Bouwkundige keuring Amsterdam

 Bouwkundige Keuring Amsterdam


Bouwkundige keuring Amsterdam? Maak vandaag nog een afspraak voor een 100% onafhankelijke bouwkundige keuring in Amsterdam. We hebben al honderden huizen in Amsterdam gekeurd en hebben veel kennis van lokale factoren. Bel 020-7736842, zodat we samen de bouwkundige  keuring kunnen inplannen. Wilt u weten wie u inhuurt lees dan bijna 200 recensies van tevreden huizenkopers. Kies voor een betrouwbare en betrokken inspecteur die u de beste kwaliteit levert, daarom de naam Premiumkeur. Wij zijn NHG erkend, gecertificeerd en goed verzekerd. U kunt duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s besparen bij het kopen huis door de vele video’s op deze website te bekijken. Mocht de bank een meerjarenonderhoudsplan eisen dan kunt u deze ook via mij aanvragen.

We hebben geen enkele commerciële binding met verkopend makelaars uit Amsterdam.
U kunt dus rekenen op een eerlijke en een deskundig uitgevoerde bouwkundig keuring.

Fred heeft de bouwkundige keuring inclusief een funderingsonderzoek gedaan voor een pand in Amsterdam-Centrum. Niet alleen heeft hij veel kennis van de lokale omstandigheden, hij gaat ook anders te werk als andere keurders en richt zich op zaken die er echt toe doen bij de aankoop.

Als 1 van de weinigen doet hij bijvoorbeeld een uitspraak over de bouwkundige staat van de  fundering, een essentieel onderdeel voor een toekomstig koper in Amsterdam-Centrum. Daarnaast gaat hij bijvoorbeeld ook echt het dak op, inspecteert zelf de gevel, waar andere keurders slechts visueel van een afstand inspecteren.

Zijn mening is direct, oprecht, betrokken, en kan misschien zelfs wel even hard aankomen. Hij zit niet in het ‘wereldje’ en wil dat ook niet. Noem het idealistisch, maar om wat tegengewicht te bieden is hij een goede keus, ook voor een second opinion of aanvulling op een al gedane keuring.

Bekijk de vele video’s op de website, want dan weet u precies hoe u financiële schade kunt voorkomen bij het kopen van een huis in Amsterdam.

Het belangrijkste advies dat ik u kan geven als u een huis gaat kopen in Amsterdam is te kiezen voor een onafhankelijk en vooral een lokaal bekende woningkeurder. U vindt ons ook in de telefoongids.

Ik ken de stad als geen ander, ik woon er zelf al 30 jaar en weet precies wat er speelt. Door mijn enorme ervaring weet ik precies welke bouwkundige gebreken er spelen. Een goed voorbeeld hiervan is het museumkwartier want het is algemeen bekend dat hier veel huizen staan met een funderingsgebrek en kelders die lek zijn. De huizen die hier staan kosten gemiddeld meer dan een miljoen euro. De makelaar krijgt 1 % commissie en dat is dus 10.000 euro.  Natuurlijk probeert de makelaar het liefst Fred Tokkie buiten de deur houden want zijn commerciële belang weegt zwaarder dan een eerlijke en deskundige uitgevoerde bouwkundige keuring.

Ik zal u beschermen tegen de verkooppraatjes van de makelaar en er voor zorgen dat u een goed huis koopt. Met een eerlijke en deskundig uitgevoerde keuring voorkomt u hoge kosten na de koop van uw nieuwe huis.

U zult merken dat de Amsterdamse verkopend makelaars en ook de aankoopmakelaar u proberen te misleiden door hun eigen woningkeurders aan te prijzen. Ze geven u de keuze uit 3 woninginspecteurs, maar alle 3 de woningkeurders zijn handlangers van de Amsterdamse makelaars. Deze woningkeurders verdienen veel geld aan de Amsterdamse makelaars en zijn financieel volledig afhankelijk geworden en daarom niet onafhankelijk. Terwijl ze dat wel pretenderen te zijn. Wees slimmer dan de makelaar en vraag de namen van de woningkeurders waar zijn graag mee samenwerken want dan weet u precies wie u moet mijden. Hieronder de voornamen bouwkundige vriendjes van de Amsterdamse makelaars. 1 Theo. 2. Guido. 3 Robert. 4 Wesley. 5 en natuurlijk het grootste woningkeurbedrijf van Nederland dat gevestigd is in Brabant. Vanwege claims kan ik helaas de volledige namen van deze corrupte woningkeurders niet noemen.

