020-7736842 premiumkeur@gmail.com
Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam


Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam. De inspecteurs van Premiumkeur zijn gespecialiseerd in het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan voor zowel de grote als de kleine Amsterdamse VvE. Premiumkeur heeft al voor honderden verenigingen van eigenaren in Amsterdam een meerjarenonderhoudsplan of een duurzaam meerjarenonderhoudsplan opgesteld, afgekort DMJOP. Lees de recensies van tevreden opdrachtgevers. Premiumkeur is een NHG erkend en NEN 2767 gecertificeerd bouwkundig adviesbureau en is gevestigd in Amsterdam-Centrum. Klik op de link voor alle diensten en tarieven die Premiumkeur aanbiedt. Wilt u als Vve gaan verduurzamen dan bent u bij Premiumkeur aan het goede adres. We zijn deskundig en onafhankelijk waardoor u verzekerd bent van een objectief duurzaamheidsadvies.

Premiumkeur is gevestigd in Amsterdam- Centrum en de inspecteurs die voor Premiumkeur werken kennen de stad en de specifieke bouwkundige problemen die hier spelen. Bij Premiumkeur houden we persoonlijk contact, persoonlijke service en we zijn betrokken en goed bereikbaar om al uw vragen direct te beantwoorden.

De inspecteurs van Premiumkeur brengen duidelijkheid in de bouwkundige staat van het gebouw en geven in het meerjarenonderhoudsplan aan wanneer er onderhoud nodig is en wat de herstelkosten van de geconstateerde bouwkundige gebreken zijn. Het meerjarenonderhoudsplan dat we voor u maken is voor geschikt voor een periode van 10 jaar.

Het meerjarenonderhoudsplan Amsterdam is voorzien van een uitgebreide kostentabel waarin de direct noodzakelijke kosten, maar ook de kosten voor regulier onderhoud vermeld staan. De kosten worden uitgesplitst per kalenderjaar. Hierdoor weet u precies hoeveel geld u als Vve moet reserveren.

Meerjarenonderhoudsplan met een specialistisch onderzoek


U kunt de inspecteurs van Premiumkeur inhuren voor een het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan, maar ook vragen voor een aanvullend specialistisch onderzoek als er bij uw Vve nog meer bouwkundige problemen spelen. Onze inspecteurs zijn multi disciplinair en kunnen bij elk bouwkundig probleem bij uw Vve oplossen.

U kunt de ervaren inspecteurs van Premiumkeur vragen voor een dak lekkage onderzoek, een vocht onderzoek, een scheuren onderzoek, vloeren onderzoek, balkon inspectie, gevel inspectie, lekdetectie met geavanceerde lekdetectie apparatuur, funderingsonderzoekkruipruimte inspectie, dakinspectie, opstellen van een schaderapport bij stormschade of lekkages, vochtinspectie, kelder inspectie, lekkages opsporen, plaatsen en opnieuw inlezen van meetbouten, thermografische inspectie met een infraroodcamera, schoorsteen inspectie met endoscoop camera, advies en onderzoek bij geluidsoverlast, een bouwkundige vooropname, nulmeting, een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP), het aanvragen van een splitsingsvergunning, geschil met een aannemer.

 

Bel Premiumkeur voor MJOP of een meerjarenonderhoudsplan


Zeer tevreden over de bouwkundige keuring van Fred (Premiumkeur). Fred is een betrouwbare en onafhankelijke professional wie ruim de tijd neemt om door alle punten heen te lopen. Tijdens de bouwkundige keuring samen met Fred het dak op geweest om zelf te zien waar de ‘pijnpunten’ zitten.

Bijkomend voordeel van de bouwkundige keuring – het uitgebreide bouwkundige rapport van Fred (60 pagina’s) zal zeker gebruikt worden als input voor het meerjarenonderhoudsplan.

Voor toekomstige bouwkundige keuringen en inspecties zal ik zeker bij Fred aankloppen.

