YorickYorick20:54 08/13/22
Fred heeft ons enorm geholpen bij de 2e keuring van onze woning na de aankoop. Tijdens de aankoop hebben we een keuring uit laten voeren door een keurder die ons aangeraden werd door de makelaar. Na aankoop bleken er toch gebreken te zijn waar we vervolgens Fred hebben gevraagd de woning verder te onderzoeken.Fred heeft uitgebreid de tijd genomen om alles in de woning te onderzoeken en heeft tevens een kruipruimte inspectie uitgevoerd, hij kijkt zeker verder dan andere keurders. Het was al snel duidelijk dat hij enorm veel ervaring heeft in de Amsterdamse woningmarkt. Hij heeft ons kundig bijgestaan en zijn uitgebreide rapportage heeft ons enorm geholpen in het vervolg proces.

Andy PopeAndy Pope15:28 08/01/22
Very happy to have taken the technical inspection with Fred when purchasing our new home. He was able to make an appointment quickly, met me at the property with a colleague taking me really everywhere in the house (also on the roof), went through everything in detail and he explained everything along the way. In particular we noted an issue with the crawl space that was significantly understated on the report we were previously provided, Fred showed me the real extent of the issue and we used it in our negotiation of the purchase price, saved us a real headache down the line. Cheers Fred

Y GY G20:08 07/25/22
Fred heeft de bouwkeuring van ons nieuwe huis gedaan op aanraden van een kennis van ons wiens funderingskosten/verbouwing hij goed had ingeschat. Hij ging erg grondig te werk en voor wij aankwamen stond hij al op het dak. Rapport was erg compleet en zijn goed door hem geholpen.

NicolienNicolien07:57 07/12/22
Hele fijne ervaring met Premiumkeur gehad, ze hebben ons behoed voor een groot probleem met de fundering van het huis wat we op het oog hadden.

Fred is een bouwkundige topper. Een echte Amsterdammer die snel en makkelijk schakelt, met een berg aan ervaring, veel verstand van zaken en eerlijke adviezen. Kortom: een verademing tussen de vele zakkenvullers en amateurs. Fred ROCKS 🙂

Yara BeekmanYara Beekman19:30 07/04/22
Kundig en nuttig advies ontvangen, ter plaatse een eerste inschatting gehad, snel beschikbaar, duidelijk en overzichtelijk rapport

Helene BechtHelene Becht09:01 06/29/22
Je recommande vivement Fred, c'est un expert digne de confiance, objectif et non corrompu.Quand j'ai acheté mon appartement il y a 5 ans, le makelaar a arrangé l'inspection de l'immeuble lui-même et tous les voyants étaient verts, ce qui m'a convaincu d'acheter, alors qu'en réalité l'immeuble comporte de nombreux problèmes, dont celui des fondations et de l'affaissement progressif.Je vous conseille vivement de faire appel à Fred pour vos inspections d'immeubles avant achat, car il n'est lié à aucun makelaar pour qui il faut enjoliver le rapport en vue d'une vente, il vous donnera les meilleurs conseils en toute objectivité.

Diederick SchoonDiederick Schoon17:15 06/22/22
Super goed geholpen door Daan van Premiumkeur. Waardevolle inzichten en...verkeerde keuze voorkomen!

wouter jonkwouter jonk16:43 06/21/22
Fred heeft bij ons huis een inspectie gedaan mbt fundering van het huis. Dat heeft mij erg geholpen doordat hij precies de punten kon aangeven waar wat aan dient te gebeuren en ook uit te leggen waarom. Ook voor vragen achteraf was hij beschikbaar en nam hij de tijd. Hele goede service! Wouter

Jade JanssenJade Janssen18:32 05/31/22
Super fijn samen gewerkt met Teun die ons super goed advies gaf en professioneel te werk ging. Dit bedrijf is erg goed en eerlijk. Wij raden dit bedrijf zeker aan

Gijs BesGijs Bes15:42 05/19/22
Erg fijne keurders. Wij hadden een overeenkomst bod op een woning in Monnickendam enkele maanden geleden, een oud huis dat volgens het makelaarskantoor in goede conditie verkeerde. Het makelaarskantoor raadde een keurder aan, maar wij zijn toch onze eigen weg ingeslagen en bij Premiumkeur uitgekomen.Daan kwam de keuring uitvoeren en dat heeft hij zeer vakkundig uitgevoerd. Het huis had zoveel mankementen dat het ongeveer 2 ton zou kosten om het weer op te knappen. Overal bleek dat de eigenaar de laatste 40 jaar zelf alles had opgeknapt en dat zag er op het eerste gezicht best prima uit, maar als je ergens onder keek bleek het onvakkundig te zijn. Het grootste probleem was de fundering, het huis was flink aan het verzakken met het hele rijtje. Het is dan niet mogelijk om de fundering aan te pakken omdat de buren, en diens buren ook mee moeten doen.Kortom, voor een jong stel die gewoon in een mooi huis willen wonen en vooral niet veel verstand hebben van huizen heeft Premiumkeur ons gered van een financiële strop.Daarnaast zijn ze erg behulpzaam en nam hij heel erg de tijd voor ons. Wij zouden Fred (en Daan) van harte aanraden. Bij Fred weet je zeker dat alles goed zit als onafhankelijke partij!

Wij hebben hele goede ervaring met Fred Tokkie.Fred ging bij de aankoop van ons nieuwe huis professioneel te werk. Hij werkt met professionele apparatuur en heeft een brede kennis over de bouw van het huis en over waar verborgen gebreken kunnen zitten. In het geval van ons huis, was hij tevreden over de bouw en staat van het huis (jaren 30, Amsterdam), maar had hij ook een aantal kritische puntjes.Daarnaast vond ik hem communicatief er goed, en was hij zo transparant dat hij metingen liet zien en daar goede uitleg bij gaf.Tot slotte zag het rapport dat hij binnen een paar dagen leverde via de mail erg keurig uit en duidelijk uit.Ik zou Fred van harte aanraden, niet alleen om zijn vakkundigheid, maar ook omdat het gewoon een sympathieke man is en hij van de bouwkundige keuring een gezellige gebeurtenis maakt.

Kasper TappelKasper Tappel08:35 04/20/22
Fred heeft voor onze VvE een meerjarenonderhoudsplan gemaakt, en levert daarbij tevens advies over hoe je bepaalde aandachtspunten goed en kosteneffectief kan oplossen. En dit zonder dat hij hier zelf een belang in heeft, dus een echt onafhankelijk advies. Aanrader wat mij betreft.

Marcel OomsMarcel Ooms14:13 03/01/22
Bertreft een oude kapel in Alkmaar, in het oude centrum op de OudegrachtFred heeft heel snel door waar de problemen zich bevinden en heeft de kruipruimte onderzocht, hetgeen best gevaarlijk kon zijn en zeker bewerkelijk is. Maar zonder problemen want een goede inspectie is van belang. De stand van de gevel, de kwaliteit en leeftijd van de leistenen, alles kwam voorbij en werd van nuttige info voorzien waarmee wij wat konden. Zijn off the record advies bleek ook een schot in de roos want de kosten zouden inderdaad aanzienlijk hoger uitkomen dan we verwachtten. Zijn advies was dan ook zonneklaar. Dank Fred en we zullen je zeker weer vragen voor een volgende keuring.

chris van der laanchris van der laan18:07 02/07/22
Fred heeft ons geholpen met een bouwtechnische keuring van ons eerste huis. Fred gebruikte divers gereedschap om zo inzichtelijk te maken wat de staat van het huis is. Binnen 5 werkdagen hadden we een duidelijk opgesteld bouwtechnische rapport. Wij waren erg tevreden met Fred, en hij gaf ons tijdens de keuring nog waardevol advies hoe we het huis goedkoop en snel konden isoleren tegen kou en geluid.

Coen WarmerCoen Warmer12:11 01/28/22
Bij de aankoop van ons huis hebben wij een bouwkundige keuring laten uitvoeren door de bouwkundig adviseur die onze makelaar had aangeraden. Daar kwam niets zorgwekkends uit.Afgelopen december bleek dat er sprake was van ernstige vochtproblemen in het souterrain. Omdat wij niet begrepen wat de oorzaak van deze problemen was, hebben wij Fred Tokkie ingeschakeld. Hij constateerde meteen dat de pomp die in het souterrain was geïnstalleerd een grondwaterpomp was en wees ons erop dat dit een enorme red flag was, omdat dit altijd betekent dat er sprake is van vochtoverlast. Ook wees hij ons op allerlei oude sporen van vochtproblematiek. De vochtproblematiek is bij ons dermate ernstig dat er een kelderbak gemaakt moet worden, waarbij ook de fundering moet worden aangepakt.De bouwkundige die wij bij aankoop op advies van onze makelaar hadden ingeschakeld, had dit natuurlijk moeten zien maar heeft hier bij ons helemaal geen melding van gemaakt.Fred heeft ons enorm geholpen met zijn expertise en praktische tips. Een volgende keer schakelen we zeker Fred in en niet een bouwkundige die afhankelijk is van een makelaar om aan opdrachten te komen, zoals degene die wij hadden ingeschakeld. Die heeft er immers belang bij om zo min mogelijk gebreken te melden en de herstelkosten te bagatelliseren, zodat de koop doorgang kan vinden.