Deze corrupte woningkeurders bagatelliseren bouwkundige gebreken en schatten de herstelkosten van bouwkundige gebreken bewust te laag in. Vooral over de fundering blijven ze vaag terwijl je als bouwkundig inspecteur echt wel kunt zien en eenvoudig kunt meten dat de fundering niet in orde is. De fundering wordt bewust vermeden tijdens de bouwkundige keuring, want hierover wil de verkopend makelaar niets horen. Dus houdt de bouwkundige handlanger van de makelaar de lippen op elkaar. U krijgt een bouwkundig rapport van de vriendjes van de verkopend die een veel te rooskleurig beeld geven van de bouwkundige kwaliteit van het huis dat u wilt kopen. En dit is precies wat de verkopend makelaar nodig heeft voor een snelle verkoop en daarom prijst hij graag zijn eigen bouwkundige vriendjes aan. Zowel grote als kleine woningkeur bedrijven hebben allemaal een stiekem handeltje met makelaars en hetzelfde geldt ook voor hypotheek bemiddelaars. Het is maar dat u het weet. In het museum kwartier waar veel funderingsproblemen voorkomen en waar commissie van de makelaar al snel in de tienduizenden euro’s loopt zit geen enkele makelaar op Fred Tokkie te wachten, want ik waarschuw u zeer nadrukkelijk als de kelder lek is of als ik een funderingsprobleem vermoed. Ik doe niet aan vergoelijken. Als u 2e hands auto gaat kopen dan laat u deze toch ook niet keuren door het vriendje van de autohandelaar. Dus hoe dom kunt u zijn als u een huis gaat kopen van bijna een miljoen euro of meer door naar zo’n gladde makelaar te luisteren, want de keurders die hij u probeert aan te smeren doet hij uitsluitend uit eigen belang. Weer 1 van de doortrapte verkooptrucjes van de makelaar. Dus blijf uit de buurt van deze corrupte woningkeurders, want het kan u echt heel veel geld kosten als later blijkt dat u een huis gekocht heeft met een slechte fundering, en u erachter komt dat u er in geluisd bent door de makelaar en zijn bouwkundige handlanger (kosten ruim 200.000 euro)

Kies voor Premiumkeur, want bij mij en mijn collega’s kunt u rekenen op een 100% onafhankelijke en eerlijke bouwkundige keuring  Ik bied u 30 jaar ervaring en een schat aan bouwkundig kennis. Ik bied u de meest uitgebreide bouwkundige keuring aan van Amsterdam en wij houden niets onder de pet.

Ik ga de kruipruimte in, klim in de meeste gevallen het dak op en onderzoek het gehele huis visueel op de aanwezigheid van asbest.
Ik voer een vloerwaterpassing en een lintvoegmeting uit tijdens de bouwkundige keuring, zodat u ook direct weet hoe de fundering van het huis er aan toe is.  Ook kan de open haard en het openhaardkanaal/rookgaskanaal volledig inspecteren, want ik ben in het bezit van een 20 meter lange hightech endoscoopcamera. Kostbare aanvullende onderzoeken zijn niet meer nodig, dit scheelt u veel geld en u weet direct waar u aan toe bent. Premiumkeur biedt u zoveel meer kennis en ervaring dan alle andere woningkeur bedrijven die op de markt actief zijn.

U krijgt dus een eerlijke bouwkundige keuring die veel uitgebreider is dan al mijn concurrenten waardoor bouwkundige risico’s en financiele risico’s tot een minimum beperkt worden. Per saldo bent u ook nog eens voordeliger uit en wordt u eerlijk geinformeerd over de bouwkundige staat van het huis.

Ik ben een ervaren Funderingsspecialist. Er zijn nauwelijks woninginspecteurs in Nederland te vinden die deze kennis hebben waardoor u een grote kans loopt dat u een huis met een slechte fundering koopt. (schade 100.000 euro of meer) Het bekende zinnetje in het bouwkundig rapport van mijn concurrenten is aanvullend onderzoek nodig. In deze hectische markt waar u snel moet beslissen heeft u dus helemaal niets aan dit bouwkundig rapport, want de kans is groot dat u een huis koopt met een funderingsgebrek of allemaal rotte vloerbalken, omdat het bouwkundige vriendje van de makelaar zijn werk niet goed doet. Heeft u een snel  funderingsonderzoek nodig neem dan contact met mij op. wij plaatsen ook meetbouten, maar kunnen deze meetbouten ook opnieuw voor u inmeten.

