Bouwkundige Keuring Oude Meer


Bouwkundige keuring Oude Meer? Maak vandaag nog een afspraak voor een 100% onafhankelijke bouwkundige keuring in Oude Meer.
We hebben al velen huizen Oude Meer gekeurd en hebben veel kennis van lokale factoren. We hebben geen enkele commerciële binding met makelaars uit Oude Meer. U kunt dus rekenen op een eerlijke en een deskundig uitgevoerde bouwkundig keuring.

Het belangrijkste advies dat ik u kan geven als u een huis gaat kopen in Oude Meer is te kiezen voor een onafhankelijk woningkeurder.

Kies voor een bouwkundig zwaargewicht met 30 jaar ervaring. Neem geen risico als u een oud huis gaat kopen en kies voor de betere en de meer ervaren bouwkundige.

Meestal kan ik de volgende dag al een bouwkundige keuring voor u uitvoeren in Oude Meer. Nadat ik bouwkundige keuring heb afgerond kunnen we de resultaten van de bouwkundige keuring bij een café in de buurt bespreken als u dat wilt, zodat u financieel en bouwkundig direct weet waar u aan toe bent.

Ik ben 7 dagen per week bereikbaar ook na kantoor uren en in het weekend. U krijgt mij persoonlijk te spreken zodat u direct antwoorden krijgt op al u vragen.

Bel 06 295 63 190 of mail naar premiumkeur@gmail.com

Maak een afspraak voor de meest complete bouwkundige keuring in en rond Oude Meer, het bouwkundig rapport wordt erkend door alle hypotheekverstrekkers inclusief de NHG. Fred voert bouwkundige keuringen uit in een straal van 40 km rond Oude Meer.

Ik voer bouwkundige keuringen uit in het Gooi, De Ronde Venen, Kennemerland, Haarlemmerliede, De Beemster, Waterland en West Friesland, De Zaanstreek en Utrecht. Van eengezinswoning tot villa en van stolpboerderij tot monumentaal pand.

Kies voor een bouwkundig zwaargewicht die alles weet van funderingen, vochtproblemen, daken, kruipruimtes, kelders en souterrains

Ik klim het dak op ga de kruipruimte in en kan al u bouwkundige vragen beantwoorden. Na de bouwkundige keuring van uw huis weet u echt alles over het huis wat belangrijk is en aanvullende bouwkundige onderzoeken zijn dus niet meer nodig, de bouwkundige keuring en het bouwkundig rapport is gewoon completer en beter. Andere woningkeurders sturen u bij gebrek aan kennis door en dat betekent dat u nog keer extra kan betalen voor specialistisch onderzoek.


Omdat er weinig aanbod van huizen is komen er vaak veel bezoekers op de bezichtigingen af  waardoor u wellicht de indruk krijgt dat het huis dat u bezoekt zeer gewild is. Als bouwkundige kan ik u alleen maar zeggen blijf realistisch, u betaalt op dit moment de hoofdprijs voor een huis en op zich is dat niet verkeerd als het een bouwkundig goed huis is. Mocht u onder voorbehoud van bouwkundige keuring een huis gekocht hebben, maak dan ook gebruik van een bouwkundige keuring want het is de enige mogelijkheid om er achter te komen of het huis waar u verliefd op geworden bent ook een goed huis is.


Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam gewerkt, vele monumentale panden en oude huizen zijn onder mijn leiding gerenoveerd of gerestaureerd waarbij ook vaak de fundering vernieuwd werd. Een schat aan bouwkundige ervaring en kennis die maar heel weinig woningkeurders u kunnen bieden. Fred is 1 van de weinige woningkeurders in Oude Meer die u deskundig en betrouwbaar advies kan geven over de bouwkundige staat van de fundering van het huis dat u wenst aan te kopen. Door het inschakelen van een bouwkundige die deze kennis NIET heeft neemt u een zeer groot financieel risico.
 