Yvon HarigYvon Harig14:25 01/27/22
Kwamen via zovele goede berichten en reviews bij Fred Tokkie terecht! Eigenlijk wilden wij zelf onze fundering gaan laten onderzoeken en hij heeft ons eigenlijk verder onderwezen over wat daar allemaal bij komt kijken. Zijn adviezen en indicaties zijn voor ons heel waardevol gebleken en wij zullen Tokkie zeker gaan inschakelen wanneer we concretere plannen hebben en ook voor verdere begeleiding en of bouwkundig onderzoek. Fred Tokkie is een zeldzaam exemplaar en moet gekoesterd en gewaardeerd worden en we zijn blij dat we met hem in contact zijn gekomen. Dank! Christa en Yvon

Hylke HertoghsHylke Hertoghs19:28 01/22/22
Excellent help and service from Fred

Marina van der KruijsMarina van der Kruijs12:44 01/21/22
Zeer kundig advies ontvangen.Een uiterst vriendelijke man.

Sander van den BroekSander van den Broek09:33 12/13/21
Zakelijk pand door Fred bekeken. Mooi duidelijk rapport ontvangen. Contact en prijs dik in orde. Fred komt zijn afspraken na. Aanrader.

Riwfka DuhneRiwfka Duhne00:10 12/08/21
Met Fred gesproken omdat ik de fundering/ balken wil laten controleren ivm vloerverwarming. Goed advies gekregen.Ik ga het zeker door Fred laten uitvoeren.

Jordi SteenmanJordi Steenman08:42 12/06/21
Zeer tevreden over de keuring van Fred (Premiumkeur). Fred is een betrouwbare en onafhankelijke professional wie ruim de tijd neemt om door alle punten heen te lopen. Tijdens de keuring samen met Fred het dak op geweest om zelf te zien waar de 'pijnpunten' zitten.Bijkomend voordeel van de keuring - het uitgebreide rapport van Fred (60 pagina's) zal zeker gebruikt worden als input voor het MJOP.Voor toekomstige keuringen zal ik zeker bij Fred aankloppen.

Margot HMargot H16:02 12/02/21
Een aantal weken geleden hebben mijn vriend en ik contact opgenomen met Fred. Door de oververhitte huizenmarkt werd ons geadviseerd om te bieden zonder bouwkundige keuring. Dit op dringend verzoek van de verkopende partij. Omdat onze bouwkundige kennis minimaal is -zoals bij veel kopers-, hadden we nadat ons bod werd geaccepteerd er toch geen goed over; wat als er iets met de fundering aan de hand zou zijn, of andere gebreken waarvan we geen idee hadden. Nog voor het tekenen van het koopcontract hebben we daarom contact opgenomen met Fred. Fred is deskundig en niet onbelangrijk onafhankelijk! Hij is met ons meegegaan om de woning te bekijken en heeft ons op het hart gedrukt de woning niet te kopen. Door het geven van deskundig advies, gaf hij aan grote problemen te verwachten met de fundering van de woning. Iets wat kan oplopen richting de tienduizenden euro’s. Ondanks dat bij ons de teleurstelling groot was, zijn we Fred enorm dankbaar! Hij heeft ons echt behoed voor het maken van een grote fout. Bij de aankoop van een volgend huis, zullen we hem zeker opnieuw inschakelen!

E CE C07:44 11/29/21
Fred is een toffe peer. Goudeerlijk en deskundig advies en denkt graag met je mee. De woning is het uiteindelijk niet geworden maar wil bij deze Fred toch bedanken voor zijn advies. Hij is absoluut onafhankelijk zonder enige belangen geeft hij objectief advies. Bedankt!

Janet BairevaJanet Baireva21:53 11/28/21
Recently we purchased a house in Amsterdam and we assigned Fred to do our technical inspection. I cannot recommend enough his service - he was extremely attentive, did a thorough inspection, had a critical eye and noticed every aspect of the house that require work or could result in future investments.Fred is definitely the person you want on your side to help you get a realistic snapshot of the condition of the property. He’s also very knowledgeable about different aspects- roof work, foundation, construction work, elevators etc and served as an advisor to us during the whole process.

Anne-Carien SmaleAnne-Carien Smale16:06 11/23/21
Top service!

Ben ArmisteadBen Armistead19:13 11/22/21
Fred recently performed an inspection for us when we were buying our home, and we can heartily recommend his services. During the technical inspection stage of the purchase, we wanted to get a second opinion on a few aspects of the house, so we also got a sense of how he operates vs other inspectors. In a nutshell: the man goes the extra mile. Where others do just enough, Fred clambers out of windows, scales roofs, and checks every nook and cranny. We learnt a huge amount during the process and he revealed things we would have certainly missed otherwise. And he wasn't just pointing out problems; he took his time and taught us how to judge the quality of the build and all the various finishes. The result? We were able to buy with utter confidence. Beyond the numbers and inspection itself, Fred always made himself available on the phone and was a great sounding board at several moments. We wouldn't hesitate to use Fred again in the future. Great service and great value for money.

Ruben de WitRuben de Wit21:38 11/10/21
Fred Tokkie is een eerlijke, betrouwbare en deskundige man. Ook is hij iemand die het belang van zijn klant centraal stelt en snel reageert en alles goed uitlegt. Hij heeft echt de tijd voor mij genomen en me goed en deskundig advies gegeven over de fundering van mijn woning.

Oscar MellegersOscar Mellegers07:01 11/09/21
Wegens de aankoop van een rjksmonumentaal pand in Weesp waren wij op zoek naar een specialist voor bouwkundige inspectie inclusief funderingsonderzoek. Na het vergelijken van verschillende dienstverleners werd ons duidelijk dat PremiumKeur extra meetinstrumenten inzet om funderingsonderzoek te verrichten tegen competitieve prijzen. Fred was snel en duidelijk in communicatie en ook direct beschikbaar. Tijdens de keuring werd al snel duidelijk dat Fred barst van ervaring en volledig onafhankelijk advies afgeeft. Dankzij het professionele advies en het rapport wat de volgende dag werd afgeleverd hebben wij met zelfvertrouwen de woning aangeschaft - Fred, nogmaals bedankt!

Diederik StradmeijerDiederik Stradmeijer21:55 11/07/21
Fred is door ons meerdere keren ingeschakeld voor bouwkundige en installatietechnische inspecties en wij zullen dat bij een volgende gelegenheid weer doen. Hij is snel, kritisch, zorgvuldig en deskundig voor vragen van dak tot en met fundering. Zijn rapportages zijn helder en verduidelijkt met foto's. Hij kan een luis in de pels zijn voor makelaars en verkopers die woningen aanbieden zonder de (verborgen) gebreken eerlijk te communiceren en voor aannemers bij een oplevering.

Philip ViergutzPhilip Viergutz18:16 11/03/21
Fred was fantastic. He was responsive, professional, and provided valuable advice during the building inspection. I would highly recommend his services if you are looking to purchase an apartment in Amsterdam and want to avoid making a serious mistake.

Maud KallenMaud Kallen10:40 10/22/21
Fred al meerdere keren ingeschakeld voor keuringen. Snel, betrouwbaar en eerlijk. Hij heeft ons recent behoed voor een aankoop aan de Prinsengracht waarbij we de facto alleen de grond zouden kopen. Pand verkeerde in zeer slechte staat, fundering moest vernieuwd worden en er waren vochtproblemen. Verkopend makelaar was op de hoogte maar probeerde dit te verhullen. Fred heeft ons geïnformeerd over het (enorme) te verwachten kostenplaatje, maar ook tijdspad dat een eventuele verbouwing in beslag zou nemen. Uiteraard zijn niet alle bouwtechnische bevindingen onoverkomelijk, maar in dit geval wel.

Igor AntarovIgor Antarov10:13 06/21/21
Фред прямо, честно и открыто показывает состояние дома. Благодаря ему можно понять что ожидать от приобретения и какой бюджет закладывать в ремонт. Фред помог нам разобраться с домом, в ситуации когда у него не было никаких обязательств это делать, просто потому что ему было важно чтобы у нас все в итоге сложилось хорошо. Спасибо! Рекомендую любому у кого есть вопросы по качеству строительства и ремонта.

Sven van der HeideSven van der Heide16:44 04/30/21
Fred is een vakman die met veel enthousiasme daken, electra, gasaansluitingen en zelfs de kleinste kruipruimtes (met ratten) grondig inspecteert. Hij neemt de tijd om tijdens de keuring de bouwtechnische aspecten van het huis te bespreken, waarbij zijn kennis van installatietechnieken en wetgeving opvallen. Hij weet bovendien de gebreken in perspectief te plaatsen waardoor we met een gerust hart tot het tekenen van het koopcontract konden overgaan. Tijdens de laatste onderhandeling voor het tekenen was hij goed bereikbaar. Daardoor hebben we, dankzij de keuring, niet alleen met vertrouwen het huis gekocht, maar ook een korting op de aankoopsom weten te onderhandelen in Amsterdam!

tim van kernebeektim van kernebeek16:16 04/30/21
Vanwege de aankoop van een huis heeft Fred voor ons de bouwkeuring uitgevoerd. Op korte termijn (binnen enkele dagen) lukt dit al. Zeer grondig te werk gegaan, meting verricht en tot op het dak geweest. Ook werd goed advies gegeven over de staat van de fundering. Bij elkaar waardevolle informatie en absoluut noodzakelijk voor het maken van de juiste keus. Ook na de keuring werden we met onze vragen nav het rapport goed geholpen. top!

Fred is a top notch inspector in AmsterdamHis services were definitely worth the cost. While inspecting our new home (pre offer) he was extremely detailed. He climbed the roof to check the tiles and even laid on the bathroom floors to check the level of the tiling and plumbing. With his construction background and thorough approach, Fred caught all the snags. He then provided us a report that saved us money and future headaches as the selling party addressed these as part of the purchase agreement. These services were great for the savings, but also for the peace of mind that our new home to be was technically sound. Thanks Fred!