Bekijk a.u.b. de vele video’s op deze site want u kunt er veel van leren en geld mee besparen als u een huis wilt kopen.

Meestal kan ik de volgende dag al een bouwkundige keuring of Opleveringskeuring voor u uitvoeren.

Klik op de link om het volledige kostenoverzicht te zien:   Kosten Bouwkundige Keuring.

Ik keur alle soorten huizen in Noord-Holland, Het Gooi, De Ronde Venen, Haarlem, Kennemerland, Haarlemmerliede, De Beemster, Waterland, West-Friesland, De Zaanstreek en Utrecht, Botshol, Amstelveen, Abcoude, Vinkeveen, Amstelhoek Edam, Volendam, Katwoude, Ankeveen, Zaandam, Koog aan de Zaan, Jisp, Krommenie, Oostzaan, Westzaan, Landsmeer, Hilversum, Bussum, Blaricum, Laren, Eemnes, Muiderberg, Muiden, Almere, Lelystad, Lage Vuursche, Overveen, Aerdenhout, Heemstede, Zandvoort, Bentveld, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Uitgeest, Purmerend Van eengezinswoning tot villa en van stolpboerderij tot monumentaal pand.

Bouwkundige Keuring Amsterdam


De gouden tips bij het kopen van een huis !

Kopen onder voorbehoud van een bouwkundige keuring. Dit verkleint de kans op het kopen van een huis in Amsterdam, maar er is een hele mooie manier om de makelaar te slim af te zijn.

Tip 1 Laat het voorbehoud van een bouwkundige keuring vallen is mijn advies.

Als u het winnende bod u is gegund dan kunt u altijd nog een bouwkundige keuring laten uitvoeren. De makelaar zal protesteren maar mag uw verzoek niet weigeren want als koper heeft u de plicht en het recht te onderzoeken wat u koopt. Bij het kopen van een huis zonder bouwkundige keuring verspeeld u al uw rechten bij conflicten na de aankoop.

Tip 2

Laat je verliefdheid op het huis niet merken aan de makelaar want dit signaal wordt opgevangen door de makelaar en daardoor verspeeld u de kans op een goede deal, want hij weet dat u het huis heel graag wilt hebben. Wees vooral niet te aardig tegen de makelaar want ook dan weet hij dat u iets van hem wil.

Tip 3

Pas op voor de aankoopmakelaar want deze is helemaal niet onafhankelijk, want alles wat u aan de aankoopmakelaar verteld wordt doorverteld aan de verkopend makelaar en wordt dus in de aankooponderhandeling tegen u gebruikt. Een aankoopmakelaar is gewoon een makelaar en wordt pas betaald bij een koopovereenkomst. En in Amsterdam kennen de makelaars elkaar allemaal goed en spelen elkaar de bal toe. De ene hand wast de andere hand. Makelaars zijn gewiekste verkopers en niets meer dan dat, vergeet dat niet.

Er maar 2 aankoopmakelaars in Amsterdam die ik vertrouw. De Heer Tom Booij en Alice Bakker. Ze laten mij huizen keuren en beïnvloeden mij niet. Ze willen oprecht het beste voor hun opdrachtgevers.

Tip 4

Zoek zelf je taxateur, notaris en de hypotheekverstrekker want als de makelaar u deze partijen probeert aan te praten zit ook hier mogelijk een commissie in voor de makelaar. Zelf regelen scheelt veel geld en bovendien wordt u veel objectiever geïnformeerd als u de zakelijke vriendjes van de makelaar mijdt.

Tip 5

Geef de verkoper van het huis alle tijd om een nieuw huis te zoeken want dit is minstens zo belangrijk als een goed bod. Verkopers vinden dit vaak erg belangrijk want het neemt veel stress weg als ze onder te veel druk een huis moeten kopen.

Tip 6

Vertrouw makelaars niet want veel informatie die ze mondeling verstrekken over een huis hoeft helemaal niet waar zijn. Stel al je vragen uitsluitend via de e-mail.  Een goede manier om bewijslast te verzamelen als makelaars tegen u gelogen hebben.

