020-7736842 premiumkeur@gmail.com
Funderingsonderzoek

Funderingsonderzoek Holysloot


Wil je snel duidelijkheid over de bouwkundige kwaliteit van de fundering van het huis waar je woont of een huis dat je van plan bent te kopen? Bel ☎ 020-7736842 en maak een afspraak met Premiumkeur op voor een onafhankelijk en betaalbaar funderingsonderzoek Holysloot.  Je kunt ons ook e-mailen Lees de recensies van vele tevreden klanten die Premiumkeur hebben ingehuurd voor een funderingsonderzoek Holysloot. Premiumkeur kan zowel een 1e fase funderingsonderzoek als een 2e fase funderingsonderzoek voor je uitvoeren. Onze inspecteurs zijn funderingsexperts die bekend zijn in Holysloot. Een andere effectieve en betaalbare manier om de fundering van een huis te monitoren is het aanbrengen van meetbouten op je huis. Wat kost het plaatsen van meetbouten? Hierbij een overzicht van alle diensten en tarieven die Premiumkeur aanbiedt.

Onze inspecteurs gebruiken geavanceerde apparatuur waarmee ze nauwkeurige metingen mee kunnen uitvoeren. Bij een 1e fase funderingsonderzoek wordt met een vloerwaterpassing en een lintvoegmeting bepaald of het huis verzakt is of niet. De mate van scheefstand zegt veel over de bouwkundige kwaliteit van de fundering. Bij een 2e fase funderingsonderzoek wordt de houten paalfundering opgegraven voor een grondige inspectie van de fundering. Dit laatste funderingsonderzoek is zeer ingrijpend en duur.

Lees een leerzaam artikel over funderingsproblemen, een must om te lezen als je een oud huis wilt gaan kopen in Holysloot, want ook in Holysloot komen funderingsproblemen veel voor.

 

Hoeveel kost een funderingsonderzoek in Holysloot?


Hoeveel kost een funderingsonderzoek in Holysloot? Een standaard 1e fase funderingsonderzoek kost € 699 inclusief btw. Met dit 1e fase funderingsonderzoek wordt snel duidelijk hoe de fundering van uw huis er aan toe is. Neem geen onnodig risico en laat altijd een aanvullend 1e fase funderingsonderzoek uitvoeren als je een oud huis gaat kopen in Holysloot, want het vernieuwen van de fundering kost al snel € 80.000 of meer. Dit 1e fase funderingsonderzoek kan tegelijk met de bouwkundige keuring uitgevoerd worden en als je voor deze optie kiest kost het aanvullende funderingsonderzoek slecht € 399 inclusief btw. Je krijgt dus een aanzienlijke korting in combinatie met een bouwkundige keuring. Dit noemen we een quickscan funderingsonderzoek. Vooral als je een oud huis gaat kopen in Holysloot loop je een groot risico een huis te kopen met een funderingsgebrek. Huur Premiumkeur in voor een deskundig en 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek in Holysloot. Een PREMIUM bouwkundige keuring beschermt je meer tegen onvoorziene kosten dan andere aanbieders in de markt omdat ze oppervlakkige bouwkundige keuringen aanbieden en geen funderingsonderzoek uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring.

Lees een schokkend krantenartikel over makelaars die samenwerken met Perfectkeur 

Ben je van plan de fundering van je huis te gaan vernieuwen dan is het verstandig eerst een nulmeting te laten uitvoeren.

 

