Wat is een Vloerwaterpasmeting ?


Een vloerwaterpasmeting noemt men ook wel een vloerwaterpassing maar ook een nauwkeurigheidswaterpasmeting. Dat zijn 3 termen die allemaal hetzelfde betekenen. Als de fundering van een huis matig of slecht is dan verzakt huis. Welke kant het huis op zakt kan men o.a. meten door middel van een vloer waterpasmeting.

Beschouw het huis als een schip dat slagzij maakt. Het huis kan naar links verzakken naar rechts verzakken en naar voren verzakken of naar achteren.

We kennen allemaal het verhaal van de knikker in een Amsterdams huis. De kant waar de knikker naar toe rolt is het laagste punt oftewel dat is de plek waar het huis doorgaans het meest verzakt is.  En hoe sneller de knikker rolt des te schever staat het huis.

Met een vloerwaterpasmeting kan ik op de millimeter de mate van verzakking van een huis in kaart brengen. Op basis van deze vloerwaterpasmeting en andere visuele aspecten kan u vrij goed vertellen of de fundering betrouwbaar is of niet.

Heeft u problemen met de fundering van uw huis of vermoedt u problemen. Neem contact met mij op ik kan nu snel duidelijkheid geven

020-7736842

 

Funderingsinspectie


Wilt u een huis splitsen of de fundering van een monumentaal pand in Amsterdam vernieuwen dan moet u aantonen in welke staat de fundering verkeerd. Hiervoor dienen de houten palen blootgelegd te worden door middel van een graafonderzoek want alleen dan kun je de houten fundering inspecteren en testen.

Alleen als de fundering een funderingscode 2 krijgt dan mag u splitsen. Krijgt het huis een funderingscode 3 dan zult u de gehele fundering moeten vernieuwen.

De gemeente Amsterdam eist dat als je de fundering wilt vernieuwen van een monumentaal pand dat je aantoont dat dit ook echt noodzakelijk is.

Als de fundering in orde is dan mag je de fundering niet vernieuwen en is het onderkelderen van het huis ook uitgesloten.

Funderingsherstel is in Amsterdam big business want hier gaat veel geld in om en juist om die reden adviseer ik u altijd een contra expertise te laten uitvoeren.

Bel Premiumkeur voor een onafhankelijk funderingsadvies.

Meetbouten


Meetbouten op uw huis laten aanbrengen is de meest nauwkeurige en de meest betaalbare manier om de fundering van uw huis over een langere termijn te monitoren en te controleren.

In het team van Premiumkeur zit een bedrijf dat meetbouten voor mij plaatst. Wij zijn gemiddeld 30 tot 40% goedkoper dan de andere grote ingenieurs bureaus die meetbouten plaatsen, dus waarom zou u meer betalen?

Het plaatsen van meetbouten noemt men ook wel een nauwkeurigheidswaterpassing. Er zijn bedrijven die u een funderingsinspectie proberen aan te praten, dit is een zeer duur funderingsonderzoek van ruim 6000 euro.

De funderingsinspectie zie ik als de laatste optie in een funderingsonderzoek, maar vaak heeft u dit dure funderingsonderzoek niet nodig om zekerheid te krijgen over de algehele staat van de fundering.

Alleen voor het verkrijgen van een splitsingsvergunning in Amsterdam Centrum wordt een funderingsinspectie geëist en het lijkt erop dat andere stadsdelen deze eis gaan overnemen