Tip 6

Laat je meetlint of duimstok thuis liggen want dan weet de makelaar dat u het huis al aan het inrichten bent. U geeft een signaal dat heel slecht is voor de aankoop onderhandeling. U laat zien dat u het huis eigenlijk al gekocht heeft.

Tip 7

Huur mij voor de bouwkundige keuring in want ik ben de enige die u kan redden van een miskoop. De bouwkundige vriendjes van de verkopend makelaar doen dat zeker niet.

Fred heeft perfect werk geleverd, door zijn keuring heb ik afgezien van de koop van een woning, hetgeen me een hoop geld, hoofdpijn en teleurstelling heeft bespaard. Niet voor niets is hij niet erg geliefd bij makelaars, want hij verteld precies waar het op staat. Ik ga hem weer in de arm nemen bij een mogelijke volgende aankoop!

Fred heeft driemaal een woning met kelder voor mij gekeurd. Hij is een ervaren en uiterst kritische bouw keurder die geen blad voor de mond neemt. Hij houdt zijn onafhankelijkheid hoog in het vaandel, windt er geen doekjes om en benoemt feiten en risico’s direct. Dat kan soms prikkelend werken voor zijn toehorende omgeving, maar als je daar overheen kijkt, levert dat een belangrijk onafhankelijk inzicht op in wat je nou eigenlijk koopt. Fred is verre van een hokjes-aankruiser maar een keurder met moderne meetapparatuur met een sterke mening.

Verbouwingsplannen:

U kunt mij alle vragen stellen over uw verbouwingsplannen, of deze technisch haalbaar zijn, maar u kunt mij ook vragen hoeveel de verbouwing van uw nieuwe huis mag kosten. Ook krijgt een gratis isolatie en energie bespaaradvies. Slimme tips waardoor u veel geld mee op u energierekening kan besparen. Een service waar bijna mijn concurrenten geld voor vragen, maar ik niet.

U krijgt al voor dat u het huis gekocht heeft een realistische inschatting van de verbouwingskosten, zodat u precies weet waar u financieel aan toe bent. Heeft u vragen over het isoleren van uw nieuwe huis dan kan ik u precies vertellen hoe u dat betaalbaar kan uitvoeren en dat geldt ook als u een gedegen advies wilt over geluidsisolatie. Veel handige bouwkundige adviezen en kosten besparende tips.

Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam gewerkt, vele monumentale panden en oude huizen zijn onder mijn leiding gerenoveerd of gerestaureerd waarbij ook vaak de fundering vernieuwd werd. Een schat aan bouwkundige ervaring en kennis die maar heel weinig woningkeurders u kunnen bieden. Kies de meest ervaren inspecteur bij de bouwkundige keuring van uw nieuwe huis in Amsterdam of Noord-Holland

Bezoek mijn YOUTUBE kanaal met honderden leerzame video’s.

Leer alles over het kopen en verbouwen van een huis, met heel veel kostenbesparende tips. U vindt hier ook video’s van een paar bijzonder mooie verbouwingen die in een ver verleden door mij zijn uitgevoerd.

Bouwkundige keuring Amsterdam (1)
Bouwkundige keuring Amsterdam (2)
Bouwkundige keuring Abcoude (3)
Bouwkundige keuring Amsterdam (4)

De ervaring spat er vanaf. Fred heeft elk hoekje en gaatje van de woning nauwkeurig onder de loep genomen. Ik raad iedereen aan om samen met Fred de woning te bekijken. Hij laat je persoonlijk zien waar problemen zich bevinden en legt heerlijk op ze Hollands (zijnde het Amsterdams ) uit hoe het er voor staat.

We waren geïnteresseerd in een huis en schakelden Fred in voor een bouwkundig rapport. Dankzij Frepertise kwamen we erachter dat er grote gebreken waren aan het huis (die de verkopend makelaar uiteraard niet meldde) waarvan de reparaties en verbouwing te duur waren om in de hypotheek mee te financieren. Hij behoedde ons dus voor een potentiële miskoop! We zijn hem dus dankbaar en hopen hem in de toekomst opnieuw in te schakelen.