Bouwkundige keuring met een aanvullend 1e fase funderingsonderzoek


Tijdens de aankoop van een huis in Amsterdam uit 1911 hebben we Premiumkeur ingeschakeld voor een bouwkundige keuring met een 1e fase funderingsonderzoek. Uit alles blijkt dat de keurder (Fred Tokkie) niet aanwezig is om de makelaar te behagen, maar volledige focus heeft op het belang van de koper. Er wordt zeer ruim de tijd genomen om letterlijk van nok tot kelder/kruipruimte te inspecteren en Fred deinst er dan ook niet voor terug om op het dak te klauteren en door de kruipruimte te tijgeren. Hij is een allround vakman die snel de vinger op de zere plek kan leggen, omdat hij direct ziet of een tekortkoming het gevolg is van achterstallig of juist amateuristisch onderhoud. Wij hebben binnen 24 uur een volledig rapport ontvangen met duidelijke uitleg en begeleidende foto’s. In het rapport wordt een helder en eerlijk beeld geschetst over de tekortkomingen en de kosten die de eventuele oplossing daarvan met zich meebrengen. Ook wordt in het rapport uitvoerig ingegaan op zaken die tijdens de inspectie niet (of niet volledig) konden worden ingeschat. Fred heeft voor die zaken mogelijke scenario’s geschetst waar wij mee verder kunnen in ons beslisproces. Al met al: uitermate tevreden over Premiumkeur, de bouwtechnische kennis van Fred en ook de kennis over de specifieke eigenschappen van woningen in Amsterdam bieden vertrouwen dat Premiumkeur voor de koper opkomt en niet een mooi verhaal ophangt om de verkoop snel door te laten gaan. Conclusie: huur Premiumkeur in wanneer je een goed advies wilt als koper!

 

100 % onafhankelijk funderingsonderzoek


Bij de aankoop van ons huis in Holysloot hebben wij een bouwkundige keuring laten uitvoeren door de bouwkundig inspecteur die onze makelaar had aangeraden. Daar kwam niets zorgwekkends uit.

Afgelopen december bleek dat er sprake was van ernstige vochtproblemen in het souterrain. Omdat wij niet begrepen wat de oorzaak van deze problemen was, hebben wij Fred Tokkie ingeschakeld. Hij constateerde meteen dat de pomp die in het souterrain was geïnstalleerd een grondwaterpomp was en wees ons erop dat dit een enorme red flag was, omdat dit altijd betekent dat er sprake is van vochtoverlast. Ook wees hij ons op allerlei oude sporen van vochtproblematiek. De vochtproblematiek is bij ons dermate ernstig dat er een kelderbak gemaakt moet worden, waarbij ook de fundering moet worden aangepakt.

De bouwkundige die wij bij aankoop op advies van onze makelaar hadden ingeschakeld, had dit natuurlijk moeten zien, maar heeft hier bij ons helemaal geen melding van gemaakt.

Fred heeft ons enorm geholpen met zijn expertise en praktische tips. Een volgende keer schakelen we zeker Fred in en niet een bouwkundige die afhankelijk is van een makelaar om aan opdrachten te komen, zoals degene die wij hadden ingeschakeld. Die heeft er immers belang bij om zo min mogelijk gebreken te melden en de herstelkosten te bagatelliseren, zodat de koop doorgang kan vinden.”

wat is een lintvoegmeting
scheuren onderzoek
1e fase funderingsonderzoek (2)
Funderingsonderzoek en advies

1e fase funderingsonderzoek


Fred is zeer professioneel en weet waar hij het over heeft. Ik had een aanvullend funderingsonderzoek nodig voor de aankoop van een woning in Holysloot. Door het grondige funderingsonderzoek van Fred zijn de funderingsproblemen goed in kaart gebracht en dat heeft geresulteerd in een hele flinke aankoop korting. Zonder Fred zijn expertise had ik dit niet voor elkaar kunnen krijgen.

Onafhankelijk funderingsadvies


Ik werd door een kennis doorverwezen naar Fred Tokkie voor een vraagstuk over een fundatie van een aanbouw aan een oud huis. Vraag was of we bij een aanbouw zonder fundatie op zandgrond ons zorgen moeten maken over verzakking. Fred heeft kosteloos een aantal goede tips gegeven en heeft een nuchtere kijk op bouwen. Zeer waardevol!

De meest uitgebreide bouwkundige keuring in de markt


Wij hadden een oudere woning gevonden en hadden twijfels over de bouwkundige staat. Voordat we over wilde gaan tot een aankoop, hebben wij Fred Tokkie ingeschakeld voor een bouwkundige keuring. Er was al een bouwkundig rapport aanwezig, de makelaar had ditten rapport laten maken door een ander keurbedrijf, echter wilde wij meer duidelijkheid over de staat van de woning. Fred is een eerlijke en onafhankelijke partij. Fred is niet te beroerd om de kruipruimte in te gaan, ondanks dat hij zijn beschermende kleding niet mee had en heeft hierdoor een kostenpost ontdekt (die niet vermeld stond in het bouwkundig rapport van het andere bedrijf). Verder heeft hij alle punten die je kan bedenken nagekeken. O.a. een funderingsonderzoek, asbestonderzoek, elektra, het dak etc. Daarbij heeft hij een duidelijke uitleg gegeven over de staat en een indicatie van de daarbij behorende kosten. Wij zijn zeer tevreden over de bouwkundige keuring inclusief het bouwkundig rapport.

