expert als Fred, met zijn schat aan ervaring, onafhankelijke instelling, praktische, snelle en efficiënte aanpak, en ook: zijn scherpe gevoel voor humor en recht-voor-zijn-raap-benadering.
Mark Omtzigt
Mark Omtzigt
17:49 24 Oct 16
Via de website van de Huizendokter zijn wij in contact gekomen met Fred Tokkie. In eerste instantie voor de beoordeling van een pand aan de Vaartweg in Hilversum en in tweede instantie voor de beoordeling van een pand aan de Minister Hartsenlaan in Hilversum. Onze eerste indruk was dat Fred snel en doortastend te werk gaat. Binnen no time heeft hij een shortlist met mankementen die hij ter plaatse met je bespreekt. Hij laat precies zien wat hij bedoeld en beantwoord al je vragen in begrijpelijke taal. Erg prettig. Na de bezichtiging hebben wij een kop koffie gedronken en heeft Fred ons diverse tip en adviezen gegeven die zeer nuttig waren. Fred neemt uitgebreid de tijd en heeft bijzonder veel kennis en ervaring. De Huizendokter en in het bijzonder Fred Tokkie is een absolute aanrader voor iedereen die van plan is om een woonhuis of een bedrijfspand kopen.Hartelijk dank!Mark en Margot Omtzigt
Ciske van Berkel
Ciske van Berkel
12:43 12 Oct 16
Fred heeft ons huis gekeurd in Zaandam, een houten huis uit 1870. Als ik 2 linkerhanden had gehad, had hij het me sterk afgeraden, zei hij. Omdat ik het leuk vind om te klussen, werd hij zeer enthousiast en dat heeft mij gesterkt in de keuze voor dit huis. Hij luistert dus naar je wensen en beoordeeld zo of een huis ook bij je past. Verder is het een hele aardige vent en hij heeft me 1,5 uur door het hele huis meegenomen (inclusief de kruipruimte!). Daarna samen om de hoek nog een cappuccino gedronken waar hij me nog wat handige tel nrs van aannemers/ingenieurs heeft gegeven. Aanrader!
Bastian
Bastian
12:16 29 Sep 16
Prima ervaring gehad met Fred Tokkie a.k.a. 'de huizendokter'.Hij heeft bij ons een bouwkundige keuring uitgevoerd en tijdens de keuring kregen zowel ik als een bovenbuurman meteen een mini-masterclass in bouwkundig inzicht :)Fred was ondanks drukke werkzaamheden op korte termijn beschikbaar en het rapport werd dan ook tijdig aangeleverd zodat wij deze nog tijdens de VVE vergadering, konden bespreken.Kortom: warm aanbevolen!
Vivienne Vicente
Vivienne Vicente
13:42 20 Sep 16
Fred heeft onze bouwkundigekeuring gedaan en wat waren we hier blij mee.Hij heeft veel ervaring en zijn ervaring als aannemer is heel waardevol aangezien wij hem gelijk om advies konden vragen over onze verbouwplannen. Maar nog waardevoller is zijn eerlijke advies. Mochten wij ooit nog een huis kopen dan zullen we Fred zeker weer benaderen.En de uitnodiging voor een bezoek na verbouwing staat! Nu op naar de koop met een gerust hart.
sake smit
sake smit
09:58 01 Jul 16
Dhr. Tokkie heeft onze (klus)woning snel en vakkundig gekeurd. Door zijn ervaring als aannemer kon hij ook razendsnel de kosten op een rijtje zetten en ons vertellen hoe ver wij konden gaan qua biedprijs. Dit heeft ons enorm geholpen bij het inschatten van de koop. Bedankt!!
Arnab Sen
Arnab Sen
14:57 29 Jun 16
Fred was great. We got his reference from a friend who vouched for him and he was not wrong. Fred was very patient with us right from beginning since we are expats and knew nothing about the process. He gave us the exact tips we needed and did a fine job. Thank you so much, Fred
Ilari Hoevenaars
Ilari Hoevenaars
09:58 28 Jun 16
Fred is de juiste man op de juiste plek!
Harriet Robijn
Harriet Robijn
09:14 28 Jun 16
Fred heeft het huis dat wij op het oog hadden in Ilpendam vakkundig gekeurd. Superblij zijn we dat hij de moeite nam om echt de kruipruimte in te gaan. Zo wisten we dat de vloerbalken en kruipruimte aan renovatie toe zijn. Fred werkt snel, vakkundig en grondig. Ook na de keuring en oplevering van het rapport was hij meer dan bereid om mee te denken in het onderhandelingsproces en aanstaande renovatie. Super fijne en communicatieve man.
