Bouwkundige keuring Amsterdam

Bouwkundige keuring fundering


Bouwkundige keuring Fundering.  Neem contact op met Premiumkeur voor een deskundig en een 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek. Bel 020-7736842 of e-mail naar premiumkeur@gmail.com

Lees de recensies van vele tevreden opdrachtgevers. Het 1e fase funderingsonderzoek kost € 699 inclusief btw en inclusief een rapportage. Er vindt geen destructief onderzoek plaats tijdens dit onderzoek en veroorzaakt dus geen schade aan het huis dat u wilt kopen. u kunt ook kiezen voor een combi keuring dat is zowel een bouwkundige keuring en een aanvullend funderingsonderzoek en dat kost het aanvullende funderingsonderzoek € 599 (100 euro korting)

Je kunt de scheefstand van een huis meten door middel van een vloerwaterpassing en een lintvoegmeting. Metingen die veel zeggen over de bouwkundige conditie van de fundering. Premiumkeur is het enige bedrijf in Nederland die hoogwaardige meetapparatuur gebruikt om tijdens de bouwkundige keuring een aanvullend 1e funderingsonderzoek uit te voeren. (meerprijs) Dus het is niet altijd noodzakelijk om de fundering op te graven om een redelijk goed beeld krijgen van de fundering.

Bezoek het youtube videokanaal van Premiumkeur en bekijk vele video’s uit onze dagelijkse praktijk. De bouwkundige keuring van Premiumkeur is veel completer en beter dan al onze concurrenten.

Kosten funderingsherstel Amsterdam


Bouwkundige keuring fundering. Ik raad u dringend aan om een inspecteur van Premiumkeur in te schakelen als u een huis gaat kopen in Amsterdam want de inspecteurs van Premiumkeur hebben alle kennis en ervaring om u te beschermen tegen een enorme miskoop.  Funderingsherstel van in Amsterdam kost u minimaal € 1500 per vierkante meter exclusief btw. En omdat bij funderingsherstel de bel-etage of het souterrain er volledig uit gesloopt wordt moet u ook nog eens keer € 1500 per vierkante meter rekenen exclusief btw om het huis weer in originele staat terug te brengen.

Funderingsherstel + de verbouwing kost u ruim € 3000 per vierkante meter en dit is nog exclusief de kosten van een architect-constructeur en de aanvraag van een omgevingsvergunning. Dit kost minimaal € 10.000.De bewoner op de bel-etage moet minimaal zes maanden tijdelijk erg anders gaan wonen. Het huren van een tijdelijke woning inclusief de verhuiskosten en het tijdelijk opslaan van alle inventaris gaat ook nog eens € 15.000 kosten.

De fundering is het duurste en grootste bouwkundig gebrek en juist daarom is het belangrijk om een 100 % onafhankelijke funderingsspecialist mee te nemen. Pas op voor makelaars want zij proberen u meestal meerdere woningkeurbedrijven aan te bevelen, maar besef dat deze woningkeurbedrijven geen aanvullend funderingsonderzoek uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring. Dus u heeft helemaal niets aan deze bedrijven als u zekerheid wilt krijgen over de fundering. De bedrijven die de makelaar aanbeveelt hebben zelfs geen waterpas bij zich dus dat zegt al genoeg over de kwaliteit van de bouwkundige keuring.

bouwkundige keuring fundering (1)
Funderingsonderzoek Amsterdam (2)
Bouwkundige keuring fundering (4)
bouwkundige keuring fundering (5)

Super ervaring gehad met Premiumkeur. Was direct bereikbaar en heeft mij voor enorm goede adviezen voorzien voor de aankoop van mijn woning in Amsterdam. Heeft mij veel geld bespaard door een woning af te keuren waar later een groot funderingsprobleem mee bleek te zijn. Een aanrader voor iedereen die meer informatie nodig heeft over de fundering van een woning!

Fred heeft mij geadviseerd over de procedure, kosten en aandachtspunten die verband houden met het onderkelderen / verbouwen van een appartement in Amsterdam. Fred heeft verstand van zaken, is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van gemeentelijke regelgeving en geeft eerlijk en ongezouten advies. Is telefonisch goed bereikbaar en houdt zich aan de afspraken!

Toen we ons droomhuis in Zaandijk gevonden hadden, hebben we Fred ingeschakeld voor een bouwtechnische inspectie. Als je een huis koopt in de gemeente Zaanstad – waar vooral in de oudere wijken veel funderingsproblemen zijn – dan weet je dat het extra belangrijk is om daar een professional bij te betrekken. Premium Keur heeft hier als lokale funderingsspecialist veel ervaring mee. Gelukkig bleek de fundering in ons geval prima in orde.
Fred werkt snel en grondig en licht tijdens de inspectie in heldere taal alvast wat van zijn bevindingen toe. Hij bekijkt het hele huis, van de schoorsteen tot de kruipruimte. Fred zag dingen die we zelf bij de bezichtiging niet hadden opgemerkt, zoals asbest op het dak van de schuur. Hij wist ons gelukkig ook meteen gerust te stellen dat dit om zo’n geringe hoeveelheid ging dat we dat zelf zonder problemen kunnen verwijderen.
In het gedetailleerde inspectierapport staat ook een kostenraming van de directe kosten en de geschatte kosten op een termijn van 1-5 jaar en 5-10 jaar.
We zijn heel tevreden met het geleverde werk en kunnen Fred van harte aanbevelen!