 

Onafhankelijk bouwkundig advies voor uw VVe


Fred Tokkie heeft onze Vereniging van eigenaren op een goede en vakkundige manier ondersteund met een serieus probleem in de kruipruimte van ons gebouw in Amsterdam. Houten balken waren verrot, aangetast door schimmel / zwammen en slechte ventilatie. Op advies van Fred gekozen voor een combinatie vloer in beton. Fred deed ook controle op door aannemer uitgevoerde werkzaamheden.

 

funderingsonderzoek
kruipruimte inspectie (2)
Dakinspectie (3)
Dakinspectie vve

Een gedetailleerd meerjarenonderhoudsplan


Daan van Premiumkeur nam ruim de tijd om alles in ons pand te bekijken en vervolgens het meerjarenonderhoudsplan op te stellen. We hebben een gedetailleerd en vakkundig rapport ontvangen en Daan was ook beschikbaar voor vragen achteraf. Van harte aan te bevelen!

Een meerjarenonderhoudsplan met funderingsonderzoek (meerprijs)


Hoewel Fred voor andere zaken dan de fundering was ingeschakeld zag hij direct dat het huis een gebrekkige fundering had. Hij heeft dit verbluffend goed weten in te schatten en ook wist hij dit goed over te brengen zodat de VVE er niet omheen kon dat er sprake was van een dringende situatie. De bevindingen kwamen exact overeen met het uitgebreide rapport dat de VVE hierna door een andere partij heeft laten opmaken die de fundering heel uitgebreid heeft onderzocht en inderdaad bevestigde dat de fundering aan spoedige renovatie toe was. Dit rapport was er nooit gekomen zonder Fred’s ervaring. Zonder zijn inzicht hadden we over een paar jaar een heel andere, nijpende situatie aan de hand gehad, nu kunnen we nog enigszins op ons gemak naar nieuwe fundering toewerken.

Inspectie dakkapel
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (2)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (4)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (3)

Wat is een duurzaam meerjarenonderhoudsplan?


Door de stijgende energieprijzen overwegen veel vereniging van eigenaren de isolatie van de woningen te verbeteren. Het is ontzettend belangrijk dat u als vve een onafhankelijk advies krijgt van een expert. Er zijn veel bedrijven actief op de markt die u als vve graag willen adviseren. Het is namelijk big business en vooral als je bedrijven mag aanbevelen die de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Besef goed dat bedrijven vooral worden aanbevolen omdat er een flinke provisie wordt betaald aan het bedrijf dat het meerjarenonderhoudsplan voor u opstelt. En de bedrijven adverteren met de termen onafhankelijk en betrouwbaar. Ik ben de eigenaar van het bedrijf Premiumkeur en wij bevelen u bewust geen bedrijven aan, zodat u erop kunt vertrouwen dat wij ook echt onafhankelijk zijn. U krijgt vooral een deskundig en eerlijk advies over de haalbaarheid en de kosten bij het verduurzamen van het gebouw waar u woont. Het rendement op verduurzamen is vaak erg klein. Maar het verschilt per situatie.  Dus pas als vve ontzettend op voor de zogenaamde onafhankelijke energieconsulenten want de kans is groot dat ze een dubbele pet op hebben. Wilt u zonnepanelen plaatsen of een zonneboiler of een warmtepomp dan kan ik u precies vertellen waar u op moeten letten.

Kies voor het beste onafhankelijk advies een realistisch kosten inzicht en neem contact op met Premiumkeur

 

 

 

 

