Bouwkundige keuring Middenbeemster

Bouwkundige keuring Middenbeemster


Kies voor een lokale bouwkundige met 30 jaar ervaring. Neem geen risico als u van plan bent een huis te gaan kopen in Midden Beemster. Met grote regelmaat voer ik bouwkundige keuringen uit in de Beemster. Ik heb veel ervaring met het keuren van alle soorten boerderijen, en weet vanuit ervaring welke bouwkundige gebreken bij boerderijen zoals je deze in de Beemster vindt veel voorkomen.

 

Bij stolpboerderijen is er een grote kans op aantasting door houtworm bovendien is de kans groot dat de boerderij problemen heeft met de fundering. Dit is het meest kostbare gebrek. Besef dat vele landelijke bureaus die bouwkundige keuringen uitvoeren geen uitspraak doen over de kwaliteit van de fundering. Het argument dat ze geven is dat de fundering onder de grond zit en dat ze daarom niet kunnen beoordelen. Als je voldoende vakkennis en ervaring hebt met boerderijen hoef je helemaal niet de fundering op te graven om deze te kunnen beoordelen. Scheuren in muren en verzakt metselwerk zegt genoeg. Als je weet hoe je moet kijken, en bovendien weet hoe je deze bouwkundige signalen moet interpreteren dan kan je zeker wat zeggen over de bouwkundige staat. Dit is toch de reden waarom u een bouwkundige inschakelt. De stolpboerderij noemt men ook wel de piramide van de Beemster. Er zit een enorm groot dak op, dit betekent dat als het dak in een slechte staat is dat de herstelkosten erg hoog zullen zijn. De daken van stolpboerderijen zijn meestal niet geïsoleerd. Op het moment dat u een dak gaat vernieuwen is het raadzaam om ook het dak te laten isoleren. Een zeer kostbare ingreep die al gauw tussen de 30.000 en de € 50.000 gaat kosten.

 

Onlangs nog heb ik een opdrachtgever begeleid in het vervangen van de fundering van een stolpboerderij. Toen de opdrachtgever deze boerderij kocht wist hij van het funderingsgebrek. Aangezien de boerderij in een slechte staat was heeft hij de boerderij met grond voor een redelijk bedrag kunnen aankopen. Het wonen in de Beemster heeft grote voordelen, het is er rustig en je kunt er prachtige sterrenhemels zien. Als je een stolpboerderij koopt krijg je er vaak een groot stuk grond bij. Mocht u van plan zijn een stolpboerderij in de Beemster te gaan kopen neem dan contact met mij op. Ik kan u voor veel valkuilen behoede. Bovendien weet u naar de bouwkundige precies waar u financieel aan toe bent. En of het aankopen van deze boerderij binnen uw budget past of niet.

Verbouwingskosten stolpboerderij


Mocht u een oude stolpboerderij gekocht hebben en wilt u deze gaan opknappen. Dan kan ik u precies vertellen hoe je dat moet doen maar ook wat het kost om deze stolpboerderij helemaal te renoveren. Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer gewerkt van een middelgroot bedrijf. Zelf heb ik jaren meegewerkt en heb dus enorm veel praktijk ervaring. Zodra de bouwkundige keuring is afgerond kunnen we samen uw verbouwingswensen uitvoerig bespreken. Het is belangrijk om aan de makelaar te laten weten dat wij extra tijd nodig hebben na de bouwkundige keuring. De meeste makelaars reserveren gemiddeld 1uur voor de bezichtiging van een huis. Ook al duurt de bouwkundige meer dan 1uur ik zal u niets extra voor rekenen. Ik heb al meerdere mensen geholpen die een stolpboerderij hebben gekocht en kan u als u dat wilt met hun in contact brengen zodat u kennis kunt delen. Door de prachtige houten constructie die een stolpboerderij heeft zal de verbouwing van deze stolpboerderij een prachtig resultaat opleveren

 

Maak gebruik van mijn kennis want ik deel deze graag met u, zodat u op een dag ook in zo’n prachtige boerderij mag wonen.

Bouwkundige keuring Middenbeemster

Rieten dak stolpboerderij.


Stolpboerderijen zijn vaak voorzien van een rieten dak. Vaak in combinatie met dakpannen. Omdat het dak van een stolpboerderij zo ontzettend groot is zal het vernieuwen van het rieten dak u veel geld gaan kosten. Het vervangen van een rieten dak kost gemiddeld € 90 per vierkante meter. Dus als het dak 300 m² groot is gaat het u al snel een kleine € 30.000 kosten. Het is dus erg belangrijk dat u van tevoren weet in welke bouwkundige staat het rieten dak verkeert. Ik weet echt alles van rieten daken en zal u zeker waarschuwen als het dak in een slechte bouwkundige staat verkeert.

Bouwkundige gebreken stolpboerderij


Er zijn redelijk wat oude stolpboerderijen te koop in de Beemster en deze zijn vaak slecht onderhouden. Dit betekent dat u bij de aanschaf van een stolpboerderij rekening moet houden met hoge herstelkosten. Als ik de boerderij heb gekeurd zal ik voor u een uitvoerig bouwkundig rapport maken waarin alle herstelkosten staan vermeld. De herstelkosten worden gespecificeerd in direct noodzakelijke kosten en termijnkosten. Onder termijnkosten wordt verstaan bijvoorbeeld regulier onderhoud zoals bijvoorbeeld schilderwerk. Ook nadat ik het rapport opgeleverd heb mag u altijd contact met mij opnemen voor advies ik help u graag.

Eventueel kunt u mij vragen om u te ondersteunen in de vorm van bouwbegeleiding.