Premiumkeur helpt u graag en goed


Uitstekende ervaring met Premiumkeur. Fijne mensen, goed bereikbaar en nemen de tijd om alles uit te leggen. Bouwkundig rapport was zeer uitgebreid en gedetailleerd. Ook hadden wij nog vragen achteraf en ook dan is men zeer bereidwillig deze te beantwoorden en extra advies te geven.

Funderingsonderzoek
Funderingsonderzoek
Onafhankelijk funderingsonderzoek
2e fase funderingsonderzoek

Laat altijd een funderingsonderzoek uitvoeren als u een oud huis gaat kopen


Fred al meerdere keren ingeschakeld voor keuringen. Snel, betrouwbaar en eerlijk. Hij heeft ons recent behoed bij de aankoop van een monumentaal pand waarbij we de facto alleen de grond zouden kopen. Pand verkeerde in zeer slechte staat, fundering moest vernieuwd worden en er waren vochtproblemen. Verkopend makelaar was op de hoogte maar probeerde dit te verhullen. Fred heeft ons geïnformeerd over het (enorme) te verwachten kostenplaatje, maar ook tijdspad dat een eventuele verbouwing in beslag zou nemen. Uiteraard zijn niet alle bouwtechnische bevindingen onoverkomelijk, maar in dit geval wel.

 

 

Voorkom een kat in de zak en huur Premiumkeur in


Hele fijne ervaring met Premiumkeur gehad, ze hebben ons behoed voor een groot probleem met de fundering van het huis dat we op het oog hadden.

 

Premiumkeur B.V. Funderingsonderzoek
2e fase funderingsonderzoek
Hoeveel kost een funderingsonderzoek?
1e fase funderingsonderzoek (2)

Onafhankelijke funderingsinspectie


Fred heeft bij ons huis in Holysloot een inspectie gedaan m.b.t. fundering van het huis. Dat heeft mij erg geholpen doordat hij precies de punten kon aangeven waar wat aan dient te gebeuren en ook uit te leggen waarom. Ook voor vragen achteraf was hij beschikbaar en nam hij de tijd. Hele goede service! Wouter.

 

Onafhankelijk funderingsadvies


Kwamen via zovele goede berichten en reviews bij Fred Tokkie terecht! Eigenlijk wilden wij zelf onze fundering gaan laten onderzoeken en hij heeft ons eigenlijk verder onderwezen over wat daar allemaal bij komt kijken. Zijn adviezen en indicaties zijn voor ons heel waardevol gebleken en wij zullen Fred zeker gaan inschakelen wanneer we concretere plannen hebben en ook voor verdere begeleiding en/of bouwkundig onderzoek. Fred Tokkie is een zeldzaam exemplaar en moet gekoesterd en gewaardeerd worden en we zijn blij dat we met hem in contact zijn gekomen. Dank! Christa en Yvon.

 

lintvoegmeting
scheuren in de gevel
scheuren in het pleisterwerk
verzakte trap

Recensie van een bekende Amsterdamse bouwrecht advocaat


Ik heb Fred leren kennen op het moment dat mijn pand ging verzakken door renovatiewerkzaamheden en kelderbouw bij buren. Ik ben daardoor onlangs zowel verkoper als koper van een pand geworden, dat bleek voor mij het beste te zijn. Ik kende Fred al van naam en reputatie omdat ik als vastgoedrechtadvocaat ‘in het vastgoedwereldje zit’. Ik kan iedereen aanraden Fred in de arm te nemen. Hij gaf mij de juiste inschatting van de werkelijke staat van mijn pand, de te maken kosten etc., dus precies wat ik nodig had. Het werk dat hij doet, doet hij goed. Fred is vakkundig, snel en een prettig persoon. Ik ben hem dankbaar en zal hem voor mezelf in de toekomst weer inschakelen en raad hem ook bij anderen aan. Zeker als het om aankoop van een oud huis gaat. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn bij het kopen van een oud huis. Verkopende makelaars, maar ook kopende makelaars bagatelliseren helaas meer dan eens visueel aanwezige scheurtjes om de koop niet te frustreren nu zij daarmee hun geld verdienen; dat heb ik in mijn werk al vaak meegemaakt. Laat dus bij oude panden altijd een bouwkundig rapport opmaken door een bouwkundige zoals Fred. Fred heeft tientallen jaren ervaring als bouwkundige en werkt onafhankelijk van welke makelaar dan ook. Hij zegt waar het op staat, hij vermeldt de risico’s, maar ook de sterke punten van het huis: Fred zorgt voor een deskundige bouwkundige keuring waarmee bouwkundige risico’s en financiële risico’s aangetoond, vermeden of beperkt kunnen worden. Zeker niet het minst belangrijk: Fred is een zeer bekwaam funderingsspecialist.