Isoleren = vooral goed ventileren


Bij verduurzamen van een woning, kantoorgebouw, bedrijfruimte of schoolgebouw is het van belang om slim en kostenefficiënt te isoleren. Een goed voorbeeld hiervan is het isoleren van het dak als bijvoorbeeld de dakbedekking vernieuwd moet worden. Het combineren van werkzaamheden is voordeliger dan de werkzaamheden apart uit te voeren. Maar besef goed dat het isoleren van het platte dak op een Amsterdamse vve alleen de bewoners op de bovenste verdieping ten goede komt. Slim isoleren doe je door bij het vervangen van alle ramen en kozijnen te kiezen voor het beste isolatieglas. En dat is glas dat uit drie lagen bestaat. Maak dan gelijk van de mogelijkheid om voor het beste glas te kiezen met de hoogste akoestische isolatie. Dit is vooral belangrijk als het gebouw langs een drukke straat staat. Bij een Amsterdamse vve heeft de bewoner op de begane grond vaak koude voeten omdat de vloer die zich boven de kruipruimte bevindt niet geïsoleerd is. Er zijn diverse bedrijven actief die gratis isolatieadvies geven een in veel gevallen bevelen ze producten aan waar zij vooral goed op kunnen verdienen. Uit ervaring weet ik dat men dan iso-chips of eps korrels aanbeveelt. Ik kan u vertellen dat dit niet de optimale isolatie is want het is bodemisolatie. En dit betekent dat de bewoner op de begane grond nog steeds kou voeten heeft. De enige echte goede manier om de vloer te isoleren is isolatie tegen de onderzijde van het vloerenhout te laten aanbrengen.

Als u dit gelezen heeft beseft u hoe belangrijk het is om een onafhankelijk en eerlijk advies te krijgen. Mijn naam is Fred Tokkie en ik ben een echte isolatie-expert die precies weet hoe je een kleine Amsterdamse vve het beste kunt isoleren. wij praten u geen oplossingen aan die geen goed rendement opleveren. Met een eerlijk en deskundig advies kunt u als VvE tienduizenden euro’s besparen omdat wij u geen niets aanpraten. Dus pas op voor zogenaamde adviseurs die een dubbele pet op hebben.

Ik heb alle kennis en ervaring om u deskundig te adviseren. Uiteraard ben ik in het bezit van een professionele infraroodcamera en kunt u tijdens de inspectie meekijken. Tijdens de inspectie zal ik mijn kennis en ervaring met u delen en laten zien waar u de isolatie van het gebouw kunt verbeteren

Meerjarenonderhoudsplan monumentaal pand
Lekkage onderzoek
Stormschade opnemen
Funderingsonderzoek Vve

Toen mijn buren mij een rapport overhandigden van hun funderingsonderzoek waaruit bleek dat er verzakking was opgetreden gingen bij mij de alarmbellen af. Het rapport gaf aan dat men opnieuw moest gaan funderen en dat onze mandelige muur ook moest worden gefundeerd. Dit ging behoorlijk in de papieren lopen want mijn beneden buren zouden dan hun huis uit moeten want je gaat niet 1 muur opnieuw funderen, dan zijn gelijk alle muren aan de beurt. Op zoek naar expertise stuitte ik op Fred en die kwam, zag en overwon. Met onze muren, dus ook de mandelige muur, was niks mis, normale binnen de normen vallende verzakking zoals overal in Amsterdam (we hebben op aanraden van Fred meetbouten laten plaatsen en hieruit bleek dat).
De buren waren nogal pushy maar nadat we ook in de woning van de buren e.e.a. hebben laten opmeten bleek het alleen om hun middenmuur te gaan die na een verbouwing niet meer op de fundering rustte en daardoor verzakte. De VVE van de buren zette ons ook behoorlijk onder druk, dit was het, de conclusie was duidelijk volgens hen. Mensen realiseren zich niet de gevolgen want dit zou gewoon minimaal 150.000 euro hebben gekost voor onze vereniging omdat je bij funderingsherstel ook deelt in de kosten van het renoveren van de begane grond. Ik heb daarom mijn woning gelukkig goed kunnen verkopen later en met alle stukken van Fred aangetoond dat er met mijn woning qua fundering niets mis was. Ik raad iedereen aan Fred en zijn collega’s in te huren voor een onafhankelijk advies, laat je niet door de makelaar van de verkopende partij ringeloren en kijk ook kritisch naar de rol van je eigen aankoopmakelaar dat die geen afspraken maakt met de verkopende partij. Fred, bedankt dat je deze schadepost hebt vermeden voor ons, ik ben er, oprecht, tot op de dag van vandaag nog enorm blij mee!
Later hoorde ik dat de buren uiteindelijk hebben gekozen om alleen hun eigen middenmuur te laten herstellen!
Nabrander: Fred heeft voor onze VVE ook een meerjarenonderhoudsplan gemaakt zodat we inzichtelijk hadden wat voor kosten er de komende jaren aan zouden komen.