Fred heeft de bouwkundige keuring gedaan voor een pand in Amsterdam-Centrum. Niet alleen heeft hij veel kennis van de lokale omstandigheden, hij gaat ook anders te werk als andere keurders en richt zich op zaken die er echt toe doen bij de aankoop. Als 1 van de weinigen doet hij bijvoorbeeld een uitspraak over de fundering, een essentieel onderdeel voor een toekomstig koper in Amsterdam-Centrum. Daarnaast gaat hij bijvoorbeeld ook echt het dak op, inspecteert zelf de gevel, waar andere keurders slechts visueel van een afstand inspecteren. Zijn mening is direct, oprecht, betrokken, en kan misschien zelfs wel even hard aankomen. Hij zit niet in het ‘wereldje’ en wil dat ook niet. Noem het idealistisch, maar om wat tegengewicht te bieden is hij een goede keus, ook voor een second opinion of aanvulling op een al gedane keuring. Tarieven zijn relatief bescheiden en vergeleken met het aankoopbedrag krijgt men een gereedschap in handen waarmee ook nog over de vraagprijs zou kunnen worden onderhandeld, of helemaal van de koop kan worden afgezien.

 


Om inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van de fundering van mijn net aangekochte woning aan de Van Baerlestraat 124 h heb ik de heer Fred Tokkie ingehuurd omdat een andere”bouwkundige” die me aangeraden was door de verkopend makelaar deze funderingsexpertise niet had (wat pas achteraf nog eens bevestigd werd). Ik had reeds een overeenstemming over de aankoopprijs maar deze andere zogenaamde bouwkundige had mij dermate verontrust over de staat van de fundering dat ik een second opinion van een echte funderingsexpert nodig had. Fred had speciale meetapparatuur meegenomen en liet mij zelf zien en nameten dat het huis nagenoeg waterpas was en er dus helemaal geen sprake was van een verontrustende verzakking, maar dat de fundering in een nagenoeg perfecte staat was! Fred was ontzettend vriendelijk, behulpzaam en nam na de keuring uitgebreid de tijd om onder het genot van een cappuccino en ijsje voor m’n dochter zijn bevindingen te evalueren. Fred heeft meer dan 25 jaar ervaring en gaf nuttige tips en deelde ook gelijk zijn netwerk. Ik ben ontzettend dankbaar voor Fred’s keuring en hulp en kan hem dan ook van harte aanbevelen. Hij heeft op het internet ook louter positieve recensies, maar vanwege zijn enorme bouwkundige expertise en vooral op het gebied van Amsterdamse funderingen wordt hij gevreesd door de Amsterdamse makelaars. Laat je niet ompraten door makelaars, maar huur Fred in. Hij zal je gegarandeerd een hoop ellende besparen en bovendien leer je in korte tijd zaken over je (potentiële) droomhuis die je anders nooit had geweten. Dank je wel Fred, je bent een verademing!

De onderzoeksplicht van een koper


Als u van plan bent een huis te kopen in Oude Meer raad ik u aan om eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren zodat u al vooraf vrij exact weet wat er aan uw appartement of huis mankeert en wat gevonden de bouwkundige gebreken u gaan kosten. Mocht u toch een bod gedaan hebben dan heeft u nog altijd 3 dagen de tijd om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Op dit moment worden de meeste huizen boven de vraagprijs verkocht en proberen makelaars zelfs de bouwkundige keurder buiten de deur te houden. LET OP want u heeft een onderzoeksplicht. Simpelweg betekent het dat als u geen bouwkundige keuring heeft laten uitvoeren u bij de rechter altijd in het ongelijk gesteld zult worden als u de schade van een verborgen gebrek probeert te verhalen op de verkoper. Mocht u een huis gekocht hebben met funderingsproblemen dan kan u dat een schadepost opleveren van €50.000 tot €100.000 of meer. En geloof me want er worden meer huizen met ernstige gebreken dan u denkt.


Fred heeft voor mij reeds 3x maal een keuring uitgevoerd, 2 in Amsterdam en een in Haarlem. De reden dat ik steeds naar Fred terug keer is dat hij zich niet laat leiden door een goede relatie met de makelaars (dit doen veel keurders omdat makelaars nu eenmaal business genereren). Hij geeft oprechte en eerlijke kritiek en schroomt niet zaken duidelijk te benoemen waar de makelaar bij is. Daarnaast is hij snel in zijn communicatie en in de oplevering van rapportages. Ook geeft hij verbouwingstips, in mijn geval voor een dakterras en heeft hij goede connecties in de bouwwereld. Dit leverde mij bijvoorbeeld een deskundige aannemer op.