Bouwkundige keuring Amsterdam


Laat altijd een funderingsonderzoek uitvoeren als u een oud huis gaat kopen in Amsterdam want er staan meer huizen met een gebrekkige fundering dan u denkt in Amsterdam. Funderingsherstel kost al snel € 100.000 of meer. Vraag aan de makelaar of hij recente gegevens heeft over de funderingscode van het huis. Een bekend antwoord van de makelaar op veel vragen over de fundering is: Er is niet over bekend bij de gemeente Amsterdam. Dit antwoord betekent niets anders dan dat de fundering oud is en nog niet vernieuwd is.

Ik kan een lintvoegmeting en een vloerwaterpassing uitvoeren waardoor u direct duidelijkheid krijgt over de bouwkundige staat van de fundering. Voor een aanvullend funderingsonderzoek breng ik extra kosten in rekening. Het funderingsonderzoek kan door mij tijdens de bouwkundige keuring uitgevoerd worden. Zitten er meetbouten op het huis dan kan ik deze voor u opnieuw inmeten.

Besef dat de meeste bouwadviesbureaus  die landelijk bouwkundige keuringen uitvoeren geen duidelijke uitspraken doen over de fundering. Door gebrek aan kennis wordt u doorverwezen voor specialistisch onderzoek. Dit kost veel tijd voordat er een afspraak gemaakt kan worden en deze tijd wordt u meestal niet gegund door de makelaar. Maak gebruik van mijn specialistische kennis en ervaring op het gebied van Amsterdamse funderingen want dan sluit u alle grote financiële risico’s uit en weet u direct na de bouwkundige keuring waar u aan toe bent. Nu begrijpt u waarom de makelaars in Amsterdam hier graag mee samenwerken want dat komt ze alleen maar goed uit als de bouwkundig inspecteur hier geen kennis van heeft of net doet alsof hij het niet weet.

Ik heb Fred onlangs ingeschakeld voor een bouwkundige keuring. Ik ben zo tevreden dat ik dat graag wil delen. Fred heeft een no nonsense houding en inspecteert grondig, van het dak tot in de kruipruimte. Ik kreeg ook een heldere uitleg ter plaatse. Het huis dat ik op het oog had was in slechte staat en Fred heeft een heldere inschatting gemaakt van de herstelkosten. Hij heeft me ook achteraf nog met raad & daad bijgestaan in de onderhandeling met de makelaar. Echt super goede service!


Op aanraden van een vriend ben ik in contact gekomen met Fred Tokkie. Ik had behoefte aan een snelle bouwkundige beoordeling van een appartement, en Fred kon inderdaad binnen twee dagen ter plekke zijn. Met oog voor detail bekijkt hij alle mogelijke pijnpunten, en in duidelijke taal gaf hij aan in welke staat het appartement verkeerde. Fred is kritisch, weet waar hij naar op zoek moet en kan goed relativeren, waardoor hij niet niet van ieder gebrek een punt van discussie maakt. Zijn aanpak, duidelijke feedback en overzichtelijk rapportage zorgden ervoor dat wij met een goed gevoel het bod dat wij op het appartement hadden gedaan konden bekrachtigen. Bovendien konden wij onderbouwd additionele zekerheid vragen met betrekking tot een aantal gebreken. Fred is vakkundig, prettig in de omgang en staat met beide benen op de grond. Een volgende keer vragen wij hem zeker weer een bouwkundige keuring te doen.

Bouwkundige keuring Amsterdam


In Amsterdam zijn veel problemen met vocht. Je moet echt een specialist zijn en veel lokale kennis hebben om de ernst te kunnen inschatten. Met grote regelmaat inspecteer ik kelders en de kruipruimte. Als het mogelijk is ga ik ook echt de kruipruimte in en voer ik een kruipruimte inspectie uit. Ik kom ik vaak zeer ernstige gebreken tegen in de kruipruimte. In Amsterdam is veel optrekkend vocht, het optrekkend vocht tast de houten vloerbalken aan. Houtworm en huiszwam kom ik vaak tegen. De Kruipruimte is een smoezelige ruimte waar de meeste woningkeurders niet ingaan. De meeste woningkeurders van de grotere landelijke bureaus inclusief vereniging eigen huis steken alleen een hoofd in de kruipruimte. Wederom wordt opgezadeld met een groot financieel risico. Op deze pagina kunt u een aantal video’s bekijken en zien wat voor ernstige zaken ik allemaal al tegen ben gekomen in de kruipruimte.

Het uitvoeren van een kruipruimte inspectie zit standaard inbegrepen in de prijs van de bouwkundige keuring. U hoeft hier niet extra voor te betalen.

