020-7736842 premiumkeur@gmail.com
Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam


Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam. Kies voor het allerbeste en uitgebreidste meerjarenonderhoudsplan Amsterdam. Premiumkeur is gespecialiseerd in het maken van een meerjarenonderhoudsplan voor de kleine Amsterdamse VvE met gemiddeld 4-5 appartementen. Premiumkeur heeft al voor honderden verenigingen van eigenaren in Amsterdam een meerjarenonderhoudsplan opgesteld. Lees de  recensies  van tevreden opdrachtgevers. Premiumkeur is een NHG erkend en gecertificeerd bouwkundig adviesbureau en is gevestigd in Amsterdam-Centrum.

Klik op de link voor alle  diensten die Premiumkeur aanbiedt.

Wilt u als Vve gaan verduurzamen dan bent u bij Premiumkeur aan het goede adres. We hebben de kennis en ervaring om u precies te vertellen hoe u het isoleren van het gebouw het kostenefficiënt kan uitvoeren.

Premiumkeur is gevestigd in Amsterdam en de inspecteurs die voor Premiumkeur werken kennen de stad en de specifieke bouwkundige problemen die hier spelen. Bij Premiumkeur houden we persoonlijk contact, persoonlijke service en we zijn betrokken en goed bereikbaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

De inspecteurs van Premiumkeur brengen duidelijkheid in de bouwkundige staat van het gebouw en geven in het meerjarenonderhoudsplan aan wanneer er onderhoud nodig is en wat de herstelkosten van de geconstateerde bouwkundige gebreken zijn. Het meerjarenonderhoudsplan dat we voor u maken is voor geschikt voor een periode van 10 jaar.

Het meerjarenonderhoudsplan Amsterdam is voorzien van een uitgebreide kostentabel waarin de direct noodzakelijke kosten, maar ook de kosten voor regulier onderhoud vermeld staan. De kosten worden uitgesplitst per kalenderjaar. Hierdoor weet u precies hoeveel geld u als Vve moet reserveren. 

U kunt ons ook inhuren voor een specialistisch onderzoek zoals: een scheuren onderzoek, vloeren onderzoek, gevel inspectie,  funderingsonderzoek  kruipruimte inspectie  dakinspectie, vochtonderzoek in de kelder, kruipruimte of het souterrain  lekkages opsporen  op daken of in de appartementen, plaatsen en opnieuw inlezen van meetbouten, thermografische inspectie met infraroodcamera om energie te besparen, schoorsteen inspectie met camera endoscoop, advies en onderzoek bij geluidsoverlast, isolatie advies kruipruimte en dak of een bouwkundige vooropname als 1 van de bewoners binnen uw vve flink gaat verbouwen. Dit noemt men ook wel een  nulmeting

Wat kost een meerjarenonderhoudsplan?


Een meerjarenonderhoudsplan kost € 899 inclusief btw voor een kleine Amsterdamse VvE met maximaal 5 appartementen. Besef goed dat het meerjarenonderhoudsplan Amsterdam dat u laat opstellen door Premiumkeur veel uitgebreider en completer is dan onze concurrenten. Lees hieronder wat de verschillen zijn.

Het verschil tussen Premiumkeur en andere bouwadvies bureaus


We zijn het enige bedrijf in Nederland dat de kruipruimte volledig inspecteert en dus niet alleen vanuit het kruipluik. (zoals onze concurrenten doen) De kruipruimte is een enorm belangrijk bouwkundig onderdeel omdat hier vaak ernstige gebreken gevonden worden die de VvE veel geld kunnen kosten. We zijn het enige bedrijf in Nederland dat in het bezit is van een kruipruimte robot die voorzien is van een hoge resolutie 4 K camera, waarmee we ook een hele ondiepe kruipruimte grondig mee kunnen inspecteren.(meerprijs ) We zijn ook het enige bedrijf in heel Nederland dat tijdens de bouwkundige inspectie ten behoeve van het meerjarenonderhoudsplan een 1e fase funderingsonderzoek (meerprijs) voor u kan uitvoeren. Dit is het kostbaarste en meest ingrijpende bouwkundige gebrek waar u als Vve mee geconfronteerd kan worden. In de meeste gevallen klimmen we ook het dak op om een zeer grondige dakinspectie uit te voeren, terwijl veel van onze concurrenten het dak vaak van een afstand inspecteren met een selfiestick. Dat is natuurlijk een waardeloze manier van inspecteren want hierdoor worden veel bouwkundige gebreken op het dak niet opgemerkt. Bij Premiumkeur hebben we bovendien veel ervaring met het maken van een meerjarenonderhoudsplan Amsterdam voor o.a. monumentale panden. Voor het inspecteren van monumentale panden heb je als inspecteur specifieke kennis nodig. Maak een afspraak met Premiumkeur voor een uitgebreid meerjarenonderhoudsplan Amsterdam. Premiumkeur kan u deskundig adviseren hoe u als VVE uw appartementencomplex kunt verduurzamen. Premiumkeur is 100 % onafhankelijk omdat wij u nooit bedrijven aanbevelen die de isolatiewerkzaamheden voor u uit kunnen voeren.