Coen PustjensCoen Pustjens08:41 04/29/21
Fred liep alles langs (hij dook in alle krochten en gaten) en gaf helder aan wat wanneer waarschijnlijk vervangen moest worden of wat de staat ergens van was. Daarbij gaf hij vaak ook een realistische kostenindicaties. Zijn bouwtechnische keuring heeft ons geholpen een afgewogen besluit te nemen om ons huis te kopen. Hij is bovendien goed bereikbaar, to the point en snel.

Katia SteinmetzKatia Steinmetz17:30 04/11/21
Daan heeft bij ons de keuring verzorgd, naar alle tevredenheid. De grondigheid van de inspectie was echt top! De toelichting die hij gaf tijdens de inspectie en de tips die we kregen met betrekking tot onderhoud van een aantal instanties zoals de mechanische afzuiging, raamkozijnen, etc is fijn. Wij hebben een aantal zaken van hem geleerd, die de duurzaamheid ten goede komt. Voor een grondige en volledige inspectie raad ik Premiumkeur dan ook aan. Er is ook oog voor de veiligheid van installaties. Er zijn bouwkundige- en veiligheidszaken aan het licht gekomen die niet OK waren. Gelukkig voor ons gaat de verkoper deze zaken oplossen die alles met dank aan Daan.

Rolinka van ZuidenRolinka van Zuiden20:31 03/25/21
Ik was blij dat Fred snel kwam kijken om een met een kritische blik het aan te kopen pand te bekijken. Hij klom zelf op het dak om onder een dakpan te kijken of het dak echt goed was. Geen mankementje werd gemist. Een goed gedegen rapport met wat gedaan moet worden en kostenbegroting. Maar ik kreeg vlot uitsluitsel dat het pand over het slgemeen goed in elkaar zat waardoor ik voort kon mrt de aankoop, wat een hele opluchting was! Dank je Fred, jou nummer blikft in mijn mobiel!

Bert VoorneveldBert Voorneveld10:21 03/24/21
Fred Tokkie heeft onze VvE op een goede en vakkundige manier ondersteund met een serieus probleem in de kruipruimte van ons gebouw in Amsterdam. Houten balken waren verrot, aangetast door schimmel / zwammen en slechte ventilatie. Op advies van Fred gekozen voor een combinatie vloer in beton. Fred deed ook controle op door aannemer uitgevoerde werkzaamheden.

Cathine KnijffCathine Knijff10:55 03/20/21
Fred heeft mij een enorm geholpen met zijn advies. Hij is zeer deskundig, eerlijk, duidelijk en onafhankelijk. Ik had tot nu toe geen goede ervaringen met bouwkundige inspecteurs, die veel rekenen maar weinig zien, maar Fred is echt anders. Als ik een volgend huis koop schakel ik hem zeker in!

Marcella PoelmanMarcella Poelman14:23 03/15/21
Wij zijn erg tevreden over de zeer uitgebreide en grondige bouwkundige keuring van onze toekomstige woning. Ook de verkopers waren blij dat de woning met zoveel aandacht werd bekeken. Fred Tokkie was bereid om ook de kruipruimte te beoordelen en daaruit bleek dat er enkele balken onder het huis rot waren. Het is fijn dat we dit wisten voor we de woning kochten, in plaats van een verrassing achteraf. De communicatie was prettig, er werd de tijd genomen om de keuring te evalueren. Kortom, een uitstekende keuring!

JantinaJantina08:58 03/08/21
Na aankoop van ons huis in het Spiegel in Bussum heeft Fred een bouwkundige keuring gedaan en legde hij ons helder en eerlijk de keuzemogelijkheden uit, die ons voor het uit 1900 daterend huis aan onderhoud de komende jaren te wachten stonden. In de jaren erna heeft Fred de tijd genomen om ons praktisch en duidelijk advies te geven, zorgen weg te nemen, waardoor we uiteindelijk met een gedegen plan het project aan gaan pakken. 'Kwaliteit is tijd' geldt voor ons zowel tijdens de aanloop naar als de invulling van werkzaamheden voor het project.

Babette de VriesBabette de Vries13:47 03/01/21
Zeer tevreden met de keuring van Daan. Fijne en snelle communicatie, op korte termijn beschikbaar en een volledig en duidelijk keurings rapport. We hebben goed en eerlijk advies gekregen die ons meer zekerheid geeft bij het komen van onze eerste woning! Dank!

Aleks J.Aleks J.14:31 02/17/21
I am really happy with the provided work by the Team “Premiumkeur” and Mr Fred T. ! They are independents, professional and punctual.The inspection of the crawlspace was properly done (dive into it , do the checks and pictures,...).Post-inspection we had a short discussion and advises (within corona measure rules, of course)The digital report came after payment as described; It is well detailed and with good advises.For Future inspections I will definitely give them a call again !

Maarten SmitMaarten Smit10:35 02/15/21
As advertised, Premiumkeur performed a thorough inspection and directly fed back all findings to us (buyers). Without access to inspect the foundation, they performed level measurements to assess potential issues. The inspection highlighted possible issues with the foundation, which was thoroughly discussed with us. Upon following up over the next days it turned out that the foundation was (luckily) replaced 12 years ago. All the measured values and findings were spot on with old inspection reports. Premiumkeur even looked at the new foundation drawings and provided feedback to us. Definitely recommend using Premiumkeur as they will tell you what you need to hear and not just what you want to hear.

Helmie StoofHelmie Stoof08:27 02/15/21
Voor ons was Fred degene die ons echt zekerheid kon geven bij het kopen van ons huis. Fundering en balken in de kruipruimte inspecteerde hij voor ons. Hij nam de tijd om het grondig uit te leggen en kon daarbij een kostenraming maken. Op deze manier konden we met een gerust hart onze koop door laten gaan. Dankjewel Fred, we zullen je zeker aanbevelen.

Maurice ScheerderMaurice Scheerder19:59 02/14/21
Ik ben nog nooit zo snel geholpen. Wij hebben vrijdag een aanvraag gedaan om een kelder uit graven. En twee dagen later in het weekend een terugkoppeling.

Christina OudChristina Oud07:28 01/28/21
Ik belde Fred met een vraag over vocht doorslag uit de badkamer. Hij heeft me telefonisch al erg goed advies gegeven waardoor hij jammer genoeg niet meer nodig was maar ik veel geld heb bespaard. Als ik een in de toekomst een (Fred) probleem heb bel ik hem zeker. Het zou wel fijn zijn als hij ook een betrouwbare loodgieter tak zou opzetten. Veel succes

RamonRamon10:20 01/26/21
Ik vond het heel fijn samenwerken met Fred. Hij neemt echt de tijd om alles na te kijken en niets uit te sluiten. Bovendien heeft hij me alles erg goed uitgelegd en iedere vraag geduldig beantwoord. Het was voor mij heel erg lastig inschatten of ik er goed aan deed om de woning te kopen. In een wereld waar iedereen een belang heeft is het fijn om met iemand te kunnen werken die verstand van zaken heeft en onafhankelijk is. In het proces van het huis kopen was de communicatie in het algemeen lastig omdat iedereen het druk heeft. Maar Fred nam bijna altijd op of belde binnen een uur terug. Fijn dat er nog keurders bestaan waar je op kunt vertrouwen!

Denise HovestadDenise Hovestad18:58 12/16/20
Ontzettend eerlijk en kundig geholpen door Fred!We wilden in eerste instantie voor een funderingsonderzoek gegaan, maar er werd ons heel eerlijk verteld dat dit niet nodig was.Wel een bouwkundige keuring laten doen.Fijne communicatie en duidelijk rapport!Wij zijn erg tevreden.

Lisa XiaLisa Xia07:54 12/13/20
Fred was responsive, open and thorough. He set a date for the inspection the day I called, and a few days later we were through. He did an extremely thorough walk-through, including a walk on the roof, and checked all the window frames. Following, he shared a detailed report with proposed costings for some of the fixes, which the owner is taking care of.Fred is independent and truly works for the buyer. Highly recommend!

Jordy KoopmansJordy Koopmans12:44 12/04/20
Zeer behulpzaam en deskundig. Ook super fijn dat Fred zo onafhankelijk is. Zo krijg je altijd een oprecht advies.

R BlokkerR Blokker13:09 12/03/20
Fred heeft ons uitzonderlijk goed geholpen met een uitgebreide inspectie van onze kruipruimte in Amsterdam. Fred is onafhankelijk, grondig, zeer kundig, ervaren en transparent. Verder maakt Fred gebruik van hoogwaardige apparatuur waarmee hij letterlijk iedere cm van de ruimte kan inspecteren. Naast de inspectie heeft Fred ons professioneel begeleid in het complexe traject van identificeren van mogelijke schade en herstel. Voordat we in contact kwamen met Fred hadden we contact gehad met verschillende andere partijen, het was een ware verademing om met Fred in contact te komen die eindelijk duidelijkheid voor ons creerde. Mochten wij in de toekomst overwegen om een ander huis te kopen, dan is Fred de eerst die wij inschakelen voor zijn diensten. Waarschijnlijk de beste investering die je kunt maken op dat vlak. Nogmaals bedankt!