Andre Andre
Andre Andre
14:08 21 Jun 16
Fred heeft de bouwkundige keuring gedaan voor een pand in Amsterdam-Centrum. Niet alleen heeft hij veel kennis van de lokale omstandigheden, hij gaat ook anders te werk als andere keurders en richt zich op zaken die er echt toe doen bij de aankoop.Als 1 van de weinigen doet hij bijvoorbeeld een uitspraak over de fundering, een essentieel onderdeel voor een toekomstig koper in Amsterdam-Centrum. Daarnaast gaat hij bijvoorbeeld ook echt het dak op, inspecteert zelf de gevel, waar andere keurders slechts visueel van een afstand inspecteren.Zijn mening is direct, oprecht, betrokken, en kan misschien zelfs wel even hard aankomen. Hij zit niet in het 'wereldje' en wil dat ook niet. Noem het idealistisch, maar om wat tegengewicht te bieden is hij een goede keus, ook voor een second opinion of aanvulling op een al gedane keuring.Tarieven zijn relatief bescheiden en vergeleken met het aankoopbedrag krijgt men een gereedschap in handen waarmee ook nog over de vraagprijs zou kunnen worden onderhandeld, of helemaal van de koop kan worden afgezien.
H Jong
H Jong
12:33 21 Jun 16
Fred heeft voor mij reeds 3x maal een keuring uitgevoerd, 2 in Amsterdam en een in Haarlem. De reden dat ik steeds naar Fred terug keer is dat hij zich niet laat leiden door een goede relatie met de makelaars (dit doen veel keurders omdat makelaars nu eenmaal business genereren). Hij geeft oprechte en eerlijke kritiek en schroomt niet zaken duidelijk te benoemen waar de makelaar bij is. Daarnaast is hij snel in zijn communicatie en in de oplevering van rapportages.Ook geeft hij verbouwingstips, in mijn geval voor een dakterras en heeft hij goede connecties in de bouwwereld. Dit leverde mij bijvoorbeeld een deskundige aannemer op.
paulien warrink
paulien warrink
10:44 13 Jun 16
Fred heeft mij behoed voor een enorme financiele misser!Ik was verliefd geworden op "mijn huisje" in Heemstede. Gelukkig kon Fred ondanks zijn drukke agenda snel een bouwtechnische keuring komen doen voor ik het koopcontract had. Helaas moest Fred mij het slechte nieuws brengen dat het een erg risicovolle aankoop zou zijn. Naast dakdelen, lekkage, electra en wat andere zaken die al behoorlijk veel geld zouden kosten bleek het huis al zo aan het verzakken te zijn dat al zou ik de fundering herstellen ik mee getrokken zou worden door de buren. Heel fijn dat Fred het ook financieel in kaart kan brengen zodat je goed je overweging kan maken.Uiteraard een enorme teleurstelling dat ik moest besluiten mijn bod op basis hiervan in te trekken, maar Fred wat ben ik blij dat jij het huis voor me gekeurd hebt en dat ik niet een huis vol ellende heb gekocht!
Bob Builder
Bob Builder
19:15 12 Jun 16
Zeer tevreden over het advies van Fred bij een grote renovatie.
Bart Groot
Bart Groot
07:06 09 Jun 16
Voor de aankoop van onze nieuwe woning in Badhoevedorp heeft Fred de bouwkundige inspectie uitgevoerd. Het uitvoerige en gedetailleerde rapport had ik al binnen een paar dagen in mijn bezit. De communicatie verliep uitermate plezierig en Fred is zeer deskundig en betrouwbaar en ik zou hem iedeereen aanbevelen die een bouwkundige inspectie wil laten uitvoeren!