TOP Fred op het spoor gekomen en meegevraagd voor een second opinion voor een huis in de Apollobuurt waar we een keuring voor hadden laten verrichten door een ‘gerenommeerde’ Gooise meneer. Deze meneer uit Laren adviseerde ons om het huis vooral te kopen, het souterrain dat zeer vervallen/vochtig/lek was was volgens deze persoon heel eenvoudig te renoveren en daarna als volwaardige woonruimte te gebruiken/ bij te trekken. Zonder deze meters in het souterrain was het huis veeeeel te duur. Aldus, Fred meegenomen en hij adviseerde vrijwel direct om ervan af te zien. Teveel risico, gevaarlijk project en gewoon lekker doorzoeken. Wij dachten hierna bij twijfel niet doorzetten als het om deze bedragen gaat. Fred wilde niet eens betaald krijgen voor dit advies! Dus kortgezegd heeft Fred ons behoed voor een ontzettende financiele strop zonder ervoor betaald te willen krijgen! Waar kom je dat nog tegen? p.s. Ik moet me echt inhouden om hier niet de naam te noemen van de eerste keuringspartij die waarschijnlijk onder een hoedje speelde met de verkopende makelaar en echt een haast criminele werkwijze hanteert om panden te verkopen. Dit was een heel sjiek Goois bedrijf haha. Voor details stuur me maar een mail, ik behoed graag mensen voor deze praktijken. Needless to say dat ik Fred wanneer we weer een geschikt pand hebben gevonden meteen.


This letter is a recommendation for Fred Tokkie who helped us purchase and inspect homes in downtown Amsterdam in 2014. We have worked with several real estate agents at various times. “Fred Tokkie “were head and shoulders above any other home inspector with whom we have ever worked with. He is honest, strategic, unbelievably patient, and utterly professional. He also understands the Amsterdam market exceedingly well.

At the time that we were looking for a Grachten-Pand , we live out of the country, only making limited visits to Amsterdam. Fred used the time that we were in Amsterdam to determine the kinds of houses were interested in. He pointed us in the right direction to the homes that were well build and in move in condition, considering that most of these Amsterdam canal homes are more than 400 years old. Between our short visits, we relied on Fred to send us home inspection information about potential homes and to provide his recommendations based on his understanding of our needs and the home condition, we relied heavily on his none bias judgments which cannot be said about most Amsterdam realtors. After a long search period, during which we looked at numerous homes in person and over the Internet, Fred called us to let us know that he thought that the right house had come on the market and was a well build home, we had Fred Tokkie to do a in depth home inspection on a 450 M2 Grachten-Pand on the Keizergracht. We had so much trust in Fred report and judgment at that point that we quickly put a contract down on the house without seeing it first (except by pictures over the Internet). Fred was absolutely right. We feel certain that without Freds guidance and patience, we would not have come close to finding, and closing on, such a wonderful property that turned out to be all he said it would be. The Amsterdam real-estate market can be a devious one with many pitfalls, it’s of essence to have a capable building inspector on your side not just a realtor. Remember real-estate is local by nature and Amsterdam has some of the most amazing homes in the world but many of them have many hidden problems that can turn a purchase into a time consuming endeavor not to mention a total financial disaster. I am willing to make the bold statement that a local experienced home inspector is as important if not more important than a realtor in the downtown Amsterdam housing market.

Fred had pointed out numerous houses that had hidden structural problems, which he knew about from previous inspections or from his fast network of colleagues. We were tempted to put an offer on them but his guidance and advice on the hidden problems deftly brought us back to center. We have recommended Fred from to our acquaintances. We’re pleased to provide our highest recommendation for “Fred Tokkie services. We are grateful we found them and fortunate to have made the right purchase with minimum headaches not to mention a wonderful investment.