 

We zijn inmiddels een jaar verder met het overleg met de buren over de al dan niet noodzakelijkheid van herstel van de gezamenlijke fundering. Onderzoek wijst uit dat deze onvoldoende is. Wij als actieve partij willen ons pand voor de 5e generatie in rij toekomstbestendig maken met deugdelijke voorbereiding en kundige partijen. Fred’s advies om ondanks het juridisch geschut van de buren vooral te blijven schikken , geeft ook inzicht in de belangen van de buren die uiteraard niet zitten te wachten op schade. De laatste kreukels in de door de buren opgestelde overeenkomst tot toestemming, gaan we nu glad strijken en dan kunnen we eindelijk starten met het herstel. Fred kan tijdens de uitvoer incidentele inspecties voor ons uitvoeren, zodat de aannemer zich houdt aan de zorgvuldig uitgewerkte bouwplannen. Veel dank Fred voor dit wederom verhelderende en wijze advies ter voorkoming van een juridisch conflict en kans op schade bij de buren ! Wordt vervolgd.

 

Kruipruimte inspectie VVe
Dakinspectie flatgebouw
Funderingsonderzoek en advies
dakinspectie rijksmonument

Verduurzamen van een schoolgebouw en het verbeteren van de luchtkwaliteit in het klaslokaal


Bij het verduurzamen van een schoolgebouw is ventileren enorm belangrijk. Dit betekent simpelweg dat er voldoende verse buitenlucht aangezogen moet worden. Een zeer goed gebalanceerd ventilatiesysteem is vaak de enige manier om een gezond binnenklimaat te realiseren. Wij zijn in het bezit van hoogwaardig apparatuur waar je de luchtkwaliteit per vertrek kunt beoordelen. We zijn ook in het bezit van een professionele infraroodcamera zodat we een energie scan van het schoolgebouw kunnen uitvoeren. Na een grondig onderzoek op locatie kunnen we het schoolbestuur en de directie precies vertellen hoe u het schoolgebouw het beste kunt verduurzamen en de luchtkwaliteit in de klaslokalen kunt verbeteren.

Verduurzamen van uw VVE neem dan eerst contact op met Premiumkeur


Wij voeren eerst een grondig onderzoek uit op locatie en op basis van de onderzoek krijgt u een helder rapport met advies hoe u het verduurzamen van u VvE het beste en het meest kostenefficiënt kunt uitvoeren. Ons advies is 100 % onafhankelijk want wij bevelen geen bedrijven aan om de werkzaamheden uit te voeren. Bij het verduurzamen van gebouwen worden vaak ernstige fouten gemaakt. Een veel gemaakte fout is dat een appartementencomplex voorzien wordt van nieuw isolatieglas, maar dat er geen ventilatie in de ramen is toegepast. Een hele kostbare fout die ook zorgt voor een zeer ongezond binnenklimaat. Bent u van plan zonnepanelen te plaatsen neem contact met ons op want wij kunnen u precies vertellen hoe u dit het beste kunt doen. Een veel gemaakte fout is dat men zonnepanelen plaatst op een oud plat dak. dit betekent dat alle zonnepanelen verwijderd moeten worden om de dakbedekking te kunnen aanbrengen. Een hele dure fout die voorkomen had kunnen worden als u zich vooraf goed had laten adviseren. Gaat u het appartementencomplex verduurzamen neem dan eerst contact op met Premiumkeur. Een thermografische inspectie met een infraroodcamera en een uitgebreid energie bespaaradvies kost € 399. Dit is een aanvullend onderzoek dat wij voor u kunnen uitvoeren als de bouwkundige inspectie ten behoeve van het meerjarenonderhoudsplan plaatsvindt.