 

Bel Premiumkeur voor een professioneel funderingsonderzoek


Bo van Premiumkeur heeft bij ons een 1e fase funderingsonderzoek uitgevoerd. We kregen tijdens het onderzoek al de gevraagde informatie die later in het rapport was terug te lezen. Goede en snelle service.

 

Onafhankelijk funderingsadvies


Bedankt dat je de tijd nam om mij uit te leggen wat er allemaal bij een funderingsonderzoek komt kijken en welke kosten eraan verbonden zijn. Ook ben ik blij met je goede advies.

Premiumkeur beschermt u tegen een funderingsgebrek


Enige tijd geleden heeft Fred ons uitstekend bijgestaan tijdens de koop van een huis in Holysloot. Hij heeft een vrijstaand huis met een uitbouw gekeurd waarvan tijdens de bouwkundige keuring bleek dat de fundering niet in orde was. Naar aanleiding daarvan hadden we een voorlopig koopcontract getekend met een extra clausule in verband met de funderingsproblemen en de daar aan verbonden kosten. De verkopende makelaar en eigenaar gaven aan dat het slechts € 10.000 zou kosten om dit te herstellen en na later bleek waren de geschatte herstelkosten € 110.000. Wij hebben door de clausule aanbevolen door Fred het voorlopige koopcontract kunnen laten vervallen. Het tweede huis waar ons oog op viel, heeft Fred ook gekeurd en met wat onderhoudstechnische opmerkingen hebben we dit huis aangekocht en daar wonen we nu zonder noemenswaardige problemen. Dank aan Fred voor zijn deskundige ondersteuning in deze. We bevelen Fred zeker aan.

 

Premiumkeur werkt niet samen met makelaars


Een aantal weken geleden hebben mijn vriend en ik contact opgenomen met Fred. Door de oververhitte huizenmarkt werd ons geadviseerd om te bieden zonder bouwkundige keuring. Dit op dringend verzoek van de verkopende partij. Omdat onze bouwkundige kennis minimaal is -zoals bij veel kopers-, hadden we nadat ons bod werd geaccepteerd er toch geen goed over; wat als er iets met de fundering aan de hand zou zijn, of andere gebreken waarvan we geen idee hadden. Nog voor het tekenen van het koopcontract hebben we daarom contact opgenomen met Fred. Fred is deskundig en niet onbelangrijk onafhankelijk! Hij is met ons meegegaan om de woning te bekijken en heeft ons op het hart gedrukt de woning niet te kopen. Door het geven van deskundig advies, gaf hij aan grote problemen te verwachten met de fundering van de woning. Iets wat kan oplopen richting de tienduizenden euro’s. Ondanks dat bij ons de teleurstelling groot was, zijn we Fred enorm dankbaar! Hij heeft ons echt behoed voor het maken van een grote fout. Bij de aankoop van een volgend huis, zullen we hem zeker opnieuw inschakelen!

Funderingsonderzoek bij een rijksmonument


Wegens de aankoop van een rijksmonument waren wij op zoek naar een specialist voor bouwkundige inspectie inclusief funderingsonderzoek. Na het vergelijken van verschillende dienstverleners werd ons duidelijk dat Premiumkeur extra meetinstrumenten inzet om funderingsonderzoek te verrichten tegen competitieve prijzen. Fred was snel en duidelijk in communicatie en ook direct beschikbaar. Tijdens de keuring werd al snel duidelijk dat Fred barst van ervaring en volledig onafhankelijk advies afgeeft. Dankzij het professionele advies en het rapport wat de volgende dag werd afgeleverd hebben wij met zelfvertrouwen de woning aangeschaft – Fred, nogmaals bedankt!

