Funderingsspecialist Amsterdam.

Fred Tokkie is de onafhankelijke funderingsspecialist van Amsterdam. Als u een huis koopt in Amsterdam is er een groot risico dat u een huis koopt met een funderingsgebrek. De makelaar en de verkoper van een huis hebben een meldingsplicht maar in de meeste gevallen wordt u daar niets over medegedeeld.

De financiële belangen zijn dermate groot dat het funderingsgebrek verzwegen wordt. Bovendien zal een huis met een funderingsgebrek moeilijk verkocht worden. Er zijn veel bureaus die landelijk bouwkundige keuringen uitvoeren die geen uitspraken doen over de bouwkundige staat van de fundering met als argument dat ze de fundering niet kunnen inspecteren of beoordelen omdat deze onder de grond zit. Dit is een waardeloos argument, want scheefstand kun je meten mits je daar speciale apparatuur voor gebruikt. Door het gebrek aan expertise bij de landelijke woningkeurder’s neemt een aanzienlijk risico opgescheept te worden met een huis met een funderingsgebrek dit is het duurste gebrek waar u mee geconfronteerd kan worden.

Fred wordt gevreesd door de makelaars in Amsterdam en in veel gevallen zal de makelaar alles aan doen om de Fred buiten de deur te houden als het huis een funderingsgebrek heeft hij zal eens argument geven dat hij slechte ervaringen heeft met Fred maar dit is niet de waarheid de makelaar verdedigt zijn financiële belang en bonus omdat hij liever zaken doet met een bouwkundig bureau dat geen uitspraken doet over de fundering.

Laat u niet verleiden door de makelaar want na de verkoop van het huis en als u bent opgezadeld met een funderingsgebrek is deze makelaar niet meer thuis.

Maaike

Fred heeft voorkomen dat ik een bouwval kocht en ervoor gezorgd dat ik een paleis heb gekocht! Helder en kundig advies van iemand met veel verstand van de woningen in Amsterdam. Onvoorziene kosten kunnen altijd om de hoek komen, maar door het onderzoek van fred, weet ik dat ik op dit moment een huis heb gekocht welke bouwkundig gezien in goede staat is. Dat scheelt heel wat zorgen! Bedankt Fred 🙂