Bouwkundige keuring Bergen aan Zee

Bouwkundige keuring Bergen aan Zee


Neem geen risico als u van plan bent een oud huis te kopen in Bergen aan Zee. Kies voor een bouwkundige met 30 jaar ervaring.

Fred heeft geen 9 tot 5 mentaliteit en is dus  7 dagen per week bereikbaar ook na kantoor uren en in het weekend. U krijgt mij persoonlijk te spreken zodat u direct antwoorden krijgt op al u vragen.

Meestal kan ik de volgende dag al een bouwkundige keuring voor u in Bergen aan Zee uitvoeren, maak snel een afspraak.

 

Fred, ontzettend bedankt voor je expertise en eerlijke adviezen, ik beveel je kwaliteiten graag van harte aan!Fred is voor ons een begrip op het gebied van bouwkundige keuringen! Wij kenden Fred al zakelijk en hebben hem inmiddels twee keer privé ingeschakeld voor een bouwkundige keuring bij de aankoop van een woning buiten Amsterdam. Wat wij erg prettig vinden is dat hij echt verstand van zaken heeft. Hij heeft zelf zo’n 25 jaar als aannemer gewerkt en die kennis klinkt door in zijn adviezen. Hij weet je tijdens een keuring niet alleen te vertellen wat er aan scheelt, maar draagt ook oplossingen voor, inclusief een te verwachten prijskaartje. Het aankopen van een huis is een grote beslissing, met een belangrijke financiële component, emotie speelt bij die beslissing vaak een grote rol. Fijn dat Fred met zijn onafhankelijke advies je uit een droom kan helpen of juist de bevestiging geeft dat een aankoop een goede investering is.In ons geval hadden wij de bouwkundige keuring als een van de voorbehouden opgenomen bij een aan te kopen huis in Bussum. Toen we tijdens de keuring ongeveer door het balkon heen veerden, wisten wij genoeg… Wij konden gelukkig van deze (mis)koop afzien. Een andere woning in Naarden kon de keuring van Fred wel doorstaan…en laten we daar nou over drie weken naartoe verhuizen! Fred, ontzettend bedankt voor je expertise en eerlijke adviezen, ik beveel je kwaliteiten graag van harte aan!
Miriam Hekker ‎

Verbouwingskosten overzicht


direct nadat de bouwkundige keuring is afgerond kunt u mij alle vragen stellen over uw verbouwingsplannen, of deze technisch haalbaar zijn maar u kunt mij ook vragen hoeveel de zo’n verbouwing u gaat kosten. Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam gewerkt en vele oude huizen zijn onder mijn leiding verbouwt, gerenoveerd of gerestaureerd. U krijgt bij mij altijd een realistische schatting van de verbouwingskosten, iets wat maar weinig woningkeurders u kunnen geven omdat ze simpelweg de ervaring en de expertise missen om een goede kosten calculatie te maken. Om een weloverwogen aankoop beslissing te kunnen maken is de aankoopprijs + de verbouwingskosten + het herstellen van de bouwkundige gebreken de belangrijkste financiële componenten.

 

Ik heb meerdere malen gebruikt gemaakt van de diensten van Fred en dit steeds naar volle tevredenheid. Fred Tokkie is een nette en correcte kerel die met passie, plezier en veel ervaring zijn vak uitoefent. Je merkt dat hij het echt leuk vindt om een pand door te lichten en daar vervolgens uitgebreid advies over te geven. Fred bekijkt het pand grondig en neemt daarna ruim de tijd voor uitleg over zijn bevindingen en geschatte verbouwkosten. Ook daarna is Fred nog beschikbaar om mee te denken. Anders dan bij veel bouwkundige keuringen persoonlijke service tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Bouwkundige Keuring Bergen aan Zee
Bouwkundige Keuring Bergen aan Zee

Evaluatie bouwkundige keuring


Ik begrijp goed dat als u een huis gezien in Bergen dat u graag wilt kopen dat het voor u belangrijk is om te weten wat er aan een huis bouwkundig mankeert en wat de geconstateerde bouwkundige gebreken u gaan kosten. Ik voer niet even snel een bouwkundige keuring uit en vertrek dan meteen naar de volgende huizenkoper, want na de bouwkundige keuring kunnen we indien u het wenst een kopje koffie drinken en de bouwkundige keuring evalueren zodat u direct weet waar u financieel aan toe bent.


Een keuring en een rapport waar je wat aan hebt!