De inspecteurs van Premiumkeur zijn het bezit van een professionele infraroodcamera zodat we u precies kunnen vertellen waar de winst qua isolatie te behalen is. Of waar helemaal geen winst te behalen valt. Tijdens de energie scan van het gebouw kunt u zelf meelopen en meekijken, zodat we u op basis van de infrarood metingen u kunnen overtuigen.

Zeer tevreden over de keuring van Fred (Premiumkeur). Fred is een betrouwbare en onafhankelijke professional wie ruim de tijd neemt om door alle punten heen te lopen. Tijdens de bouwkundige keuring samen met Fred het dak op geweest om zelf te zien waar de ‘pijnpunten’ zitten.

Bijkomend voordeel van de keuring – het uitgebreide rapport van Fred (60 pagina’s) zal zeker gebruikt worden als input voor het MJOP.

Voor toekomstige bouwkundige keuringen zal ik zeker bij Fred aankloppen.

 

 

Fred Tokkie heeft onze VvE op een goede en vakkundige manier ondersteund met een serieus probleem in de kruipruimte van ons gebouw in Amsterdam. Houten balken waren verrot, aangetast door schimmel / zwammen en slechte ventilatie. Op advies van Fred gekozen voor een combinatie vloer in beton. Fred deed ook controle op door aannemer uitgevoerde werkzaamheden.

 

funderingsonderzoek
kruipruimte inspectie (2)
Dakinspectie (3)
Dakinspectie vve

De inspecteurs van Premiumkeur zijn deskundig en onafhankelijk


Fred van Premiumkeur is doortastend, volop eerlijk en doet wat hij zegt. Alle hoeken en gaten van dak tot kelder zijn bekeken, beoordeeld en vastgelegd met beeldmateriaal. Daarna een uitgebreid rapport ontvangen. Deze man heb je echt nodig wanneer je een huis koopt. Fred is goed en laagdrempelig benaderbaar, heeft het beste met je voor en maakt dingen niet mooier dan ze zijn. Kortom: voor een 100% eerlijk en duidelijk advies, haal Fred in je huis!!! Ik kan hem aan iedereen adviseren.

 

Zeer uitgebreid en overzichtelijk meerjarenonderhoudsplan


Het bouwkundig rapport/meerjarenonderhoudsplan dat wij voor u maken is erg overzichtelijk en voorzien van grote foto, s zodat u het bouwkundig gebrek goed kunt zien. Waardoor u als VVE direct weet wat er met het gebouw aan de hand is en waar de prioriteiten qua onderhoud liggen.

Bij Premiumkeur krijgt u een overzichtelijke en makkelijk leesbaar meerjarenonderhoudsplan en u hoeft niet bouwkundig onderlegd te zijn om het meerjarenonderhoudsplan te kunnen begrijpen.

 

Inspectie dakkapel
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (2)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (4)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (3)

Wat is een duurzaam meerjarenonderhoudsplan?


Door de stijgende energieprijzen overwegen veel vereniging van eigenaren de isolatie van de woningen te verbeteren. Het is ontzettend belangrijk dat u als vve een onafhankelijk advies krijgt van een expert. Er zijn veel bedrijven actief op de markt die u als vve graag willen adviseren. Het is namelijk big business en vooral als je bedrijven mag aanbevelen die de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Besef goed dat bedrijven vooral worden aanbevolen omdat er een flinke provisie wordt betaald aan het bedrijf dat het meerjarenonderhoudsplan voor u opstelt. En de bedrijven adverteren met de termen onafhankelijk en betrouwbaar. Ik ben de eigenaar van het bedrijf Premiumkeur en wij bevelen u bewust geen bedrijven aan, zodat u erop kunt vertrouwen dat wij ook echt onafhankelijk zijn. U krijgt vooral een deskundig en eerlijk advies over de haalbaarheid en de kosten bij het verduurzamen van het gebouw waar u woont. Het rendement op verduurzamen is vaak erg klein. Maar het verschilt per situatie.  Dus pas als vve ontzettend op voor de zogenaamde onafhankelijke energieconsulenten want de kans is groot dat ze een dubbele pet op hebben. Wilt u zonnepanelen plaatsen of een zonneboiler of een warmtepomp dan kan ik u precies vertellen waar u op moeten letten.