Matthias Stockburger
Matthias Stockburger
12:29 06 Jun 16
Beim Kauf unserer neuen Wohnung in Amsterdam war es uns wichtig das ein Spezialist die Wohnung auf mögliche Mängel und zu erwartende Probleme überprüft. Fred Tokkie - De Huizendoktor - war hierfür genau der richtige Ansprechpartner. Termin war einfach und schnell geregelt und Fred kam - typisch niederländisch - mit dem Fahrrad zum Termin. Bei der "bouwkundigen keuring" hat Fred sich wirklich alles angeschaut und hat ist selbst nicht davor zurückgeschreckt um aufs Dach zu klettern. Am Ende hat sich bei uns zum Glück herausgestellt das es keine ernsthaften Mängeln im Haus gibt. Trotzdem hatten wir am Ende eine deutliche Übersicht der Problempunkte im Haus die noch gemacht werden müssen. Hiermit konnten wir beim Verkäufer deutlich angeben was wir erwarten bzw. ein Teil der Punkte wurden im Kaufpreis berücksichtigt. Somit war Fred sein Geld 5x wert. In Summe: Freundlich, hilfsbereit, fachkundig und am Ende auch nicht übertrieben teuer. 5 Sterne für Fred!
nina de jong
nina de jong
10:18 23 May 16
Fred heeft mij uitstekend geholpen met het keuren van een eengezinswoning in Amsterdam Noord. Door zijn hulp gebreken opgespoord die de verkoper nu gaat verhelpen en die ik zelf niet had gevonden. Ook fijne tips over verbouwen en onderhandelen. Daarnaast is het een directe en vrolijke man die je zeker geld gaat besparen met zijn adviezen!
Guido Lassally
Guido Lassally
08:58 10 May 16
Om inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van de fundering van mijn net aangekochte woning aan de Van Baerlestraat 124 h heb ik de heer Fred Tokkie aka de Huizendokter ingehuurd omdat een andere"bouwkundige" die me aangeraden was door de verkopend makelaar deze funderingsexpertise niet had (wat pas achteraf nog eens bevestigd werd). Ik had reeds een overeenstemming over de aankoopprijs maar deze andere zogenaamde bouwkundige had mij dermate verontrust over de staat van de fundering dat ik een second opinion van een echte funderingsexpert nodig had.Fred had speciale meetapparatuur meegenomen en liet mij zelf zien en nameten dat het huis nagenoeg waterpas was en er dus helemaal geen sprake was van een verontrustende verzakking, maar dat de fundering in een nagenoeg perfecte staat was! Fred was ontzettend vriendelijk, behulpzaam en nam na de keuring uitgebreid de tijd om onder het genot van een cappuccino en ijsje voor m'n dochter zijn bevindingen te evalueren. Fred heeft meer dan 25 jaar ervaring en gaf nuttige tips en deelde ook gelijk zijn netwerk. Ik ben ontzettend dankbaar voor Fred's keuring en hulp en kan hem dan ook van harte aanbevelen. Hij heeft op het internet ook louter positieve recensies, maar vanwege zijn enorme bouwkundige expertise en vooral op het gebied van Amsterdamse funderingen wordt hij gevreesd door de Amsterdamse makelaars. Laat je niet ompraten door makelaars, maar huur Fred in. Hij zal je gegarandeerd een hoop ellende besparen en bovendien leer je in korte tijd zaken over je (potentiële) droomhuis die je anders nooit had geweten.Dank je wel Fred, je bent een verademing!
martijnnaring naring
martijnnaring naring
14:55 04 May 16
Fred heeft ons geholpen met de aankoop van een woning in Hilversum. Vakkundig en grondig heeft Fred de woning doorgelicht. Terwijl Fred bezig is krijg je de indruk dat hij van de hoed en de rand wil weten. Alle gebreken en risico's zijn na afloop inzichtelijk zodat je weet waar je aan toe bent.Bij de aankoop van een huis is een goed bouwkundig advies goud waard. Fred heeft ons dan ook duizenden euro's bespaard!
Rick Vreezen
Rick Vreezen
09:21 29 Apr 16
Na lang zoeken hadden we ons droomhuis in Utrecht gevonden! Een bovenwoning in Lombok met uitzicht op het water.. Helaas of gelukkig(!) kwam Fred roet in het eten gooien. De binnenkant moest grondig gerenoveerd worden; dat wisten we. Echter na grondig onderzoek (ook in de claustrofobisch kleine kruipruimte) bleek de woning ook extreem verzakt! Zo erg dat Fred ons bijna verbood om het huis te kopen. Op dat moment natuurlijk niet heel blij met een dergelijk advies maar na een goede nabespreking met Fred en een korte berekening toch besloten om van de koop af te zien.In eerste instantie kregen we via onze makelaar Bouwadvies MUR aangewezen, maar mijn gevoel zat bij hem om meerdere redenen niet goed! Ik ben zeer blij dat we uiteindelijk Fred hebben gevraagd. Ik ben van mening dat zijn jarenlange ervaring als aannemer en bouwkundig inspecteur ons hebben behoed voor een miskoop waar we nooit meer van af waren gekomen!Ik kan Fred aanraden: veel ervaring, uitstekend advies en, ondanks dat zijn fiets gestolen was van het station, keurig op tijd!