 

 

 

 

scheuren in de voorgevel
lintvoegmeting bij de voorgevel
vloerwaterpassing
funderingsgebrek

Bouwkundige keuring inclusief een funderingsonderzoek


Fred Tokkie van Premiumkeur heeft de bouwkundige keuring inclusief een funderingsonderzoek gedaan voor onze nieuwe woning in Holysloot. Niet alleen heeft hij veel kennis van de lokale omstandigheden, hij gaat ook anders te werk als andere keurders en richt zich op zaken die er echt toe doen bij de aankoop.

Als 1 van de weinigen doet hij bijvoorbeeld een uitspraak over de bouwkundige staat van de fundering, een essentieel onderdeel voor een toekomstig koper van een oud huis. Daarnaast gaat hij bijvoorbeeld ook echt het dak op, inspecteert zelf de gevel, waar andere keurders slechts visueel van een afstand inspecteren.

Zijn mening is direct, oprecht, betrokken, en kan misschien zelfs wel even hard aankomen. Hij zit niet in het ‘wereldje’ en wil dat ook niet. Noem het idealistisch, maar om wat tegengewicht te bieden is hij een goede keus, ook voor een second opinion of aanvulling op een al gedane bouwkundige keuring.

 

 

Het funderingsonderzoek leverde een flinke korting op


Fred Tokkie is een betrokken vakman met hart voor zijn werk én met het hart op de tong. Hij heeft voor ons de bouwkundige keuring gedaan bij een huis waarop we ons oog hebben laten vallen. Tijdens de keuring deelt Fred al zijn gedachten en kundigheid met mij en de verkoopmakelaar. Het fijne daarvan is dat je zelf meer inzicht krijgt in de bouwkundige staat van het pand. Hij noemt goede aspecten en dat wat er aan mankeert. In ons geval kwam er noodzakelijk funderingsherstel aan het licht. Met als financieel resultaat dat de aankoopprijs van de woning met € 75.000,- zakte.

Voorkom een miskoop en huur Premiumkeur in


Super ervaring gehad met Fred Tokkie Premiumkeur. Was direct bereikbaar en heeft mij van enorm goede adviezen voorzien tijdens de aankoop van mijn woning. Hij heeft mij veel geld en ellende bespaard door een woning af te keuren waar later een groot funderingsprobleem mee bleek te zijn. Een aanrader voor iedereen die meer duidelijkheid wil over de bouwkundige staat van de fundering van de woning die je wilt gaan kopen.

Premiumkeur is betrokken en betrouwbaar


Ik zocht een betrouwbare keurder voor een woning in Amsterdam. Aangezien ik niet uit de regio Amsterdam kom, maar wist van de funderingsproblemen in de regio, geen makkelijke stap. Via Google bij Fred Tokkie van Premiumkeur uitgekomen. Na telefonisch contact overtuigd van zijn passie voor het vak en oprechte intentie qua keuren, besloten te wachten met de bouwkundige keuring tot Fred deze kon uitvoeren. Kort gezegd: geen seconde spijt van gehad! Onkundig qua funderingsellende en verliefd op het huis, was ik als koper blind voor de echte gebreken. Tijdens een uitgebreide en grondige bouwkundig keuring, inclusief het aanvullende funderingsonderzoek heeft Fred mij behoed voor een grote financiële misser. De funderingsmeting legde een flinke verzakking bloot. Binnen en op het dak bleek Freds uitgebreide bouwkundige ervaring: van een lekkende schoorsteen en onkundig gerepareerde goten tot een onkundig gebouwde badkamer waardoor de verdiepingsvloer doorzakte: hij maakte puntsgewijs duidelijk waarom ik dit huis beter niet kon kopen. Teleurgesteld? Wel even, want toch verliefd op het huis. Maar direct vooral opgelucht dat ik een kundig en betrouwbaar advies had gekregen. Ik vind Fred absoluut een aanrader. Hij is direct en eerlijk en ik zou geen andere keurder willen inschakelen.

