Bouwkundige keuring Durgerdam

Bouwkundige keuring Durgerdam


Bouwkundige keuring Durgerdam? Maak vandaag nog een afspraak voor een 100% onafhankelijke bouwkundige keuring in Durgerdam.
We hebben al velen huizen Durgerdam gekeurd en hebben veel kennis van lokale factoren. We hebben geen enkele commerciële binding met makelaars uit Durgerdam. U kunt dus rekenen op een eerlijke en een deskundig uitgevoerde bouwkundig keuring.

Neem geen risico als u van plan bent een oud huis of dijkhuis te kopen in Durgerdam. Kies voor een bouwkundige met 30 jaar ervaring.
Fred Tokkie heeft al heel wat dijkhuizen in Amsterdam-Noord en Durgerdam bouwkundig gekeurd. Ik kan u vertellen dat u een enorm risico neemt door een bouwkundige mee te nemen die geen ervaring heeft met dijkhuizen en geen uitspraken doet over de fundering.

Bij dijkhuizen kom ik vaak serieuze funderingsproblemen tegen. Het vervangen van de fundering is een enorme ingrijpende en kostbare operatie die u zomaar € 100.000 of meer kan kosten. Bel Fred want die is een echte Amsterdamse funderingsspecialist.

Maar wie zwicht er nu niet voor een prachtig dijkhuis in Durgerdam met een uitzicht waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen.

 

In verband met de verkoop van ons huisje in de binnenstad van Amsterdam was een analyse van de bouwkundige staat en van de noodzaak van en eventuele fundering noodzakelijk. Wij vonden Fred Tokkie bereid om dit op korte termijn voor ons te doen. Die keuze bleek een goede vondst: Fred trof ons als iemand met veel verstand van zaken. Vlot in de aanpak en vriendelijk en benaderbaar in de omgang. Hij wist ons op diverse bouwzaken te wijzen, waar we zelf nog geen rekening mee houden gehouden.Bovendien legde hij voor ons snel contact met derden , waardoor wij binnenkort tot een definitieve beslissing kunnen komen. Petje af

 

 

 

 

 

Verbouwingskosten specificatie


Direct nadat ik de bouwkundige keuring heb afgerond kunt u mij alle vragen stellen over uw verbouwingsplannen, of deze technisch haalbaar zijn maar u kunt mij ook vragen hoeveel de zo’n verbouwing u gaat kosten.

Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam gewerkt en vele oude huizen zijn onder mijn leiding verbouwt, gerenoveerd of gerestaureerd.

Zelfs als u van plan bent de fundering van een huis te willen vernieuwen dan kan ik u vertellen wat dat gaat kosten.

U krijgt bij mij altijd een realistische schatting van de verbouwingskosten, iets wat maar weinig bouwkundige keurders u kunnen geven omdat ze nog nooit een hamer hebben vastgehouden.

Om een weloverwogen aankoop beslissing te kunnen maken is de aankoopprijs + de verbouwingskosten + het herstellen van de bouwkundige gebreken de belangrijkste financiële componenten.

 

  We vonden Fred Tokkie op internet. Het leek een gok, maar wat heeft het goed uitgepakt. Hij heeft diverse huizen voor ons gekeurd in Amsterdam (twee panden in het centrum) en Edam (drie huizen in het oude centrum en een aan de dijk richting het IJsselmeer). Steeds wist hij meteen de vinger op de zere plek te leggen en een juiste inschatting te maken van de werkelijke staat waarin een huis verkeerde. Zo heeft hij ons een paar keer behoed voor miskopen, door het aantonen van gebreken die voor het oog van een amateur én van makelaars verborgen waren gebleven, zoals een slechte fundering, hopeloos veel vocht in de constructie en goedkope cosmetische ingrepen om kostbare ingrepen te omzeilen, die wél hard nodig waren en binnen afzienbare tijd moesten gebeuren. Ook waardeerde hij steeds duidelijk de sterke punten van een huis. Hij gaf tijdens de keuring en na afloop veel handige tips en een realistische inschatting in heldere taal, en elke keer ontvingen we binnen korte tijd een overzichtelijk en helder rapport van de stand van zaken, met sprekende foto’s en een realistische inschatting van de kosten voor eventuele reparatie/renovatie, en ook van de kosten van ingrepen die niet hard nodig waren maar die we zelf wilden, zodat we goed wisten waar we aan toe waren. Hij was steeds uitstekend bereikbaar voor afspraken en overleg, had een geduldig oor voor onze uiteenlopende wensen, stelde zich ten opzichte van verkopende makelaars onafhankelijk en, waar nodig, kritisch op en kwam gemaakte afspraken altijd stipt na. We hebben dan ook ruim en dankbaar gebruikgemaakt van Freds diensten en hij heeft op zijn beurt uiteindelijk veel meer voor ons gedaan dan we van hem mochten verwachten. Ik gun iedereen een betrouwbare bouwkundig expert als Fred, met zijn schat aan ervaring, onafhankelijke instelling, praktische, snelle en efficiënte aanpak, en ook: zijn scherpe gevoel voor humor en recht-voor-zijn-raap-benadering.