Wij hadden een oudere woning gevonden en hadden twijfels over de bouwkundige staat. Voordat we over wilde gaan tot een aankoop, hebben wij Fred ingeschakeld voor een bouwkundige keuring.

Er was een bouwkundige keuring aanwezig, echter wilde wij meer duidelijkheid over de staat van de woning. Fred is een eerlijke en onafhankelijke partij. Fred is niet te beroerd om de kruipruimte in te gaan, ondanks dat hij zijn beschermende kleding niet mee had en heeft hierdoor een kostenpost ontdekt (die niet vermeld stond in de bouwkundige keuring die al aanwezig was). Verder heeft hij alle punten die je kan bedenken nagekeken. O.a. een funderingsonderzoek, asbestonderzoek, elektra, het dak etc. Daarbij heeft hij een duidelijke uitleg gegeven over de staat en een indicatie van de daarbij behorende kosten.

Wij zijn zeer tevreden over de bouwkundige keuring inclusief rapport en hebben hierdoor de beslissing kunnen maken tot een aankoop.

Funderingsonderzoek en advies
2e fase funderingsonderzoek
inspecteren houten paal fundering
Funderingsonderzoek Amsterdam

Bouwkundige keuring fundering


Bouwkundige keuring fundering zijn zoektermen die mensen gebruiken als een huis gaan kopen. Eigenlijk willen mensen weten of de fundering tijdens de bouwkundige keuring geïnspecteerd wordt. Op internet wordt door veel bedrijven geroepen dat ze tijdens de inspectie van een woning de fundering controleren. Maar ik kan u met zekerheid vertellen dat dit helemaal niet gebeurd. Het huis wordt visueel geïnspecteerd zonder gebruik te maken van technische hulpmiddelen. Lees de algemene voorwaarden van mijn concurrenten en hierin kunt u duidelijk lezen dat de fundering geen onderdeel is van de bouwkundige keuring. Dus als consument moet u eigenlijk misleid. Als een inspecteur van onze concurrenten scheuren in de gevel ziet zal hij dat melden, en zal dan een aanvullend funderingsonderzoek adviseren. Maar als u een huis koopt en u moet de volgende dag al een handtekening zetten zal dit funderingsonderzoek pas plaatsvinden na de koop. Dus de ernst van de problemen wordt pas duidelijk als u al eigenaar bent van het huis. Dit is ideaal voor de makelaar want die heeft zijn commissie veiliggesteld, het keurbedrijf heeft weer een opdracht gehad van de makelaar en u kunt na de koop als het tegenzit geconfronteerd worden met hele hoge kosten. Kies voor zekerheid en kies voor Premiumkeur zodat u precies weet wat u gaat kopen.

2e fase funderingsonderzoek


Er zijn twee soorten funderingsonderzoeken. Een 1e fase funderingsonderzoek en een 2e fase funderingsonderzoek. Het 2e fase funderingsonderzoek is een funderingsonderzoek waarbij de houten funderingspalen worden blootgelegd. Dit is dus een ondergronds onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit twee onderdelen. Allereerst wordt een groot gat gemaakt in de woning en dat veroorzaakt veel schade. Daarna wordt een gat gegraven van 250 cm bij 250 cm en dan meestal 3 meter diep. Er wordt dus ruim 10 m³ grond verwijderd om de houten funderingspalen te kunnen bereiken. Het graafwerk wordt uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf.

Dit kost gemiddeld € 4000 exclusief 21 % btw. De funderingsinspectie wordt door ons uitgevoerd en wij rekenen gemiddeld rond de € 3000 exclusief 21 % btw. Het kan zijn dat de gemeente ons verzoekt om houten paal monsters te nemen zodat dit in een gespecialiseerd laboratorium onderzocht kan worden. Dit is een aanvullend onderzoek wat uiteraard ook extra geld kost. Al met al kost een 2e fase funderingsonderzoek ruim € 7000 exclusief 21 % btw. Er wordt dus veel schade aan het huis veroorzaakt. Deze schade dient u zelf te laten herstellen. En dat kost natuurlijk ook geld. Dus een 2e fase funderingsonderzoek kost niet alleen veel geld maar veroorzaakt ook enorm veel overlast.

Funderingscode Amsterdam


Hieronder de betekenis van de funderingscode.

Funderingscode    1: nieuwbouw staat
Funderingscode    2: redelijk/goede staat (binnen 25 jaar geen onderhoud nodig)
Funderingscode    3: matige staat (binnen 10 jaar herstellen)
Funderingscode    4: slechte staat (direct herstellen)

De gemiddelde levensduur van een houten funderingspaal is gemiddeld 80 jaar en dat terwijl de meeste huizen in Amsterdam ouder zijn dan 100 jaar. Dus een bouwkundige keuring met een aanvullend funderingsonderzoek is een must als u een huis gaat kopen in Amsterdam. Bel Premiumkeur voor een 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek.

