Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel

Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel


Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel? Maak vandaag nog een afspraak voor een 100% onafhankelijke bouwkundige keuring in Ouderkerk aan de Amstel.
We hebben al velen huizen Ouderkerk aan de Amstel gekeurd en hebben veel kennis van lokale factoren. We hebben geen enkele commerciële binding met makelaars uit Ouderkerk aan de Amstel. U kunt dus rekenen op een eerlijke en een deskundig uitgevoerde bouwkundig keuring.

Het belangrijkste advies dat ik u kan geven als u een huis gaat kopen in Ouderkerk aan de Amstel is te kiezen voor een onafhankelijk woningkeurder.

Neem geen risico bij het kopen van een huis en kies voor een bouwkundige met 30 jaar ervaring. Bel Fred Tokkie op  020-7736842 voor de meest complete bouwkundige keuring in Ouderkerk aan de Amstel.

Ouderkerk aan de Amstel staat vol met monumentale panden die erg kwetsbaar en onderhoudsgevoelig zijn. Als je zo een prachtig monument wilt kopen is het zeer verstandig om een bouwkundig adviseur mee te nemen die alles van monumentale huizen weet. Fred heeft veel van zijn kennis opgedaan in Amsterdam waar ontzettend veel monumentale gebouwen staan.
“Ik keur meer dan vijftig monumentale panden per jaar in Amsterdam”.

Maak gebruik van mijn kennis en ervaring zodat u weet wat u koopt en vooral dat u vooraf weet waar u financieel aan toe bent.

 

Lees een leuk artikel over het kopen van een rijksmonument in de ronde hoep.

Boerderij Bouwlust, zoals het pand heet, is een van de oudste boerderijen van de Ronde Hoep, gebouwd rond 1650. ‘We zijn gevallen voor de schitterende plek en voor de romantische boerderij, in combinatie met ruimte voor onze paarden,’ vertelt Kloos. ‘Het pand was wel echt verouderd, zowel van binnen waar nog één kolenkachel stond om het hele pand te verwarmen, als van buiten waar de gevels behoorlijk doorgezakt waren.’

Het was het stel dus meteen duidelijk dat ze zich een flinke verbouwing op de hals haalden. ‘Maar de gevolgen van de rijksmonumentenstatus hadden we wellicht wat onderschat,’ bekent Wassenaar. ‘Dat betekende namelijk dat we met zowel de Rijksdienst Cultureel Erfgoed als Monumentenzorg van de provincie om tafel moesten over onze plannen. Al met al zijn we daar bijna een jaar mee bezig geweest. Soms denken we wel ‘het is maar goed dat we dat van te voeren allemaal niet wisten! Maar dat is achteraf en inmiddels is de aannemer sinds februari aan het werk en nadert de oplevering.’

‘Maar,’ vult hij aan, ‘tegelijkertijd is het wel fantastisch dat je ook nu na de verbouwing de oude elementen in het huis terugziet. In de oude stal, die onze woonkamer wordt, zie je de oude balken van de dakconstructie nog. Het plafond in de opkamer, het oudste deel van het huis, heeft nog het originele houtsnijwerk. En allerlei oude deuren die we tijdens de verbouwing tegenkwamen, gebruiken we straks als kastdeuren. Dat is dan weer het mooie van wonen in een monument.’

Om rijksmonumenten beter zichtbaar te maken werd onlangs door de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed het nieuwe rijksmonumentenbord gepresenteerd. Wethouder Van der Weele ‘Wij zijn trots op de rijksmonumenten in Ouder-Amstel en die willen we dan ook graag goed wil laten zien. Daarom hebben we alle eigenaren van rijksmonumenten in Ouder-Amstel dit bordje aangeboden.’

Daarnaast wijst de wethouder nog op de site waar alle monumenten in de gemeente te zien zijn: ‘Ook een manier om de monumenten zichtbaar te maken, kijk maar eens op www.monumentenouderamstel.nl. Met dank aan de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel en de Stichting Oud-Duivendrecht.’

