Taxatie Amsterdam


Het taxatierapport en is essentieel voor de goedkeuring van uw hypotheekaanvraag en het verkrijgen van extra leen capaciteit mits u waarde aan de woning toevoegt zoals het plaatsen van een uitbouw, een aanbouw en dakopbouw of dakkapel.

De taxatierapporten worden conform de (hedendaagse) kwaliteitseisen uitgewerkt, NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) & NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Het taxatie rapport wordt door alle banken en hypotheekverstrekkers erkend.

Premiumkeur werkt direct samen met de Taxateur en deelt het bouwkundig rapport zodat het huis ook echt op de juiste waarde getaxeerd wordt.

Kosten van een gecombineerde bouwkundige keuring en taxatie

De kosten van een gevalideerde taxatie bedragen € 449,- inclusief btw.

Het opleveren van een taxatie rapport duurt doorgaans maximaal 5 werkdagen.

Onze geregistreerde taxateurs beschikken over een jarenlange ervaring met het taxeren van huizen en in Amsterdam en omstreken

Gevalideerde taxatie


Een gevalideerd taxatierapport is door een validatieinstituut nagekeken. Indien een taxateur te ver afwijkt van bijvoorbeeld de waarden die een rekenmodel voorschotelt, moet de afwijking worden onderbouwd. Zodra een taxatie-/validatieinstituut de taxatie heeft nagekeken en goedgekeurd, krijgt de taxateur een seintje dat het rapport gevalideerd is. Op dat moment kan het document ondertekend worden en kan het hypotheekdossier compleet gemaakt worden. 

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI, is een onafhankelijk, landelijk taxatieinstituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen. Het NWWI kan ervoor zorgen dat u de beschikking krijgt over een gevalideerd taxatierapport. Het NWWI is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Het keurmerk staat voor deskundigheid, transparantie en kwaliteit. Het NWWI ziet erop toe dat elke taxatie volgens heldere richtlijnen tot stand komt. Door taxateurs betrouwbare taxatieproducten te bieden, schept het instituut de voorwaarden voor kwalitatief goede en objectieve taxaties. Taxaties die duidelijke, op de situatie toegespitste informatie leveren. Zo ontstaan maatproducten.