Bouwkundige keuring Amsterdam

Bouwkundige Keuring Botshol


Bouwkundige keuring Botshol? Maak vandaag nog een afspraak voor een 100% onafhankelijke bouwkundige keuring in Botshol.
We hebben al velen huizen Botshol gekeurd en hebben veel kennis van lokale factoren. We hebben geen enkele commerciële binding met makelaars uit Botshol. U kunt dus rekenen op een eerlijke en een deskundig uitgevoerde bouwkundig keuring.

Lees een uitgebreid artikel over mij in de nrc en bekijk mij ook in het tv programma kassa van 1-5-2021. U kunt ook een artikel over mij lezen in business insider

Kies voor een bouwkundig zwaargewicht met 30 jaar ervaring. Neem geen risico als u een oud huis gaat kopen en kies voor de betere en de meer ervaren bouwkundige.
Bel Fred op 020-7736842 of mail premiumkeur@gmail.com
Meestal kan ik de volgende dag al een bouwkundige keuring voor u uitvoeren. Nadat ik bouwkundige keuring heb afgerond kunnen we de resultaten van de bouwkundige keuring bij een café in de buurt bespreken als u dat wilt, zodat u financieel en bouwkundig direct weet waar u aan toe bent.

Maak een afspraak voor de meest complete bouwkundige keuring in en rond Botshol, het bouwkundig rapport wordt erkend door alle hypotheekverstrekkers inclusief de NHG.
Fred voert bouwkundige keuringen uit in een straal van 40 km rond Amsterdam.

 
 

 

De onderzoeksplicht van een koper


Als u van plan bent een huis te kopen in Botshol dan raad ik u aan om eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren zodat u al vooraf vrij exact weet wat er aan uw appartement of huis mankeert en wat gevonden de bouwkundige gebreken u gaan kosten. Mocht u toch een bod gedaan hebben dan heeft u nog altijd 3 dagen de tijd om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Op dit moment worden de meeste huizen boven de vraagprijs verkocht en proberen makelaars zelfs de bouwkundige keurder buiten de deur te houden. LET OP want u heeft een onderzoeksplicht. Simpelweg betekent het dat als u geen bouwkundige keuring heeft laten uitvoeren u bij de rechter altijd in het ongelijk gesteld zult worden als u de schade van een verborgen gebrek probeert te verhalen op de verkoper. Mocht u een huis gekocht hebben met funderingsproblemen dan kan u dat een schadepost opleveren van 50.000 tot 100.000 euro of meer. En geloof me want er worden meer huizen met ernstige gebreken dan u denkt.

Luister naar deze helder ingesproken mp3 met veel tips en adviezen over het kopen van een huis in Amsterdam omstreken.

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk 100 % onafhankelijke keuring. Een erkend en geregistreerd Keurmerk dat u als consument de garantie geeft dat wij 100 % onafhankelijk zijn.

U kunt ons ook inhuren voor een specialistisch onderzoek of een deelkeuring zoals een funderingsonderzoek, kruipruimte inspectie, dakinspectie, vochtinspectie, lekdetectie, een nulmeting, meerjarenonderhoudsplan maar ook een opleveringskeuring. Klik op de link voor meer informatie.
Bij Premiumkeur vindt u de kennis en ervaring om alle bouwkundige vraagstukken te onderzoeken en mogelijk voor u op te lossen.

 

 

Uitgebreide bouwkundige keuring


Ik voer bouwkundige keuringen uit in het Gooi, De Ronde Venen, Kennemerland, Haarlemmerliede, De Beemster, Waterland en West-Friesland, De Zaanstreek en Utrecht. Van eengezinswoning tot villa en van stolpboerderij tot monumentaal pand.

Kies voor een bouwkundig zwaargewicht die alles weet van funderingen, vochtproblemen, daken, kruipruimtes, kelders en souterrains.

Ik klim het dak op ga de kruipruimte in en kan al u bouwkundige vragen beantwoorden. Na de bouwkundige keuring van uw huis weet u echt alles over het huis wat belangrijk is en aanvullende bouwkundige onderzoeken zijn dus niet meer nodig, de bouwkundige keuring en het bouwkundig rapport is gewoon completer en beter. Andere woningkeurders sturen u bij gebrek aan kennis door en dat betekent dat u nog keer extra kan betalen voor specialistisch onderzoek.

Een droomhuis of kat in de zak?