Neal GrayNeal Gray14:37 12/01/20
Op het moment dat je het idee hebt dat er iets mis is met de fundering ga je op Google kijken om antwoorden te vinden. Ik kwam al snel uit bij Bouwkundige keuring Amsterdam. Waarschijnlijk omdat ik zelf in Amsterdam woon sprak zijn website mij aan.Na wat mail contact zijn wij gaan bellen omdat ik een hoop vragen had over mijn fundering.Ik heb op meerderen momenten uitvoerig contact gehad over de situatie bij ons thuis.Waarop Fred Uiteindelijk zelf besloot langs te komen bij ons. Dit heb ik als zeer klantvriendelijk ervaren. Naast het feit dat Fred alle tijd heeft vrij gemaakt om ons goed te helpen heeft die ook het juiste advies gegeven. Hierdoor hebben wij nu een hoop meer grip op de situatie dan hiervoor. Je vervangt immers niet elke week je fundering.Zoek je dus iemand met verstand van zaken dan ben je bij Fred aan het juiste adres. Van mij krijgt die een 5 ster op Google!

Trevor WillsTrevor Wills10:29 11/23/20
It doesn’t matter whether it's a real estate agent that is selling a property or an agent that is helping you to buy one, both agents will have a vested interest in getting the deal done, so you can’t be sure they'll recommend an inspector that will ONLY look after your interests. With this in mind I ended up on Fred’s site where it was plain to see that being friendly to agents was not part of Fred’s business model. I gave Fred a call and he warned me about the perils of buying property in Amsterdam and said with just the right amount of irony "I’m the only one that can save you!”The following day Fred shows up with some pretty cool gadgets and a lively "can do” attitude. We got up on the roof, we checked out the apartment, and Fred went down under to check the subfloor and foundations.All the time Fred was taking photos and explaining what he was looking for, what was good, what was not so good, and giving me useful advice.He came across as a straight-up sort of guy with a sharp eye, plenty of experience, and totally independent. I was left feeling I had definitely chosen the right man for the job!

Jeroen SpoorJeroen Spoor11:12 11/10/20
Ik heb Fred leren kennen op het moment dat mijn pand ging verzakken door renovatiewerkzaamheden en kelderbouw bij buren. Ik ben daardoor onlangs zowel verkoper als koper van een pand geworden, dat bleek voor mij het beste te zijn. Ik kende Fred al van naam en reputatie omdat ik als vastgoedrechtadvocaat ‘in het vastgoedwereldje zit’. Ik kan iedereen aanraden Fred in de arm te nemen. Hij gaf mij de juiste inschatting van de werkelijke staat van mijn pand, de te maken kosten etc., dus precies wat ik nodig had. Het werk dat hij doet, doet hij goed. Fred is vakkundig, snel en een prettig persoon. Ik ben hem dankbaar en zal hem voor mezelf in de toekomst weer inschakelen en raad hem ook bij anderen aan. Zeker als het om aankoop van een oud huis in Amsterdam gaat. In Amsterdam kan je niet voorzichtig genoeg zijn bij het kopen van een oud huis. Verkopende makelaars maar ook kopende makelaars bagatelliseren helaas meer dan eens visueel aanwezige scheurtjes om de koop niet te frustreren nu zij daarmee hun geld verdienen; dat heb ik in mijn werk al vaak meegemaakt. Laat dus bij oude panden altijd een bouwkundig rapport opmaken door een bouwkundige zoals Fred. Fred heeft tientallen jaren ervaring als bouwkundige en werkt onafhankelijk van welke makelaar dan ook. Hij zegt waar het op staat, hij vermeldt de risico's maar ook de sterke punten van het huis: Fred zorgt voor een deskundige bouwkundige keuring waarmee bouwkundige risico's en financiële risico’s aangetoond, vermeden of beperkt kunnen worden. Zeker niet het minst belangrijk: Fred is een zeer bekwaam funderingspecialist.

Tanya RuijgrokTanya Ruijgrok15:06 11/05/20
Snel en duidelijk advies, heb een belangeloos eerlijk verhaal gekregen, zeer prettige ervaring!

BV BrickshopBV Brickshop13:46 11/02/20
Gemaild over een mogelijke klus op grote afstand. Vlot een eerlijk advies waar hij aangaf (belangeloos) best even wilde meedenken omdat het soms niet eenvoudig is om in het buitenland een bouwkundig advies te krijgen. Fijn dat er nog zulke mensen zijn die niet altijd meteen denken 'uurtje - factuurtje'. Of ik aan de klus ga beginnen, is nog een tweede....

Julia VerbistJulia Verbist08:08 10/29/20
Gisteren hebben wij ons (toekomstige) huis laten keuren door Fred. In Amsterdam heb je natuurlijk veel oude panden, waardoor ik de bouwkundige keuring als het belangrijkste obstakel tot de koop zag. We hebben speciaal voor Premiumkeur gekozen omdat zij de enigen zijn die iets over de fundering zeggen, en het is fijn om een onafhankelijk iemand te kiezen. Toen we aankwamen bij de keuring had Fred al een lintvoegmeting van de voorkant gedaan en wisten we meteen dat dat in ieder geval kaarsrecht stond. Als je de filmpjes op de site kijkt weet je dat Fred enorm kritisch is - maar als Fred het huis goedkeurt dan weet je zeker dat het ook echt goed is. Bij ons vele complimenten over de staat van onderhoud en de kwaliteit van de verbouwing aan de huidige bewoner en kritische vragen die zij goed kon beantwoorden. De aanwezige van de verkoopmakelaar was erg onder de indruk dat Fred het dak op klom, dat had ze nog nooit gezien. Bij ons waren de aankoop- en verkoopmakelaar zeer welwillend tegenover Premiumkeur, maar ik kan me voorstellen dat als je een lijken in de kast hebt je Fred niet binnen wilt. Wij zijn enorm gerustgesteld en tevreden met deze fijne keuring. Voor ons is de koop geslaagd! Heel erg bedankt Fred!

Roelof EttemaRoelof Ettema09:45 10/25/20
Wij waren in ons geval de verkopende partij. Fred kwam ingehuurd door de kopers bij ons langs en nam geen blad voor zijn mond. Bij aanvang waren wij wat overdonderd door de recht toe recht aan aanpak van Fred. Op vraag van Fred over gebreken waren wij gewoon eerlijk over de gebreken die wij wisten en Fred waardeerde dat. Hij had het ook allang door. Hij kwam ook met extra puntjes die wij niet wisten. Na een waterpasmeting begon hij op het dak en liep alles af tot in de kruipruimte. Steeds zag hij in één oogopslag wat er aan de hand was. Fred toont veel kennis van zaken en ervaring. Ook toont hij een grote betrokkenheid. Fred sloot het bezoek af met een hele rij eerlijke adviezen die ook voor ons als verkopende partij zeer behulpzaam zijn. Wij zullen Fred zeker inhuren bij de opleveringskeuring van ons nieuwe huis. Roelof en Ilona

Joris VogelJoris Vogel17:30 10/21/20
Eerlijk en Amsterdams recht voor z'n raap. Had wat vragen nav een keuring door een andere partij en ik werd meteen dezelfde dag geholpen.Dhr Tokkie is echt onafhankelijk en daarmee van onschatbare waarde in een overspannen woningmarkt.

Fred LetschertFred Letschert14:24 10/21/20
Vandaag telefonisch een buitengewoon plezierig contact gehad met Premium Keur inzake de vraag over een mogelijk Funderingsonderzoek ogv het willen aankopen van een woning.De tekst en uitleg die we kregen in een gesprek van min. een kwartier was geheel kosteloos en inhoudelijk to-the-point. De basis werd uitgelegd hoe om te gaan met wat je dient te weten, zelf na te vragen over de Fundering, voordat je iemand gaat inhuren om onderzoek te plegen en daar kosten mee moet gaan maken. Als je die basis hebt, oa Funderingsrapport, evt. aanwezige garanties etc etc., dan kun je daarmee terug naar Premium Keur om alsnog een onderzoek te laten uitvoeren. Maar wees op voorhand "gezond wantrouwig" als het gaat om Funderingen, het gaat er uiteindelijk om "niet een kat in de zak te kopen qua woning".Ik kan alleen maar zeer positief zijn over mijn contact met Premium Keur.Doe allen je voordeel ermee.MvrgrFam. Letschert

Joanna AmbroziakJoanna Ambroziak18:37 10/20/20
I got a reply the same day and was provided with a very honest and a realistic opinion. Recommended!

terrence wongterrence wong06:26 10/11/20
Er zijn funderingsproblemen bij mij in de straat (Rivierenbuurt) geconstateerd. VVE is hier mee bezig en heeft al veel info op een goede manier uitgezocht. Als eigenaar van een benedenwoning die net 1 jaar helemaal verbouwd is, tot de vloer aan toe, word dit een grote kostenpost. Vandaar dat ik zelf ook op zoek ben gegaan naar info. Vrijdag telefonisch contact met Fred gehad. Ik kreeg EERLIJK, HELDER en DUIDELIJK advies. Ook concreet advies over welke stappen te ondernemen en wie te contacteren. Ook een fijnmazig gefundeerde kostenindicatie, die veel hoger ligt dan welke wij als VVE nu rekening mee houden. Uiteraard niet wat je wilt horen, maar wel gebaseerd op feiten en ervaring. Overigens had Fred er geen enkel (eigen) belang bij om mij advies en info te geven. Erg fijn bedankt!