Meetbouten


Als de makelaar u een oud meetbouten rapportage overhandigd kunt u als huizenkoper misleid worden want op basis van deze oude meetbout gegevens kunt u absoluut geen conclusies trekken.

Bel Premiumkeur voor een funderingsonderzoek want METEN = WETEN

1e fase funderingsonderzoek (2)
lintvoegmeting (3)
funderingsonderzoek monumentaal grachtenpand
scheuren onderzoek Amsterdam

Ik zocht een betrouwbare keurder voor een woning in amsterdam. Aangezien ik niet uit de regio kom, maar wist van de funderingsproblemen in de regio, geen makkelijke stap. Via Google bij Premiumkeur en Fred uitgekomen. Na telefonisch contact overtuigd van zijn passie voor het vak en oprechte intentie qua keuren, besloten te wachten met de keuring tot Fred deze kon uitvoeren. Kort gezegd: geen seconde spijt van gehad! Onkundig qua funderingsellende en verliefd op het huis, was ik als koper blind voor de échte gebreken. Tijdens een uitgebreide en grondige keuring, inclusief het funderingsonderzoek, heeft Fred mij behoed voor een financiële misser. De funderingsmeting legde een flinke verzakking bloot. Hij maakte puntsgewijs duidelijk waarom ik dit huis beter niet kon kopen. Teleurgesteld? Wel even, want toch verliefd op het huis. Maar direct vooral opgelucht dat ik een kundig en betrouwbaar advies had gekregen. Ik vind Fred absoluut een aanrader. Hij is direct en eerlijk en ik zou geen andere keurder willen inschakelen.

Premiumkeur, Fred Tokkie, kan ik iedereen van harte aanbevelen. Fred heeft een hele unieke combinatie van (decennia lange) inhoudelijke kennis, praktische ervaring (zeg maar street-smart) en sociale skills. Hij geeft je een palet aan mogelijkheden, maar ook direct een goed onderbouwd advies welke route hij je zou aanraden. Duidelijk en transparant. En dat maakt hem redelijk uniek in een bouw-wereld waar je toch vaak het gevoel hebt dat je op je hoede moet zijn, omdat je misschien niet alle ins en outs weet en de afwegingen vaak complex zijn. Daarnaast is Fred een vrolijk en energiek type – daar wil je mee samenwerken.

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens de bouwkundige keuring?


 • De dakbedekking
 • De kelder
 • Het souterrain
 • De nokvorsten
 • De schoorsteen
 • EPDM dakbedekking
 • De dakgoot en hemelwaterafvoeren
 • De dakkapellen, als aanwezig
 • Het zinkwerk en de bitumineuze dakbedekking.
 • Lood en zinkwerk
 • De boeidelen
 • De houten gootbak
 • De zinken deklijsten
 • De voorgevel, achtergevel, zijgevels.
 • Het metselwerk
 • Het voegwerk
 • Het buiten pleisterwerk
 • Het binnen pleisterwerk
 • De ramen
 • De kozijnen
 • Het glas in ramen en de deuren
 • De binnendeuren en de buitendeuren
 • Het deurbeslag zowel binnen als buiten
 • de vloerconstructie van de badkamer
 • Het tegelwerk in de badkamer
 • Voegwerk badkamer
 • De siliconenkit in de badkamer
 • De veiligheidsaarding van de badkamer
 • De ventilatie van de badkamer
 • De dakramen

 

Wat inspecteert Premiumkeur tijdens de bouwkundige keuring?


 

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens de bouwkundige keuring?


 

 

Wat inspecteren wij tijdens de bouwkundige keuring?


 • De staalconstructie van het balkon
 • De houten constructie van het balkon
 • De betonnen vloerconstructie
 • Hekwerk balkon constructie en veiligheid
 • De draagconstructie van de balkon(s)
 • De staalconstructie van het balkon
 • De isolatie van het dak
 • Betonrot bij het balkon
 • De cv-ketel en cv-installatie
 • Bouwjaar van de cv-ketel en/of deze elk jaar een servicebeurt heeft gehad (stickers op ketel)
 • De rookgasafvoer van de cv-ketel
 • De zuurstoftoevoer van de cv-ketel
 • De aanwezigheid van een koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
 • De aanvoer en retour leidingen van de cv-installatie
 • Lekkages bij cv-ketel en de radiatoren
 • De Radiatoren
 • De pvc afvoerleidingen
 • De vloerverwarming
 • De vloerverwarmingsunit
 • De pomp van de vloerverwarmingsunit
 • Inlaatcombinatie van de cv-ketel
 • Het overdrukventiel op de cv-ketel
 • De thermostaat van de cv-ketel
 • De elektrische installatie
 • De groepenkast
 • De zekeringen
 • De aardlekschakelaars
 • De staalconstructie in de kruipruimte
 • Meetbouten laten plaatsen (aanvullend onderzoek)