 

Bouwkundige keuring Durgerdam (1)
Bouwkundige keuring Durgerdam (2)
Bouwkundige keuring Durgerdam (3)
Bouwkundige keuring Durgerdam (4)

Direct weten waar u aan toe bent


Ik begrijp goed dat als u een huis gezien dat u graag wilt kopen dat het voor u belangrijk is om te weten wat er aan een huis mankeert en wat de geconstateerde bouwkundige gebreken u gaan kosten.

Ik voer niet even snel een bouwkundige keuring uit en vertrek dan meteen naar de volgende klant, want na de bouwkundige keuring kunnen we indien u het wenst een kopje koffie drinken bij de Oude Taveerne langs de Durgerdammerdijk  in Durgerdam en de bouwkundige keuring bespreken. Na dit verhelderende gesprek heeft u inzicht gekregen in de bouwkundige staat van het huis en het kostenplaatje zodat u een weloverwogen aankoop beslissing kunt nemen.

 

Ik heb meerdere malen gebruikt gemaakt van de diensten van Fred en dit steeds naar volle tevredenheid. Fred Tokkie is een nette en correcte kerel die met passie, plezier en veel ervaring zijn vak uitoefent. Je merkt dat hij het echt leuk vindt om een pand door te lichten en daar vervolgens uitgebreid advies over te geven. Fred bekijkt het pand grondig en neemt daarna ruim de tijd voor uitleg over zijn bevindingen en geschatte verbouwkosten. Ook daarna is Fred nog beschikbaar om mee te denken. Anders dan bij veel bouwkundige keuringen persoonlijke service tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

De Geschiedenis van Durgerdam

 

Geschiedenis
Durgerdam is ontstaan in de bocht van de Waterlandse Zeedijk, die is aangelegd vanaf 1422, om het land tegen overstromingen te beschermen zoals die zich in 1421 met de Sint Elisabethsvloed had voorgedaan. Toch is het dorp daarna nog diverse keren overstroomd, o.a. bij watersnoodrampen in 1825 en 1916 (zie ansichtkaart). Bij de watersnood van 1916 is de kerk, omdat deze verhoogd op een ‘terp’ in het land ligt, gebruikt als stalling voor de koeien, totdat zij later weer in hun weilanden terecht konden.

Bezienswaardigheden
– Durgerdam is een beschermd dorpsgezicht. Een groot deel van de panden in Durgerdam is rijksmonument (73 stuks).

– Op site van de Dorpskerk uit 1840 vindt u o.a. een uitvoerige beschrijving van de geschiedenis van zowel de kerk als van het dorp Durgerdam, en tevens een aantal fotoalbums met prachtige oude en recente foto’s en ansichtkaarten van Durgerdam.

– Het gebouw met klokkentoren uit 1687 aan de Durgerdammerdijk 101 staat bekend als de Kapel maar is dat nooit geweest. Het heeft wel gefunctioneerd als school, dorpshuis en visafslag.

Bouwkundige keuring Durgerdam (5)
Bouwkundige keuring Durgerdam (6)
Bouwkundige keuring Durgerdam (7)
Bouwkundige keuring Durgerdam (8)
Wat inspecteer ik !
 • Klik op de rode links 
 • Balkon constructie
 • Houten constructie balkon
 • Vloerconstructie beton
 • Hekwerk balkon constructie en veiligheid
 • Draagconstructie balkon
 • Staalconstructie balkon
 • Dakisolatie
 • Betonrot balkon
 • cv-ketel en cv-installatie
 • Bouwjaar cv-ketel en of deze elk jaar een servicebeurt heeft gehad (stickers op ketel)
 • Rookgasafvoer Cv-ketel
 • Zuurstoftoevoer
 • Aanwezigheid koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
 • Aanvoer en retour Leidingen van cv-installatie
 • Lekkages cv-ketel en radiatoren
 • Radiatoren
 • PVC Afvoerleidingen
 • Vloerverwarming
 • Vloerverwarming unit
 • Pomp vloerverwarming
 • Inlaatcombinatie
 • Overdrukventiel
 • Thermostaat
 • Elektrische installatie
 • Groepenkast
 • Zekeringen
 • Aardlekschakelaar
 • Staalconstructie in de kruipruimte
 • Meetbouten plaatsen (aanvullend onderzoek)