Charles MougenotCharles Mougenot12:38 09/26/20
I was nicely surprised seeing Fred today on the TV today " House Rules Holland". He is the best structural inspector/ bouwkundig Inspecteur out there. He helped us to buy one of the most amazing houses that I ever seen (in Utrecht) and he helped us to avoid to buy a ruin in the centrum of Utrecht that was strongly advised by our selling agent “aankoopmakellar” . My advice to the people buying a house is: "do not take a selling agent of aan ankoopmakelaar" just use the service of a good structural inspector/ bouwkundig Inspecteur. I see a few negative reviews about Fred and I don't believe in any of them! Fred helped us to avoid a trap that our own "selling agent" made for us with the rest of his corrupted group of selling agents and structural inspectors working in the centrum of Utrecht. The truth is that they are working in group and that there is no such a thing like "aankoopmakelaar" - someone who works only for you. They are selling ruins in the centrum of Utrecht at the high racketing price . If the selling agent propose you his own structural inspector please do not say yes!!! Ask if you can bring you own specialist. Did they say NO? Then don’t buy this house! You do not need a selling agent/aankoopmakelaar!!!! You just need a good structural specialist at your side. Thank you one more time Fred. And once again I am happy that you found your place in " House Rules Holland"! Thank you for helping people finding their dream house 😊.

Koper Den HaagKoper Den Haag11:30 09/17/20
Fred Tokkie van Premiumkeur is vakkundig, betrouwbaar en helder. Als een Hagenees een Amsterdammer inschakelt en vertrouwt, dan weet je dat er iets bijzonders aan de hand is. In positieve zin!We kregen Dhr. Tokkie aanbevolen van vrienden die hij had weten te behoeden voor een zeer grote miskoop met alle bijbehorende juridische en emotionele ellende van dien.Voor de aankoop van onze nieuwe woning (uit de jaren '50) in Den Haag heeft hij dan ook op hun aanraden de bouwkundige keuring gedaan. En daar hebben we geen spijt van gekregen.Hij keek in alle hoeken en gaten, klom op het dak, perste zich in de kruipruimten en gaf tussendoor allerlei handige tips voor zaken die we bij de verbouwing meteen mee kunnen nemen.Ook was hij prettig in de omgang en wist ons (maar ook de makelaar die zo'n grondige inspectie blijkbaar nog niet eerder had meegemaakt) gerust te stellen.Het bouwkundig rapport kwam vanwege drukte aan zijn kant vervolgens iets later dan afgesproken, dat was wel jammer. Maar het was wel van zeer hoge kwaliteit: helder, overzichtelijk en eerlijk.De wereld van het vastgoed kent vele gevaren en valse profeten. Het gaat om veel geld en je doet zo'n aankoop natuurlijk niet dagelijks.Zo'n proces brengt dan ook veel stress en onzekerheden met zich mee, maar met Fred Tokkie aan onze zijde durfden we het wel aan. Ook omdat hij niet uit onze regio komt en dus ook geen banden heeft met anderen in vastgoedbranche alhier.Kortom, we zouden deze man dan ook aan iedereen van harte aanbevelen.PLUSPUNTEN:+Vakkundig+Uitgebreid onderzoek, ultra secuur+Transparant+HelderMINPUNTEN:-Rapport kwam later dan gepland-Iets duurder dan gemiddeld, maar onder de streep zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en een druppel op een gloeiende plaat als het om zulke grote bedragen gaat

Raoul KiksenRaoul Kiksen15:39 09/15/20
Goede en zeer grondige keuring. Na het ontvangen van het rapport nam Fred uitgebreid de tijd voor toelichting. Ook de nazorg is erg goed.

Dirk ter MeulenDirk ter Meulen08:24 09/14/20
We hebben Fred benaderd over funderingsadvies na het lezen van de informatie op zijn website.Hij heeft ons snel en duidelijk geholpen!

Levi van VeluwLevi van Veluw07:12 09/09/20
Ivm met de aankoop van een huis in Watergang zochten we een bouwkundige die binnen enkele dagen kon komen voor een keuring. Hij is eerlijk en onafhankelijk. Geeft een goed advies waar je echt wat aan hebt.

Laurenz ThenuLaurenz Thenu09:40 08/25/20
Alina & Laurenz uit Purmerend hier. We moesten last minute de keuring cancellen omdat de makelaar een paar uur voor aanvang bouwtechnische keuring, en ná ondertekening contract met hypotheek vragen kwam. Man man man.Bouwkundige Keuring Amsterdam de ongewone situatie uitgelegd.Dankjewel Fred voor je begrip. We weten wie we moeten bellen de volgende keer.

Rogier BakkerRogier Bakker15:03 08/19/20
Ondanks dat Fred onze afspraak eerst was vergeten, was hij na mijn telefoontje alsnog binnen 10 minuten op locatie. Fred heeft verstand van zaken en zag meteen waarom en of ons huis een goede koop zou betreffen.Hij heeft lak aan de connecties van (aankoop)makelaars en werkt dan ook altijd onafhankelijk. Hij heeft ook meteen wat tips gegeven over welke zaken op ten duur het best vervangen, gecontroleerd of aangepakt moeten worden.Ik kan Fred zeker aanraden als je behoed wil worden voor het kopen van een slecht huis in Amsterdam.

vincent bvincent b19:46 08/09/20
Voor de aankoop van een huis moesten we een bouwkundige keuring laten verrichten voor het tekenen van een koopcontract. Ik heb hiervoor Fred gebeld die ons snel te woord heeft gestaan. Hij verzekerde ons onmiddellijk dat de korte tijdslijnen geen enkel probleem zouden zijn. Tevens viel het ons snel op dat bij Fred de klant op de eerste plek komt, en niet de makelaar. Hij wist precies wie de keurders waren aangeraden door de makelaar, en gaf ook direct aan wat de aandachtspunten vaak zijn voor een huis uit het relevante bouwjaar. De afspraak was daarna snel geregeld. De bouwkundige inspecteur die door Fred's firma was gestuurd was tijdens zijn inspectie erg grondig en heeft meerdere gebreken gevonden die ons als leek absoluut nooit waren opgevallen. Dit was allemaal haarfijn uiteengezet in een gedetailleerd rapport waar ook keurig inschattingen stonden voor elke reparatie. Hierdoor weten we nu welke reparaties nodig zijn, en welke op termijn verstandig zijn om te doen. Bij een volgende verhuizing zou ik zeker weer contact opnemen met deze firma.

Magiel van de VaarstMagiel van de Vaarst11:31 07/16/20
Als project ontwikkelaar maak ik vaak gebruik van deze partij voor zowel advieswerk als bouwkeuringen. Zeer bekwaam!

Sebastiaan MasselinkSebastiaan Masselink10:13 07/09/20
Fred heeft driemaal een woning met kelder voor mij gekeurd. Hij is een ervaren en uiterst kritische bouw keurder die geen blad voor de mond neemt. Hij houdt zijn onafhankelijkheid hoog in het vaandel , windt er geen doekjes om en benoemt feiten en risico's direct. Dat kan soms prikkelend werken voor zijn toehorende omgeving, maar als je daar overheen kijkt, levert dat een belangrijk onafhankelijk inzicht op in wat je nou eigenlijk koopt. Fred is verre van een hokjes-aankruiser maar een keurder met moderne meetapparatuur met een sterke mening.

Fred brutaal gevraagd om advies, hij reageerde meteen en heeft ons goed op weg geholpen. Voor nu zien we af van het doen van een bod maar als we een keuring moeten laten uitvoeren is Fred de eerste die we gaan benaderen. Fijn dat er nog mensen zijn die hulp bieden en weten wat service is. Dank Fred voor het open en informatieve gesprek!Met vr gr Berry

alexander kiersalexander kiers15:49 07/07/20
Fred heeft me zeer goed geholpen met de bouwtechnische keuring en veel tips gegeven voor de aankoop van mijn nieuwe huis. Hierdoor kreeg ik de zekerheid die ik zocht bij de aankoop van het huis. Zorgen die ik had na de bezichtingen, werden hierdoor weggenomen. Bovendien gaat Fred volledig onafhankelijk te werk.Tot slot heeft Fred nog de nodige tips gegeven over hoe ik het huis in de toekomst kan veranderen, dan wel verbeteren.Ik raad het zeker aan om Premiumkeur in te schakelen voordat je overgaat tot de koop van een huis!

Kris BKris B10:17 06/30/20
De huizenmarkt in de Randstad is een slangenkuil, soms lijkt het wel alsof iedereen het slecht met de koper voor heeft. Toen we Fred Tokkie van Premiumkeur bij ons koopproces betrokken veranderde dat negatieve gevoel meteen. Vanaf het eerste gesprek was het duidelijk dat hij alles doet in het belang van de koper.De eerste keer dat we Fred Tokkie belden was hij toevallig in de buurt van ‘ons’ huis, en is hij gelijk even langs gereden om de gevel te inspecteren. Hij werkt grondig, snel, is gepassioneerd over zijn werk en is ook nog eens een vriendelijke man.Fred Tokkie doet de noodzakelijke inspectie, maar schroomt er ook niet voor om een koopadvies te geven. Omdat hij aannemer is geweest gaf hij ons tussendoor ook zeer welkom advies over aanpassingen die we eventueel in het interieur zouden kunnen doen.Na de bouwkundige keuring hebben we met een goed gevoel het koopcontract getekend.

Brenden GannonBrenden Gannon16:07 06/15/20
Fred performed the technical inspection of our home in the Amsterdam/Amstelveen region while we were under offer to buy. He was thorough in his analysis, providing us with a detailed report of every issue, and was willing to explain everything in clear English. Don't use the inspector provided by your agent - Fred is totally independent, and provides an honest account!

L. O.L. O.12:08 06/12/20
Fast and professional response. Fred is very experienced and was able to give us some really good advice.