Respectfully yours,
Nathalie and Ken Ralton

Bouwkundige keuring Amsterdam (5)
Bouwkundige keuring Amsterdam (6)
Bouwkundige keuring Amsterdam (7)
Bouwkundige keuring Amsterdam (8)
We vonden Fred Tokkie op internet. Het leek een gok, maar wat heeft het goed uitgepakt. Hij heeft diverse huizen voor ons gekeurd in Amsterdam (twee panden in het centrum) en Edam (drie huizen in het oude centrum en een aan de dijk richting het IJsselmeer). Steeds wist hij meteen de vinger op de zere plek te leggen en een juiste inschatting te maken van de werkelijke staat waarin een huis verkeerde. Zo heeft hij ons een paar keer behoed voor miskopen, door het aantonen van gebreken die voor het oog van een amateur én van makelaars verborgen waren gebleven, zoals een slechte fundering, hopeloos veel vocht in de constructie en goedkope cosmetische ingrepen om kostbare ingrepen te omzeilen, die wél hard nodig waren en binnen afzienbare tijd moesten gebeuren. Ook waardeerde hij steeds duidelijk de sterke punten van een huis. Hij gaf tijdens de keuring en na afloop veel handige tips en een realistische inschatting in heldere taal, en elke keer ontvingen we binnen korte tijd een overzichtelijk en helder rapport van de stand van zaken, met sprekende foto’s en een realistische inschatting van de kosten voor eventuele reparatie/renovatie, en ook van de kosten van ingrepen die niet hard nodig waren maar die we zelf wilden, zodat we goed wisten waar we aan toe waren. Hij was steeds uitstekend bereikbaar voor afspraken en overleg, had een geduldig oor voor onze uiteenlopende wensen, stelde zich ten opzichte van verkopende makelaars onafhankelijk en, waar nodig, kritisch op en kwam gemaakte afspraken altijd stipt na. We hebben dan ook ruim en dankbaar gebruikgemaakt van Freds diensten en hij heeft op zijn beurt uiteindelijk veel meer voor ons gedaan dan we van hem mochten verwachten. Ik gun iedereen een betrouwbare bouwkundig expert als Fred, met zijn schat aan ervaring, onafhankelijke instelling, praktische, snelle en efficiënte aanpak, en ook: zijn scherpe gevoel voor humor en recht-voor-zijn-raap-benadering.

Fred Tokkie heeft ons uitstekend en zeer snel geholpen met advies voor aanschaf en verbouwing/renovatie van een gehele woning in de Pijp. Op het gebied van fundering, uitbouw, verbouw en sloopwerkzaamheden heeft hij blijk gegeven van gedegen kennis, een uitgebreid netwerk en een no-nonsense common-sense benadering. Fred weet heel goed hoe de vork in de steel steekt en geeft altijd zijn eigen mening. Open en eerlijk, precies hoe we het graag zien! Bij ons volgende project gaan we Fred zeker weer betrekken!

Fred heeft voor ons een monumentaal pand uit de 18e eeuw bouwkundig gekeurd. Omdat het een erg oud huis betrof hebben wij extra veel aandacht besteed aan het vinden van de juiste bouwkundige keurder. Wij zijn op basis van referenties bij Fred uitgekomen en hij heeft ons niet teleurgesteld. Integendeel, Fred is onafhankelijk, erg professioneel en kundig en zegt waar het op staat (ook wanneer je dit liever niet wil horen). Hij heeft ons eerlijk en erg goed geadviseerd en dit heeft ons behoed voor de aankoop van een huis met toekomstige funderingsproblemen (zowel verzwakking als waterschade) en gewaarschuwd voor een “creatieve” NEN-meting waardoor de m2 prijs te hoog was. Kortom, risico’s die gezien de prijs van het huis onacceptabel waren en ons een financiële strop hadden kunnen bezorgen. ​ Bedankt, wij komen zeker terug!

Wij hebben Fred anderhalf jaar geleden ingeschakeld voor een keuring van ons toekomstige appartement. Hij zag echter al snel dat het niet verstandig was dat appartement te kopen. Daarna heeft hij ons beloofd om als we nog een appartement zouden vinden hij weer voor ons zou klaarstaan. Ondanks dat dit door omstandigheden pas bijna 2 jaar later was, heeft hij zich keurig aan zijn belofte gehouden! Groeten Chris

Wees voorzichtig bij het kopen van een huis


Omdat er weinig aanbod van huizen is komen er vaak veel bezoekers op de bezichtigingen af  waardoor u wellicht de indruk krijgt dat het huis dat u bezoekt zeer gewild is. Als bouwkundige kan ik u alleen maar zeggen blijf realistisch, u betaalt op dit moment de hoofdprijs voor een huis en op zich is dat niet verkeerd als het een bouwkundig goed huis is.