Gerrit Heijn
Gerrit Heijn
08:22 25 Apr 16
UItstekende bouwkundige keuring ! Hij kon snel langskomen en had heel snel door waar er gebreken waren en wat er wel goed was. Het rapport ziet er ook keurig uit met foto's van alle gebreken en beschrijvingen. De huizendokter heeft een scherp vakkundig inzicht, een snelle geest en bovendien een goed gevoel voor humor. Echt een aanrader !
Louise Vh
Louise Vh
18:50 18 Apr 16
Fred deed een grondige keuring van het appartement dat ik op het oog had en deed daarbij nog een beetje acrobatiek om ook het dak te kunnen inspecteren. Hij bekeek zowel het appartement zelf grondig maar had ook veel aandacht voor het buitenwerk en gaf een goede kostenraming voor de dingen die de komende jaren via de VVE nog geregeld zullen moeten worden.Na de keuring zat ik toch nog met allerlei vragen, Fred heeft me steeds uitgebreid aan de telefoon nog weer te woord gestaan en al mijn twijfels met me doorgesproken.Op basis van de keuring en het goede advies heb ik een goede afweging kunnen maken en zelfs in deze markt nog goed kunnen onderhandelen bij de aankoop van mijn nieuwe huis.
Kelly Rudge
Kelly Rudge
08:35 16 Apr 16
Met een enthousiaste focus en zijn camera in de aanslag gaat hij als een frisse wind door onze jaren 30 woning.... Geen hoek blijft ongezien, geen ruimte onberoerd. Uit zijn grondigheid blijkt zijn jarenlange ervaring als aannemer. Van ons diepliggend en moeilijk bereikbaar plavond in de meterkast wordt met klem aangeraden deze met gipsplaat te bedekken om brandgevaar te voorkomen. Veiligheid gaat voorop. Met een vaderlijke toon in zijn stem adviseert hij om een hek te plaatsen op het dak van de aanbouw, welke vanuit de slaapkamer bereikbaar is. Een bezorgd knikje naar onze half jaar oude zoon verbeeldt het gevaar.Naast zijn oog voor veiligheid geeft zijn rapport een gedetailleerd overzicht van de direct noodzakelijke kosten, die van op latere termijn en de algemene keuringsresultaten per bouwlaag. Zelfs voor eventuele verbouwingen kan een te schatten kostenplaatje worden gemaakt. Fred, heel erg bedankt!Kelly, Ruben en Novah
barbara-ellen bruin
barbara-ellen bruin
16:21 14 Apr 16
Fred: heel vriendelijk en accuraat. Was last minute beschikbaar. Goed en duidelijk rapport. Dankjewel!
Joost van den Heuvel
Joost van den Heuvel
20:21 11 Apr 16
Ik heb Fred Tokkie alias de Huizendokter afgelopen 5 jaar verschillende keren ingehuurd voor bouwkeuringen, verbouwingsadvies en bouwtoezicht. Dit zowel vanuit het bestuur van een middelgrote VVE als privé.Fred is zeer kundig voor alles wat met verbouwen te maken heeft. Hij zegt altijd waar het op staat, is betrouwbaar en prettig in het contact, en dus fijn om mee te werken. Hij kent de trucjes waar aannemers soms mee komen en heeft zelf bovendien een goed netwerk van bouwbedrijven en andere adviseurs.
Stijn Wever
Stijn Wever
21:21 06 Apr 16
Geweldige bouwkundige keuring!!!De huizendokter (de heer Tokkie) heeft zeer veel kennis van zaken. Hij ziet direct de problemen in de woning en is in staat de vaak ingewikkelde problemen in eenvoudige taal uit te leggen. In het bouwkundig rapport (dat wij dezelfde avond nog ontvingen!) licht hij de problemen toe aan de hand van de door hem gemaakte foto's. Ook geeft hij bij elk probleem een accurate schatting van de herstelkosten.Naast het professionele oog van de heer Tokkie, is het ook zeer prettig om met hem door je mogelijk nieuwe huis te lopen. Wij waren geweldig blij met De Huizendokter!!!
