Bouwkundige keuring Landsmeer

Bouwkundige keuring Landsmeer


Neem geen risico bij het kopen van een huis en kies voor een bouwkundige met 30 jaar ervaring. Bel Fred op 020-7736842 voor de meest complete bouwkundige keuring in Landsmeer.

Ik keur uw huis in Landsmeer van fundering tot dak en van kruipruimte tot kelder.

Meestal de volgende dag kan ik al een bouwkundige keuring voor u uitvoeren, ik ben zeven dagen per week bereikbaar dus ook na kantooruren en in de weekenden.
U krijgt mij altijd persoonlijk te spreken zodat u direct al wat krijgt op al uw vragen. 

Fred Tokkie keurt huizen in een straal van 40 km rondom Amsterdam, zoals Amsterdam Noord, Landsmeer, Oostzaan, Westzaan, Durgerdam, Amsterdam Noord, Broek in Waterland, Edam, Monnickendam, Den Ilp, Ilpendam en Purmerend enzovoorts. Met veel lokale kennis keurt hij van eengezinswoning tot monumentaal grachtenpand, Van-dijkhuisje tot boerderijen. 


2 maanden geleden

 

Fred heeft voor mij reeds 3x maal een keuring uitgevoerd, 2 in Amsterdam en een in Haarlem. De reden dat ik steeds naar Fred terug keer is dat hij zich niet laat leiden door een goede relatie met de makelaars (dit doen veel keurders omdat makelaars nu eenmaal business genereren). Hij geeft oprechte en eerlijke kritiek en schroomt niet zaken duidelijk te benoemen waar de makelaar bij is. Daarnaast is hij snel in zijn communicatie en in de oplevering van rapportages. Ook geeft hij verbouwingstips, in mijn geval voor een dakterras en heeft hij goede connecties in de bouwwereld. Dit leverde mij bijvoorbeeld een deskundige aannemer op.


Veel bouwkundige gebreken worden alleen door een deskundige opgemerkt. Fred keurt uw huis grondig zodat u een zeer duidelijk beeld krijgt over de bouwkundige staat van het huis en de verwachte kosten die daar mee gepaard gaan.

Fred Tokkie is één van de weinige weinige bouwkundige die u een advies geeft over de bouwkundige staat van de fundering, bovendien gaat hij in de meeste gevallen het dak op of de kruipruimte in wanneer dit nodig is. Want juist in de kruipruimte vindt je vaak ernstige bouwkundige gebreken. Het grote verschil tussen Fred en andere woningkeurders is dat Fred het volledige huis keurt!

De grotere landelijke bureaus die huizen keuren in Nederland schrijven vaak in hun bouwkundig rapport dat er aanvullend onderzoek noodzakelijk is. Zij doen dus geen uitspraken over de bouwkundige staat van de fundering en gaan in principe nooit de kruipruimte in. Dit betekent dat als hij twijfel hebben en er geen antwoord op kunnen geven u doorverwezen wordt, dit kost u dus nog een keer geld. Met grote regelmaat wordt ik gebeld voor een aanvullend kruipruimte-onderzoek maar ook voor een funderingsonderzoek. Dit betekent dat u nog een keer geld moet uitgeven.
Kies daarom voor Fred, dan kiest u voor een all inclusive bouwkundige keuring. 

Veel huisjes in Landsmeer staan gefundeerd op de kleef. Lees hieronder wat dit betekent.

Een fundering op kleef bestaat uit houten palen waarvan de onderkant niet draagt op de vaste zandlaag. Omdat de grond in de loop van de tijd aan de paal is gaan hangen is het draagvermogen van de paal vaak overbelast en kan de woning blijven zakken.

Fred heeft geen innige relaties met makelaars uit Landsmeer waardoor u verzekert bent van een bouwkundige die alleen uw belang dient.


2 maanden geleden

 

Fred heeft het huis dat wij op het oog hadden in Ilpendam vakkundig gekeurd. Superblij zijn we dat hij de moeite nam om echt de kruipruimte in te gaan. Zo wisten we dat de vloerbalken en kruipruimte aan renovatie toe zijn. Fred werkt snel, vakkundig en grondig. Ook na de keuring en oplevering van het rapport was hij meer dan bereid om mee te denken in het onderhandelingsproces en aanstaande renovatie. Super fijne en communicatieve man.

 

Verbouwingskosten


Tijdens de keuring kunt u mij alle vragen stellen over uw verbouwingsplannen, of deze technisch haalbaar zijn maar u kunt mij ook vragen hoeveel de zo’n verbouwing u gaat kosten.

Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam gewerkt en vele oude huizen en monumentale panden zijn onder mijn leiding verbouwt, gerenoveerd of gerestaureerd. U krijgt bij mij altijd een realistische schatting van de verbouwingskosten, iets wat maar weinig woningkeurders u kunnen geven omdat ze nog nooit een huis verbouwt hebben.

