Wildvreemden verbouwen elkaars huis in ‘House Rules Holland’

Het nieuwe tv-seizoen gaat 1 september groots van start bij Net5 met het nieuwe realityprogramma ‘House Rules Holland’. In dit programma verbouwen vijf voor elkaar onbekende koppels elkaars huis aan de hand van slechts vijf huisregels.

Elk duo overhandigt de sleutel -en hiermee het lot- van hun woning aan de vier andere stellen, die gelijktijdig het huis onder handen nemen. De resultaten worden beoordeeld door de internationaal bekende ontwerper Edward van Vliet en styliste Odette Simons. De koppels krijgen tijdens deze monsterklus bouwkundig advies van Fred Tokkie en interieurontwerpster Marijke Schipper. De presentatie is in handen van Erik van der Hoff.

In de Nederlandse versie van het oorspronkelijk Australische format ‘House Rules’ nemen vijf compleet verschillende koppels het tegen elkaar op in een aantal spannende klusrondes waarin ieders huis rigoureus wordt getransformeerd. De enige invloed die de huiseigenaren uitoefenen, is middels het lijstje van vijf ‘huisregels’ dat ze achterlaten. Dit zijn do’s en dont’s, zoals bepaalde kleuren, materialen of stijlen die wel of juist niet terug mogen komen in hun woning.

house rules. 5 koppels      blancoblanco

Vijf koppels
De deelnemers aan ‘House Rules Holland’ komen uit heel Nederland. Alwin (44) en Renate (42) hebben een vrijstaande woning in Hoedekenskerke, Zeeland. Arno (30) en Rianne (26) wonen in een hoekhuis in Zaandam. Babette (24) en Rosalie (26) bezitten een rijtjeshuis in Beverwijk. Ben (33) en Kasia (37) bewonen een half vrijstaand huis in Geleen. En tot slot Marte (33) en Dirk (26) die een appartement in Amsterdam hebben.

Coaches & jury
De stellen worden gedurende het hele verbouwingsproces gecoacht door twee experts. Fred Tokkie geniet veel bekendheid in Amsterdam aangezien hij gespecialiseerd is in de bouwkundige keuring van met name oude huizen. Marijke Schipper is interieurontwerpster en werkte o.a. voor de tv-programma’s ‘SamenWonen’, ‘Eigen Huis & Tuin’, ‘TV Woonmagazine’ en ‘Het Blok’.

De twee deskundige juryleden geven punten voor de resultaten van de stellen en bepalen wie er in de finale terechtkomen. Edward van Vliet maakt als toonaangevende Dutch Designer al sinds de jaren negentig internationaal furore en kent wereldwijd een vaste klantenkring. Odette Simons is style director en eigenaresse van Studio Odette Simons en onder meer bekend van programma’s als ‘Passion for Fashion’ en ‘Van Rommelzolder tot Droomhuis’.

Het winnende duo gaat er uiteindelijk vandoor met een unieke prijs, namelijk twee jaar hypotheekvrij leven!