Kies voor het beste onafhankelijk advies een realistisch kosten inzicht en neem contact op met Premiumkeur

 

 

 

 

Isoleren = vooral goed ventileren


Bij verduurzamen van een woning, kantoorgebouw, bedrijfruimte of schoolgebouw is het van belang om slim en kostenefficiënt te isoleren. Een goed voorbeeld hiervan is het isoleren van het dak als bijvoorbeeld de dakbedekking vernieuwd moet worden. Het combineren van werkzaamheden is voordeliger dan de werkzaamheden apart uit te voeren. Maar besef goed dat het isoleren van het platte dak op een Amsterdamse vve alleen de bewoners op de bovenste verdieping ten goede komt. Slim isoleren doe je door bij het vervangen van alle ramen en kozijnen te kiezen voor het beste isolatieglas. En dat is glas dat uit drie lagen bestaat. Maak dan gelijk van de mogelijkheid om voor het beste glas te kiezen met de hoogste akoestische isolatie. Dit is vooral belangrijk als het gebouw langs een drukke straat staat. Bij een Amsterdamse vve heeft de bewoner op de begane grond vaak koude voeten omdat de vloer die zich boven de kruipruimte bevindt niet geïsoleerd is. Er zijn diverse bedrijven actief die gratis isolatieadvies geven een in veel gevallen bevelen ze producten aan waar zij vooral goed op kunnen verdienen. Uit ervaring weet ik dat men dan iso-chips of eps korrels aanbeveelt. Ik kan u vertellen dat dit niet de optimale isolatie is want het is bodemisolatie. En dit betekent dat de bewoner op de begane grond nog steeds kou voeten heeft. De enige echte goede manier om de vloer te isoleren is isolatie tegen de onderzijde van het vloerenhout te laten aanbrengen.

Als u dit gelezen heeft beseft u hoe belangrijk het is om een onafhankelijk en eerlijk advies te krijgen. Mijn naam is Fred Tokkie en ik ben een echte isolatie-expert die precies weet hoe je een kleine Amsterdamse vve het beste kunt isoleren. wij praten u geen oplossingen aan die geen goed rendement opleveren. Met een eerlijk en deskundig advies kunt u als VvE tienduizenden euro’s besparen omdat wij u geen niets aanpraten. Dus pas op voor zogenaamde adviseurs die een dubbele pet op hebben.

Ik heb alle kennis en ervaring om u deskundig te adviseren. Uiteraard ben ik in het bezit van een professionele infraroodcamera en kunt u tijdens de inspectie meekijken. Tijdens de inspectie zal ik mijn kennis en ervaring met u delen en laten zien waar u de isolatie van het gebouw kunt verbeteren

Meerjarenonderhoudsplan monumentaal pand
Lekkage onderzoek
Stormschade opnemen
Funderingsonderzoek Vve

Toen mijn buren mij een rapport overhandigden van hun funderingsonderzoek waaruit bleek dat er verzakking was opgetreden gingen bij mij de alarmbellen af. Het rapport gaf aan dat men opnieuw moest gaan funderen en dat onze mandelige muur ook moest worden gefundeerd. Dit ging behoorlijk in de papieren lopen want mijn beneden buren zouden dan hun huis uit moeten want je gaat niet 1 muur opnieuw funderen, dan zijn gelijk alle muren aan de beurt. Op zoek naar expertise stuitte ik op Fred en die kwam, zag en overwon. Met onze muren, dus ook de mandelige muur, was niks mis, normale binnen de normen vallende verzakking zoals overal in Amsterdam (we hebben op aanraden van Fred meetbouten laten plaatsen en hieruit bleek dat).
De buren waren nogal pushy maar nadat we ook in de woning van de buren e.e.a. hebben laten opmeten bleek het alleen om hun middenmuur te gaan die na een verbouwing niet meer op de fundering rustte en daardoor verzakte. De VVE van de buren zette ons ook behoorlijk onder druk, dit was het, de conclusie was duidelijk volgens hen. Mensen realiseren zich niet de gevolgen want dit zou gewoon minimaal 150.000 euro hebben gekost voor onze vereniging omdat je bij funderingsherstel ook deelt in de kosten van het renoveren van de begane grond. Ik heb daarom mijn woning gelukkig goed kunnen verkopen later en met alle stukken van Fred aangetoond dat er met mijn woning qua fundering niets mis was. Ik raad iedereen aan Fred en zijn collega’s in te huren voor een onafhankelijk advies, laat je niet door de makelaar van de verkopende partij ringeloren en kijk ook kritisch naar de rol van je eigen aankoopmakelaar dat die geen afspraken maakt met de verkopende partij. Fred, bedankt dat je deze schadepost hebt vermeden voor ons, ik ben er, oprecht, tot op de dag van vandaag nog enorm blij mee!
Later hoorde ik dat de buren uiteindelijk hebben gekozen om alleen hun eigen middenmuur te laten herstellen!
Nabrander: Fred heeft voor onze VVE ook een meerjarenonderhoudsplan gemaakt zodat we inzichtelijk hadden wat voor kosten er de komende jaren aan zouden komen.