Om een weloverwogen aankoop beslissing te kunnen maken is de aankoopprijs + de verbouwingskosten + de kosten voor het herstellen van de bouwkundige gebreken de belangrijkste financiële gegevens.Thijs

Ik heb dezelfde goede ervaring met Fred als Nicole: Hij was erg flexibel met afspreken, we zijn het dak opgegaan, hij heeft met een laser eventuele verzakkingen gemeten, overal duidelijke foto’s van gemaakt en een uitgebreid rapport gestuurd. Ook stelde hij de goede lastige vragen aan de makelaar en eigenaar, en gaf hij ons advies over een realistische koopprijs i.v.m. ons budget en verbouwingswensen na aankoop. Plezierig in de omgang zou ik Fred zo aan iedereen aanraden.

Spoedrapportage


Ik begrijp goed dat als u een huis gezien dat u graag wilt kopen dat het voor u belangrijk is om te weten wat er aan een huis mankeert en wat de geconstateerde bouwkundige gebreken u gaan kosten.

Ik voer niet even snel een bouwkundige keuring uit en vertrek dan meteen naar de volgende klant, want na de bouwkundige keuring kunnen we indien u het wenst een kopje koffie drinken in Landsmeer en de bouwkundige keuring bespreken. Na dit verhelderende gesprek heeft u inzicht gekregen in de bouwkundige staat van het huis en de kosten om de bouwkundige gebreken op te lossen, zodat u een weloverwogen aankoop beslissing kunt nemen. Door dit gesprek hoeft u niet meer te wachten op het bouwkundige rapport waardoor direct een aankoopbeslissing kunt nemen.Marlon 

Huis kopen? Bel eerst Fred. Gisteravond is hij met ons mee geweest naar een dubbele bovenwoning met dakterras in A’dam Zuid waar wij een bod op wilden doen. Fred is helder en professioneel in zijn communicatie (per e-mail, telefoon en f2f). Hij was stipt op tijd en nam ruim de tijd voor ons, ook ná de bezichtiging. Al buiten de woning ging hij direct aan de slag, en liet alles netjes zien, maakte foto’s, legde alles helder uit. We gaan Fred zeker inschakelen bij een volgende ‘keuring’, want deze woning is het helaas niet geworden, na zijn onafhankelijke advies. Als je in Amsterdam en omstreken een huis wil kopen ‘is he the man’.

Vraagprijs


Ik inventariseer de bouwkundige gebreken en maak een overzicht van de kosten voor het herstellen van de bouwkundige gebreken.

Vandaag de dag is het lastig onderhandelen over de vraagprijs want de meeste huizen gaan boven de vraagprijs weg, maar dit betekent niet dat er geen onderhandelingsruimte meer is. Als er flink wat bouwkundige gebreken gevonden worden is de verkoper doorgaans gevoelig om toch te onderhandelen. De kosten van de bouwkundige keuring verdient zich hierdoor meer dan terug.

Als u een huis laat keuren laat dit dan NIET doen door een bevriende bouwkundige van de makelaar want hierdoor loopt u het risico dat de bouwkundige staat van een huis gunstiger wordt voorgesteld.

Eigenlijk zijn alle makelaars hetzelfde, ze hebben doorgaans maar één belang en dat is het veiligstellen van de courtage en hun eventuele bonus. In de kleinere dorpen zoals Landsmeer kent iedereen de makelaar, dit betekent dat de makelaar doorgaans een bouwkundig slecht huis niet verkoopt aan een lokale bewoner. Het is voor de makelaar belangrijk om een goede naam te houden in het dorp, maar dat geldt niet als u van buiten Landsmeer komt. Veel Amsterdammers zijn gaan wonen in Landsmeer mede omdat het onder de rook van Amsterdam ligt. De prijzen van woningen in Landsmeer en ten noorden van Amsterdam zullen aanzienlijk gaan stijgen omdat zodra de Noord/Zuidlijn gereed is, zal de reistijd met het openbaar vervoer tussen Amsterdam Centrum en Landsmeer aanzienlijk afnemen en dat heeft een zeer positief effect op de prijzen van huizen in Landsmeer.


Fred deed een grondige keuring van het appartement dat ik op het oog had en deed daarbij nog een beetje acrobatiek om ook het dak te kunnen inspecteren. Hij bekeek zowel het appartement zelf grondig maar had ook veel aandacht voor het buitenwerk en gaf een goede kostenraming voor de dingen die de komende jaren via de VVE nog geregeld zullen moeten worden.
Na de keuring zat ik toch nog met allerlei vragen, Fred heeft me steeds uitgebreid aan de telefoon nog weer te woord gestaan en al mijn twijfels met me doorgesproken.
Op basis van de keuring en het goede advies heb ik een goede afweging kunnen maken en zelfs in deze markt nog goed kunnen onderhandelen bij de aankoop van mijn nieuwe huis.

 

Hopelijk tot ziens tijdens de bouwkundige keuring in Landsmeer”
Met vriendelijke groet,
Fred Tokkie