Omdat er weinig aanbod van huizen is komen er vaak veel bezoekers op de bezichtigingen af  waardoor u wellicht de indruk krijgt dat het huis dat u bezoekt zeer gewild is. Als bouwkundige kan ik u alleen maar zeggen blijf realistisch, u betaalt op dit moment de hoofdprijs voor een huis en op zich is dat niet verkeerd als het een bouwkundig goed huis is. Mocht u onder voorbehoud van bouwkundige keuring een huis gekocht hebben, maak dan ook gebruik van een bouwkundige keuring want het is de enige mogelijkheid om er achter te komen of het huis waar u verliefd op geworden bent ook een goed huis is.

Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam gewerkt, vele monumentale panden en oude huizen zijn onder mijn leiding gerenoveerd of gerestaureerd waarbij ook vaak de fundering vernieuwd werd. Een schat aan bouwkundige ervaring en kennis die maar heel weinig woningkeurders u kunnen bieden. Fred is 1 van de weinige woningkeurders in en rondom Amsterdam die u deskundig en betrouwbaar advies kan geven over de bouwkundige staat van de fundering van het huis dat u wenst aan te kopen. Door het inschakelen van een bouwkundige die deze kennis NIET heeft neemt u een zeer groot financieel risico.

Bouwkundige keuring Botshol (1)
Bouwkundige keuring Botshol (2)
Bouwkundige keuring Botshol (3)
Bouwkundige keuring Botshol (4)

Ik was blij dat Fred snel kwam kijken om een met een kritische blik het aan te kopen pand te bekijken. Hij klom zelf op het dak om onder een dakpan te kijken of het dak echt goed was. Geen mankementje werd gemist. Een goed gedegen rapport met wat gedaan moet worden en kostenbegroting. Maar ik kreeg vlot uitsluitsel dat het pand over het algemeen goed in elkaar zat waardoor ik voort kon met de aankoop, wat een hele opluchting was!
Dank je Fred, jou nummer blijft in mijn mobiel!

Wij zijn erg tevreden over de zeer uitgebreide en grondige bouwkundige keuring van onze toekomstige woning. Ook de verkopers waren blij dat de woning met zoveel aandacht werd bekeken. Fred Tokkie was bereid om ook de kruipruimte te beoordelen en daaruit bleek dat er enkele balken onder het huis rot waren. Het is fijn dat we dit wisten voor we de woning kochten, in plaats van een verrassing achteraf. De communicatie was prettig, er werd de tijd genomen om de keuring te evalueren. Kortom, een uitstekende keuring!

Ik belde Fred met een vraag over vocht doorslag uit de badkamer. Hij heeft me telefonisch al erg goed advies gegeven waardoor hij jammer genoeg niet meer nodig was maar ik veel geld heb bespaard. Als ik een in de toekomst een (Fred) probleem heb bel ik hem zeker. Het zou wel fijn zijn als hij ook een betrouwbare loodgieter tak zou opzetten. Veel succes

Fred heeft mij een enorm geholpen met zijn advies. Hij is zeer deskundig, eerlijk, duidelijk en onafhankelijk. Ik had tot nu toe geen goede ervaringen met bouwkundige inspecteurs, die veel rekenen maar weinig zien, maar Fred is echt anders. Als ik een volgend huis koop schakel ik hem zeker in!

Pas op voor funderingsproblemen


In Amsterdam is de fundering van veel oude huizen niet in orde, en de problemen met de fundering van een huis worden vaker verzwegen dan u denkt. Bent u een expat of komt u van buiten Amsterdam wees dan extra op uw hoede want voor dat u het weet heeft de makelaar u een huis aangesmeerd met een slechte of matige fundering. Volgens de Nederlands wet moet de eigenaar van een huis en de makelaar een bouwkundig gebrek melden als men daarvan op de hoogte is. De praktijk heeft mij geleerd dat er maar weinig mensen zich aan deze meldingsplicht houden, maar er zijn uitzonderingen. Met een vloerwaterpasmeting en een lintvoegmeting breng ik de funderingsproblemen van een pand aan het licht. Mijn expertise en ervaring beschermt u tegen een miskoop en onverwacht hoge kosten.  Mijn accent ligt bij de bouwkundige keuring altijd op de grotere bouwkundige gebreken want hier zit het grootste financiële risico voor u. Kies voor zekerheid – Bel Fred 020-7736842

Verbouwingskosten inzichtelijk gemaakt


Tijdens de keuring kunt u mij alle vragen stellen over uw verbouwingsplannen, of deze technisch haalbaar zijn maar u kunt mij ook vragen hoeveel zo’n verbouwing u gaat kosten. Het grote voordeel is dat u nu niet hoeft te wachten op de offerte van een aannemer. U krijgt al voor dat u het huis gekocht heeft een realistische inschatting van de verbouwingskosten. Aangezien ik zelf meer dan 25 jaar als aannemer heb gewerkt ken ik de prijzen beter dan geen ander. Als u het wilt maak ik voor u een overzicht met alle kosten van de verbouwing gespecificeerd.