 

We zijn inmiddels een jaar verder met het overleg met de buren over de al dan niet noodzakelijkheid van herstel van de gezamenlijke fundering. Onderzoek wijst uit dat deze onvoldoende is. Wij als actieve partij willen ons pand voor de 5e generatie in rij toekomstbestendig maken met deugdelijke voorbereiding en kundige partijen. Fred’s advies om ondanks het juridisch geschut van de buren vooral te blijven schikken , geeft ook inzicht in de belangen van de buren die uiteraard niet zitten te wachten op schade. De laatste kreukels in de door de buren opgestelde overeenkomst tot toestemming, gaan we nu glad strijken en dan kunnen we eindelijk starten met het herstel. Fred kan tijdens de uitvoer incidentele inspecties voor ons uitvoeren, zodat de aannemer zich houdt aan de zorgvuldig uitgewerkte bouwplannen. Veel dank Fred voor dit wederom verhelderende en wijze advies ter voorkoming van een juridisch conflict en kans op schade bij de buren ! Wordt vervolgd.

 

Kruipruimte inspectie VVe
Dakinspectie flatgebouw
Funderingsonderzoek en advies
dakinspectie rijksmonument

Verduurzamen van een schoolgebouw en het verbeteren van de luchtkwaliteit in het klaslokaal


Bij het verduurzamen van een schoolgebouw is ventileren enorm belangrijk. Dit betekent simpelweg dat er voldoende verse buitenlucht aangezogen moet worden. Een zeer goed gebalanceerd ventilatiesysteem is vaak de enige manier om een gezond binnenklimaat te realiseren. Wij zijn in het bezit van hoogwaardig apparatuur waar je de luchtkwaliteit per vertrek kunt beoordelen. We zijn ook in het bezit van een professionele infraroodcamera zodat we een energie scan van het schoolgebouw kunnen uitvoeren. Na een grondig onderzoek op locatie kunnen we het schoolbestuur en de directie precies vertellen hoe u het schoolgebouw het beste kunt verduurzamen en de luchtkwaliteit in de klaslokalen kunt verbeteren.

Verduurzamen van uw VVE neem dan eerst contact op met Premiumkeur


Wij voeren eerst een grondig onderzoek uit op locatie en op basis van de onderzoek krijgt u een helder rapport met advies hoe u het verduurzamen van u VvE het beste en het meest kostenefficiënt kunt uitvoeren. Ons advies is 100 % onafhankelijk want wij bevelen geen bedrijven aan om de werkzaamheden uit te voeren. Bij het verduurzamen van gebouwen worden vaak ernstige fouten gemaakt. Een veel gemaakte fout is dat een appartementencomplex voorzien wordt van nieuw isolatieglas, maar dat er geen ventilatie in de ramen is toegepast. Een hele kostbare fout die ook zorgt voor een zeer ongezond binnenklimaat. Bent u van plan zonnepanelen te plaatsen neem contact met ons op want wij kunnen u precies vertellen hoe u dit het beste kunt doen. Een veel gemaakte fout is dat men zonnepanelen plaatst op een oud plat dak. dit betekent dat alle zonnepanelen verwijderd moeten worden om de dakbedekking te kunnen aanbrengen. Een hele dure fout die voorkomen had kunnen worden als u zich vooraf goed had laten adviseren. Gaat u het appartementencomplex verduurzamen neem dan eerst contact op met Premiumkeur. Een thermografische inspectie met een infraroodcamera en een uitgebreid energie bespaaradvies kost € 399. Dit is een aanvullend onderzoek dat wij voor u kunnen uitvoeren als de bouwkundige inspectie ten behoeve van het meerjarenonderhoudsplan plaatsvindt.

