bouwkundige keuring Beemster

Bouwkundige keuring Beemster


Neem geen risico als u van plan bent een oud huis of een stolpboerderij in de Beemster wilt gaan kopen. Kies voor een bouwkundige met 30 jaar ervaring. Fred Tokkie heeft al heel wat stolpboerderijen in de Beemster gekeurd en kan u echt alles leren over het kopen van een stolpboerderij.

Ik ben 7 dagen per week bereikbaar ook na kantoor uren en in het weekend. U krijgt mij persoonlijk te spreken zodat u direct antwoorden krijgt op al u vragen.

 

 

 

 

Verbouwingskosten specificatie


Zodra de bouwkundige keuring is afgerond kunt u mij alle vragen stellen over uw verbouwingsplannen, of deze technisch haalbaar zijn maar u kunt mij ook vragen hoeveel de zo’n verbouwing u gaat kosten. Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam gewerkt en vele oude huizen en monumentale panden zijn onder mijn leiding verbouwt, gerenoveerd of gerestaureerd. U krijgt bij mij altijd een realistische schatting van de verbouwingskosten, iets wat maar weinig woningkeurders u kunnen geven omdat ze simpelweg de ervaring en de expertise missen om een goede kosten calculatie te maken. Om een weloverwogen aankoop beslissing te kunnen maken is de aankoopprijs + de verbouwingskosten + het herstellen van de bouwkundige gebreken de belangrijkste financiële componenten.

Fred is een bevlogen keurmeester met veel kennis van zaken. Hij heeft voor ons 2 oude (ca. 1850) stolpboerderijen in de Beemster gekeurd en tijdens de eerste keuring structurele fouten uitgelicht die niet terugkwamen in de rapporten van vereniging eigen huis. De vervolgde zoektocht bracht ons op de tweede stolpboerderij op de Wormerweg in West Beemster die we inmiddels de onze kunnen noemen. Alle door Fred in kaart gebrachte problemen zijn inmiddels door onafhankelijke aannemers en specialisten bevestigd en nieuwe zaken zijn niet aan het licht gekomen. Al met al zeer grondig werk dus en getuigend van een groot bouwkundig inzicht. 

 

Fred heeft voor ons een bouwkundig rapport opgesteld van een stolpboerderij in De Beemster , voor ons had het nogal haast en is hij daarom dezelfde dag nog langs geweest om de stolpboerderij te keuren. Mooi duidelijk rapport zonder lange wachttijden

Bouwkundige Keuring Beemster
Bouwkundige Keuring Beemster

Direct Duidelijkheid


Ik begrijp goed dat als u een huis in de Beemster gezien dat u graag wilt kopen dat het voor u belangrijk is om te weten wat er aan een huis mankeert en wat de geconstateerde bouwkundige gebreken u gaan kosten. Ik voer niet even snel een bouwkundige keuring uit en vertrek dan meteen naar de volgende klant, want na de bouwkundige keuring kunnen we indien u het wenst een kopje koffie ergens  in de buurt drinken en de uitkomst van de bouwkundige keuring bespreken. Na dit verhelderende gesprek heeft u inzicht gekregen in de bouwkundige staat van het huis en de extra kosten waar u rekening mee moet houden.

 

Onderhandelen over de vraagprijs


Ik raad u aan eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren zodat u vrij exact weet wat er aan uw appartement en het casco van het gehele pand mankeert. Teken pas een voorlopig koopcontact na dat de bouwkundige keuring heeft plaatsgevonden, want dan heeft u nog de mogelijkheid om te onderhandelen over de vraagprijs. Ik inventariseer de bouwkundige gebreken en maak een overzicht van de kosten voor het herstellen van de bouwkundige gebreken. De kosten worden gespecificeerd in directe kosten en termijn kosten.

Als u een huis bouwkundig laat keuren in de Beemster laat dat dan niet doen door een kennis van de makelaar. Onafhankelijkheid is erg belangrijk voor u als koper. IK heb geen innige relaties met makelaars in de Beemster of omgeving zodat u kunt vertrouwen op het bouwkundig oordeel dat ik u geef.

 

Ik heb meerdere malen gebruikt gemaakt van de diensten van Fred en dit steeds naar volle tevredenheid. Fred Tokkie is een nette en correcte kerel die met passie, plezier en veel ervaring zijn vak uitoefent. Je merkt dat hij het echt leuk vindt om een pand door te lichten en daar vervolgens uitgebreid advies over te geven. Fred bekijkt het pand grondig en neemt daarna ruim de tijd voor uitleg over zijn bevindingen en geschatte verbouwkosten. Ook daarna is Fred nog beschikbaar om mee te denken. Anders dan bij veel bouwkundige keuringen persoonlijke service tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Fred heeft onze bouwkundige keuring gedaan van ons nieuwe huis gedaan en wat waren we hier blij mee. Hij heeft veel ervaring en zijn ervaring als aannemer is heel waardevol aangezien wij hem gelijk om advies konden vragen over onze verbouwplannen. Maar nog waardevoller is zijn eerlijke advies. Mochten wij ooit nog een huis kopen dan zullen we Fred zeker weer benaderen. En de uitnodiging voor een bezoek na verbouwing staat! Nu op naar de koop met een gerust hart.