Garima KaulGarima Kaul03:13 05/24/20
I’ve used Fred three times already while buying a house in Amstelveen/Amsterdam region. His company is honest and they try to do a full assessment of the houses. They are independent and can give good advice on the houses as they are not attached with any brokerage company. He also gave me construction advice on a house which saved us thousands of euros, completely opposite of what the aannemer was saying is not possible. I have found them to be very professional, friendly and independent in their judgement of the property. Highly recommended and I will return as a customer should I plan to buy a property again.

Fred heeft perfect werk geleverd, door zijn keuring heb ik afgezien van de koop van een woning, hetgeen me een hoop geld, hoofdpijn en teleurstelling heeft bespaard. Niet voor niets is hij niet erg geliefd bij makelaars, want hij verteld precies waar het op staat. Ik ga hem weer in de arm nemen bij een mogelijke volgende aankoop!

Marc de VochtMarc de Vocht18:49 05/01/20
I.v.m. aankoop grachtenappartement in contact gebracht met Fred Tokkie. Wat een vakman! Uitstekend gefundeerd advies, snelle adequate (re-)actie en uitstekende service. Bedankt voor het meedenken Fred! Een absolute aanbeveling en noodzakelijke investering voor een ieder die vastgoed koopt of overweegt aan te kopen in Amsterdam e.o.

Robert BerendsenRobert Berendsen11:36 04/30/20
Eerlijk, deskundig, onafhankelijk, to the point. Ik vroeg of de scheuren in mijn woning uit 1973 konden duiden op funderingsproblemen. Concurrent Dys gaf als antwoord dat het onderzoek 919 tot 1150 euro zou kosten. Kijk, en dat is niet eerlijk. Als je als deskundige uit ervaring al weet dat er met de fundering van een huis in een nieuwbouwwijk uit 1973 geen funderingsproblemen KUNNEN zijn, dan is het oneerlijk om te suggereren dat funderingsonderzoek nodig is. Dank u wel heer Tokkie voor het advies!

Emma DaiEmma Dai10:34 04/30/20
It is a very reliable structure valuation provider! I am very happy that I find them, they inspected house very carefully, explained the cause and potential consequence! A truely independent and trust -worthy provider! Het is een zeer betrouwbare aanbieder van bouwkundige! Ik ben erg blij dat ik ze vind, ze hebben het huis heel zorgvuldig geïnspecteerd, de oorzaak en het mogelijke gevolg uitgelegd! Een echt onafhankelijke en betrouwbare provider!

Humble EnidHumble Enid11:52 04/25/20
Als je een bouwkundige nodig hebt die écht onafhankelijk is, moet je bij Fred zijn! Ontzettend veel ervaring, top advies en vooral een eerlijke mening. Nooit een bouwkundige keuring doen door iemand die een makelaar aanraadt, altijd een onafhankelijke zoeken. Hiervoor is Fred echt een aanrader.

Jelle NautaJelle Nauta11:42 03/30/20
Op zoek naar constructie-keurder vanwege kraakjes en scheuren in stucwerk. ‘S Ovhtends vroeg al goed bereikbaar en goed advies. Laten we even skypen dat kan een hoop geld schelen. Zo gezegd zo gedaan, krimpscheuren en knappen door vloerverwarming. Van alle markten thuis, goed geholpen! Bedankt.

Bas KoeslagBas Koeslag10:11 03/29/20
Vanwege problemen met de vloerbalken Fred gevraagd om een inspectie uit te voeren. Fred stelde voor om mee te gaan de kruipruimte in, zodat ik met eigen ogen ook de situatie kon beoordelen. Bijzonder was dat de uitkomsten van een eerder uitgevoerde bouwtechnische keuring bij aankoop van de woning totaal onjuist bleken. Het mooie was dat hij ook gelijk met een mogelijke oplossing kwam en dat heel duidelijk en begrijpelijk weet te communiceren.

Dirk VerburgDirk Verburg14:52 03/26/20
Fred heeft mij uitstekend geholpen! Zijn advies is onafhankelijk en zeer deskundig. Blij dat ik een bouwkundige keuring heb laten uitvoeren alvorens het koopcontract te tekenen.Bedankt Fred!

Daf DubbelmanDaf Dubbelman10:34 03/25/20
Behulpzaam en kundig

Bruna BrunaaBruna Brunaa08:17 03/24/20
I was very satisfied with all advice given by Fred Tokkie. Being a starter and buying a flat for the first time is not easy, as it seems. There are many hidden things that you go or will go through, especially when it comes to construction survey. Premiumkeur / Fred brilliantly helped me by giving me a great advice. I strongly recommend Fred Tokkie to anyone who is facing the same issue. Thank you Premiumkeur.

Fred is an amazing professional! His keen eye for details is what you need when you are buying a house and you want to be sure you are making the right investment (especially in the crazy Amsterdam real estate market). Fred is very responsive, quick, accurate and actually also quite fun, with a great human touch which is always good. Long story short I would recommend him and his service 100%!

Irena ParunakianIrena Parunakian14:29 03/03/20
Heel fijn geholpen. Momenteel aan het overwegen een woning aan te schaffen waar fundering op korte termijn vervangen dienst te worden. Hier wilde ik graag, tijdens het maken van de fundering, een kelder bij laten graven. Werd heel fijn meegedacht en werd op alle voor en nadelen gewezen. Ontzettend fijn!

Alwin van GelderAlwin van Gelder15:16 02/18/20
Telefonisch algemene informatie bij Fred ingewonnen voor een eventueel project. Hij is heel open, duidelijk en stellig. Geeft ook aan waar hij wel en niet zijn ervaring en kennis kan en wil inzetten en gaf ook ook suggesties waar en bij wie je het ontbrekende desgewenst wel kan vinden. Ben een stuk wijzer geworden en hoop dat ik hem tzt daadwerkelijk kan inzetten bij het project.

Chantal RavenChantal Raven15:50 01/20/20
Fred heeft mij geholpen met het oplossen van een langlopend vocht probleem in mijn huis. Waar veel andere experts er niet uit kwamen en het probleem zelfs erger maakte, kwam Fred met een oplossing. Het is een vriendelijke man die weet waar hij over praat!

Rudolf HendrikxRudolf Hendrikx04:37 01/06/20
Fred Tokkie heeft mij enorm geholpen met een VVE geschil en de gebreken die met een koopwoning komen. Met een woning in een oud pand in het hartje van Amsterdam is het lastig mensen te vinden die je kan vertrouwen en die echt verstand van zaken hebben zonder daar een slaatje uit te slaan. Fred luisterde naar me en gaf daarna persoonlijk advies. Hij deinsd niet terug voor de macht van grote bouwbedrijven en VVE’s.Met de koop/verkoop van een woning, laat Fred er naar kijken met zijn onafhankelijk en professioneel oog voordat er iets getekend word.Nogmaals bedankt Fred, je werk is heel waardevol in het donkere bos van de huidige huizenmarkt en de bouw.

Niels ArendsNiels Arends20:59 12/12/19
Grondig, eerlijk, kordaat, duidelijk.Middels een prettige samenwerking heeft de keuring ons erg geholpen bij het maken van een afweging ten aanzien het kopen van een huis. Dank Fred.

Fabio MilitoFabio Milito13:05 12/11/19
Nothing hides from Fred. Since I moved to the Netherlands I bought twice, sold once, heavily renovated once. All delicate situations that, unless you are an expert of the peculiarities of Dutch constructions, I would warmly recommend not to face by yourself; specially when the interests of different real estate agents of this mad housing market are involved. Bad surprises are too often behind the corner. I had the chance to use Fred three times and I would never make a move anymore without him.

MyrtheMyrthe13:29 10/28/19
Wij zijn echt super goed geholpen.De afspraak was makkelijk gemaakt.Wij kopen een wat ouder huis waar echt werk aan zit.Fred was heel eerlijk en duidelijk in wat er mankeerde.In hoe dit het beste op te lossen.En wat daarvan de kosten zouden zijn.Ook gaf hij extra onderhoudtips.En wat ideeën om de woning te verbeteren.Bij extra vragen na de keuring konden we contact opnemen en werden we vriendelijk en goed te woord gestaan.We hadden ook echt het idee dat er de tijd genomen werd om naar ons te luisteren en alles goed te bekijken.Dit heb ik bij een ander bedrijf wel heel anders ervaren ooit.Ook gaf ik aan astma patiënt te zijn.En kwam fred zelf met extra ideeën en oplossingen die voor mij heel gunstig zouden kunnen zijn in de woning.Ik kan dit bedrijf echt aanbevelen.

Robbert SeidemannRobbert Seidemann05:05 10/28/19
Fred heeft ons geholpen en geadviseerd waar hij reeds werk had verricht. Zodat wij een second opinion konden krijgen voor een keuring en lijnvoeg/waterpasmeting via zijn netwerk. Heeft hem tijd gekost zonder factuur. Daarom raad ik hem ook zeker aan.

Am BeAm Be17:30 10/17/19
Eerlijke man met bijzonder veel verstand van zaken

Jantine de JongJantine de Jong07:37 10/13/19
Fred heeft ons geadviseerd bij de aankoop van een prachtig huis met souterrain. Na de keuring bleek de kelder lek te zijn en hebben wij de koop geannuleerd waarmee hij ons heeft behoed voor een financiële ramp. De verkopers kwamen aan met een offerte van 10k, maar gezien de ernst van de vochtproblemen had ons dat zeker het tienvoudige gekost; kopzorgen , eventuele burenconflicten en verloren tijd nog niet eens meegerekend. Het heeft ons de ogen geopend. 5 maanden later zijn de we eigenaren van een prachtig huis zonder souterrain en zonder gebreken. Ook deze koop wilden we niet finaal maken zonder de kritische blik van Fred, die naast gebreken ook oog heeft voor andere details zoals onderhoudstips en aandachtspunten waardoor je huis meer waard wordt en beter behouden blijft. Al met al een perfecte, nuchtere en kundige partner die je nodig hebt om je droomhuis te vinden op de overspannen Amsterdamse huizenmarkt. Bedankt Fred!