Trompetsmurf
Trompetsmurf
19:41 06 Apr 16
De huizendokter heeft een bouwkeurige keuring gedaan van een woning die ik wilde kopen. Hij ging zeer grondig te werk, nam alle tijd om de woning uitgebreid te onderzoeken en beantwoordde al mijn vragen. Hij gaf ook veel goede tips over eventuele verbouwingen. Zijn hulp was veel nuttiger dan dat van de makelaar. Zijn rapport was helder en gaf een goed beeld van de zwakke en sterke punten van de woning. Verder is hij een erg vriendelijke man. Ik kreeg de indruk dat hij er plezier in heeft mensen te helpen. Kortom, ik ben heel erg blij dat ik zijn hulp heb gevraagd.
Dvdp 05
Dvdp 05
11:35 06 Apr 16
6 April 2016 BloemendaalH. van der PloegEen keuring en een rapport waar je wat aan hebt!Voor mijn huizen zoektocht in Bloemendaal was ik op zoek naar iemand die ons goed zou kunnen adviseren over de bouwkundige staat van een huis en met een concreet advies wat het globaal gaat kosten om het huis te verbouwen en weer in een “nieuw staat” terug te brengen. Als je op internet zoekt naar een technische keuring vind je een overschot aan aanbieders. Je kunt ook voorbeeldrapporten vinden. Mijn indruk van de meeste rapporten was dat je een rapport krijgt met voorbehouden en een reeks aan vermeldingen van zaken die niet gekeurd zijn, die wel echter cruciaal zijn. Wellicht allemaal begrijpelijk, maar niet een dienst waar ik naar op zoek was.Uiteindelijk wees een bevriende makelaar mij op de Huizendoktor. Hij raadde mij Fred aan omdat zijn klanten erg goede ervaringen hadden met Fred en omdat hij veel ervaring heeft in Bloemendaal en omgeving. Want lokale kennis is ook van belang bij een technische keuring.Mijn eerste indruk van Fred was zeer positief. Hij straalt veel energie uit, heeft er zin en heeft duidelijk maar 1 belang; en dat is het belang van zijn klant. Dat hij verstand van zaken heeft was mij ook snel duidelijk. Daarnaast is de boodschap van Fred helder; als ik een advies uitbreng dan sta ik daar ook 100% achter.Ik heb uiteindelijk 2 huizen door Fred laten keuren. Voor het eerste huis dat ik wilde kopen had ik zelf een budget van 50,000 EUR geschat voor cosmetische verbeteringen en wat herstelwerkzaamheden, Fred deed daar nog eens hetzelfde bedrag bovenop voor herstel van achterstallig onderhoud en gebreken. Met ook nog de boodschap dat de 100,000 EUR eerder een mager dan een vet budget voor dat huis was. Gelukkig was de conclusie van Fred bij het tweede huis anders. Dit huis hadden we ook al een keer laten bekijken door een Haarlemse aannemer. Deze aannemer dacht dat de uitbouw van het huis verzakt was, omdat er een zetting scheur was in de tussen muur (tussen keuken en bijkeuken). Fred heeft de uitbouw van onder tot boven met een elektronische waterpas opgemeten en concludeerde dat er helemaal geen verzakking was. Ook heeft Fred voor ons de bouwtekeningen bekeken van de uitbouw en uiteindelijk een positief advies gegeven. De inspectie van het gehele huis door Fred was zeer grondig. Door alles met Fred mee te bekijken wist ik zelf al veel meer over het huis, dan na mijn eerste bezichtiging. De kruipruimte onder het huis, waar Fred, met een mijnwerkerslamp op zijn kop een kwartietje vertoefd heeft, heb ik wel alleen aan Fred overgelaten!Na de Keuring, kreeg ik gelijk feedback van Fred en wist ik precies waar we aan toe waren en had ik Fred zijn rapport eigenlijk niet meer nodig voor onze beslissing. Het rapport gaat ons straks wel helpen bij de aanbesteding van de verbouwing en een paar herstelwerkzaamheden van het huis.Wie met vertrouwen een huis in Bloemendaal en omgeving Haarlem wil kopen, raad ik dan ook echt aan dit niet te doen zonder de Huizendokter in te schakelen.