Laat altijd een bouwkundige keuring uitvoeren, want het is de enige mogelijkheid om er achter te komen of het huis waar u verliefd op geworden bent ook een goed huis is. En laat de bouwkundige keuring vooral niet door een handlanger van de makelaar uitvoeren.

Bouwkundig Consult


Met grote regelmaat word ik gebeld met allerlei soorten bouwkundige vragen. Heeft u vragen of bouwkundige problemen variërend van lekkages tot vochtproblemen. Of wilt u een muur doorbreken en weet niet of dit mogelijk is dan kom ik graag bij u langs. Dit is een bouwkundig consult ter plaatse. Voor € 199 inclusief btw krijgt direct antwoord op alle bouwkundige vragen. In de meeste gevallen vind ik ook een oplossing voor het probleem.

Omdat ik in Amsterdam Centrum woon ben ik doorgaans snel ter plaatse. Maak gebruik van 30 jaar ervaring als bouwkundige. Het bouwkundig advies is onafhankelijk en deskundig.

Bouwkundige keuring Amsterdam

In Amsterdam is de fundering van veel oude huizen niet in orde, en de problemen met de fundering van een huis worden vaker verdoezeld dan u denkt.  Volgens de Nederlands wet moet de eigenaar van een huis en de makelaar een bouwkundig gebrek melden als men daarvan op de hoogte is. De praktijk heeft mij geleerd dat er maar weinig makelaars en verkopers van een huis zich aan deze mededelingsplicht houden.

Met een vloerwaterpasmeting en een lintvoegmeting kan ik de funderingsproblemen van een pand aantonen of u overtuigen dat de fundering van het pand in orde is. Voor het uitvoeren van een lintvoegmeting en vloerwaterpasmeting worden extra kosten in rekening gebracht.

 Bouwkundige keuring Amsterdam

Als u van plan bent een huis te kopen dan raad ik u aan om eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren zodat u al vooraf exact weet wat er aan het huis mankeert en wat gevonden de bouwkundige gebreken u extra gaan kosten.

Mocht u het voorlopig koopcontract net getekend hebben dan heeft u nog 3 dagen de tijd om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren.

Op dit moment worden de meeste huizen boven de vraagprijs verkocht en proberen makelaars tijdens de onderhandeling de bouwkundige keuring van de tafel te krijgen. Laat u dit niet aanpraten want als u geen bouwkundige keuring heeft laten uitvoeren zult u bij de rechter altijd in het ongelijk gesteld zult worden als u de schade van een verborgen gebrek probeert te verhalen op de verkoper.

Mocht u een huis gekocht hebben met funderingsproblemen dan kan u dat een schadepost opleveren van 100.000 euro of meer. En geloof me want er worden meer huizen met ernstige funderingsproblemen te koop aangeboden dan u denkt.

Als u een huis bouwkundig wilt keuren laat dit dan niet doen door een handlanger van de makelaar want hierdoor loopt u het risico dat kosten en de ernst van de gevonden bouwkundige gebreken gunstiger worden voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn.

Luister naar deze helder ingesproken MP3 met veel tips en adviezen over het kopen van een huis in Amsterdam omstreken
Wat wordt er allemaal gekeurd tijdens een bouwkundige keuring. klik op deze link
Wat inspecteer ik !
 • Klik op de rode links 
 • Balkon constructie
 • Houten constructie balkon
 • Vloerconstructie beton
 • Hekwerk balkon constructie en veiligheid
 • Draagconstructie balkon
 • Staalconstructie balkon
 • Dakisolatie
 • Betonrot balkon
 • cv-ketel en cv-installatie
 • Bouwjaar cv-ketel en of deze elk jaar een servicebeurt heeft gehad (stickers op ketel)
 • Rookgasafvoer Cv-ketel
 • Zuurstoftoevoer
 • Aanwezigheid koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
 • Aanvoer en retour Leidingen van cv-installatie
 • Lekkages cv-ketel en radiatoren
 • Radiatoren
 • PVC Afvoerleidingen
 • Vloerverwarming
 • Vloerverwarming unit
 • Pomp vloerverwarming
 • Inlaatcombinatie
 • Overdrukventiel
 • Thermostaat
 • Elektrische installatie
 • Groepenkast
 • Zekeringen
 • Aardlekschakelaar
 • Staalconstructie in de kruipruimte
 • Meetbouten plaatsen (aanvullend onderzoek)