 

MJOP Amsterdam

Bij Premiumkeur werken vakmensen


Zeer tevreden. Fred is een zeer enthousiaste professional aan wie geen detail van de te keuren huis voorbij gaat. Hij inspecteert, checkt, onderzoekt, fotografeert, legt uit. Werkt snel en doeltreffend. Hij geeft tijdens de zeer vlotte keuring alvast adviezen, laat niet alleen het probleem zien maar stelt ook gelijk de oplossing voor. Ik heb heel snel een zeer net gedetailleerd rapport gekregen, compleet met foto ‘s van de besproken delen van het huis, met een duidelijke uitleg van wat er aan het huis moest gebeuren, op welke wijze, met de kosten erbij, als compleet verslag met een overzichtelijke tabel als samenvatting van de kosten. Zeker een eye opener. Hem vallen zaken op waar een potentiële koper overheen kijkt. Ik raad Fred zeker aan, en mocht ik hem weer nodig hebben, zal ik niet aarzelen hem nogmaals in te huren.

Premiumkeur is gevestigd in Amsterdam-Centrum


We hebben een appartement in Amsterdam-Centrum gekocht, waarbij we het voorbehoud van bouwkundige gebreken hebben opgenomen. Ondanks, dat we vermoedden dat alles in orde was, hebben we voor alle zekerheid een bouwkundig expert in de arm genomen. Heel fijn, dat Fred op heel korte termijn onze nieuwe aankoop kon keuren. Contact met Fred was meteen heel prettig en to-the-point. Na keuring door Fred bleek ons vermoeden gelukkig bewaarheid, maar het geeft toch een heel fijn gevoel, dat een expert het heeft beoordeeld. En de keuring was behoorlijk grondig, waarbij een klein lekje en een doorgeslagen raam aan het licht kwamen. Geen grote dingen dus, maar wel iets om nog even te bespreken met de verkopende makelaar op een moment (voor oplevering) dat er wellicht nog wat te onderhandelen is wie voor deze kosten opdraait. Hij gaf me ook nog een aantal goeie tips in verband met energieverbruik. Je merkt meteen dat hier iemand aan het werk is, die verstand van zaken heeft, dus ik zou Fred dan ook zeker een volgende keer weer in de arm nemen en kan hem van harte aanbevelen!

De heer Tokkie heeft zeer veel kennis van zaken. Hij ziet direct de problemen in de woning en is in staat de vaak ingewikkelde problemen in eenvoudige taal uit te leggen. In het bouwkundig rapport (dat wij dezelfde avond nog ontvingen!) licht hij de problemen toe aan de hand van de door hem gemaakte foto’s. Ook geeft hij bij elk probleem een accurate schatting van de herstelkosten. Naast het professionele oog van de heer Tokkie, is het ook zeer prettig om met hem door je mogelijk nieuwe huis te lopen. Wij waren geweldig blij met Fred. Wij zullen hem ook opnieuw inschakelen als wij een meerjarenonderhoudsplan nodig hebben.

Fred heeft een bouwkundige keuring gedaan van een woning die ik wilde kopen. Hij ging zeer grondig te werk, nam alle tijd om de woning uitgebreid te onderzoeken en beantwoordde al mijn vragen. Hij gaf ook veel goede tips over eventuele verbouwingen. Zijn hulp was veel nuttiger dan dat van de makelaar. Zijn rapport was helder en gaf een goed beeld van de zwakke en sterke punten van de woning. Verder is hij een erg vriendelijke man. Ik kreeg de indruk dat hij er plezier in heeft mensen te helpen. Kortom, ik ben heel erg blij dat ik zijn hulp heb gevraagd.