Bel 06 295 63 190 (klik op de link om te bellen met de smartphone)

Lees een lovende recensie hieronder. Beste Fred, Dank voor jouw deskundigheid inzake de bouwkundige keuring van het in mijn ogen mooie gerenoveerde ‘paleisje’ uit 1880 dat ik dacht aan te kopen. Door jouw jarenlange ervaring met oude huizen keek jij dwars door de muren en vloeren heen, en dat ondanks de mooie styling. Jij wist precies wat er achter zat. Ze maken jou werkelijk niets wijs! Je hebt mij behoed voor hoge kosten en niet in te schatten risico’s met alle gevolgen van dien. Naast jouw vakkundige deskundigheid beschik je ook nog eens over een gezonde dosis mensenkennis. Zeker niet onbelangrijk in deze! Graag tot de keuring in het volgende huis. Want dat goede huis gaat er – dankzij jou – zeker komen!!

Vooral oude huizen in Ouderkerk aan de Amstel hebben bouwkundige gebreken van kleine eenvoudige gebreken tot grote zeer ernstige gebreken. Veel bouwkundige gebreken worden alleen door een deskundig oog opgemerkt. U koopt natuurlijk niet alleen de binnenkant van een huis maar ook de buitenkant. Dus laat uw huis grondig inspecteren zodat de meeste bouwkundige gebreken boven water komen.

Fred heeft geen innige relatie met makelaars uit de omgeving van Ouderkerk aan de Amsterdam, zodat u altijd verzekert bent van een bouwkundige die uitsluitend uw belang behartigd.

Bel Fred Tokkie want die is onafhankelijk.

Verbouwingskosten


Tijdens de keuring kunt u mij alle vragen stellen over uw verbouwingsplannen, of deze technisch haalbaar zijn maar u kunt mij ook vragen hoeveel de zo’n verbouwing u gaat kosten.

Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam gewerkt en vele oude huizen en monumentale panden zijn onder mijn leiding verbouwt, gerenoveerd of gerestaureerd. U krijgt bij mij altijd een realistische schatting van de verbouwingskosten, iets wat maar weinig keurmeesters u kunnen geven omdat ze simpelweg de ervaring en de expertise missen om een goede kosten calculatie te maken.

Om een weloverwogen aankoop beslissing te kunnen maken is de aankoopprijs + de verbouwingskosten + het herstellen van de bouwkundige gebreken de belangrijkste financiële componenten. Deze gegevens krijgt u standaard bij het bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel (1)
Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel (2)
Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel (3)
Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel (4)
 

Spoedrapportage


Ik begrijp goed dat als u een huis gezien dat u graag wilt kopen dat het voor u belangrijk is om te weten wat er aan een huis mankeert en wat de geconstateerde bouwkundige gebreken u gaan kosten.

Ik voer niet even snel een keuring uit en vertrek dan meteen naar de volgende klant, want na de bouwkundige keuring kunnen we indien u het wenst een kopje koffie drinken en de bouwkundige keuring bespreken. Na dit verhelderende gesprek heeft u inzicht gekregen in de bouwkundige staat van het huis en het kostenplaatje zodat u een weloverwogen aankoop beslissing kunt nemen. Door dit gesprek hoeft u niet meer te wachten op het bouwkundige rapport waardoor u veel tijdwinst boekt. Het scheelt nog geld ook want mijn collega’s rekenen 50 euro extra voor een spoedrapportage.

 

Hoe beding je de laagste vraagprijs?


Ik raad u aan eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren zodat u vrij exact weet wat er aan uw appartement en het casco van het gehele pand mankeert. Teken pas een voorlopig koopcontact na dat de bouwkundige keuring heeft plaatsgevonden, want dat levert u financieel het meeste op.

Ik inventariseer de bouwkundige gebreken en maak een overzicht van de kosten voor het herstellen van de bouwkundige gebreken.
U heeft ijzersterke argumenten om duizenden tot tienduizenden euro’s van de vraagprijs af te halen.
Als u een huis laat keuren laat dit dan NIET doen door een relatie van de makelaar want hierdoor loopt u het risico dat de bouwkundige staat van een huis gunstiger wordt voorgesteld.
Ik werk uitsluitend voor particulieren en werk dus niet in opdracht van makelaars zodat ik ook echt onafhankelijk kan zijn en uitsluitend uw belang dien.

Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel (5)
Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel (6)
Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel (7)
Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel (8)