Dennis TimmermanDennis Timmerman08:47 10/08/19
Fred net gesproken, direct advies om met een ander in gesprek te gaan t.b.v. vergunningsaanvraag! Heel fijn om gewoon eerlijk advies te krijgen. Dank Fred en wie weet tot een volgende keer!

Gerard van SolingeGerard van Solinge17:18 10/06/19
Op advies van collega Fred benaderd voor bouwkundig advies bij aankoop van een appartement in Amsterdam. Hij was snel beschikbaar voor begeleiding bij de tweede bezichtiging. Fred is heel deskundig, heeft veel kennis van zaken en is echt onafhankelijk. Het rapport was glashelder met een duidelijk advies, waar we echt iets aan hadden. Wij raden hem van harte aan!

Henk van HattemHenk van Hattem07:07 10/03/19
Bij Fred kun je altijd terecht voor een ongezouten eerlijk advies. Misschien niet altijd meteen wat je wilt horen maar daarvoor neem je geen bouwkundig expert. Gewoon lekker no nonsense advies wat wel een verademing is in de haaienvijver die de huizenmarkt is... Dus ben je niet zeker van je zaak, heb je expertise nodig of wil je gewoon ff je ideeën en plannen toetsen dan zou ik gewoon Fred bellen.

Kristy FentonKristy Fenton03:54 09/14/19
I'm at the beginning of an extensive apartment remodelling project and I made an appointment with Fred for some advice. He met with my architect and I and gave us some very honest feedback including that we did not need a bouw report, which we thought me might want to get before starting. He was familiar with my neighborhood and knew about my house. I value his opinion and highly recommend working with Fred if you're in Amsterdam.

Ronald VeldmanRonald Veldman11:33 09/01/19
Fred en Daan hebben voor ons de bouwkundige aankoop keuring gedaan. Zij hebben ons tijdens het hele traject super goed geholpen, net zoals heel veel mensen voor ons. Naast dat Fred erg deskundig is, vertelt hij alles precies zoals het is, is altijd bereikbaar, en neemt ruim de tijd om je van advies te verzien. Erg fijn om mee samen te werken, echte aanrader!

Paul van EgmondPaul van Egmond12:25 08/30/19
absoluut eerlijk en kennis van zaken, bij de keuring van je huis kan je echt geen betere hebben.

Maria MougenotMaria Mougenot05:58 08/10/19
Fred is een geweldige bouwkundige inspecteur. Hij heeft ons geholpen met het kopen van een mooi huis aan het water in Utrecht. Hij heeft ook geholpen met het niet kopen van een rot huis in het centrum van Utrecht. Kopend een woning in Amsterdam of Utrecht moet je echt opletten! Deze woningen kunnen ernstige structurele problemen hebben die soms onherstelbaar zijn en die in de toekomst heel veel geld gaan kosten... Fred is eerlijk en weet waar je op moet letten bij het kopen van een oude woning. Met Fred als bouwkundige inspecteur heb je geen makelaar of aankoopmakelaar nodig! Een goede tip? Kies nooit een bouwkundige inspecteur die door je makelaar/aankoopmakelaar geadviseerd is... Vraag of je met de door jou gekozen specialist langs kan komen. Kan dat niet? Dan koop die woning niet!!!

Fernando NoccoFernando Nocco22:41 08/09/19
Fred Tokkie, è stato fondamentale per l'acquisto del mio bellissimo appartamento nel centro storico di Amsterdam, mi ha seguito nella scelta con professionalità e simpatia per più di quatto mesi, conosce tutti i difetti di queste vecchie case di mattoni e legno.Raccomando Fred a chiunque vuole fare un sicuro investimento.

Lars ReiminkLars Reimink12:06 08/06/19
Fred heeft ons geholpen met een bouwkundige keuring die we nodig hadden voor de aankoop van ons huis. Dit is zo goed bevallen dat we Fred later nog een keer hebben gevraagd om voor ons hele pand een MJOP op te stellen. Fred heeft veel kennis van zaken en neemt rustig de tijd om alles uit te leggen zonder ingewikkelde vaktermen zodat ik het ook snap. Ik zou Fred zeker aanraden wanneer je een bouwkundige keuring of MJOP moet laten uitvoeren! Bedankt!

Laurens GeratsLaurens Gerats12:52 07/09/19
Even opgebeld voor advies over een fundering in een oud pand in Amsterdam. Zeer vriendelijk en uitgebreid deskundig advies gehad. Heel erg bedankt!Groetjes Lau en Sietse

Lidy Van WijkLidy Van Wijk08:06 07/03/19
Afgelopen maandag heeft Fred voor ons een bouwkundige keuring verricht. Omdat het een oudere woning betrof wilden we een onafhankelijk oordeel voordat we over zouden gaan tot koop van de woning.Na de keuring mondeling de resultaten besproken. Deze gaven ons een duidelijk beeld en wisten we hoe we ervoor stonden.Mede dankzij de keuring hebben we een weloverwogen beslissing genomen.

Nikola ZnaorNikola Znaor12:49 07/01/19
Fred gave good advice during the check, but was also open to help afterward with some questions during the renovation. Good communication, insights and dedication.

Rene SchilderRene Schilder10:35 06/22/19
Wat een bijzonder fijne vent om mee te werken. Fred reageert snel op een aanvraag voor een keuring, werkt als het moet ook in het weekend, heeft bijzonder veel ervaring, communiceert uitstekend (zowel tijdens het werk als daarna per mail + het rapport) en is gewoon heel erg goed. Echt een uitstekende vakman.

Y WY W12:33 06/19/19
Zij hebben ons goed geholpen met de bouwkundige keuring, alles prima uitgelegd en alle details van de keuring duidelijk op een rapport vermeld. Deze bouwkundige keuring dienst is echt een aanrader!

Roselie Van KesselRoselie Van Kessel06:52 06/14/19
Voor een eerlijk verhaal ben je hier op de goede plaats!

Gerard HermanszGerard Hermansz13:24 06/12/19
Onlangs hebben wij in Amsterdam een appartement gekocht. Om de technische staat goed vast te kunnen stellen, hebben wij Fred Tokkie benaderd. Hij reageerde snel op ons verzoek om het onderzoek te doen. Het onderzoek is grondig gedaan. Wij ontvingen een uitgebreid rapport waarin de kwaliteit van de bouwkundige onderdelen werd beschreven. Het rapport hielp ons met ons eerdere vermoeden dat niet alles in orde was. Het heeft ons enorm geholpen de onvolkomenheden door de verkopende partij alsnog in orde te laten maken.Nadat de onvolkomenheden in orde waren gemaakt, heeft Fred Tokkie een eindkeuring gedaan. Ook daar is een adequate rapportage van gemaakt. Gedurende het proces heb ik diverse malen telefonisch contact met Fred gehad. Niet alleen uit de rapportage, maar ook uit de telefonische overleggen blijkt grote betrokkenheid en vakmanschap. Graag beveel ik Fred Tokkie van harte aan.

Rudi AffourtitRudi Affourtit09:40 05/29/19
Enige tijd geleden heeft Fred ons uitstekend bijgestaan. Ten eerste heeft hij een vrijstaand huis met een uitbouw gekeurd waarvan tijdens de keuring bleek dat de fundering niet in orde was. Naar aanleiding daarvan hadden we een voorlopig koopkontrakt getekend met een extra clausule ivm de funderingsproblemen en de daar aan verbonden kosten. De verkopende makelaar en eigenaar gaven aan dat het slechts Euro10,000 zou kosten om dit te herstellen en na later bleek waren de geschatte herstelkosten Eur110,000. Wij hebben door de clausule aanbevolen door Fred het voorlopige koopkontrakt kunnen laten vervallen. Het tweede huis waar ons oog op viel heeft Fred ook gekeurd en met wat onderhoudstechnische opmerkingen hebben we dit huis aangekocht en daar wonen we nu zonder noemenswaardige problemen. Dank aan Fred voor zijn deskundige ondersteuning in deze.We bevelen Fred zeker aan.

PierrePierre12:56 05/28/19
Very professional and quick to reply on my questions. Didn't charge me a think for industry knowledge!

ElineEline10:41 05/27/19
Fred over de telefoon gesproken en werd meteen goed geholpen. Hij heeft duidelijk veel kennis van stolpboerderijen een heeft meteen online meegekeken naar een boerderij die we zouden willen kopen. Dit gesprek heeft gelijk al geholpen om een indicatie te krijgen van de (bouwkundige) kosten die het kopen van een stolp met zich mee brengt. Bedankt voor dit eerlijke advies!

Joris GrootJoris Groot14:15 05/22/19
Fred heeft ons geholpen door het uitvoeren van een bouwkundige keuring en een basis funderingsonderzoek. Dit was voor een pand aan de Keizersgracht in Amsterdam. We zijn er erg tevreden over.We zijn meegegaan met Fred tijdens de keuring en hebben een hoop kostbare informatie vergaard. Dat ging niet alleen de staat van het pand. Maar ook over hoe je een renovatie het best zou kunnen aanpakken.Fijn aan Fred vind ik (naast zijn duidelijke expertise):- zijn no nonsense aanpak- zijn vermogen om de opdracht te snappen en tijdig op te leveren- de "extra mijl" die hij gaat bij de inspectieVoor ons levert dit net wat meer op vergeleken bij een inspectie door een landelijke inspectie-organisatie. Die zijn ongetwijfeld goed maar Fred is extra betrokken naar mijn mening.