Waarom een meerjarenonderhoudsplan laten opstellen?


Er zijn meerdere redenen te benoemen waarom men een MJOP Meerjarenonderhoudsplan maakt.
De belangrijkste reden is dat onderhoud kosten met zich mee brengt. Meerjarenonderhoudsplan wordt gezien als voorwaarde om te komen tot beheersing van deze onderhoudskosten, omdat de meerjarenonderhoudsplanning inzicht geeft in de kosten op korte en eventueel lange termijn. Hierdoor kan men het te voeren onderhoudsbeleid op de toekomstige onderhoudskosten afstemmen. Als in een jaar de onderhoudskosten erg hoog zullen uitvallen, door bijvoorbeeld het vervangen van de complete dakbedekking kan men hiervoor vroegtijdig een budget vrijmaken of reserveren, of men kan overige onderhoudswerkzaamheden aanpassen of verschuiven. Zo kan men een gespreid onderhoudsbeleid voeren waar men niet meer voor onverwacht hoge uitgaven komt te staan.
Afgekort wordt een meerjarenonderhoudsplan ook wel een MJOP genoemd.

 

Het doel van een meerjarenonderhoudsplanning


Met een meerjarenonderhoudsplanning wordt budget voor planmatig onderhoud gereserveerd. Per jaar worden de onderhoudskosten inzichtelijk gemaakt. Ieder bouwdeel dat onderhouden wordt, wordt in een meerjarenonderhoudsplan opgenomen en kent een cyclus van onderhoud. Een onderhoudscyclus is het aantal jaar waarna een bouwdeel vervangen, hersteld, geschilderd moet worden. De omvang, de type bewerking, het materiaal, de situering en het type gebouw bepalen de kosten die nodig zijn om het onderhoud uit te voeren.

Laat iedere drie jaar het meerjarenonderhoudsplan actualiseren. Laat de  MJOP  dan steeds door dezelfde bouwkundige uitvoeren want die kent het gebouw al waardoor u als vve een nog betere grip op uw onderhoudsuitgaven krijgt.

 

Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (5)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (6)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (7)
Meerjarenonderhoudsplan Amsterdam (8)

Lekkage onderzoek bij uw Vve


Bo heeft bij ons een lekkage- en vochtonderzoek gedaan. Met zijn expertise heeft hij helderheid geschapen in een langlopende kwestie. Hij nam de tijd om het probleem van alle kanten te analyseren. Het contact was prettig en nog leerzaam ook. Het rapport ontvingen we een week na de afspraak en voldeed aan de verwachtingen.

Deskundig en onafhankelijk


Zoekend naar de beste bouwkundige in het land, heb ik Fred leren kennen. We waren vastberaden dat we geen compromis willen maken met de bouwkundige staat van onze toekomstige woning. Toen we Fred vonden, wisten we dat we met geen andere willen werken.

Voorzien van Fred’s advies en ondersteuning, gingen we op zoek naar onze woning. Het is even geduurd tot we ons voor een uiteindelijk beslisten, en te allen tijde mochten we terecht bij Fred die altijd een deskundig antwoord had aan al onze vragen en twijfels.

Vorige week was het grote moment en Fred kwam onze woning in Amsterdam keuren. Met een scherp oog en uiterste aandacht heeft hij geen detail gemist. Van de kleinste details als de keukenkraan tot de dak van de garage. Dankzij zijn ingaan binnen de kruipruimte (dat geen andere bouwkundige doet) heeft hij een flinkе lekkage vanuit leidingen in de kruipruimte gespoord en ons honderden euros bespaart. Beide verkopend makelaar en verkopers stonden verbaasd voor Fred’s nauwkeurigheid en bekwaamheid.

Naast de bouwkundige keuring heeft hij ons advies gegeven over wat en op welke manier moet worden aangepakt, en nog eens advies over mogelijke verbouwing. Een zeer ervaren deskundige die vlekkeloos werkt levert en die je volledig kan vertrouwen.