De 30 belangrijkste vragen die u schriftelijk moet stellen aan de makelaar of verkoper van het huis

 
 • Zitten er meetbouten op het huis, is er iets bekend over de funderingscode (vraag bewijzen)
 • Hoeveel geld zit er in de kas zit van de VVE  (bankafschrift vragen als bewijs)
 • Vraag de notulen op van de VVE zodat u weet wat er speelt ( vooral onderhoud issues)
 • Is de fundering helemaal of gedeeltelijk vernieuwd(vraag bewijzen zoals bouwtekeningen)
 • Is het dak helemaal of gedeeltelijk vernieuwd (vraag de factuur van de dakdekker)
 • Wanneer is het schilderwerk van de voor en achtergevel voor het laatst uitgevoerd (factuur vragen)
 • Zijn er of waren vochtproblemen in  de kruipruimte, kelder of souterrain
 • Hoe oud is de cv ketel en wanneer heeft deze voor het laatst een service beurt gehad ?
 • Wat is de maandelijkse bijdrage aan de VVE ?
 • Worden er appartementen onderverhuurd. Is er illegale short stay (overlast)
 • Wie woont er boven of onder u ?( i.v.m. eventuele geluidoverlast zoals een muzikant)
 • Wanneer zijn de gevels voor het  voor het laatst gevoegd ? (factuur)
 • Zijn er problemen of issues met de houten balkons ? (constructie)
 • Zijn er lekkages op dit moment (zoals lekkages van badkamers of dak)
 • Is het pand gesplitst en zo ja wanneer – welk jaar ?
 • Is er een dakterras zo ja is deze legaal (met bouwvergunning)
 • Als er een uitbouw of uitbouw is geplaatst is deze legaal (vraag de bouwtekeningen op)
 • Zijn er muur doorbraken gemaakt en zijn deze legaal (vraag de bouwtekeningen op )
 • Zijn er rookmelders in het appartement en trappenhuis ?
 • Is de elektrische installatie gekeurd (is er certificaat van goedkeuring)
 • Zijn de gasleidingen getest op lekkage, dit heet een perstest ?
 • Wie is de aannemer die het huis gebouwd heeft .( i.v.m. garantie )
 • Waren de elektricien en loodgieter erkend en in het bezit van de juiste papieren
 • Vraag naar een NEN 2580 meetrapport met zodat u exact weet hoe groot het huis is
 • Is de dakopbouw of dakkapel legaal geplaatst ( vraag de bouwtekeningen op )
 • Is het dak geïsoleerd ?
 • Is de kruipruimte geïsoleerd ?
 • Is de gevel geïsoleerd ?
 • Hoe oud zijn de kozijnen, ramen en deuren ? Is of was er sprake van houtrot ?
 • Wat is het bouwjaar van het huis?

Luister naar deze helder ingesproken MP3 met veel tips en adviezen over het kopen van een huis in Amsterdam omstreken.


Bernard Kochen

Op 29 maart jl heeft Fred voor ons een bouwkundige keuring uitgevoerd van een appartement in het centrum van Amsterdam. Dit naar volle tevredenheid. Hij kwam zeer deskundig over tijdens de keuring. De communicatie met Fred is open en eerlijk. Daarnaast was hij zeer flexibel in het inplannen van de keuring en het versnelt aanleveren van het rapport. Het rapport is heel duidelijk met concrete aandachts- en actiepunten. Ik zou Fred zeker aanbevelen.

Bouwkundige keuring Oude Meer (1)
Bouwkundige keuring Oude Meer (2)
Bouwkundige keuring Oude Meer (3)
Bouwkundige keuring Oude Meer (4)