Yvette SYvette S17:42 05/15/19
Fred heeft ons enorm snel en deskundig geholpen bij de aankoop van onze eerste woning in Utrecht (Wittevrouwen, 1906). Er was enige haast geboden bij het laten keuren van onze woning omdat wij overeen waren gekomen de bouwkundige keuring in onze bedenktijd uit te laten voeren. Fred dacht meteen met ons mee en kon onze woning zelfs al keuren op de dag van het tekenen van onze voorlopige koopovereenkomst (1 werkdag na mijn telefoontje).Tijdens de bouwkundige keuring bleek Fred een wandelende encyclopedie op het gebied van woningonderhoud en vlogen de tips ons om de oren. Mijn vriend mocht meteen samen met Fred het dak op om daar de boel te inspecteren en zo liepen we de woning van boven tot aan beneden door. De keuring eindigde met een grondige inspectie van de kruipruimte, waarbij we zelfs werden uitgenodigd om Fred achterna te kruipen.Fred's deskundige en grondige blik heeft ons enorm geholpen en gerustgesteld - het huis vertoonde ondanks zijn niet geringe leeftijd nauwelijks gebreken. Wij kunnen Fred aan iedereen aanbevelen die een bouwtechnische keuring wil laten uitvoeren (en dat graag wil laten doen door een uiterst aardige en vrolijke vent).

Babs SabbéBabs Sabbé15:22 05/15/19
Fred heeft de voorschouw gedaan van mijn nieuwbouw appartement in Amsterdam Noord.Hij is een vakman in hart en nieren. Ik was meer dan tevreden. Hij heeft mij vakkundig door de voor-oplevering heen geloodst en overspoelt met tips and tricks!Hij heeft een scherp oog voor detail en was goed voorbereid; lampjes, laser-meetapparatuur. Hij had alles bij zich. Omdat je niet elke dag een huis koopt is het super fijn om een deskundige aan je zijde te hebben die de zaken goed en met geduld aan je kan uitleggen zodat je het zelf ook begrijpt waar het over gaat. Thanks Fred! Als ik de sleutel heb zal ik op je proosten!

p eikelenboomp eikelenboom10:17 05/11/19
hij heeft ook dit keer weer een duidelijk advies gegeven. Geen moeilijke termen of kletspraat. Gewoon praktisch en eerlijk advies. Bedankt voor het waardevolle advies!

Janneke -Janneke -09:28 05/01/19
Ik heb Fred gebeld voor een bouwkundige vraag. Kosteloos heeft hij alle foto’s bekeken en een eerlijk advies gegeven. Goed gevoel bij deze meneer!

IPC ACCOUNTIPC ACCOUNT07:24 04/30/19
Ik had een aantal vragen mbt fundering van een uitbouw en kwam via de website in contact met Fred. Ik was benieuwd of er een methodiek bestond om vast te stellen of de fundering (1905) voorzien was van palen. Fred heeft mij uitgebreid te woord gestaan en advies gegeven.

Serge GaalwijkSerge Gaalwijk08:14 04/26/19
Ik heb Premiumkeur ingeschakeld om een contra expertise ( funderingsonderzoek ) te laten uitvoeren ivm een juridisch geschil met een pandeigenaar. Laatstgenoemde had een kortgeding aangespannen. Mede dankzij rapportage van Premiumkeur zijn wij erin geslaagd om de kortgeding te winnen.Kortom: Premiumkeur levert inhoudelijk uitstekende rapporten ( op basis van degelijke onderzoek ).

Jan Dre DekkerJan Dre Dekker19:37 04/24/19
Fijne man die zeer kritisch te werk gaat. Hij neemt je mee in de kritische keuring en geeft advies en uitleg bij elk onderdeel.In mijn geval leverde het het op dat ik afzag van de koop omdat er gewoon te veel zaken vervangen moesten gaan worden waardoor de kosten de pan uit zouden rijzen. Gewoon bellen deze man.

Iwan RustveldIwan Rustveld12:24 04/17/19
Naar aanleiding van een voorgelegd bouwkundig probleem, heeft deze adviseur een oprecht advies gegeven en mij verwezen naar een bouwkundige mediator. Nogmaals dank voor de eerlijkheid en het oprechte advies.

DikDik08:22 04/17/19
Geweldig telefonisch advies van vriendelijke zeer deskundige man!Let op belangrijke details kwa brandveiligheid & nog belangrijker koolmonoxide gevaren in de appartementen! Wij gaan deze deskundige graag inhuren voor meerjaren onderhoudsplan!

Bart HoogendoornBart Hoogendoorn18:25 04/16/19
Ik heb Premiumkeur gevraagd voor een bouwkundige keuring van een woning in Monnickendam uit de jaren 60. Fred gaf telefonisch al een duidelijke toelichting over op welke manier zij keuren en hij gaf aan dat de kruipruimte ook volledig gecontroleerd word als deze toegankelijk is. Dit in tegenstelling tot een aantal ''concurrenten'.'Er kwamen veel zaken aan het licht die ik zelf nog niet gezien had, ook is Daan het dak op geweest en heeft de schoorsteen bekeken.Na 4 werkdagen had ik het rapport binnen waar duidelijk in staat welke mankementen er zijn met de geschatte herstelkosten. Maar ook een kort voorstel met hoe de mankementen opgelost kunnen worden. Telefonisch kan Fred een goede toelichting geven als er iets niet duidelijk is.Naast de goede keuring is de prijs van de keuring zelfs laag vergeleken met de ''concurrenten''. Een echte aanrader dus!

Vanessa van AstVanessa van Ast11:50 04/16/19
Na jarenlang last gehad te hebben van optrekkend vocht en ineffectieve en kostbare behandelingen te hebben uitgevoerd, hebben we als VVE besloten een onafhankelijk inspecteur in te schakelen om de kruipruimte te inspecteren. Zo kwamen we bij Fred Tokkie uit. We hebben Fred leren kennen als behulpzaam, oprecht en het meest belangrijk: zeer kritisch! Hij heeft ons met eigen ogen laten zien hoe serieus de problemen onder het huis zijn, door bijvoorbeeld simpelweg met een schroevendraaier een gat te prikken in de rottende draagbalken onder de begane grond. Verder kregen we een uitgebreid rapport, met foto's die voor zich spreken, en aanbevelingen voor aanpak van de problemen. Uiteraard allemaal zeer slecht nieuws, herstel zal een behoorlijke duit gaan kosten maar persoonlijk weet ik liever exact waar ik aan toe ben.Het nieuws kwam extra hard aan voor twee nieuwe VVE leden, die ieder zojuist een nieuw appartement hadden gekocht. De technische keuring voor een van deze leden werd uitgevoerd door Perfectkeur. Zij hadden notabene in hun rapport vermeld dat er helemaal geen kruipruimte aanwezig was en deze dus ook niet kon worden geinspecteerd, en dat terwijl er simpelweg een luik in de gang aanwezig is! De aankoopmakelaar van de andere koper had gezegd dat een inspectie niet nodig was, omdat het betreffende appartement toch net nieuw verbouwd was. Dit soort handelswijzen heeft tot gevolg gehad dat mijn nieuwe buren nu ernstig gedupeerd zijn. De les is denk ik je niet gek te laten maken door de (Amsterdamse) huizenmarkt, en een kritische keurder in te schakelen, zoals bijvoorbeeld Fred.mvg, Vanessa

Hans SchulpHans Schulp15:06 04/15/19
Voor een project in Amsterdam contact opgenomen met Fred met vragen over fundering en een eventueel onderzoek. Fred heeft zeer uitgebreid antwoord gegeven op mijn vragen en heeft mij op een uiterst bekwame wijze inzicht gegeven in de funderingsperikelen.

Willem RoosWillem Roos07:24 04/10/19
Gisteren voor de tweede keur een huis laten keuren door Fred. Beide keren een ontzettend goede ervaring. Fred schroomt niet om overal op/in te kruipen om de onderste steen boven te krijgen. In ons geval resulteerde dat in het níet kopen van een pand dat verzakt bleek te zijn met vele andere problemen, en het wél kopen van een structureel goed pand, dat ons nog vele jaren zorgeloos plezier gaat opleveren.Fred, bedankt!

mischa van drielmischa van driel17:48 04/08/19
Fred heeft ons uitstekend geholpen. Zijn kennisniveau is erg hoog en hij en zeer behulpzaam. We kunnen met een gerust hart het koopcontract tekenen. Bedankt Fred!

Charel van DamCharel van Dam08:17 04/08/19
Fred heeft ons als VVE geholpen met een meerjarenonderhoudsplan. Hij is een zeer ervaren vakman met enorm oog voor detail. Hij geeft eerlijk en duidelijk advies en is prettig in de omgang en communicatie. Ik zou hem zeker aanbevelen.

1990Carolien1990Carolien09:56 04/06/19
Fred is een ongelofelijk professionele en aardige vakman, die absoluut de tijd heeft genomen om ons alles duidelijk te maken. Hij geeft een eerlijk advies, ook over zaken die je misschien liever niet wil horen over het huisje dat je wil kopen. Ook voor de keuring heeft hij telefonisch de tijd genomen ons alles uit te leggen. We zijn ontzettend tevreden over zijn kennis en kunde en zouden hem aan iedereen aanraden!
js_loader