Voor mijn huizen zoektocht in Bloemendaal was ik op zoek naar iemand die ons goed zou kunnen adviseren over de bouwkundige staat van een huis en met een concreet advies wat het globaal gaat kosten om het huis te verbouwen en weer in een “nieuw staat” terug te brengen. Als je op internet zoekt naar een technische keuring vind je een overschot aan aanbieders. Je kunt ook voorbeeldrapporten vinden. Mijn indruk van de meeste rapporten was dat je een rapport krijgt met voorbehouden en een reeks aan vermeldingen van zaken die niet gekeurd zijn, die wel echter cruciaal zijn. Wellicht allemaal begrijpelijk, maar niet een dienst waar ik naar op zoek was.

Uiteindelijk wees een bevriende makelaar raadde mij Fred aan omdat zijn klanten erg goede ervaringen hadden met Fred en omdat hij veel ervaring heeft in Bloemendaal en omgeving. Want lokale kennis is ook van belang bij een technische keuring.

Mijn eerste indruk van Fred was zeer positief. Hij straalt veel energie uit, heeft er zin en heeft duidelijk maar 1 belang; en dat is het belang van zijn klant. Dat hij verstand van zaken heeft was mij ook snel duidelijk. Daarnaast is de boodschap van Fred helder; als ik een advies uitbreng dan sta ik daar ook 100% achter.
Ik heb uiteindelijk 2 huizen door Fred laten keuren. Voor het eerste huis dat ik wilde kopen had ik zelf een budget van 50,000 EUR geschat voor cosmetische verbeteringen en wat herstelwerkzaamheden, Fred deed daar nog eens hetzelfde bedrag bovenop voor herstel van achterstallig onderhoud en gebreken. Met ook nog de boodschap dat de 100,000 EUR eerder een mager dan een vet budget voor dat huis was. Gelukkig was de conclusie van Fred bij het tweede huis anders. Dit huis hadden we ook al een keer laten bekijken door een Haarlemse aannemer. Deze aannemer dacht dat de uitbouw van het huis verzakt was, omdat er een zetting scheur was in de tussen muur (tussen keuken en bijkeuken). Fred heeft de uitbouw van onder tot boven met een elektronische waterpas opgemeten en concludeerde dat er helemaal geen verzakking was. Ook heeft Fred voor ons de bouwtekeningen bekeken van de uitbouw en uiteindelijk een positief advies gegeven. De inspectie van het gehele huis door Fred was zeer grondig. Door alles met Fred mee te bekijken wist ik zelf al veel meer over het huis, dan na mijn eerste bezichtiging. De kruipruimte onder het huis, waar Fred, met een mijnwerkerslamp op zijn kop een kwartiertje vertoefd heeft, heb ik wel alleen aan Fred overgelaten!
Na de Keuring, kreeg ik gelijk feedback van Fred en wist ik precies waar we aan toe waren en had ik Fred zijn rapport eigenlijk niet meer nodig voor onze beslissing. Het rapport gaat ons straks wel helpen bij de aanbesteding van de verbouwing en een paar herstelwerkzaamheden van het huis.

Wie met vertrouwen een huis in Bloemendaal en omgeving Haarlem wil kopen, raad ik dan ook echt aan dit niet te doen zonder de Fred in te schakelen.

 

Onderhandelen


Ik inventariseer de bouwkundige gebreken en maak een overzicht van de kosten voor het herstellen van de bouwkundige gebreken, zodat u eventueel nog kunt onderhandelen over de vraagprijs. De kosten worden gespecificeerd in directe kosten en lange termijn kosten Het is belangrijk dat u de bouwkundige keuring laat uitvoeren door een onafhankelijke bouwkundige die niet bevriend is met een makelaar uit Bergen of omgeving.

Omdat ik zelf meer dan 25 jaar als aannemer heb gewerkt kan ik u ook uitvoerig adviseren hoe je de bouwkundige gebreken het beste kunt oplossen. Uiteraard geeft u slimme kostenbesparende tips.

Fred heeft een grondige bouwkundige keuring uitgevoerd. Hieruit zijn enkele zaken naar voren gekomen die mij potentieel veel geld hebben gescheeld (zoals een mogelijk illegale muurdoorbraak). Mocht u een huis/appartement gaan kopen in dan is het wat mij betreft de investering meer dan waard om een bouwkundige keuring uit te laten voeren door Fred.

Mark Bouwman

 

 

 

Bouwkundige Keuring Bergen aan Zee
Bouwkundige Keuring Bergen aan Zee