 

MJOP Amsterdam

Zeer tevreden. Fred is een zeer enthousiaste professional aan wie geen detail van de te keuren huis voorbij gaat. Hij inspecteert, checkt, onderzoekt, fotografeert, legt uit. Werkt snel en doeltreffend. Hij geeft tijdens de zeer vlotte keuring alvast adviezen, laat niet alleen het probleem zien maar stelt ook gelijk de oplossing voor. Ik heb heel snel een zeer net gedetailleerd rapport gekregen, compleet met foto ’s van de besproken delen van het huis, met een duidelijke uitleg van wat er aan het huis moest gebeuren, op welke wijze, met de kosten erbij, als compleet verslag met een overzichtelijke tabel als samenvatting van de kosten. Zeker een eye opener. Hem vallen zaken op waar een potentiële koper overheen kijkt. Ik raad Fred zeker aan, en mocht ik hem weer nodig hebben, zal ik niet aarzelen hem nogmaals in te huren.

We hebben een appartement in Amsterdam-Centrum gekocht, waarbij we het voorbehoud van bouwkundige gebreken hebben opgenomen. Ondanks, dat we vermoedden dat alles in orde was, hebben we voor alle zekerheid een bouwkundig expert in de arm genomen. Heel fijn, dat Fred op heel korte termijn onze nieuwe aankoop kon keuren. Contact met Fred was meteen heel prettig en to-the-point. Na keuring door Fred bleek ons vermoeden gelukkig bewaarheid, maar het geeft toch een heel fijn gevoel, dat een expert het heeft beoordeeld. En de keuring was behoorlijk grondig, waarbij een klein lekje en een doorgeslagen raam aan het licht kwamen. Geen grote dingen dus, maar wel iets om nog even te bespreken met de verkopende makelaar op een moment (voor oplevering) dat er wellicht nog wat te onderhandelen is wie voor deze kosten opdraait. Hij gaf me ook nog een aantal goeie tips in verband met energieverbruik. Je merkt meteen dat hier iemand aan het werk is, die verstand van zaken heeft, dus ik zou Fred dan ook zeker een volgende keer weer in de arm nemen en kan hem van harte aanbevelen!

De heer Tokkie heeft zeer veel kennis van zaken. Hij ziet direct de problemen in de woning en is in staat de vaak ingewikkelde problemen in eenvoudige taal uit te leggen. In het bouwkundig rapport (dat wij dezelfde avond nog ontvingen!) licht hij de problemen toe aan de hand van de door hem gemaakte foto’s. Ook geeft hij bij elk probleem een accurate schatting van de herstelkosten. Naast het professionele oog van de heer Tokkie, is het ook zeer prettig om met hem door je mogelijk nieuwe huis te lopen. Wij waren geweldig blij met Fred. Wij zullen hem ook opnieuw inschakelen als wij een meerjarenonderhoudsplan nodig hebben.

Fred heeft een bouwkundige keuring gedaan van een woning die ik wilde kopen. Hij ging zeer grondig te werk, nam alle tijd om de woning uitgebreid te onderzoeken en beantwoordde al mijn vragen. Hij gaf ook veel goede tips over eventuele verbouwingen. Zijn hulp was veel nuttiger dan dat van de makelaar. Zijn rapport was helder en gaf een goed beeld van de zwakke en sterke punten van de woning. Verder is hij een erg vriendelijke man. Ik kreeg de indruk dat hij er plezier in heeft mensen te helpen. Kortom, ik ben heel erg blij dat ik zijn hulp heb gevraagd.

Waarom een MJOP laten opstellen?


Er zijn meerdere redenen te benoemen waarom men een MJOP Meerjarenonderhoudsplan maakt.
De belangrijkste reden is dat onderhoud kosten met zich mee brengt. Meerjarenonderhoudsplan wordt gezien als voorwaarde om te komen tot beheersing van deze onderhoudskosten, omdat de meerjarenonderhoudsplanning inzicht geeft in de kosten op korte en eventueel lange termijn. Hierdoor kan men het te voeren onderhoudsbeleid op de toekomstige onderhoudskosten afstemmen. Als in een jaar de onderhoudskosten erg hoog zullen uitvallen, door bijvoorbeeld het vervangen van de complete dakbedekking kan men hiervoor vroegtijdig een budget vrijmaken of reserveren, of men kan overige onderhoudswerkzaamheden aanpassen of verschuiven. Zo kan men een gespreid onderhoudsbeleid voeren waar men niet meer voor onverwacht hoge uitgaven komt te staan.
Afgekort wordt een meerjarenonderhoudsplan ook wel MOP of MJOP genoemd.