Francesc A
Francesc A
20:23 04 Apr 16
Fred me ayudo a decidir si el apartamento que quería comprar cumplia con los requisitos que yo había pedido. Lo encontre por internet facilmente y ademas me ofreció un servicio impecable (incluso cuando tuve que cambiar varias veces la cita).El informe que me envió contenía todo lo que esperaba con los detalles necesarios para poder negociar durante la firma del contrato de venta y para poder saber donde es mejor invertir mi dinera cuando tenga que mejorar el apartamento.
Giovanni Pepe
Giovanni Pepe
17:44 04 Apr 16
Ottima persona: srupoloso preparato e socievole!Ci ha fatto una panoramica totale della casa e ci ha dato molti consigli utili per migliorarne l'aspetto, la resa termica e il valore.Super consigliato se dovete comprare casa ad A'dam e dintorni!!!!
michor pleijzier
michor pleijzier
18:12 29 Mar 16
Via internet Fred Tokkie gevonden als bouwkundig expert. Fred is allereerst kundig en betrouwbaar in zijn oordeel mbt het huis. Daarnaast is hij ook prettig in de omgang en is snel met zijn rapportage.Wij zijn zeer tevreden over zijn adviezen bij de aankoop van ons vrijstaande huis in Aerdenhout. Aangezien het huis al een tijd te koop stond en meer dan 80 jaar oud is, was het nodig om een goed inzicht te krijgen in de herstelwerkzaamheden die per se moeten gebeuren en of het huis goed gebouwd is. Fred heeft dit duidelijk weergegeven en heeft ons zo goed voorbereid op te maken kosten bij de aankoop.Met Fred krijg je een goed en degelijk advies dat nodig is om niet een "kat in de zak" te kopen. Ik raad dan ook zeker aan om Fred in te schakelen bij een dergelijk onderzoek voor uw (nieuwe) huis.
Sophie te Pas
Sophie te Pas
16:57 17 Mar 16
Fred is een held.Recent mijn woning laten keuren in Amsterdam, hij werkt snel en efficient. Hij is vakkundig en weet exact waar hij naar moet kijken. Als je eerlijk advies wilt, ben je hier aan het goede adres. Het bouwkundig rapport is overzichtelijk en betaalbaar.
Erik Martijn de Jong
Erik Martijn de Jong
12:01 16 Mar 16
Fred had snel tijd om bij ons langs te komen en de kruipruimte te inspecteren. Erg fijn! Fred is de gehele kruipruimte door getijgerd om alles te controleren.Naast de afgesproken inspectie heeft hij ons ook voorzien van een aantal praktische tips betreffende de renovatie van onze woning. Tips waar we zeker iets mee kunnen! Bedankt!
Dave en Inge van Soest Moons
Dave en Inge van Soest Moons
16:04 11 Mar 16
Ik heb nuttige informatie gekregen betreffende wat te doen bij aanwezigheid van asbest in een woning die we willen aankopen.Het heeft ons geholpen om te bepalen wat de volgende stappen zullen zijn. Dat noem ik fijne service!
Marike H
Marike H
14:50 11 Mar 16
Fred is zeer kundig en ervaren op zijn vakgebied. Hij is met ons door het huis gelopen en heeft alle punten uitvoerig besproken en laten zien. Daarnaast heeft hij ook indicaties kunnen geven wat een eventuele verbouwing zou kosten en laten zien wat wel en niet kan. Kortom, ik kan Fred aanraden wanneer je een bouwkundig onderzoek wilt laten uitvoeren.
Ruben Kiebert
Ruben Kiebert
12:33 11 Mar 16
Fred heft me geweldig geholpen nadat ik 'm op de (google) gok had gevraagd een bouwkundig onderzoek voor inmiddels ons huis uit te voeren.Hij denkt lekker mee en komt enthousiast met oplossingen, de nazorg is tijdens de verbouwing echt zeer goed van pas gekomen en hij heeft me een hoop onnodige kosten bespaard.
GCW V
GCW V
09:23 01 Feb 16
Fred Tokkie, aka de Huizendokter, verleent een zeer goed service. Fred heeft ons geholpen tijdens de aankoop van een appartement in Amsterdam (bouwkundige keuring), en daarna heeft hij ons met raad en daad bijgestaan bij de verbouwing. Altijd bereikbaar, altijd praktisch, altijd meedenkend. Prima!