Onafhankelijk en deskundig funderingsadvies


Ik heb contact gezocht met Premiumkeur voor een funderingsonderzoek, omdat ik mij zorgen maakte over de verzakking van mijn woning, omdat er scheuren in de voeging waren ontstaan De heer Fred Tokkie van dit bedrijf vroeg mij om een aantal foto’s te sturen. Nadat ik dit gedaan had, vertelde hij mij dat dit zetting wordt genoemd en vaker voorkomt bij nieuwbouwwoningen. Hij adviseerde mij om de voegen opnieuw te laten voegen door een vakman. Een funderingsonderzoek was niet nodig. Dit heeft mij veel geld bespaart. Ik waardeer de deskundigheid maar vooral ook de eerlijkheid van dit bedrijf enorm. Echt een topper.

 

Bouwkundige keuring inclusief een aanvullend funderingsonderzoek


Deze bouwkundige begrijpt zijn vak goed en gaat verder dan menig andere bouwkundig keurder. Ook stelt hij zich sociaal en vriendelijk op wat als zeer prettig ervaren werd.
Ik kan de heer Fred Tokkie iedereen die een bouwkundige keuring en een funderingsonderzoek wilt laten uitvoeren zeker aanraden.

 

Premiumkeur haalt de onderste steen boven


Zeer nuttig, grondige inspectie uitgevoerd. Gebreken aan het huis werden ontdekt en duidelijk uitgelegd in persoon en op het rapport. Kon een aanzienlijke korting onderhandelen op de prijs van het huis dankzij deze informatie. Ik kan deze service aanbevelen.

Bel Premiumkeur voor een eerlijk en professioneel advies


Het eerste telefonische contact schepte bij mij al vertrouwen in hun kennis en kunde om een bouwkundig rapport op te stellen. Tijdens de afspraak hebben ze ruim de tijd genomen om samen met mij alle aandachtspunten in de woning te laten zien met bijbehorende toelichting. Aan alles merk je dat beide heren veel verstand van zaken hebben. Niet alleen zien ze dingen in één oogopslag, maar zoeken ook verder/dieper in de constructie/afwerking van het huis. De kosten zijn laag in verhouding met hun professionele en onafhankelijke bezoek en rapport. Een absolute aanrader om hen in te schakelen voor goed en eerlijk advies.

Premiumkeur werkt ook voor uw VvE


Onze VvE heeft bijna twee jaar geleden Premiumkeur ingehuurd voor een bouwkundige inspectie n.a.v scheuren. Al bij aankomst kon hij aan de buitenkant zien hoe ons pand naar twee kanten toe zakt, wat wij zelf nog helemaal niet doorhadden. Met dat waarnemingsvermogen en die deskundigheid nam hij ons mee door het pand en kon ons al veel vertellen en laten zien, ondersteund door professionele metingen. Alles stond ook helder in het rapport dat we daarna kregen. We wisten toen weer hoe we er voor stonden met fundering, dak, balkons, en het pand in het algemeen. Voor de fundering laten we nu elk jaar meten hoe snel de verzakking gaat, en ook daarin was Fred behulpzaam bij het interpreteren van de meetgegevens.
Fred is niet verbonden aan aannemers of funderingsherstellers en dat maakt hem echt onafhankelijk. Hij is er ook niet op uit om uit elke opdracht zo veel mogelijk geld te halen, en hij is helder in zijn prijzen. Dit werk is zijn passie en dat straalt hij in alles uit. Aardige man ook nog.
Door zijn betrouwbaarheid, kundigheid, onafhankelijkheid en enthousiasme zou ik hem zeker willen aanbevelen aan alle eigenaren die willen weten wat er op de korte en langere termijn nodig is aan onderhoud voor hun pand en op welke kosten ze ongeveer moeten rekenen.

Bij Premiumkeur werken funderingsexperts


Hoewel Fred voor andere zaken dan de fundering was ingeschakeld, zag hij direct dat het huis een gebrekkige fundering had. Hij heeft dit verbluffend goed weten in te schatten en ook wist hij dit goed over te brengen, zodat de VvE er niet omheen kon dat er sprake was van een dringende situatie. De bevindingen kwamen exact overeen met het uitgebreide rapport dat de VvE hierna door een andere partij heeft laten opmaken die de fundering heel uitgebreid heeft onderzocht en inderdaad bevestigde dat de fundering aan spoedige renovatie toe was. Dit rapport was er nooit gekomen zonder Freds ervaring. Zonder zijn inzicht hadden we over een paar jaar een heel andere, nijpende situatie aan de hand gehad, nu kunnen we nog enigszins op ons gemak naar nieuwe fundering toewerken.