 

Het doel van een meerjarenonderhoudsplanning


Met een meerjarenonderhoudsplanning wordt budget voor planmatig onderhoud gereserveerd. Per jaar worden de onderhoudskosten inzichtelijk gemaakt. Ieder bouwdeel dat onderhouden wordt, wordt in een meerjarenonderhoudsplan opgenomen en kent een cyclus van onderhoud. Een onderhoudscyclus is het aantal jaar waarna een bouwdeel vervangen, hersteld, geschilderd moet worden. De omvang, de type bewerking, het materiaal, de situering en het type gebouw bepalen de kosten die nodig zijn om het onderhoud uit te voeren.

Laat iedere drie jaar het meerjarenonderhoudsplan actualiseren. Laat de  MJOP  dan steeds door dezelfde bouwkundige uitvoeren want die kent het gebouw al waardoor u als vve een nog betere grip op uw onderhoudsuitgaven krijgt.

 

Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (5)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (6)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (7)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (8)

Wat is een VvE ?


Als een gebouw door middel van een splitsingsakte wordt gesplitst in appartementen die los verkocht kunnen worden, moet er een vereniging van eigenaars opgericht worden. De eigenaren van de appartementen zijn automatisch (‘van rechtswege’) lid van die vereniging.

Wie een woning koopt, koopt in feite slechts de grond onder de woning en wordt door natrekking eigenaar van de woning. De verkrijger van een appartementsrecht wordt mede-eigenaar van de grond en door natrekking mede-eigenaar van het gebouw dat op die grond staat, en verwerft bovendien het exclusieve recht een deel van dat gebouw te gebruiken (het appartement).

De grond en het gebouw hebben nu dus meerdere eigenaren. Die eigenaren gezamenlijk vormen van rechtswege de Vereniging van Eigenaars (vaak afgekort tot “VvE”). Dit betekent dat men door de koop van het appartement automatisch lid wordt en dus niet het lidmaatschap kan weigeren. of opzeggen.  Het VvE-lidmaatschap eindigt wanneer men ophoudt appartementseigenaar te zijn. Dit is een belangrijk onderscheid met gewone verenigingen, waar lidmaatschap vrijwillig is.

Het doel van de VvE is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaars van de appartementsrechten. Hieronder valt met name het onderhoud van de gemeenschappelijke zaken. Welke zaken gemeenschappelijk zijn, staat beschreven in de splitsingsakte.

Vereniging van Eigenaren


Door het kopen van een appartement bent u als appartementseigenaar van rechtswege automatisch lid van de vereniging van eigenaren van het gebouw waar het appartement deel van uitmaakt. De VvE dient voor het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten en het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Hierbij te denken aan het in stand houden en het onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten.

Het bestuur


Als koper van een appartement en lid van een VvE krijgt u te maken met twee organen: het bestuur en de algemene ledenvergadering. In tegenstelling tot andere verenigingen bestaat het bestuur vaak uit een professionele bestuurder, ook wel beheerder of administrateur genoemd. Bij een kleine VvE kan 1 van de eigenaren de taak van de bestuurder op zich nemen. De bestuurder adviseert de VvE en voert bepaalde taken uit. Het zijn uiteindelijk de eigenaren die de besluiten nemen.

Het belangrijkste orgaan binnen de VvE is de vergadering van eigenaren. Meestal wordt uit de leden een voorzitter gekozen die, volgens de splitsingsakte, over het algemeen niet veel meer bevoegdheden heeft dan het voorzitten van de vergadering.

 

Welke bouwkundige onderdelen behoren tot gemeenschappelijk onderhoud ?


 • alle daken
 • de balkons
 • de fundering
 • het trappenhuis
 • de ramen inclusief beglazing
 • de kozijnen
 • de deuren
 • het buiten schilderwerk
 • metselwerk
 • voegwerk
 • de voorgevel en achtergevel
 • de vloerbalken
 • de kruipruimte
 • het stucwerk
 • de schoorstenen
 • verlichting in het trappenhuis
 • hoofdriolering inclusief standleiding
 • hoofdwaterleiding
 • rookmelders in het trappenhuis