Pas op voor funderingsproblemen


In Oude Meer is de fundering van veel oude huizen niet in orde, en de problemen met de fundering van een huis worden vaker verzwegen dan u denkt. Bent u een expat of komt u van buiten Oude Meer wees dan extra op uw hoede want voor dat u het weet heeft de makelaar u een huis aangesmeerd met een slechte of matige fundering. Volgens de Nederlands wet moet de eigenaar van een huis en de makelaar een bouwkundig gebrek melden als men daarvan op de hoogte is. De praktijk heeft mij geleerd dat er maar weinig mensen zich aan deze meldingsplicht houden, maar er zijn uitzonderingen. Met een vloerwaterpasmeting en een lintvoegmeting brengt ik de funderingsproblemen van een pand aan het licht. Mijn expertise en ervaring beschermd u tegen een miskoop en onverwacht hoge kosten. Er zijn maar weinig bouwkundige die een uitspraak doen over de kwaliteit van de fundering van een huis met als reden dat ze deze niet kunnen beoordelen omdat de fundering onder de grond zit en niet zichtbaar is. Dit is een waardeloos argument want scheefstand van een gebouw kun je meten en zien. Mocht u alleen een funderingsonderzoek nodig hebben klik dan op de link. Het is net als een dokter die kan ook een diagnose stellen zonder iemand te opereren. Bij het beoordelen van de fundering komt het aan op kennis en veel ervaring en dat is nou juist het probleem bij de keurmeesters van de grote landelijke bureaus. Mijn accent ligt bij de bouwkundige keuring altijd op de grotere bouwkundige gebreken want hier zit het grootste financiële risico voor u. Kies voor zekerheid en Bel Fred.


2 maanden geleden

Fred heeft het huis dat wij op het oog hadden in Ilpendam vakkundig gekeurd. Superblij zijn we dat hij de moeite nam om echt de kruipruimte in te gaan. Zo wisten we dat de vloerbalken en kruipruimte aan renovatie toe zijn. Fred werkt snel, vakkundig en grondig. Ook na de keuring en oplevering van het rapport was hij meer dan bereid om mee te denken in het onderhandelingsproces en aanstaande renovatie. Super fijne en communicatieve man.

Verbouwingskosten inzichtelijk gemaakt


Tijdens de keuring kunt u mij alle vragen stellen over uw verbouwingsplannen, of deze technisch haalbaar zijn maar u kunt mij ook vragen hoeveel zo’n verbouwing u gaat kosten. Het grote voordeel is dat u nu niet hoeft te wachten op de offerte van een aannemer. U krijgt al voor dat u het huis gekocht heeft een realistische inschatting van de verbouwingskosten. Aangezien ik zelf meer dan 25 jaar als aannemer heb gewerkt ken ik de prijzen beter dan geen ander. Als u het wilt maak ik voor u een overzicht met alle kosten van de verbouwing gespecificeerd.

 Septimia Kuhlman
Wij zijn dankbaar ! De tips van Fred Tokkie zijn goud waard ! Tijdens de aankoopkeuring gaf Fred mij het juiste zetje om huis wat we op het oog hadden te kopen. Daarna begeleide hij de verbouwing, kwam met praktische oplossingen, kostenbesparende tips en droeg aantal deskundige bouwers en bouwkundigen aan. Voor het bouwen dakkapellen, fundering en aanbouw heb ik als check diverse offertes opgevraagd en de aannemers via Fred komen als voordeligst uit de bus. Fred is een man op wie je kunt bouwen en die je kunt vertrouwen. Eerlijk, rechtdoorzee en met Amsterdamse humor  , hij denkt graag met je mee, is vlot en weet een antwoord op al je verbouw vragen.

Bouwkundige keuring Oude Meer (5)
Bouwkundige keuring Oude Meer (6)
Bouwkundige keuring Oude Meer (7)
Bouwkundige keuring Oude Meer (8)
Wat inspecteer ik !
 • Klik op de rode links 
 • Balkon constructie
 • Houten constructie balkon
 • Vloerconstructie beton
 • Hekwerk balkon constructie en veiligheid
 • Draagconstructie balkon
 • Staalconstructie balkon
 • Dakisolatie
 • Betonrot balkon
 • cv-ketel en cv-installatie
 • Bouwjaar cv-ketel en of deze elk jaar een servicebeurt heeft gehad (stickers op ketel)
 • Rookgasafvoer Cv-ketel
 • Zuurstoftoevoer
 • Aanwezigheid koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
 • Aanvoer en retour Leidingen van cv-installatie
 • Lekkages cv-ketel en radiatoren
 • Radiatoren
 • PVC Afvoerleidingen
 • Vloerverwarming
 • Vloerverwarming unit
 • Pomp vloerverwarming
 • Inlaatcombinatie
 • Overdrukventiel
 • Thermostaat
 • Elektrische installatie
 • Groepenkast
 • Zekeringen
 • Aardlekschakelaar
 • Staalconstructie in de kruipruimte
 • Meetbouten plaatsen (aanvullend onderzoek)