Daar was ie: mijn droomappartement. De vloer voelde vrij schuin aan (wat wil je in Amsterdam dacht ik). Maar misschien was het toch slim een bouwkundige inspectie te doen, voor de zekerheid. Via google kwam ik terecht bij Fred Tokkie. Op de dag dat ik een bod wilde uitbrengen belde ik Fred Tokkie (erg lastminute dus). Vanwege het korte tijdsbestek gaf hij mij direct telefonisch advies en hij was zelfs bereid om nog diezelfde dag naar het appartement te kijken.

Het onderbuikgevoel wat ik had, bleek iets veel groters te zijn, waarbij ik op korte termijn extra kosten kon verwachten t.w.v. 25% van de koopsom!! De koop ging niet door. Natuurlijk was er teleurstelling, maar die werd snel de kop ingedrukt door een enorme opluchting!!!
Wat ik erg fijn vond bij Fred is dat hij een no-nonsens aanpak heeft, to the point is en zijn bevindingen laat zien en goed kan uitleggen. Het was overduidelijk dat hij beschikt over een combinatie van veel kennis én praktijkervaring. Ook de rust en tijd, die hij bij het bouwkundig inspecteren van de woning neemt heb ik als heel erg prettig ervaren. Omdat het ‘gebrek’ in dit geval voor Fred vrij snel te traceren was (maar dus absoluut niet voor een leek!), wilde Fred geen kosten in rekening brengen voor zijn inspectie. Wat fijn en bijzonder dat deze mensen bestaan!

Overweeg je om een bouwkundige inspectie te doen, bel alsjeblieft Fred Tokkie!! Op korte termijn verhuis ik naar mijn ‘nieuwe’ droomappartement, want gelukkig bestaan er veel meer droomhuizen!

Claire Groot