Bouwkundige keuring Weesp

Bouwkundige Keuring Weesp


Fred is een bouwkundige met ruim 30 jaar ervaring die al heel wat monumentale huizen in Weesp heeft gekeurd. In het centrum van Weesp staan prachtige monumentale panden maar besef dat veel van deze huizen een funderingsgebrek hebben.

Besef dat meeste bureaus die landelijk bouwkundige keuringen uitvoeren GEEN uitspraken doen over de fundering van een huis. Het is een gebrek en kennis en ervaring waardoor u opgezadeld wordt met een groot financieel risico.

Ik ben een funderingsspecialist die funderingsproblemen snel herkent en u direct zult waarschuwen als een huis een funderingsgebrek heeft. Veel makelaars en eigenaars van woningen verdoezelen het funderingsgebrek. Daardoor is het belangrijk dat een echte funderingsexpert moet inschakelen als u van plan bent een huis te kopen in het oude stadshart van Weesp

Fred heeft voor ons een bouwkundige keuring verzorgt in Weesp. Hij is grondig, duidelijk en vooral belangrijk: schroomde niet om enkele kritische vragen te stellen aan de makelaar. Helaas bleek dat het huis een zodanig gebrek had, dat dit de constructie van het huis had aangetast. Een groot punt, waarbij hij ons heeft behoedt voor een enorme miskoop. Voor een volgende keuring schakel ik zeker zijn expertise weer in.

Heeft u verbouwingsplannen ?


Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam gewerkt en vele oude huizen en monumentale panden zijn onder mijn leiding verbouwt, gerenoveerd of gerestaureerd. Ik kan u vrij exact vertellen wat de verbouwing mag kosten die u in gedachten heeft, maar kan u bovendien uitvoerig informeren hoe je flink kosten kunt besparen op de verbouwing. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met u.

Koopt u een rijksmonument dan zijn de kosten van de restauratie voor 80 % fiscaal aftrekbaar.

Fred heeft voor ons een monumentaal pand uit de 18e eeuw bouwkundig gekeurd. Omdat het een erg oud huis betrof hebben wij extra veel aandacht besteed aan het vinden van de juiste bouwkundige keurder. Wij zijn op basis van referenties bij Fred uitgekomen en hij heeft ons niet teleurgesteld. Integendeel, Fred is onafhankelijk, erg professioneel en kundig en zegt waar het op staat (ook wanneer je dit liever niet wil horen). Hij heeft ons eerlijk en erg goed geadviseerd en dit heeft ons behoed voor de aankoop van een huis met toekomstige funderingsproblemen (zowel verzwakking als waterschade) en gewaarschuwd voor een “creatieve” NEN-meting waardoor de m2 prijs te hoog was. Kortom, risico’s die gezien de prijs van het huis onacceptabel waren en ons een financiële strop hadden kunnen bezorgen. ​ Bedankt, wij komen zeker terug!

Direct weten waar je aan toe bent


We kunnen samen na de bouwkundige keuring een kopje koffie gaan drinken in Weesp zodat we de resultaten van het bouwkundig onderzoek samen kunnen bespreken. Na dit gesprek weet u alles over het huis en de extra kosten waar u rekening mee dient te houden.

Fred heeft ons ontzettend goed geholpen met de keuring van het huis wat wij willen kopen. Hij nam ruim de tijd en nam de moeite om ons te voorzien van allerlei verbouwtips en slimme kostenbesparende oplossingen. Fred, bedankt!

 

Durf te onderhandelen


Het bouwkundige rapport dat ik voor u gemaakt hebt geeft u de mogelijkheid om te onderhandelen over de vraagprijs. Het bouwkundig rapport is overzichtelijk en heeft een kosten tabel waarin de bouwkundige gebreken zijn gespecificeerd. Mijn advies: teken pas het voorlopig koopcontract na de bouwkundige keuring want dat geeft u echt de beste onderhandelingspositie.

Ik heb meerdere malen gebruikt gemaakt van de diensten van Fred en dit steeds naar volle tevredenheid. Fred Tokkie is een nette en correcte kerel die met passie, plezier en veel ervaring zijn vak uitoefent. Je merkt dat hij het echt leuk vindt om een pand door te lichten en daar vervolgens uitgebreid advies over te geven. Fred bekijkt het pand grondig en neemt daarna ruim de tijd voor uitleg over zijn bevindingen en geschatte verbouwkosten. Ook daarna is Fred nog beschikbaar om mee te denken. Anders dan bij veel bouwkundige keuringen persoonlijke service tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.