Bouwkundige keuring Botshol (5)
Bouwkundige keuring Botshol (6)
Bouwkundige keuring Botshol (7)
Bouwkundige keuring Botshol (8)

De 30 belangrijkste vragen die u schriftelijk moet stellen aan de makelaar of verkoper van het huis

 
  • Zitten er meetbouten op het huis, is er iets bekend over de funderingscode (vraag bewijzen)
  • Hoeveel geld zit er in de kas zit van de VVE  (bankafschrift vragen als bewijs)
  • Vraag de notulen op van de VVE zodat u weet wat er speelt ( vooral onderhoud issues)
  • Is de fundering helemaal of gedeeltelijk vernieuwd(vraag bewijzen zoals bouwtekeningen)
  • Is het dak helemaal of gedeeltelijk vernieuwd (vraag de factuur van de dakdekker)
  • Wanneer is het schilderwerk van de voor en achtergevel voor het laatst uitgevoerd (factuur vragen)
  • Zijn er of waren vochtproblemen in  de kruipruimte, kelder of souterrain
  • Hoe oud is de cv ketel en wanneer heeft deze voor het laatst een service beurt gehad ?
  • Wat is de maandelijkse bijdrage aan de VVE ?
  • Worden er appartementen onderverhuurd. Is er illegale short stay (overlast)
  • Wie woont er boven of onder u ?( i.v.m. eventuele geluidoverlast zoals een muzikant)
  • Wanneer zijn de gevels voor het  voor het laatst gevoegd ? (factuur)
 • Zijn er problemen of issues met de houten balkons ? (constructie)
 • Zijn er lekkages op dit moment (zoals lekkages van badkamers of dak)
 • Is het pand gesplitst en zo ja wanneer – welk jaar ?
 • Is er een dakterras zo ja is deze legaal (met bouwvergunning)
 • Als er een uitbouw of uitbouw is geplaatst is deze legaal (vraag de bouwtekeningen op)
 • Zijn er muur doorbraken gemaakt en zijn deze legaal (vraag de bouwtekeningen op )
 • Zijn er rookmelders in het appartement en trappenhuis ?
 • Is de elektrische installatie gekeurd (is er certificaat van goedkeuring)
 • Zijn de gasleidingen getest op lekkage, dit heet een perstest ?
 • Wie is de aannemer die het huis gebouwd heeft .( i.v.m. garantie )
 • Waren de elektricien en loodgieter erkend en in het bezit van de juiste papieren
 • Vraag naar een NEN 2580 meetrapport met zodat u exact weet hoe groot het huis is
 • Is de dakopbouw of dakkapel legaal geplaatst ( vraag de bouwtekeningen op )
 • Is het dak geïsoleerd ?
 • Is de kruipruimte geïsoleerd ?
 • Is de gevel geïsoleerd ?
 • Hoe oud zijn de kozijnen, ramen en deuren ? Is of was er sprake van houtrot ?
 • Wat is het bouwjaar van het huis?

Wat inspecteer ik !

 

 • Klik op de rode links 
 • Balkon constructie
 • Houten constructie balkon
 • Vloerconstructie beton
 • Hekwerk balkon constructie en veiligheid
 • Draagconstructie balkon
 • Staalconstructie balkon
 • Dakisolatie
 • Betonrot balkon
 • cv-ketel en cv-installatie
 • Bouwjaar cv-ketel en/of deze elk jaar een servicebeurt heeft gehad (stickers op ketel)
 • Rookgasafvoer Cv-ketel
 • Zuurstoftoevoer
 • Aanwezigheid koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
 • Aanvoer en retour Leidingen van cv-installatie
 • Lekkages cv-ketel en radiatoren
 • Radiatoren
 • PVC Afvoerleidingen
 • Vloerverwarming
 • Vloerverwarming unit
 • Pomp vloerverwarming
 • Inlaatcombinatie
 • Overdrukventiel
 • Thermostaat
 • Elektrische installatie
 • Groepenkast
 • Zekeringen
 • Aardlekschakelaar
 • Staalconstructie in de kruipruimte
 • Meetbouten plaatsen (aanvullend onderzoek)